Close
Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 244
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga xani1 Lexo Postimin
    Pasi po përmendet Dervish Goxhuli, po ua sjell këtu një vjershë, të cilën e kam në librin tim për fëmijë.

PO ME DHIMBSEN DELET E JUAJA

Dervish Goxhuli një dele pati
    S`kishte ahur as ushqim i ngrati
    E dërgoi delen në fshat te një fqi
    Ta kalojë dimrin me delet e tij.

Pasi kaluan disa ditë e net
    Dervishi për dele pyet fqiun e vet
    Kurse ai me keqardhje ia ktheu:
    -Na ra mbrëmë ujku e delen ta preu.

-Hajërli-qoftë Goxhuli tha
    Ashtu qenka shkruar or vëlla
    Nuk po më dhimbset ajo e bekuar
    Por të juajat që qenkan frikësuar.

Xani poenta e postimit tim ishte nese kenga thoshte" Azem Bejta Azem Galica ta pane sherrin krejt Drenica "ose shkurt a ia kane pa sherrin Drenica Azem Galices qysh ka aludu nifare brari ktu.

Meqe ti e njef me mire se une historine e kesaj kenge e besoj edhe me mire se ky fare brari na e sqaro ama thjeshte krejt thjeshte edhe nihere. Ose perserite edhe shume here deri ta merr vesh mire ai se po get qe e ka zor me kuptu shqip (perveq nrastet kur i pershtatet atij, atehere po ai merr vesh mire).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Mike Anita, unë jam drenicak dhe fare afër me fshatin e Makërmalit, vendlindjen e Dervish Goxulit, kam ndejtë bukur shumë odave dhe i kam dëgjuar pleqtë duke biseduar në ndeja, pastaj edhe kam studjuar gjuhën dhe letërsinë shqipe, ku kemi pasur edhe lëndën Letërsi Popullore dhe të them se Dervishi i ka ndërruar fjalët e këngës aty për aty vetëm sa për t'i shpëtuar dajakut të xhandarëve serbë.
    Po të mos i bashkoheshin trimat e kohës, Azem Bejtë Galica nuk do të mund ta bënte luftën vetë kundër serbit. Po ta fajësojmë Azemin se Drenica ia ka pa sherrin , atëherë duhet fajësuar edhe të tjerët që ia kthyen pushkën pushtuesit serbë. Luftë pa gjak, pa djegie, pa shkatërrime nuk mund të bëhej me armikun shumfish më të fortë.

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    --citim----Citim--Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Si ndihmohet Drenices me genjeshtra

Përshëndetje i Ndëruari Mësues(Adem)pasi lexova gati të gjitha postimet(në këtë Temë)vendosa të shkruaj diçka;nuk janë votat genjështra as vjedhje s'ka Drenica pse të turpërohet por duhet të mburret e krenohet.Gjithmonë e jetë luftojë për ta mbrojtë Dinjitetin Kombtarë Shqiptar,se çfarë ndodhi me 12 Dhjetor ose ne Janar(do të ndodhë edhe në vazhdim) kjo është politika e sistemit Dmokratikë në Shtetin tonë e kemi kerkuar e gjetem prandaj e gëzofshim për jetë e mot.
    Nga të gjitha marrinat e ndodhura kohëve të fundit më se paku është fajtor Drenicasi për të cilin ti e ke hap Tëmën;nëse nga të gjitha Klanet e Kosovës luftohet për Qeveri unë do ta zgjidhja Fitimtarin ;pse a mos ndoshta ke vendosë ti shkatrroshë ato Klane????????duhet kohë e gjatë për këtë punë, më fal por skemi kohë ,Populli është i vetëdijshem se çfarë manipulimesh po bëhën atje .
    Drenica ka luftuar gjithmonë për të mirën e gjithë Shqiptarisë? jo vetem vehten e vet ,prandaj vetem Prishtina nuk është e gjithë Kosova dhe nuk është vendosë më Kushtetutë se vetem Prishtinasi duhet të jetë në krye të Shtetit!!! e gjithë të tjeret janë fshatarë?????
    PËRSHËNDETJE VETEM PËR SHQIPTAR

Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Përshëndetje Xani1--diçka e ngjashme ka ndodhur edhe më vonë më Këngetarin e njohur Rexhen,kur e akuzuan së këndonte këngë Patriotik.

Nëse e ke degjuar na e trego të lutem!!!se mua s'me kujtohën të gjitha.
    (kerkoj falje nëse dola nga Tema)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga xani1 Lexo Postimin
    Mike Anita, unë jam drenicak dhe fare afër me fshatin e Makërmalit, vendlindjen e Dervish Goxulit, kam ndejtë bukur shumë odave dhe i kam dëgjuar pleqtë duke biseduar në ndeja, pastaj edhe kam studjuar gjuhën dhe letërsinë shqipe, ku kemi pasur edhe lëndën Letërsi Popullore dhe të them se Dervishi i ka ndërruar fjalët e këngës aty për aty vetëm sa për t'i shpëtuar dajakut të xhandarëve serbë.
    Po të mos i bashkoheshin trimat e kohës, Azem Bejtë Galica nuk do të mund ta bënte luftën vetë kundër serbit. Po ta fajësojmë Azemin se Drenica ia ka pa sherrin , atëherë duhet fajësuar edhe të tjerët që ia kthyen pushkën pushtuesit serbë. Luftë pa gjak, pa djegie, pa shkatërrime nuk mund të bëhej me armikun shumfish më të fortë.

A thu a na beson brari neve se? S'na beson me siguri. Sipas tij madje edhe "romancierat akademiket ....." sipas tij jane shremberues e historise. Ate ( historine e Drenices pra) e din vetem brari. mjerim!

Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    --citim--anita340--Xani poenta e postimit tim ishte nese kenga thoshte" Azem Bejta Azem Galica ta pane sherrin krejt Drenica "ose shkurt a ia kane pa sherrin Drenica Azem Galices qysh ka aludu nifare brari ktu.

Shkurtë e Shqip JO JO JO S'ËSHTË E VERTETË --ndoshta ndonji shpiuni të UDB-es ja ka prish miqasinë më shki.

Përshëndetje Anita

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    drenica me kta perfaqsyes e ka shum te erret te ardhmen ne shoqerin shqiptare

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga K.i EPERM Lexo Postimin
    --citim--anita340--Xani poenta e postimit tim ishte nese kenga thoshte" Azem Bejta Azem Galica ta pane sherrin krejt Drenica "ose shkurt a ia kane pa sherrin Drenica Azem Galices qysh ka aludu nifare brari ktu.

Shkurtë e Shqip JO JO JO S'ËSHTË E VERTETË --ndoshta ndonji shpiuni të UDB-es ja ka prish miqasinë më shki.

Përshëndetje Anita
    Pershendetje K.i EPERM po pse me kaçe vones erdhe faleminderes per ket ndihem qe na dhe mbetesh i pershendeteur
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    --citim--beni33--drenica me kta perfaqsyes e ka shum te erret te ardhmen ne shoqerin shqiptare

Përshëdetje Beni --mos u deshpro se do vijnë ditët më Diell ,iku Dimri (edhe 2 muaj)

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

k.ieperm

Citim Postuar më parë nga K.i EPERM Lexo Postimin
    --citim--beni33--drenica me kta perfaqsyes e ka shum te erret te ardhmen ne shoqerin shqiptare

Përshëdetje Beni --mos u deshpro se do vijnë ditët më Diell ,iku Dimri (edhe 2 muaj)
    shpresoj edhe un harrova te them se drenica ka qen idoli imi ka qen nje shtuets qe te krenohem qe jam shqiptar por ...

Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •