Close
Faqja 34 prej 37 FillimFillim ... 243233343536 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 366
    i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Une mendoj se jo te gjithe te huajet jane njerez jo te pershtatshem per ne.Ka edhe te huaj shume te mire.NJe femer shqiptare me nje te huaj shkon shume mire .Femra shqiptare e befason te huajin ,me rregullin pastertin respektin edhe jan me besnike se te huajat,Gjithesesi une nuk i pelqej keto lidhje me te huajet sepse jane shume afatshkurtera.Ata e shkaterojne familjen pa problem se ne familje te tilla jan rritur.Nga gjithe njerzit qe une njof nje pakic eshte rrit me nene e babe.Te gjithe me prinder te divorcuar......Po per djemt shqiptare qe jan martuar me te huaja me vjen keq.sepse jan kthyer ne sherbetore te tyre.Nje shoku im shqiptar..kishte qene ne shkoll ne angli .atje ishte njojtur me nje amerikane. dhe ishin martuar...Ajo e solli ne amerik ,blen shtepi ,ky djali e rinovoi e beri shume te bukur shtepine.ben dhe nje djal.Punonte ky i shkreti dy pune te gjitha leket ja jepte asaj.Mburej me ate duke thene e kam te mire .Kur i dit me thot u ndava .ua pse i thash?.S'donte me familje tha u loth. shkoi te jetoj me shoqet.OK i thashe shko ne shqiperi dhe mer i goce tjeter boll u mendove per te..Me ka len ne borxh tha qe xixa te verdha me dalin nga syte kur kaloj rruges.Shita dhe shtepine e humba gjithe leket...Se ku i coi leket se mora vesh tha i shkreti....Prandaj kujdes cuna !!Se femrat e huaja rendin pas lekeve jo pas jush...
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anėtarėsuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk kishte fajin ajo qe ai nuk kishte syte ne balle.
    Ajo ishte e zhytur ne borxhe kur e njohu ky, qe ishte nje ''red flag'', por normal atij do i kene pelqyer dokumentat e saj, se perndryshe nuk kishte pse merrte nje funderine te huaj, ku ka plot per se mbari..

P.s Te citova ty se ti e di qe s'ma merr per keq si ca e ca.
    ai nuk i kishte syte ne balle sepse dashuria te verbon.
    per hir te kesaj dashurie ai si burre qe eshte duhet ti laje borxhet dhe ta nisin jeten per se mbari.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Elona ke plot familje Shqiptare qe po ndahen dhe ketu. Ka nje te keqe qe meshkujt Shqiptar rrine si pula me te huajat, kurse me femren Shqiptare behen trima. Duan ta kontrollojne. Dhe femrat Shqiptare nuk jane me ato ''pulat'' qe kane qene dikur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 16-01-2011 mė 21:08
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga SKRAPARI Lexo Postimin
    ai nuk i kishte syte ne balle sepse dashuria te verbon.
    per hir te kesaj dashurie ai si burre qe eshte duhet ti laje borxhet dhe ta nisin jeten per se mbari.
    Nese e mori me dashuri per ate qe ishte mos te qahet pastaj. Fundja ajo nuk ishte femer per se mbari kur e takoi ai dhe ndryshoi sapo u martua. Mire e ke ti laj borxhet e te dashures, dhe t'ja filloi jeten nga e para me mend ne koke kete radhe.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Njerezit nuk dine te diskutojne. Marrin 1 shembull qe mund te kene pare e degjuar, dhe kujtojne se gjithe bota vertitet rreth 1 personi. Mah, teme nonsense.
    shume dakort me pinkun
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    ne shqiptaret jemi njerez aq pisikorixhide qe per ne idealia eshte te martohesh vetem me ate qe ke ne qytetit tend , po pate mundesi ne lagje tenden

tek ne edhe martesat midis nje maloku dhe nje nga jugu , apo midis nje fshatari dhe nje qytetari nuk shihen mire dhe u duken si te huaj e le me pastaj me njerez te shteteve te ndryshme

e si vajti kjo pune
    me perpara qe te martoheshe duhej ti merrje leje gjithe fisit , tani na u shtua edhe forumi

lejini mo njerezit te bejne si u ndjejne dhe jini me te hapur ne shpirt dhe jo kaq te ngurte........

