Close
Faqja 5 prej 25 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 241
    Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    O bato sh mire e ke qe duhen icik me te vogla keto te sotmen qe ti kesh icik nenvete se perndryshe keto te shkatrojn familjen. Jan ber te rrezikshme femrat kan fillu te kerkojn pushtet dhe pse smarrin vesh nga pushteti.
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin

Kam dy pyetje:

1. Cilat janë të mirat dhe të këqijat e një martese kur vajza është 10 vjeçe më e vogël se djali?
    2. Mendoni se në kohët e sotme është e mundur një martesë ku djali është 14 vjet më i madh se vajza?

Jo se për këto pyetje unë nuk kam mendimin tim, po do të më pëlqente të dëgjoja edhe mendimet e të tjerëve, sidomos të atyre që kanë përvojë për këtë gjë.
    Duhet te kishe pyetur, ciles vajze i pelqen te kete burrin 10-14vjec me te madh se vetja, e ti heqesh 10-14 vite moshes se babait te saj i bie qe burri me baben te jene aty afer ne moshe. Pastaj dihet qe grate rrojne edhe me shume se burrat....

Ska me mire sesa te jeni moshatare, por nqs nga mendja jeni moshatare me vajza shume te vogla sesa vetja, atehere mbase funksionon kjo lloj martese, nqs vajza nuk piqet duke u rritur.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin

Ska me mire sesa te jeni moshatare, por nqs nga mendja jeni moshatare me vajza shume te vogla sesa vetja, atehere mbase funksionon kjo lloj martese, nqs vajza nuk piqet duke u rritur.
    Athere i bie " byrek me kunguj" :-d

Mendoj se pak diferenc duhet , por jo 14 se jane shume .

Se deshirat qe mund te kete vajza , djali i ka kaluar me kohe dhe nuk ka me deshire dhe interes dhe do i duken gjithmon budallalleqe, humbje kohe .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Disa raste që u sollën këtu treguan se martesa të tilla nuk janë të pamundura e të pasuksesshme dhe unë për këtë nuk kam dyshuar ndonjëherë, sepse mosha nuk është kryesorja në martesë.

Meqë tema është për lidhjet me diferencë në moshë, unë sot kam një pyetje tjetër për të cilën do të më pëlqente të dëgjoja mendimet tuaja.

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e një martese me një grua 4 vjeçe më të madhe se vetja, të ndarë dhe me tre fëmijë? Fëmijët nuk jetojnë me nënën, po vijnë në shtëpinë e saj njëherë në dy javë dhe rrinë dy-tre ditë.

Unë mendoj se një sistem ashtu siç duhet, burri duhet të jetë më i madh, por në kohët e sotme ia vlen të shihet dhe e kundërta.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Disa raste që u sollën këtu treguan se martesa të tilla nuk janë të pamundura e të pasuksesshme dhe unë për këtë nuk kam dyshuar ndonjëherë, sepse mosha nuk është kryesorja në martesë.

Meqë tema është për lidhjet me diferencë në moshë, unë sot kam një pyetje tjetër për të cilën do të më pëlqente të dëgjoja mendimet tuaja.

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e një martese me një grua 4 vjeçe më të madhe se vetja, të ndarë dhe me tre fëmijë? Fëmijët nuk jetojnë me nënën, po vijnë në shtëpinë e saj njëherë në dy javë dhe rrinë dy-tre ditë.

Unë mendoj se një sistem ashtu siç duhet, burri duhet të jetë më i madh, por në kohët e sotme ia vlen të shihet dhe e kundërta.
    Bato nese vjen puna deri aty, atehere eshte edhe nje opsion tjeter - te mos martohesh fare, lol.

Dashuria lind atehere kur e pret me se paku, thjesht ndodh. Dashuria nuk behet me preferenca e me katalogje...pra nuk behet me porosi. Secilit njeri i vjen mundesia nje apo disa here ne jete, disa e shperdorojne e disa jo...pra martohen.

Ata qe e shperdorojne ose mbesin te pamartuar ose detyrohen qe te martohen me dike tjeter pa dashuri, apo me pak dashuri.

Sipas meje dallimi i preferuar ne moshe duhet te jete 2-6 vite. Pra mashkulli te jete me i vjeter, jo femra, lol.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    1. Cilat janë të mirat dhe të këqijat e një martese kur vajza është 10 vjeçe më e vogël se djali?
    2. Mendoni se në kohët e sotme është e mundur një martesë ku djali është 14 vjet më i madh se vajza?

Po kam pare une sa te duash lidhje te tilla edhe ktu...

Bato kjo lloj diference eshte mese normale tek njerzit te cilet kane ne baze te lidhjes interesin.Dashuria e vertet me kto lloj diferencash eshte shume e rralle.
    Te kqiat e ksaj lidhje jane te shumta sepse njerzit me diference moshet kane kerkesa te ndryshme . ps Burri 40 vjec do gjume ndersa femra 30 do te dali sa me shume se i duket se po i mbaron jeta.sa me shume vite kalojne me shume ndjehet diferenca ne te gjitha drejtimet.......
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    1 pyetje Bato....kur ishe ne shkolle, ne leksion kur beje pyetje, i beje te mesoje dicka te re apo te forcoje mendimet qe kishe ne koke? Ose mos e cojme aq larg, kur diskuton me shoqerine ben pyetje per te mesuar sesi e shohin ndryshe situaten te tjeret nga ty apo menjehere kur s'te pelqejne pergjigjet e dhenura, ben pyetje te tjera kot per te forcuar mendimet e tuaja???

Nqs ben pytje te tjera pa LIDHJE per te forcuar mendimet e tuaja, atehere pse pyet. Me mire shiko veten perpara pasqyres edhe bej diskutim gjere e gjate me veten tende.

Mbase do gjesh nje femer qe do ta kontrollosh si te doje qefi...POR zemren e dikujt (asajt) ASNJEHERE s'do jesh i mundur ta kontrollosh.....Me vjen gjynah per ty sepse mund te jetosh me gruan, por s'do kesh ate ngrohtesine, dashuri, ate zemer qe rreh per ty....thjeshte do jeni te gjalle e do jetoni jeten si robota....mendoje pak edhe kete situate.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Nuk e di pse, por mua më ngjit më shumë me vajza që janë më të vogla në moshë, kryesisht me ato që janë rreth 10 vjeçe më të vogla se mua. Unë jam rreth të tridhjetave. Pra, me vajzat rreth moshës 20 vjeçe tërhiqem dhe kuptohem më mirë, ndërsa ato të moshës sime më duken si shtriga dhe nuk më ngjit me to.

Kam dy pyetje:

Jo se për këto pyetje unë nuk kam mendimin tim, po do të më pëlqente të dëgjoja edhe mendimet e të tjerëve, sidomos të atyre që kanë përvojë për këtë gjë.
    Filloje me nje 20 vjecare meqenese te ka lind ty ne zemer. Pastaj me kalimin e viteve provo mosha te tjera, se ti qenke i ri, ke kohe te majftueshme per 2-3 martesa.
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Mendoni se në kohët e sotme është e mundur një martesë ku djali është 14 vjet më i madh se vajza?
    Varet nqs martohet vajza me mysliman atehere ndyshimi i madh ne mosh nuk do bej shume difference sepse kur ajo te jet 14 dhe ai 28 do jen ne te njejtin nivel nga ana e pjekurise dhe intelektit.

Nqs behet fjal per mashkull normal atehere femra duhet te jet shume inteligjente qe te jet lidhja e sukseshme.

Njof nje cift ku burri eshte 12 vjet me i madh se gruaja. Jan cift model me familje te shkelqyeshme.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Ka thene dikur nje anetare e forumit qe..." Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille".
    Edhe kjo e thene nga nje person me shkolle, sepse sa me teper shkolle vazhdon njeriu aq me shume meson edhe pranon qe s'di shume, e mesimet jane te pa fundeshme. E ka te lehte te pranoj dhe kritikoje gabimet apo te metat e tij.
    Ta krahasojme me tjetrin qe di pak, ate qe di e shtrengon fort edhe kembengulet ne mendimet e tyre. A mendon valle ky person do te pranoj qe si di te gjitha apo te ndryshoj ne mendime? Jo ne asnjemenyre ky person vetem do bertase qe mendimet e tij jane me te mira, sepse momentin qe pranon qe tjetri di me shume...i ulet egoja delikate qe ka....prandaj per ta mbajtur gjithmone sa me lart egon delikate, mendimet e tij ishin, jane dhe do te jene me te mira se c'do njeri tjeter ne bote!

Faqja 5 prej 25 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •