Hani ,pini e mos e teproni.
krejt jeta duhet te ket parim te mos teprohet sa ne nji pytje qe nese muslimani pin alkohol ose raki dhe bie shahadet me sinqeritet a i pranohet , Pejgameri a.s thot po i pranohet kshtu transmetohet nga nji sehab i tij dhe prej disa dijetarve qe spom kujtohet ti permend me emra ,me vje keq..Allahu Xh.h na falt per gabimet qe i bejm pa qellim.Pra festa te ndrrimit te motmotve per rrethanat qe jemi nuk na largojn nga Islami sepse veq ka shum para kushtesh qe festat si ndrrimi i motmoteve jon aq te vockla sa nuk i shof as me mikroskop
.
Allahu xh,h na udhzoft ..amin.
Cfar ka te keqe nese nuk festoi vitin e ri? nuk dmth kjo se nuk e festoi 28 nentorin? 28 nentori esht feste e gjith shqiptareve pa dallim feje,ndersa viti i ri pagan,cfar ka kjo me ne si musliman ose katolik? pse i perzini gjerat?
Tani a ben pa ofendime se na gerditet forumin.nje dy taliban? kush esht taliban? ata qe jetojn maleve te afganistanit apo jo? e si te duket ty,qe cdo musliman esht taliban?jo mor burr mos e teproni behuni pak me te qete ne bisede.
Jetë e rëndë.......!!!
Ganimet, nese ke ndermend te flasesh te verteten atehere urdhero dhe debato me fakte , por nese ke ndermend te provokosh dhe te ofendosh, atehere me mire do te ishte te mos plasoje ketu gjera te pa verteta dhe shpifje. Kjo d.m.th se ti kur flet per nej ceshtje juridike ne Islam ( e lejuar , e ndaluar, ke te drejte, nuk ke te drejte, etj, etj,) atehere duhet te dish edhe ta argumentosh me burimet e Islamit ( Kur'an, Hadith ose konsensus te dijetareve Islam). Prandaj mos ja fut kot ashtu si te pelqen ti.
Ndrysho Firmën
ganimet- ke frige zotin se nuk je duke fol ne emer te partise,as te kryetarit te shtetit,ne islam nuk ka MUA MA MER MENDJA....
Prencedi-a u paske knaq ti ne Tirana,mir esht puna,kryesorja secili let shiqon punen e vete...nese ti je knaq e une skam festu - sdua as te perzihem ne kenaqesit tua,as mos u perziej ne mos festimin tim,kjo esht me e mira.
per ty esht nje fest per tu mbledhur te gjith,per dikend esht nje feste e huaj qe sduhet festuar e gjith kjo = asgje hiq(perderisa ofendohemi per nje ceshtje qe as mua as ty nuk na rruhet fort)
Jetë e rëndë.......!!!
Prenceedi, ti nuk meriton përgjigje, sepse je prej atyre që nuk depërton përgjigja ke ata persona që nuk kanë tru.
Po ti the se jam taliban, ma trego nji herë, a e din se çka është kjo fjalë? Ti as nuk e din, se je prej atyre që i fut hundët për të ofenduar dhe asgjë tjetër. Mos haro se këtu nuk ke hyrë tek komuniteti jot, por i muslimanëve dhe këtu nuk është njëjtë si tek komunitetet tjera, se këtu nuk folet me mendime, por me artgumente dhe ju nuk i keni ato, për këtë jeni të lirë kah goja dhe ofendoni pa masë, ti nuk duhet ti fusish hundët këtu, se këtu nuk të shkon fjala, se muslimanët e dinë shumë mirë se kush është shumfytyrësh. Ti atë gishtin jepja asaj që të ka mësuar dhe hupu prej këtu, se je vetëm se nji kafshë dhe nuk e meriton më përgjigje. A i sjell dëm muslimanëve, ata mund ta analizojnë vetëm dhe nuk ka mbet nji kafshë t'ju tregun muslimanëve fenë e tyre. Për këtë që të thashë e ke argumentin këtu:
" Ata kanë zemra që me to nuk kuptojnë, ata kanë sy që me ta nuk shohin dhe ata kanë veshë që me ta nuk dëgjojnë. Ata janë si kafshët, bile edhe më të humbur, të tillët janë ata të marrët. " ( 7-179).
" A mendon ti se shumica e tyre dëgjojnë ose kuptojnë? Ata nuk trajtohen ndryshe, por vetëm si kafshë, bile janë edhe më të humbur nga e vërteta. " ( 25-44 ).
" e ata që nuk besuan, përjetojnë kënaqësi (në këtë jetë) dhe hanë ashtu si hanë kafshët, e vendi i tyre është zjarri. " ( 47-12 ).
Ai që bën përçarje je ti, se flet pa argumente, kurse unë për çdo gjë kam folë me atë dije që na ka mësuar Krijuesi dhe jo si ju që ju mëson Dreqi i Mallkuar. Këtu asnjëherë nuk kemi përmendur diçka për përçarje, por fakti është se ju çka nuk ju pëlqen ja keni gjetë menjiherë me ofendime. Para se të ofendosh bjeri ata argumente që tu kërkuan, pse nuk i ke pru or frikacak! Po ju jeni mësuar që të folni ashtu siç jua kënda juve, por ne si pranojmë mendimet e shtrembërta që të çojnë në devijim. Po ku e din ti se ç'ka është devijimi?!!! Sikur ta dishe këtë atëherë do silleshe ndryshe. Po ti nuk mundesh me u sjellë ndryshe! Pse? Sepse shejtani nuk të lejon nji gjë të tillë! Ai të urdhëron si digitron. Se jeni bërë loja e atij dreqi të mallkuar. Nji besimtar nuk e lejon veten e tij që të bjerë në nji gjendje të tillë, se e ka kuptuar të vërtetën dhe jo si ju që i jepni fllat vetes se gjoja dini, por në realitet nuk dini. Ai që dije është All-llahu dhe prej Tij kërkojmë Dije për za gjetë Rrugën e Drejtë dhe ne na mjafton Ai, sikurse na ka mësuar vetë Ai, ku thotë:
" All-llahu na mjafton si dëshmues mes nesh e jush " ( 10-29 ).
" Po nëse duan të mashtrojnë me të (me paqen), ty të mjafton All-llahu. Ai është që të fuqizoji ty me ndihmën e vet dhe me besimtarët. "( 8-62 ).
" mjafton që All-llahu është dëshmues për këtë. "( 4-79 ).
" Thuaj: "mjafton që All-llahu është dëshmitar midis meje dhe midis jush dhe (është dëshmitar) ai që ka njohuri të librit (të shpalljeve)". ( 13-43 ).
" Thuaj: "All-llahu më mjafton për dëshmitar mes meje dhe mes jush, Ai hollësisht i njeh dhe i sheh robtë e vet". " ( 17-96 ).
" Thuaj: "mjafton që All-llahu është dëshmitar ndërmjet meje dhe juve, Ai e di ç'ka në qiej e në tokë, e ata që i besuan të kotës e nuk e besuan All-llahun, ata janë të dështuarit". " ( 29-52 ).
" Thuaju: "Mua më mjafton All-llahu. Vetëm Atij i mbështeten të mbështeturit". " ( 39-38 ).
" Kush i mbështetet All-llahut, Ai i mjafton atij, All-llahu realizon dëshirën e vet dhe All-llahu çdo gjëje ia ka caktuar kohën (afatin). " ( 65-3 ).
oj shqipe po deri dje cfar festoje? pavarsia e kosoves nuk esht asgje ne krahasim me 28 nentorin...sepse 28 nentori eshte feste per cdo gjak shqiptari,jo vetem per shqiptaret e shqiperise,mua per vete pavarsia e kosoves mendoj data 17 shkurte sme vjen aspak interesant ne krahasim me 28 nentorin...
Jetë e rëndë.......!!!
Po është e vërtetë mia@ ajo që thue se, unë për argumente i kam vetëm ata libra të fesë ( me Kur'an dhe Sunnet ) dhe kjo më mjafton për argument si në këtë botë edhe në botën tjetër. A ka ma argumente të forta se, ato fjalë që i ka thanë Krijuesi???!!!
All-llahu s.v.t., thotë:
" për një popull që ka mend ka argumente. " ( 2-164 ).
" Ata, të cilët fshehin argumentet dhe faktet që Ne i shpallëm, e pasi që ato ua sqaruam njerëzve në librin, të tillët i mallkon All-llahu, i mallkojnë edhe ata që mallkojnë. " (2-159 ).
" Këto janë dispozitat e All-llahut, pra mos i kundërshtoni. Ja kështu, në këtë mënyrë All-llahu ua sqaron njerëzve argumentet e veta që ata të ruhen. " (
2-187 ).
