kur e ke kuptuar qe ste don me koh e pret nje dicka te tille,por kur je e sigurt qe je personi me i shtrenjte per te dhe papritur te thote shkurt une nuk te dua te bie si bombe dhe smund ta besosh per nje fare kohe ..................
kur e ke kuptuar qe ste don me koh e pret nje dicka te tille,por kur je e sigurt qe je personi me i shtrenjte per te dhe papritur te thote shkurt une nuk te dua te bie si bombe dhe smund ta besosh per nje fare kohe ..................
Si fillim do te me sqaronte pse nuk na ecen...dhe do ta kuptoja.
Se di sme ka ndodhur ndo nje here (knock on wood). Duke ditur temperamentin tim besoj se do vazhdoja jeten normalisht duke u munduar mos te kem apsolutisht me as nje kontakt me ate person. Nuk detyron dot tjetrin te te doj.
se pari ju pershendes te gjitheve duke ju uru qate te kendeshme
dhe sa ieprket temes mendimi im eshte ky si me posht:::
kush eshte ushtar i lufterave te dashurise do te vazhdoj te dyten, por ai qe eshte i ftohur nga jeta dhe jeta ftohet kur shkon e verteta... (e verteta eshte dashuria).
pra une se pari do e perpiloj planin se qka kam mundesi me ba a jam i gateshem me luftu apo me pushu por kurrsesi me u dorezu...
pra, nese je gabim ti ja vlen me luftu e me pendu por jo perseri te veprosh siq ke gabu apo ndonje gabim tjeter por te vazhdosh te dashurin ta forcosh...
e nese eshte faji tek dashuria qe ka dikush ndaj teje lirisht lere te shkoj se nuk mund te sen te ndryshosh, por asesi mos u dorezo....
Ndryshuar për herë të fundit nga aR-my_nD : 02-04-2010 më 04:02
Çdo gjë, ka një arsye.
Shyqyr qe u demokratizua vendi dhe ndodhin dhe ndarjet se kam degjuar qe me para ne kohen e xhaxhit ishin shume te rradha dhe kjo jo per shkak se duheshin shume njerzit po per shkak te turpit. E imgjinoni sa e rend eshte te jetosh me nje njeri qe se shef dot me sy. Te besh sikur ai te do dhe ti e do , te besh sikur ai/ajo ste tradheton.
S |< R /\ p /\ |_ |
Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash
Fundi i dashurise ,veçanerisht fundi i dashurise ne te cilen per here te pare kemi humbur ne krahet e njeri-tjetrit ,shkakton emocione te forta
te cilat nuk i kemi njohur me perpara ,emocione per te cilat nuk jena te pergatitur.
Fundi e nje dashurie ne te cilen ke besuar eshte si vdekja e nje personit qe ke ne zemer........ Pergjigja e pare eshte nje ndjenje
mosbesimi :nuk ka mundesi ,nuk mund te jete e vertete.
Mosbesimi k'thehet ne mohim :eshte gjithcka e rreme ,eshte nje mashtrim ,nje shaka.
Mundohemi ne cdo menyre per te mohuar realitetin ,por realiteti nuk mund te fshihet.
Ndihemi ne depresion dhe te merzitur ,mendojme qe duhet bejme dicka por nuk dime cfare te bejme.
Cdo gje duket e pakuptimte dhe te njejten kohe nuk mund te rrime ne nje vend duke shikuar anijen qe po fundoset.
Mundohemi te arsyetojme por mendimet jane te hotuara: Mos ishte faji im? Mos ishte faji i asaje/atije ? Ku eshte gabimi? Si mund te rregullohet?
Ndjejme faj ,dhe deshira per hakmarrje perzihen sebashku: kam gabuar gjithcka - jo ,eshte ai/ajo qe nuk ka kuptuar asgje nga dashuria.
Vine ne mendje ide te çuditshme..... nje takim mbas gjasht muajsh ... dhe dashuria rilind.....ose,
ti tashme ke nje lidhje te re dhe te bukur me dike tjeter dhe ai/ajo kupton me ne fund çfare ka humbur.
Ama mbas gjithe ktyre mendime ndjejme nje si shterngim ne gjoks ,nje dicka qe na godet ne stomak.
Kur nje dashuri mbaron eshte sikur te marresh nje "propozim" ne te kundert ,eshte sikur dikush te na thote qe nuk vlejme asgje.
Sigurisht qe ai/ajo nuk mendon kte gje ,ka qindra arsye qe mund te marre fund nje dashuri ,
por nuk mund te bejme asgje ,ajo qe te mbetet ne mendje eshte ai zeri i qelbur qe te thot : "nuk vlen asgje ,ke gabuar" .
Me renduese eshte qe kte ze e degjon nga personi qe nje dite te kishte then te kunderten ,te kishte thene "te dua".
Nqs nuk jena te fort ,nqs nuk jena te bindur ne cilesite tona ,ai ze na shkatrron.
Dhimbja transfomohet ne urrejtje ,mendime shkatrrimi sidhen ne mendje tone: u tall me mua ,po me ben te vuaj ,duhet te zhduket .
Nuk jane mendime te bukura por jane akoma mendime normale ,e rendesishme eshte te dime qe kto mendime mos te behen realitet.
Ne kte pike ,per te gjetur qetesi ,ne duhet te mbajme distance mes nesh dhe objektit qe na shkaktoi dhimbje: mes nesh dhe asaj ,mes nesh dhe atij.
Kur mbaron nje dashuri shume persona kerkojne te shpetojne te pakten miqesine ,me u taku ndonjehere ,nuk eshte ide e keqe por duhet kohe per te arritur kte .
Askush nuk mund ta bej nqs perpara nuk ka kaluar nje periudhe ndarje absulute ,sepse dashuria eshte nje ndjenje teper e fuqishme dhe duhet kohe qe tu kthyer ne dicka me te lehte.
Nqs nuk e kalojme kte kohe ,takimi me ate person eshte nje torture: do te pretendomin me shume por ai/ajo nuk eshte me ne disponim ,jo vetem kaq ,
prania e ketij person na kujton qe po jetojme si te deshtuar.
Mos me u taku eshte e nevojshme.
Nqs nuk e bejme ,nqs nuk eshte e mundur (sepse jetojme ne te njejten rruge ose shkojme ne te njejten shkolle ose vend pune)
atehere behet me i veshtire "sherimi" dhe ato fantazi te keqia qe na sidhen ne koke mund te na bejne shume keq.
Ndarjet jane te veshtira vetem per njerzit e sinqert dhe qe vertet kan dashuruar! Gjithe pjesa tjeter e perballon pa problem!.Prandaj eshte shtuar divorci aq shume sa te le pa fjale....,Mendoj qe me shume e vuajne shpirterisht femrat,ndersa meshkujt vuajne se ndjejne mungesen e dores se femres ne jeten e tyre, sa te gjejne nje tjeter.![]()
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
PeterPan ke 100% te drejte.
Shpesh here degjon persona qe pasi ndahen ose grinden me njeri-tjetrin,tejkalojne caqet duke ulur personalitetin e ish te dashurit/es.
Pse kur ndahen 2 persona mundohen te ulin personalitetin e njeri-tjetrit duke shpikur gjera te paqena?
Cfare e shtyn ate person qe te jete aq i keq/e,sa te thote fjale nga me te ndryshmet?
Doja te dija mendimin tuaj!
Me te mira se une,sa te duash,me te keqija,me lopate i gjen POr si une S'ekzistojne
prshendetje ku esht mendimi im: reagimi i trurit dhe zemres vet mbrojtes
bashk me ndjenjat vormohen ne nje sistem reduktiv.ne ket situat.
kur personat qe ne filim kane lidh mardhenje pa dashuri te vertet, por dashuri me kusht. duke mos qen qe ne filim jo te sinqert me njeri tjetrin, respekti e dashuria
zgjat aq sa ka pasion ose interes personal![]()
Krijoni Kontakt