Po nėse shpreson mėshirėn e Zotit qė eshte Allahu i Lartmadhėruar, atėhere mos u bė kryelart ! Per hir te se vertetes absolute, prano Islamin ashtu sic e ka urdherue Allahu i Gjithėdijshėm > Muhamedin a.s. per ta shpjeguar., e jo sic ta ka shpjeguar, trilluar e fabrikuar x bashkohori i keti shekulli me teori kunderthenese !
nuk me the arsyen se pse duhet te them Allah nqs pranoj islamin sunit,
dhe pse thua qe Zoti eshte Allahu, pasi Allahu dhe Zoti jane e njeta gje ne gjuhe te ndryshme per nga kuptimi .
ketu perseri i jep pershtypjen e nje emri personal Zotit,sikur ky emer eshte Allah, kjo eshte e padrejte per sa kohe nuk sjell argumente bindese per kete.
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
detaj i vogel , por i pasqaruar , qe une kam mendimin qe eshte teper mashtrues ,
ndryshmi i shqiptimit te fjales Zot , nga shqipja ne nje gjuhe tjeter ka si rrjedhim edhe devijimin shpirteror , sepse gjuha e shpirtit eshte gjuha e nenes ,
e kam thene edhe nje here tjeter qe per nje shqipfoles nuk e zevendeson asnje fjale tjeter fjalen Zot per nga rendesia.
une e kam njohur Zotin si Zot qe kur isha femij, e kam qene i bindur per ekzistencen e Zotit , e edhe per boten tjeter dhe se do japim llogari, e te gjitha keto i kam bazur ne Zot, e jo ne Allah,kur lexova kuranin per here te pare une thjesht vertetova ato qe une isha i bindur dhe i kisha menduar si dhe perpunuar me pare ne mendjen time ,por kishte nje problem , si dhe ka ,
une e njoha Zotin pa emer , e ju perpiqeni t'i mvishni emer personal, dhe kjo eshte mekat,
jo nuk futem ne nje grup qe mekaton duke thene nje te pavertete per Zotin ,ose qe nuk e thone por e nenkuptojne me fjalet dhe veprat e tyre .
te jesh i sigurte qe ka edhe te tjere qe nuk jane pjese e asnje feje dhe jane myslimane , per faktin se besojne ne Zot dhe se nje dite do te japin llogari per ate se c'veprojne ne kete jete, biles jane edhe me mysliman se ju, sepse ata nuk i mveshin Zotit emer personal , ata jane te sinqerte ndaj Tij.
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
Te gjitha keto mund te thuhen ne gjuhen shqipe dhe bile edhe mė ėmbel sepse eshte gjuhe e jona!
Mendon ti se Zoti kupton ma mirė arabisht apo ēka bre Ilirian, mos bre pash Zotin. Te gjitha keto perkthehen; "felemnderit Zotit, falė Zotit, ne emer te Zotit, me ndihemn e Zotit, mos e bėftė Zoti, na ruajt Zotit....., Njė Zot i vetem dhe profeti i Tij Muhamedi PQMT etj etj".
ēka ėshtė problem tash kjo nėse thuhen shqip? Apo mendon se arabisht na kupton Zoti ma mirė.
Estagfirullah![]()
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Ahhhhhh sipas teje une qenkam injorante se nuk e paskam haberin nga islami fare dhe nuk njohe as fete e tjera
po nga e din kete ti se mua me duket totalishte e kunderta
vallahi 4 vjet studime ne Medrese me mesues qe kan mbaruar ne vende te ndryshme islame si ne Jordani Egjipte dhe ne Emirate Arabe e ne disa vende te tjera nuk me duket qe jane vite ne te cilat nuk kam mesuar gje me te vertet 10 nuk i kam nxjerr por 8 dhe 9 i kam nxjerr
4 vjete studim Kurani Historie Islame Tefsir Fik'h Hadith Predikim Besim(Akaid)dhe gjithashtu dhe gjuhen arabe per te lecuar dhe kuptuar hadithet dhe Ajetet Kuranore direkte nga gjuha Arabe. Nuk me dukte qe une te jem injrante ne fen time perderisa kam dhen dhe provime para nje komisioni te komunitetit Musliman per te marr diplomen e shkolles se mesme
dhe po te isha injrante nuk do kerkoja me ber fakultetin e dyte per Fik'h ne vendet Islame
Dhe sa per kristanizmen dhe per ate fe di shume gjera se pervecse e kam studiuar dhe ne shkoll ca por kam mesuar shume he nga shume shoqe te miat qe jane orthodoks dhe katolike madje disa qe njoh jane Ungjillore dhe ata i din shume mire se cilat terma jane terma islame pse ne i perdorim ne kete menyre dhe e dine shume mire se ca perfaqeson Isai ne islam
Dhe une kam folur per menyren se si i perdorin konceptet Kristianet e sotem dhe jo kristianet e pare se ti krahasosh me te paret kan shume shume ndryshime
Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.
Un te thash, ai qe se njeh Allahun si Zot, nuk eshte nga muslimanet.
Edhe te krishteret e njohin Zotin, por zoti i tyre eshte Jezu Krishti ! E quajn poashtu Perendi ! Kurse Isa a.s. eshte i pastėr nga ato qe i mveshin ata.
Prandaj, te thash, qe Allah simbolizon te vetmin, te pashoqin, Unikin ! ZOTIN NJE !
Jo mor burre, thjesht duhesh te jesh njeri normal. Sikur tjeret qe refuzojne t'a quajne Zotin Bog, God ose emertime te gjuheve tjera. Sikur t'i thoja nje shqiptari te asimiluar ne serbo-ortodoksi se nuk mund ta quash Zotin Bog, por thjesht Zot, ti do te kuptoje. Prandaj e di mire, se me kupton edhe kur te them ta quash Zot edhe ne relacion me asimilimin tend ne fene islame.
Kete "argument" do ta kishte perdorur edhe nje shqiptar i asimiluar ne serbo-ortodoksi. Edhe ai do te kishte mundur te thote: Po keshtu e quan tere bota sllavo-ortodokse..
Nuk ke faj ti, sepse Islami nuk le force pa aktivizuar per te pushkatuar intelektin e njreiut, arsyen e tij. Prandaj jemi ne kaurret ketu qe pastrojme mbeturinat krimeve te tij.![]()
Shih! Po ketu keso njeriu kerkohet. Ku jane ARGUMENTET atehere? Nese nuk di ti qe paske studiuar kete drejtim, kush mund te di me?
Perndryshe me duhet te te shpreh admirimin tim: Te studiosh kaq vite dhe te kesh kete kuptim per sintakse e pikesim, per mua eshte mrekulli qe di ta beje vec Islami. Te mos keqkuptohemi: "Mrekulli" e "admirim" ishin vec ironike.
Krijoni Kontakt