ske faj po hec e tregoju tjerve se![]()
Jetë e rëndë.......!!!
Viti i ri nuk ka te beje me religjionin.
kur ka lind kristi? me 25-26 dhjetor apo me 6 janar?
Jetë e rëndë.......!!!
Vetëm pak kujdes!
Në disa vende të botës kjo datë nuk festohet, në disa (siç ndëgjova në KTV) nuk lejohen hedhjet e fishekzjarreve dhe çdo kush që shet gjobitet (nuk ka të bëjë me Islamin dhe arabët) dhe shembuj të ndryshëm, andaj nuk është krejt e palogjikshme që edhe ne shqiptarët t'a flakim këtë festë kur dihet mirë që paraardhësit tanë nuk e festonin, përkundrazi e urrenin dhe e konsideronin si festë të shkijeve.
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
Ti je kullë fuqi baroti...
âshtu eshte .....
Jetë e rëndë.......!!!
mia@, sa i përket asaj që ke thënë se familja ime, bashkë me mua e kemi festuar këtë festë pagane, ke të drejtë dhe është e vërtetë se e kemi festuar. Kjo zgjati deri sa na erdhi e vërteta dhe pasi e pranuam të vërtetën dhe i thamë larg nesh injorancës, prej asaj dite ne nuk po e festojmë më.
Po ti mia@, kur do ta kuptosh se kjo festë nuk duhet festuar, apo ende nuk të ka ardhur e vërteta, po rin në atë injorancë që kam qenë unë dikur. Pra dil në dritë oj mia@ dhe leri muhabetet e kota se nuk ke hajr prej atyre festave, por vetëm se keni humbje, si kaj xhepi, ashtu edhe kaj mendja, se i hupni mendt në këtë festë! Pini si pijanecë, bërtisni si budallenj, bëni zhurmë gjithë natën, dhe mos harrojmë se imoralitetet në këtë festë janë të papërshkrueshme, etj., etj., etj., të mos i përmendi të gjitha dëmet që sjell kjo festë pagane e padobishme. Prap të them se nuk të ndalon askush ti që ta festosh, se kjo temë ka qenë për ata që besojnë dhe jo për ata që nuk besojnë. Për këtë është mirë që të mos futeni këtu dhe të na tregoni mend ju se kjo festë nuk ka gjë të keqe, të pëlqen ti festoje, por ne këtu kemi argumente që nuk duhet festuar dhe ne na mjaftojnë ato Argumentet dhe jo mendimet e juaja. Ne i duam të afërmit tanë se kështu na mëson feja, por jo në harrame. Fëlliqësirave ju thuajmë jashtë traditës muslimane, sepse nuk kanë vend tek na. Në rastëse don me ditë se si i respektojnë muslimanët farefisin e tyre, ndoshta do të hap nji temë te re që të mos e devijojmë temën e radhës dhe aty ta sqarojmë se si duhet qenë ajo tek besimtarërt musliman, kurse për besimet e të tjerëve as që na intereson fare, sepse nuk kemi nevojë ta dimë. Nuk ka mbet të na tregon dikush që nuk beson All-llahun dhe të Dërguarin e Tij, se si duhet mbajtur marëdhënijet farefisnore me harrame, këtë sot edhe nji fëmij të nji familje muslimane, nuk mundesh me e bindë se kjo festë është mirë që të festohet. Po ju jeni mësuar me ato shprehjet e juaja, gjoja dashamirëse, por ne e shohim të vërtetën se është e kundërt asaj që thoni ju, prandaj e refuzojmë atë me argumente.
Kjo mendoj se vlen për të gjithë ata që mendojnë njëjtë si kjo anëtarja mia@.
A cdo vit do na tregoni se a duhet apo sduhet me festu .... eshte pak e tepert edhe besoj qe anetaret nuk jane femi mos me dite qka eshte mire e qka eshte keq .
Krijoni Kontakt