i/e regjistruar Maska e addela
    Anėtarėsuar
    16-11-2010
    Vendndodhja
    Nqse. zemra jote do te ishte thyer,atehere ti do te kishe vdekur.Keshtu mbylle gojen..... Don't worry.....be happy....Pi pepsi.....behu sexy....
    Postime
    81
    vallai asihere sme ka pelqyer te martohesh me nje te huaj,jane me te ftohte se ne. apo femrat e huaja qe ikin nga shpia qe ne moshe te vogel dhe sia nin fare per prinderit jane mire a jan keq.kurse ne nje temperatur te kete mami apo ndonje dhimbje i rrim ne koke,jena ndryshe,nuk kena per tu bo kurre si ato te jashtmet.psh.cuni dajes tim jeton ne amerike ka vite e vite,jeton me nje ameriqone,ka ja 8 a 9 vjet,vjen ne shqiperi 2 here ne vit per prinderit,kur erdhi para 1 jave e pyta,O Nardi po ti kur do martohesh,ene pergjigjja e tij ishte kjo
    Adela e di si eshte puna,une me te vertete jam mire me ate atje po skam ne mend me u martu me ate se ajo sdon me dit per momen e vet jo mo te pres une qe ti laj 1 pal corape momes time kur ti vij sahati.Jo me lal jo se ato sjan si ne qe jan te afrueshme dhe me familjaret ku dun me dit ato mi,ku kam la ndonjehere rroba une mi,nime kam fillu me msu si perdoret ene lavatricja

Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Kėshtu ėshtė kur e merr gruan tė huaj dhe kjo ėshtė familja e huaj ku bėjnė komandė gratė. E keqja ėshtė se dhe vajzat shqiptare tani duan tė bėhen dhe po bėhen si kėto.
    Historia e ketij te afermit tend nuk i pergjitheson te gjitha rastet. Une njoh nje vajze shqiptare qe eshte e martuar me nje te huaj. Edhe kjo ka sh sh qejf te harxhoj lek e kur jane njohur bashke ka qene plot borxhe, e ky i pati thene ate kohe: une do te shlyej borxhet e tua por do te mbaj cik ne kujdes per kete pune. Edhe faktikisht ashtu beri, nuk eshte se nuk e lejon per te blere gjerat qe ajo do por edhe te jete aq e shfrenuar sa dikur nuk eshte me.
    Punet e shpise i bejne te dy, nganjehere edhe gatuan ai... edhe normalisht me femijen merren qe te dy... ndaj s'ka lidhje nese femra eshte e huaj apo shqiptare.

Ajo qe me cuditi aq shume eshte ai muhabeti i humbjes se pervjetorit te babait se kjo vajti nga prinderit e saj??? Po ndonje cik burreri ka ky kusheriri yt (pa dashur ta ofendoj)... sepse keshtu i bie qe ajo t'ja kete futur kembet ne nje kepuc ketij te shkretit!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Martesa me femrat e huaja!?
    Kur nuk ka shi ateher ben edhe bresher!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga chino
    Keto qe i pershkruan ketu, per mua jane gjera rudimentare, pra jo te rendesishme per te bazuar idene e mos marteses me nje te huaj. Punet e teperta, lodhjet e keso gjera nuk i marr parasysh aspak. Do punoja 10 ore dhe kur te kthehem ne shtepi prape se prape do gatuaja, do dilja ne mbemje me femijet jashte e tjera. Mundimi fizik nuk luan rol tek une.

Qenesorja per te mos u martuar me te huaj, per mua jane problemet shpirterore. Cilat jane keto probleme? Ne rend te pare problemi se pothuajse asnje gje nuk eshte e vetekuptimte. Kjo nenkupton se duhet te rrotullosh te gjitha vlerat sociale, kulturore e familjare, me te cilat je rritur. Duhet te besh veten femij, te rilindesh dhe te fillosh edukimin qe nga fillimi. Shembuj konkrete: Duhet te diskutosh me ore te tera, perse nuk eshte ok qe gruaja (ime) nuk mund te dali ne disko pa mua: Diskutime me jave e me vite, perse nuk mund te shkoje gruaja ne pushime jashte vendit per disa jave pa mua, por me shoqet e saja, disa te pa martuara, disa lezbike, disa te shthurura ne menyre tjeter. Diskutime permanente, perse nuk mund te mos marim parasysh nenen time ne planet e javes apo muajit. Diskutime permanente, perse lidhja e ngushte me familjen time dhe te saj si dhe per familjet nder veti eshte qenesore per ne dy. Diskutime permanente per kete, per ate, thjeshte per cdo gje. Pastaj femijet. Cilave vlera famoiljare, sociale e kulturore do i bashkengjiten ata? Atyre gjermane apo shqiptare? Do ndjehen me te afert me nenen time, e cila persa i perket vlerave social, kulturore e familjare gjermane eshte analfabete apo me nenen e gruas time? Cfare do te mesojne nga ajo? Do te ndjenje veten me pas te terhequr nga kultura shqiptare sikur une qe e ndjej veten? Apo do shohin tek shqiptaret nje kulture te "prapambetur" apo "arkaike" sic e shohin shumica e gjermaneve? Do te me behet femiu im nje njeri qe perbuze kulturen e tij? Femiu im nje njeri i huaj?

Keto jane problemet qenesore per mua. Ato te lodhjes, mundimit fizik, puneve te shumeta, s'jane gje. Do i kryeja per tere mahallen dhe nuk do ndjehesha aq keq sa ndjehem per shkak te ketyre pervojave tjera (shiprterore, sic i quajta).
    Janė tė gjitha bashkė, edhe lodhja fizike, edhe problemet shpirtėrore. Nė ēastin qė tė gjithė janė komandantė, ti nuk e ndalon dot atė tė shkojė nė disko ose nė pushime pa ty. Ajo mendon ndryshe nga ty dhe nėse ti debaton me tė, do tė grindesh, se nuk ka gjykatės qė tė gjykojė se cili ka tė drejtė. Jeta e pėrbashkėt dhe e pėrditshme sjell probleme dhe vėshtirėsi dhe vjen njė ditė qė dy komandantėt e mėdhenj pėrplasen dhe zihen, ndėrsa komandantėt e vegjėl (adoleshentėt qė nuk i dėgjojnė prindėrit) e marrin rrugėn e keqe qė tė vegjėl.

Qė tė mos prishet familja e sotme, duhet qė njėri nga komandantėt e mėdhenj, ai qė nuk e dėshiron ndarjen, tė bindet, ndėrsa ai qė nuk e ka problem ndarjen, bėhet sundimtari nė familje.

Citim Postuar mė parė nga the admiral
    me fal, por nqs situata qenka kaq "tragjike" sic thua ti, nuk e pengon asgje kete person te divorcoje...
    nuk eshte as i pari e as i fundit.
    E ka menduar, por nuk ėshtė e lehtė, se ka fėmijė. Fėmijėt i do dhe nuk mund tė ndahet e tė largohet ashtu sikur nuk ka ndodhur asgjė. Pastaj thotė se shumica e grave tė huaja afėrsisht kėshtu janė dhe nuk ėshtė zgjidhje qė tė ndahesh e martohesh vazhdimisht.

Faqja 34 prej 37 FillimFillim ... 243233343536 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Konfederata e Artizanatit Shqiptar
    Nga pekomeri nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-10-2006, 07:16
  5. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •