Close
Faqja 6 prej 25 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 241
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin

Njof nje cift ku burri eshte 12 vjet me i madh se gruaja. Jan cift model me familje te shkelqyeshme.
    Ka plot te tilla, por kur i bashkon dashuria dhe jo interesi personal. Nuk mund te kete sukses nje lidhje kur ti e merr per rinine, virgjerine e saj dhe jo se vertet ke rene ne dashuri me te.. Me ikjen e ketyre dy kritereve, humbet dhe interesi ndaj partneres.

P.s Kam pare meshkuj te predikonin ne ekstrem moralin, por te vinte per te qeshur kur shikoje se si silleshin ndaj femrave te tjera qe s'ishin grate e tyre. A e kuptonin ata se syte, dhe veprimet i tradhetonin? Nuk kishin asgje te perbashket me ate qe predikonin.

Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    Si i bjen tashi, qe ti je ajo me shkolle?

Qe kur shkolla te beka intelektual, te zgjuar, modern etj etj?
    Vetem nje pa shkolle mund te shprehet keshtu.
    Nje me shkolle e kupton rendesine e shkolles. Shkolla eshte e rendesishme se te jep njohuri. Por nuk te kulturon vetem njohuria qe merr ne shkolle, por dhe qendrimi ne nje ambjent intelektual, si shkolla, me njerez intelektual. Diskutimi i problemeve te kohes, meson, kupton, analizon duke degjuar te tjeret qe dine dicka me shume. Pak nga pak me kalimin e viteve te shkolles e me tej njeriu ndryshon, zhvillohet, formohet, dhe distancohet nga llumi i shoqerise ne shume drejtime.
    Nje pa shkolle ngelet aty ku ishte persa i perket zhvillimit nga ana intelektuale. Mund te mesoje se si te perballoje nevojat jetesore, por per zhvillim intelektual e ve ne dyshim.

Dhe nje qe e ben shkollen e larte me korespodence ka shume ndryshim nga nje qe e e ben shkollen full -time.
    Feelings change - memories don't.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Mia, shkolla ne nivelet e larta eshte vec nje istitucion qe te ofron mundesine per te marre ato njohurite e duhura qe do te sherbejne ne te ardhmen per profesionin qe ke zgjedhur; shkolla shpesh here permban edhe ate "llumin e shoqerise" qe permende me lart prandaj nuk duhet idealizuar shume. Ato virtyte qe ti permende, ti meson vete jeta dhe eksperienca.
    Intelekti i nje personi eshte i kushtezuar nga inteligjenca qe eshte dicka e lindur, nuk duhet ngaterruar me kulturen.

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Vetem nje pa shkolle mund te shprehet keshtu.
    Nje me shkolle e kupton rendesine e shkolles. Shkolla eshte e rendesishme se te jep njohuri. Por nuk te kulturon vetem njohuria qe merr ne shkolle, por dhe qendrimi ne nje ambjent intelektual, si shkolla, me njerez intelektual. Diskutimi i problemeve te kohes, meson, kupton, analizon duke degjuar te tjeret qe dine dicka me shume. Pak nga pak me kalimin e viteve te shkolles e me tej njeriu ndryshon, zhvillohet, formohet, dhe distancohet nga llumi i shoqerise ne shume drejtime.Nje pa shkolle ngelet aty ku ishte persa i perket zhvillimit nga ana intelektuale. Mund te mesoje se si te perballoje nevojat jetesore, por per zhvillim intelektual e ve ne dyshim.

Dhe nje qe e ben shkollen e larte me korespodence ka shume ndryshim nga nje qe e e ben shkollen full -time.
    Mia plotësisht dakord me këtë që po thua, as edhe një presje nuk do ta hiqja. Të parës ( të cilën e e fshiva ) po ia shtoj edhe këtë: ne gjenetikisht jemi tradhtarë në bashkëshortësi, sidomos bota mashkullore.

Për këtë pjesën që ndava po shtoj: Tragjedia më e madhe është se disa edhe po kryen shkollë, edhe po qëndruan në shoqëri të mirë nuk me¨sojnë dhe nuk marrin agsgjë pozitive, kështu ngelin të papërmirësueshëm: cung ka ardhur cung ka dalë ( është kthyer ).
    Kështu ngjet edhe në diasporë, disa me vite të tëra qëndrojnë në një vend të huaj dhe nuk sheh as nuk mëson dicka nga bota e civilizuar, mbetet ai "malësori" besnik, cung i papërpunuar.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    Mia, shkolla ne nivelet e larta eshte vec nje istitucion qe te ofron mundesine per te marre ato njohurite e duhura qe do te sherbejne ne te ardhmen per profesionin qe ke zgjedhur; shkolla shpesh here permban edhe ate "llumin e shoqerise" qe permende me lart prandaj nuk duhet idealizuar shume. Ato virtyte qe ti permende, ti meson vete jeta dhe eksperienca.
    Intelekti i nje personi eshte i kushtezuar nga inteligjenca qe eshte dicka e lindur, nuk duhet ngaterruar me kulturen.
    Po te rrish ne nje ambjent jo te kulturuar nga do e marresh kulturen?
    Eshte e vertet qe ka qe bejne shkollen dhe jane llume, por ata i ka bere shkolla, dhe jo e kane bere. Me shume rrine jashte territoreve te shkolles se brenda.
    Kush mendon ti se shfaq me shume interes per artin, kulturen, librat, muzet? Nje me shkolle, apo nje pa shkolle? Mendoj se nje me shkolle e nje pashkolle nuk kane interesa te perbashketa ne jete. Kjo ben qe te mos fuksionoje lidhja.
    Sa degjova ndarjen e nje cifti Shqiptar ketu per kete arsye. Goca vazhdon shkollen per mjekesi, djali nuk vazhdoi. Te dy i kam njohur per njerez shume te mire, por ja qe jeta i ndau, se nuk kishin interesa te perbashketa. Te tjera gjera donte ajo, e te tjera ai. Nuk perpuqeshin me karakteret. ( keshtu u shpreh kur e pyeten per arsyen e ndarjes). Ja qe dashuria prej disa vitesh nuk arriti ti kapercente keto ndryshime te mentalitetit qe kishte secili..
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 01-11-2010 më 09:50

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Normale, POR njeriu inteligjent e kupton mire rendesine e shkolles! Nqs vete si jepet mundesia per te vazhduar me teper, ne te ardhmen ja nxit sa me shume femijes se tije qe te heci me larte ne edukim!

ღ Ƴℓℓëʓ ღ Maska e RiGerta
    Anëtarësuar
    01-11-2010
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    946
    Diferenca ne moshe s'eshte nje pike e rendesishme per te funksionuar nje lidhje.
    Une e quaj shume normale, qe diferenca ne cift te jete nje dekade.Pse?
    Sepse per meshkujt vajzat me te reja jane shume me terheqese,
    kurse femerat deshirojne nje mashkull stabil dhe plot siguri ne vetevete dhe kete karakteristike e gjen vetem tek burrat me te medhej ne moshe.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Po te rrish ne nje ambjent jo te kulturuar nga do e marresh kulturen?
    Eshte e vertet qe ka qe bejne shkollen dhe jane llume, por ata i ka bere shkolla, dhe jo e kane bere. Me shume rrine jashte territoreve te shkolles se brenda.
    Kush mendon ti se shfaq me shume interes per artin, kulturen, librat, muzet? Nje me shkolle, apo nje pa shkolle? Mendoj se nje me shkolle e nje pashkolle nuk kane interesa te perbashketa ne jete. Kjo ben qe te mos fuksionoje lidhja.
    Sa degjova ndarjen e nje cifti Shqiptar ketu per kete arsye. Goca vazhdon shkollen per mjekesi, djali nuk vazhdoi. Te dy i kam njohur per njerez shume te mire, por ja qe jeta i ndau, se nuk kishin interesa te perbashketa. Te tjera gjera donte ajo, e te tjera ai. Nuk perpuqeshin me karakteret. ( keshtu u shpreh kur e pyeten per arsyen e ndarjes). Ja qe dashuria prej disa vitesh nuk arriti ti kapercente keto ndryshime te mentalitetit qe kishte secili..
    Shume persona qe une njoh dhe qe bejne pjese ne shoqerine time edhe se nuk e kane vazhduar shkollen e larte, vazhdojne te interesohen per librat, artin etj etj. Dhe nga eksperienca ime personale mund te them qe nje lidhje midis nje personi qe vazhdon studimet e larta kur personi tjeter ka bere tjeter zgjedhje per jeten, lidhja funksionon per bukuri

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Normale, POR njeriu inteligjent e kupton mire rendesine e shkolles! Nqs vete si jepet mundesia per te vazhduar me teper, ne te ardhmen ja nxit sa me shume femijes se tije qe te heci me larte ne edukim!
    Per mua eshte e rendesishme sepse me jep mundesine ne radhe te pare te shuaj kureshtje time dhe pastaj te ushtroj profesionin qe dua te bej, prandaj edhe kam vendosur ta vazhdoj. Sa per femijet e mi ne nje te ardhme, mendoj se do jene te lire te bejne zgjedhjen e tyre sic kam qene une

Ore se e telendisët BATO-n e bëtë për ujë të ftohtë.Mere o BATO,nxirri shkumën bëj hajër.Njëherë jeton o i zi,bëj çke për të bërë dhe hëëë se e hëngre çairin .
    Lëvizni i çik nga BATUA,po sikur vajza të jetë +5 nga djali ?
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Shume persona qe une njoh dhe qe bejne pjese ne shoqerine time edhe se nuk e kane vazhduar shkollen e larte, vazhdojne te interesohen per librat, artin etj etj. Dhe nga eksperienca ime personale mund te them qe nje lidhje midis nje personi qe vazhdon studimet e larta kur personi tjeter ka bere tjeter zgjedhje per jeten, lidhja funksionon per bukuri
    Te kuptoj. Njoh dhe une raste te tilla, ose me sakte kam vet ne familje, por ata persona pa shkolle jane rritur mes njerezve me shkolle, ose kulture. Edhe im ate nuk ka shkolle te larte, por lexon cdo lloj libri qe i vjen ne dore. Mban mend vjershat, poemat akoma dhe sot fillon e i reciton. Nuk ka liber qe ta kem lexuar une ne shtepine time , dhe mos ta kete lexuar babi. Shfaq interes per gjuhet e huaja gjithashtu. Nuk beri shkolle se te tilla i kishte mundesite ekonomike per momentin.

Ka perjashtime broken smile. As nuk e ve ne dyshim.
    Ti je akoma e re, dhe shoqerine e ke si vetja besoj. Me vone fillojne ato diferencimet. Ka me shume ndryshime ne mentalitet do te thoja, dhe kjo nuk eshte pak.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 01-11-2010 më 10:10

Faqja 6 prej 25 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •