Close
Faqja 28 prej 105 FillimFillim ... 1826272829303878 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 1044
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kjo " akoma ske ardh" eshte si tip deshirore me shume. Duhet te jete pozitive: Akoma ske ardh ti ? Me nje fjale, ti don qe ai/ajo te vij, eshte pyetje ne konteks pozitiv. Se negativisht, i thua " kurre mos ardhsh". Mendoj. Mos shani, ulini dhe kepucet. lol

Dixhije, c'eshte kjo " te dua akoma"- ti po e ve ne dyshim (pikepyetje) dashurine me ate" akoma".
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Kjo " akoma ske ardh" eshte si tip deshirore me shume. Duhet te jete pozitive: Akoma ske ardh ti ? Me nje fjale, ti don qe ai/ajo te vij, eshte pyetje ne konteks pozitiv. Se negativisht, i thua " kurre mos ardhsh". Mendoj. Mos shani, ulini dhe kepucet. lol

Dixhije, c'eshte kjo " te dua akoma"- ti po e ve ne dyshim (pikepyetje) dashurine me ate" akoma". : D
    hala s'i ke bere detyrat
    hala s'me jep pergjigje
    hala s'i ke bere punet e shtepise

eshte gjithmone negative

Te dua akoma - kur tjetri e ve ne dyshim qe s'e do me i thua: po jo mo shpirt te dua akoma si diten e pare, bile dhe me shume E perforcon dhe ia mbyll gojen , per momentin

Pink te kam xhan akoma, edhe pse s'ke te drejte

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga tomaras
    Dua tė tė them qė gjuhėtarėt e sotėm pėrgjithėsisht kanė probleme tė mėdha me logjikė, qė vjen si pasojė e zotėrimit nė nivel nėnmesatar tė matematikės, prandaj e pėrgėzova saktėsinė matematikore tė baptisti.
    Ajo qė duhet bėrė me gjuhėn shqipe ėshtė qė tė mbrohet nga fjalėt e huaja dhe tė krijohen fjalė tė reja pėr t'iu pėrshtatur nevojave tė kohės. Sot nuk bėjnė asgjė dhe fjalė tė reja e tė huaja po hyjnė dita-ditės. Gjuhės shqipe nuk i duhen zėnkat mes dialekteve. Ka njė sėrė anėtarėsh kėtu nga Veriu tė cilėt nuk dinė tė bėjnė gjė tjetėr pėrveēse tė sulmojnė gjuhėn e sotme shqipe. Baptist sharlatani ėshtė aq "matematikan" saqė thotė se fustanella nuk ėshtė pėrdorur edhe nė Veri.

Sa pėr fjalėn hala, kjo ėshtė turke dhe ka kuptimin ende. Kėshtu thotė edhe fjalori turk. Zbėrthimi "ha dhe la" nuk vlen nė kėtė rast. Fjala hala ėshtė shqipe po aq sa ėshtė dhe fjala demek.

* * * * *

Pėrgėzoj Jarigasin pėr pėrdorimin e shkronjės ė dhe ē. Mė nė fund hyre edhe ti nė grupin e atyre qė e shkruajnė shqipen mirė, se sado mirė ta shkruash, pa kėto shkronja ėshtė e kotė. Tė vriten sytė kur lexon shqip pa kėto shkronja. Nuk e di ēfarė programi ke, po nė qoftė se ke atė programin qė kam sjellė unė te kryetema qė ėshtė pėr kėtė qėllim, pėrpiqu tė shkruash gjithnjė me shkronjat ė dhe ē, jo me raste. Ėshtė pak e vėshtirė nė fillim, por mėsohesh.

fanatik i sė vėrtetės Maska e tomaras
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    343
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Ajo qė duhet bėrė me gjuhėn shqipe ėshtė qė tė mbrohet nga fjalėt e huaja dhe tė krijohen fjalė tė reja pėr t'iu pėrshtatur nevojave tė kohės. Sot nuk bėjnė asgjė dhe fjalė tė reja e tė huaja po hyjnė dita-ditės. Gjuhės shqipe nuk i duhen zėnkat mes dialekteve. Ka njė sėrė anėtarėsh kėtu nga Veriu tė cilėt nuk dinė tė bėjnė gjė tjetėr pėrveēse tė sulmojnė gjuhėn e sotme shqipe. Baptist sharlatani ėshtė aq "matematikan" saqė thotė se fustanella nuk ėshtė pėrdorur edhe nė Veri.

Sa pėr fjalėn hala, kjo ėshtė turke dhe ka kuptimin ende. Kėshtu thotė edhe fjalori turk. Zbėrthimi "ha dhe la" nuk vlen nė kėtė rast. Fjala hala ėshtė shqipe po aq sa ėshtė dhe fjala demek.
    Dhe fjala akoma ėshtė fjalė greke, ashtu na mėsojnė ata qė pėrpiluan standardin?!Si thua?

Sa i pėrket asaj se ēfarė i duhet gjuhės shqipe sot, unė kam mendim tjetėr nga ti. Mendoj se ėshtė detyrė e ngutshme e gjuhėtarėve tė vėrtetė shqiptarė qė ta qėrojnė gjuhėn nga zhvillimet e palogjikshme, sepse ashtu ia forcojmė shėndetin.

Kurse sa i pėrket dialekteve mendoj se duhet qėmtuar shprehje dhe kuptime sa mė burimore tė gjuhės sonė, edhe ndėr arvaniatsit e Atikės e Moresė, apo arbėreshėt e Italisė, e lėre mė tė tė folmeve tė veriut, vetėm e vetėm pėr ta konzervuar nė tingėllimė sa mė natyrore kėtė pėrmendore tė gjallė tė gjenit pellazg.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tomaras : 12-11-2010 mė 18:40 Arsyeja: Mostheksim i citimit

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine Lexo Postimin
    hala s'i ke bere detyrat
    hala s'me jep pergjigje
    hala s'i ke bere punet e shtepise

eshte gjithmone negative

Te dua akoma - kur tjetri e ve ne dyshim qe s'e do me i thua: po jo mo shpirt te dua akoma si diten e pare, bile dhe me shume E perforcon dhe ia mbyll gojen , per momentin

Pink te kam xhan akoma, edhe pse s'ke te drejte
    Une kete "hala" se perdore ndonjehere. Po perdore "akoma".

Me pak fjale;
    Akoma s'me jep pergjigje- eshte pyetesore, me shume. Po nuk mund te themi qe eshte negative. Eshte insistuese si pyetje, po kjo se ben domosdoshmerisht negative.

Po kur themi; Akoma sme ke dhene pergjigje ?- Kjo eshte prape pyetesore, per te te kujtuar- qe po pres, dua pergjigjen tende. Jam e interesuar te di pergjigjen tende. Prape negative nuk mund te thuash qe eshte.

Dixhije, mos-perthuthja e mendimeve tona, nuk duhet kurrsesi te ndikoje ne ato qe une ndjej per ty. Keshtu qe ska vend per "akoma", se une e di qe ti me ke xhan. (Se doli sikur po te propozoj).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PINK : 12-11-2010 mė 18:39

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga tomaras Lexo Postimin
    Dhe fjala akoma ėshtė fjalė greke, ashtu na mėsojnė ata qė pėrpiluan standardin?!Si thua?

Sa i pėrket asaj se ēfarė i duhet gjuhės shqipe sot, unė kam mendim tjetėr nga ti. Mendoj se ėshtė detyrė e ngutshme e gjuhėtarėve tė vėrtetė shqiptarė qė ta qėrojnė gjuhėn nga zhvillimet e palogjikshme, sepse ashtu ia forcojmė shėndetin.

Kurse sa i pėrket dialekteve mendoj se duhet qėmtuar shprehje dhe kuptime sa mė burimore tė gjuhės sonė, edhe ndėr arvaniatsit e Atikės e Moresė, apo arbėreshėt e Italisė, e lėre mė tė tė folmeve tė veriut, vetėm e vetėm pėr ta konzervuar nė tingėllimė sa mė natyrore kėtė pėrmendore tė gjallė tė gjenit pellazg.
    fjala akoma -eshte fjale greke: per aq sa fjala demek eshte fjale shqipe dhe saktesisht per aq sa fjala kollaj eshte truke.

ndersa hala turqisht thuhet daha, sepse hala i thone halles.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 12-11-2010 mė 18:53
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kjo fjala demek, une e dija se eshte medemek. Shume e komplikuar kjo shqipja.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Kjo fjala demek, une e dija se eshte medemek. Shume e komplikuar kjo shqipja.
    kjo per arsye se demek do te thote "kuptimin", pra ne trajte te shquar; prandaj kerkon "me" si kur kerkohet per te thene "me kuptimin"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 12-11-2010 mė 19:09
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga tomaras Lexo Postimin
    Nuk thonė qė ėshtė greke, megjithatė, unė nuk jam i sigurt nėse akoma ėshtė fjalė greke apo shqipe. Di qė greqisht i thonė akomi, ndėrsa akoma pėrdoret mė shumė tek shqiptarėt e jugut se tė veriut. Nuk mund tė flas me siguri pėr kėtė fjalė. Ndoshta ėshtė shqipe, ndoshta ėshtė e huazuar.

Problemi yt ėshtė se ėshtė se ti ato fjalė qė nuk thuhen si nė dialektin tėnd, i quan tė palogjikshme. Nė kėtė pikė, edhe ti nuk je gjė tjetėr pėrveēse njė krahinorist i llojit Baptist.

E mora vesh. Pėr ty tingėllima e gjuhės sė sotme shqipe nuk qenka natyrale.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    1. Fjalori shqip nuk i quan fjalė shqipe demek dhe hala. Nė krah tė kėtyre fjalėve shkruhet bised. qė do tė thotė se janė fjalė tė gjuhės sė folur, jo tė gjuhės sė rregullt.

2. Nuk shkruhet bised. nė krah tė fjalės akoma.

3. Hala ėshtė turqisht dhe mos gėnje qė shkruhet daha. Le ta shohė secili kėtu tek fjalori turqisht-anglisht, tek kuptimi i dytė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 13-11-2010 mė 01:35

Faqja 28 prej 105 FillimFillim ... 1826272829303878 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •