Me e keqja eshte se gjithkush e ka mundesine te fol per DRNICEN.
Me e keqja eshte se gjithkush e ka mundesine te fol per DRNICEN.
Sipas një ankedote, rapsodi i njohur drenicas, Dervish Goxhuli ( një njeri i varfër, por shumë mendjehollë) ka kënduar nëpër dasma. ka kënduar edhe për trimin Azem Bejta, por kur e kanë thirrë xhanarët t'ia bëjnë më butë shpinën se barkun
i kanë thënë a ti po këndon për Azem Bejtën a?. Ai u ka thënë, po valla po këndoj. Po qysh këndon ti, hajde të dëgjojmë edhe ne, ai e ka ndryshuar (për t'i shpëtuar dajakut)
Azem bejta, Azem galica
Ta pa sherrin krejt Drenica...
Xhanarët kur e dëgjojnë të këndojë kështu i thonë hajt në shpi e këndo sa të mundesh.
Ai me siguri prapë ka kënduar si më parë e jo si në zyret e xhandarëve.
P.S.
T'ju them të drejtën unë këto fjalë i shkrova diku më lart, pa e parë këtë anekdotën qqë po esjell edhe unë.
Xani,
une kam prur nje version te cilin baba jem e ka ndi por nuk ishte i sigurte. Bile ai e gjente me te sigurte kete versionin qe keni pru ju dhe z.Adem. Sidoqofte bere mire qe edhe ti e vertetove ate qe ne te dy po mundoheshim ta sqaronim. Sepse nje brari ketu ka apostrofu ato dy vargjet si vargje te nje kenge qe shprehin opinionin e drenicasve aso kohe per Azem Galicen. Ai madje thote se me vone jane mundu historianet t'i fshehin keto vargje duke lene te nenkuptoje se drenicaket nuk ishin me A.Galicen .
Anita e nderuar, ne jemi fare afër me fshatin e Dervish Goxhulit. Kjo ishte e vërteta që i ka ndodhur atij. Kjo nuk lë për të dyshuar, sepse dervixh Goxhuli nuk është njeri që ka jetuar para shumë shekujsh të mos dihet për të, sikundër edhe për Azem Bejtën. Ju përshëndes të gjithëve.
Pasi po përmendet Dervish Goxhuli, po ua sjell këtu një vjershë, të cilën e kam në librin tim për fëmijë.
PO ME DHIMBSEN DELET E JUAJA
Dervish Goxhuli një dele pati
S`kishte ahur as ushqim i ngrati
E dërgoi delen në fshat te një fqi
Ta kalojë dimrin me delet e tij.
Pasi kaluan disa ditë e net
Dervishi për dele pyet fqiun e vet
Kurse ai me keqardhje ia ktheu:
-Na ra mbrëmë ujku e delen ta preu.
-Hajërli-qoftë Goxhuli tha
Ashtu qenka shkruar or vëlla
Nuk po më dhimbset ajo e bekuar
Por të juajat që qenkan frikësuar.
Te lumte mik i nderuar. Sa bukur e ke nderthurur kete ngjarje. Kjo po ma kujton nje ngjarje te ngjashme sikur kjo, por nuk jam i sigurt a lidhet edhe kjo me Dervish Goxhulin, apo mos e kam ngaterruar me nj]e t]e qallapekeve te Baices. Po e them me vargje edhe une
Dhe ia ktheu fqinji
-Hajt se s u ba nami
Aty ku asht malli
aty bahet dami!
P.S. Kerkoj ndjese per leshimet teknike, sepse po kam shume problem me kompjuterin e sapoformatizuar.
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Hasim Gerguri i Bellaçefsit ish kane Hoxhe i mire, po edhe sersem n'fjale,Kur jepke ders, i mshelke t'tana dyerte e dyjallakut.Selmani me ni darsem n'Korrotice ,po i thot .Hoxhe Efeni,koke ardhe me i krye dy pune per ni udhe Cilat kokan ato pyet Hoxha ? Hem me na urue ket darsem ,heme menaj çite tana met prej kreje
S’çarmatosem sa t’jetë jeta!
...per ato qe edini se qka osht e vlefshme jeni humbsa sot.Artikull qe po ia vlejka me lexu
Krijoni Kontakt