Shpresoj se di të mjaftojnë këta argumente që All-llahu na i parashtron në Kur'anin Fam[lartë, pra ti mia@ të këshilloj që të mos bjerësh në atë që ti mohosh argumentet e All-llahut dhe të bëhesh prej atyre të mallkuarve, siç ka thënë vetë Krijuesi:
" E ata që i mohuan dhe përgënjeshtruan argumentet tona, të tillët janë banues të zjarrit, ata do të jenë aty përgjithmonë." ( 2-39 ).
Besoj që asnjë besimtar s'mund ta mohojë këtë, përveçse jobesimtarëve. Mbasi qenka puna kështu, unë si çdo herë ju them jobesimtarëve se, e keni haruar adresën e Komunitetit.
Oj mia@, unë jam i paditur dhe përvçse asaj që më ka mësuar Zoti im dhe Zoti tënd, nuk dua të them hiq më tepër, se Ai është më i Dituri. Ti mere si të duash, kurse unë i rruhem mendjemahësisë.
All-llahu thotë:
" Kini frikë All-llahun se All-llahu ju dhuron dituri (të jashtëzakonshme), All-llahu është i gjithëdijshëm për çdo send. " ( 2-282 ).
" Zoti ynë ka përfshirë me diturinë e vet çdo send, ne ju kemi mbështetur All-llahut. " ( 7-89 ).
" Atë që duam Ne e lartësojmë shumë në dituri, e mbi secilin të dijshëm ka edhe më të dijshëm. " ( 12-76 ).
" Ai me diturinë e vet i ka përfshirë të gjithë, dhe ka numëruar e evidentuar çdo gjë të tyre në mënyrë të saktësishme. " ( 19-94 )
.
" I adhuruari juaj është vetëm All-llahu, që përveç Tij nuk ka zot tjetër, e dituria e Tij ka përfshirë çdo send. " ( 20-98 ).
" I lartë është All-llahu, Sundimtar i vërtetë. Ti mos nxito me Kur'anin para se të përfundojë shpallja e tij te ti, thuaj: "Zoti im, më shto dituri!" " ( 20-114 ).
Ja pra prej ku kam mësuar që të mar diturinë dhe jo prej injorantëve.
Kurse për mendjmadhësinë i kemi argumente fjalët e Atij që nuk i mohon kush, përvçse të humburve:
" Nuk ka dyshim se ata që përgënjeshtruan argumentet Tona dhe nga mendjemadhësia u larguan prej tyre, atyre nuk u hapen dyert e qiellit dhe nuk do të hyjnë në xhennet deri të përbirojë deveja nëpër vrimën e gjilpërës. Ja, kështu i shpërblejmë kriminelët. " ( 7-40 ).
" Zoti juaj ka thënë: "Më thirrni Mua, Unë ju përgjigjem, e ata që nga mendjemadhësia i shmangen adhurimit ndaj Meje, do të hyjnë të nënçmuar në xhehennem". " ( 40-60 ).
" E mos bëni mendjemadhësi ndaj All-llahut, unë sjell argument të sigurt. " ( 44-19 ).
" E, sa u përket atyre që nuk besuan (u thuhet): "A nuk ju patën lexuar argumentet e Mia; e ju bëtë mendjemadhësi dhe ishit popull i zhytur në mëkate!" ( 45-31 ).
" E në ditën kur ata që nuk besuan paraqiten pranë zjarrit (e u thonë): "Ju i shfrytëzuat të mirat në jetën e Dunjasë dhe i përjetuat ato, sot, për shkak se keni bërë mendjemadhësi në tokë pa të drejtë dhe për shkak se nuk respektuat urdhrat e Zotit, do të shpërbleheni me dënim nënçmues". " ( 46-20 ).
Ja këta janë ata argumente që ti thue oj mia@ se janë vetëm se copy-pasty dhe unë arsyetoj me atë që ka argument dhe jo me arsye personale, se kështu kanë arsyetuar edhe më të mençurit që ka njohur ndonjëherë Toka, që dmth " Të Dërguarit E All-llahut ". Dhe unë nuk jam mendjemadh që të artsyetoj ndryshe, pasi i kam argumentet e vërteta 100 %.
o ti vella Ramazan mos e lidh ti besimin me Vitin e Ri, se jane tema tjera kane dallim shume,une jam musliman dhe e festoj vitin e ri edhe familja ime gjithnje e ka festue une edhe si femi kur kam qene,Viti Ri eshte vetem nderrim i viteve asgje me teper pra GEZUAR TE GJITHEVE
Krijoni Kontakt