Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 84
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=chino;2962182]S'luan rol cfare ke shkruar ti apo dikush tjeter. Rol luan mendimi dhe argumenti. Mendimi im eshte se E. Hoxha nga asnje fetar nuk mund te kritikohet. QUOTE]

Mendimi im eshte se E. Hoxha nga asnje fetar nuk mund te kritikohet.
    Qe te mbeshtes kete ide qe buluan ti ne mendjen tende do te me duhet te bej nje transplant ne tru me ndonje kubanez.Nuk mund te vazhdojme me tej.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Edhe sipas meje nuk ka nevoje te diskutojme me tej. Mendoj se arrita te tregoj se ju qe kritikoni krimet e E. Hoxhes, nuk e beni kete per shkak se jeni njerez te drejte, per shkak se jeni kunder krimit ne pergjithesi. Por e beni kete per shkak se jeni kunder krimit ne nje rast re caktuar. Prane krimeve te feve qe idolizoni e qe jane miliarda fish me te renda se ato te E. Hoxhes i mbyllni syte enkas.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-10-2010
    Postime
    210
    heu bre 50 vjet pas vdekjes prap Enveri ngelet idhulli i Shqiptareve...hajde cub hajde..hallall ja baft zoti ;i pavdekshem ne zemrat dhe mendjet tona...

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Edhe sipas meje nuk ka nevoje te diskutojme me tej. Mendoj se arrita te tregoj se ju qe kritikoni krimet e E. Hoxhes, nuk e beni kete per shkak se jeni njerez te drejte, per shkak se jeni kunder krimit ne pergjithesi. Por e beni kete per shkak se jeni kunder krimit ne nje rast re caktuar. Prane krimeve te feve qe idolizoni e qe jane miliarda fish me te renda se ato te E. Hoxhes i mbyllni syte enkas.
    Keto qe shkruan tashme ti je i verteti, c'ka ke shprehur me lart i ke retorike.Me kete konceptim per diktaorin Hoxha kuptojme se ke dale nje flluske sapuni nga shkolla demokratike gjermane.Me vjen keq qe tashme nuk do te mund te punesohesh pasi vend me mentalitet te tille nuk ka me , u rrezuan te gjitha diktaturat lindore qe, natyrisht paten pjelle dhe nostalgjikun tend Enverin.
    Paske pare qe ne nuk kritikojme krimet e kryqezatave dhe po zmadhojme te enverit.Te parat kane 2000 vjet qe jane mbyllur dhe jane kritikuar e eshte kerkuar falje, e nga ky tjetri i kemi akoma plaget mbi kuriz.Ajo qe thua ti eshte si te mbrosh Milloshevicin, pasi te dy vrane e prene , shqiptare sa deshen dhe sa i lane, por ky i joni ,ishte me i poshter se vrau e presekutoi popullin e vet.Nuk ka qenije me te lig se Enveri.Ti merr persiper te ma lavderosh vetem e vetem se urren krishterimin apo fete ne pergjithesi ,e kjo nga qe ke nje njohje fare te percipte per religionin dhe rrolin e tij ne shoqeri.Ti kerkon te besh gallate mbi plaget e popullit tim , por besoj se e ke pare qe une bej shume kujdes per te mos bere te njejten gje ne problematikat e shqiptareve te kosoves.Ti mund te pyesesh , apo te besh nje sondazh per te kaluaren ne diktature, por te na gjykosh se e drejta eshte me te kur per sistemin i tij ,politiken e tij, dhunen e tij, nuk gjen kurre nje intelektual, qofte dhe nga vendet e lindjes ta lavderoje , kjo nuk eshte fyese, por tregues se tek ty eshte montuar nje softwar qe te pengon.Shpesh shoh te hecesh mire dhe me ben te harroj te kaluarat ,se dhe keshtu duhet,por ja tani jemi ne fund te tremujorit te pare dhe ti benpyetjen, "Mesues 1+2 na i ke thene , por 2+1 nuk na e ke thene kurre sa bejne".E cfar te them une ty, ky fenomen ndjehet pothuajse ne tere antaret islamik , ku ven re se po ndryshojne, por vjen nje dite qe te kundervihen si ne diten e pare dhe me aq pasion ,saqe jo vetem ndjehesh i deshtuar por dhe i pashprese.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 28-12-2010 mė 09:53
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Anest, kot mundohesh te me etiketosh. Gjej tjeterke t'i besh kete gje, se une kado shkoj, tregoj se per te keqia prishem edhe me "Zotin", e lere me me njerez. Nuk eshte qe nuk i shoh veprat e E. Hoxhes si krime apo qe nuk i denoj, por prape se prape dua te vej ne pah nje gje poashtu te rendesishme. Kjo gje eshte ajo se ka njerez qe e kritikojne E. Hoxhen, por i mbyllin syte prane krimeve te njejta qe kane ndodhur e ndodhin e mund te ndodhin edhe ne te ardhmen nga instanca tjera, p.sh. nga instanca fetare. Kush vertet eshte kunder krimit, e denon ate kudo qe shfaqet ai, jo vec kur shfaqet tek shqiptaret, tek E. Hoxha.

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    perderisa ti chino, kerkon te vesh ne baraz-peshe "krimet" e fese me ato te enver hoshes, nje pyetje kam, deri diku personale:

ti si e ndjen veten, e ke pesuar me shume nga diktatura e enverit, apo nga "krimet" e fese?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    perderisa ti chino, kerkon te vesh ne baraz-peshe "krimet" e fese me ato te enver hoshes, nje pyetje kam, deri diku personale:

ti si e ndjen veten, e ke pesuar me shume nga diktatura e enverit, apo nga "krimet" e fese?
    Personalisht nga asnjera. Te pakten jo drejtperdrejt.
    Por ne aspektin kombetar ose njerezor, feja (teresia e saj) ka bere krime shume me te renda sesa E. Hoxha.

Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Personalisht nga asnjera. Te pakten jo drejtperdrejt.
    Por ne aspektin kombetar ose njerezor, feja (teresia e saj) ka bere krime shume me te renda sesa E. Hoxha.
    e ke fjalen per ne Shqiperi, boten, apo edhe gjithesine, nuk po arrij te mar vesh.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    e ke fjalen per ne Shqiperi, boten, apo edhe gjithesine, nuk po arrij te mar vesh.
    U mundova te ndaj dy raste: Pesim te drejtperdrejte dhe pesim te terthorte. Dhe te thashe: Personalisht drejtperdrejt nuk kam pesuar as nga feja, as nga E. Hoxha. Por terthorazi kam pesuar me shume nga feja. Sepse nga ajo ka pesuar shoqeria ime ne te kaluaren dhe si rrjedhoje kam pesuar edhe une. Edhe nga E. Hoxha kam pesuar indirekt, por jo ne te njejten mase sa nga feja.

Ky mendim eshte i bartshem edhe ne aspektin univerzal (gjithenjerezor). Krimet e E. Hoxhes ne krahasim me ato fetare jane si nje pike uji ne det. Kjo eshte e rende per ata qe personalisht kane perjetuar vetem krime nga E. Hoxha, por jo nga feja. Ata nuk mund te kuptojne kete gje, sepse plaga e perjetuar vete dhemb me shume sesa ajo qe ka perjetuar dikush tjeter ne bote. Por kjo nuk mund te luaj rol, kur flitet per krahasimin e krimeve ne nivelin univerzal. E. Hoxha mund te mos kete jetuar fare, por prape se prape mbesin miliona te vdekur e te prere ne emer te fese ane e kend botes.

Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    U mundova te ndaj dy raste: Pesim te drejtperdrejte dhe pesim te terthorte. Dhe te thashe: Personalisht drejtperdrejt nuk kam pesuar as nga feja, as nga E. Hoxha. Por terthorazi kam pesuar me shume nga feja. Sepse nga ajo ka pesuar shoqeria ime ne te kaluaren dhe si rrjedhoje kam pesuar edhe une. Edhe nga E. Hoxha kam pesuar indirekt, por jo ne te njejten mase sa nga feja.

Ky mendim eshte i bartshem edhe ne aspektin univerzal (gjithenjerezor). Krimet e E. Hoxhes ne krahasim me ato fetare jane si nje pike uji ne det. Kjo eshte e rende per ata qe personalisht kane perjetuar vetem krime nga E. Hoxha, por jo nga feja. Ata nuk mund te kuptojne kete gje, sepse plaga e perjetuar vete dhemb me shume sesa ajo qe ka perjetuar dikush tjeter ne bote. Por kjo nuk mund te luaj rol, kur flitet per krahasimin e krimeve ne nivelin univerzal. E. Hoxha mund te mos kete jetuar fare, por prape se prape mbesin miliona te vdekur e te prere ne emer te fese ane e kend botes.
    ka lloj-lloj fesh, por ka edhe lloj-lloj diktatoresh ...

nuk e kuptoj se si i merr te gjitha fete ne unison, ne te gjitha kohrat, dhe e krahason me gjemat e diktatures se enver hoxhes ...

sikur nuk shkon kjo menyre krahasimi - nuk ka lloj metodologjie qe ta justifikoje.

eshte thuajse njesoj si te krahasosh te gjitha krimet e diktaturave ne bote (qysh ne kohen e arkes se nojes) me "krimet" e nje feje, fjala vjen zoroastrianizmin ...

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •