Close
Faqja 34 prej 47 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 465
    Citim Postuar më parë nga mat Lexo Postimin
    Bravo shoku.
    Bravo i thone gomarit kur del prej balte.

Ky gomari yt ende ne balte ka mbetur, prandaj ende je i hershem me Bravon

tende !

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Nese e ke kuptuar shume mire, atehere mos egzagjero me gjera te pa verifikara qe bejne percarje.
    Eksplorer, personalisht une besoj Allahun, dhe asgje ne kete botenuk mund ta humbi besimin tim dhe nenshtrimin tim ndaj Allahut.
    Une nuk ekzagjeroj asgje, vetem sjell fakte.
    Aliu R.A. na pelqen neve ose nuk na pelqen neve, sipas haditheve , ato fjale i ka thene!!!
    A jane te verteta , kete nuk e di nuk kam qene prezent, por ate qe mund te them eshte se nese refuzohet ky hadith, atehere vijme ne perfundim llogjik se ne refuzojne hadithet qe nuk na pelqejne dhe pranojme ato qe na pelqejne si te verteta, ashtu?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Separi nuk duhet hadithin ta nxjerim nga konteksti, por duhet pare si teresi ne korelaciom me hadithet tjera.

Buhariun duhet pare si teresi.

Kjo eshte e njejte sikur ne te nxjernim nga konteksti vetemse hapin e pare te ndaleses se alkoholit ne Kur'an.

Do te thonim se alkoholi eshte i ndaluar vetemse kur falim namaz. !!!!!

Pra le t'ju leme dijetareve tane qe te meren me punen e tyre.

Ne duhet te besojme se Islami si fe universale ushqehet prej 3 burimeve kryesore dhe te pa ndashme.

Ne duhet te dijme se cdo komentim i tepert dhe pa kompentence, eshte rrezik per percarje.

Duhet te jemi me te pjekur dhe te kemi kujdes se cka jemi duke folur.

Nuk eshte lehte qe t'ja fusësh kot: ky hadith ose ky ajet.

Sikur pak te kuptonim ne do te kishim pare se prej kujt permbahen mendimet dhe qendrimet tona.

Nese bindjet tona dhe qendrimi yne permbahet dhe u shkon per shtati kjafireve ( ata na apllaudojne - apllauz), atehere ne

jemi ndihmesit e tyre ndoshta edhe pa dashje behemi pjese e tyre.

Por ne si muslimane All-llahu do te na sprovoje ne menyra te ndrysheme pra edhe me kesi dyshimesh shejtanore.

Fakt eshte qe kane egzistuar, egzistojne dhe do te egzistojne njerez - shejtane te cilet do te shtine dyshime ne fene Islame,

por te jesh i sigurte se nje dite All-llahu do ti demaskoje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 23-09-2010 më 19:34

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Eksplorer, personalisht une besoj Allahun, dhe asgje ne kete botenuk mund ta humbi besimin tim dhe nenshtrimin tim ndaj Allahut.
    Une nuk ekzagjeroj asgje, vetem sjell fakte.
    Aliu R.A. na pelqen neve ose nuk na pelqen neve, sipas haditheve , ato fjale i ka thene!!!
    A jane te verteta , kete nuk e di nuk kam qene prezent, por ate qe mund te them eshte se nese refuzohet ky hadith, atehere vijme ne perfundim llogjik se ne refuzojne hadithet qe nuk na pelqejne dhe pranojme ato qe na pelqejne si te verteta, ashtu?!!

GV_USA
    Jo, nuk eshte ashtu.

Hadithet te cilet biejn ne kundërshtim me Kuranin, nuk pranohen, dhe per kete nuk duhet kryer shkoll te lart teologjike, per ta kuptuar !

Tash nese ne rend te par i beson Kuranit si te gjithe muslimanet, atehere duhet perjashtuar automatikisht kete hadith qe personalisht s'kam degjuar asnjeher per te, sepse eshte falls, genjeshter qe nuk eshte as nga Aliu r.a. !

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Jo, nuk eshte ashtu.

Hadithet te cilet biejn ne kundërshtim me Kuranin, nuk pranohen, dhe per kete nuk duhet kryer shkoll te lart teologjike, per ta kuptuar !

Tash nese ne rend te par i beson Kuranit si te gjithe muslimanet, atehere duhet perjashtuar automatikisht kete hadith qe personalisht s'kam degjuar asnjeher per te, sepse eshte falls, genjeshter qe nuk eshte as nga Aliu r.a. !
    E pra , keshtu mendoj edhe une. Nje hadith qe shkon ne kundershtim me Kuranin ose me nje hadith tjeter, duhet te refuzohet.
    Hadithe te tilla ka plot, dhe une keto hadithe i luftoj.
    Psh. nje hadith qe une e kam luftuar dhe do ta luftoj deri sa te jem gjalle eshte hadithi qe flet se profeti u martua me Aishen kur ajo ishte 9 vjece!
    Ky hadith nuk ka kuptim FARE. I njejti hadith bie ne kundershtim me shum hadithe tjera , qe vene moshen e saj shum me te vjeter se 9 kur eshte martuar me profetin.
    E kundershtoj kete hadith, sepse nga dijetaret e verbet shfrytezohet si baze per te sjell ligje , dhe ne shuuuuuum vende islame ne baze te ketij hadithe martesat me te mitur jane te LEJUARA!!!!
    Kundershtoj hadithin qe flet per gurezimin e atyre qe bejne zina, ky hadith eshte 100% i mbeshtetur ne BIBEL dhe 0% ne Kuran.
    Kundershtoj hadithet qe ua marin te drejtat grave, keto hadithe , jane 100% sajime me ane te te cilave ca dijetare " mundohen " tua marrin te drejtat grave!!!
    Kundershtoj hadithet qe fyejne ose hedhin hije mbi profetin e madheruar dhe mbi sahabet e tij.

Pra me nje fjale jam per pastrimin e haditheve, dhe ne kete menyre pastrimin e fese islame nga keto vese dhe tradita qe nuk kane burim nga Islami Burimor.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Ne kete web site nuk ka asnje te dhene per stafin se kush qendron pas tij, asnje adrese per kontakt.

Duket qe eshte site kopil, por kopila qe vete bejne kopil dhe ta hudhin tek kembet duke te akuzuar per kopil-lindje.

Ueh ... sa e kmplikuar.

Kerkoj prej masterit(bani, matrixi, etj) qe te japin nje adrese te bendit te tyre se dua te antaresohem ...ueh ,,, pffffffiuuuu

Per qfar arsye kerkon ti vendodhjen e ketyre ? a qa je ti qa je , te ka ardhur koha te aramtosesh dhe allkabuuum? dhe do tja fusesh ketyre a lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2010
    Postime
    40
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    1. Kurani, urdhëron të gjithë muslimanët që të ndjekin Kuranin si të vetëm, ky urdhër gjendet në shumë ajete, si në vazhdim:

[45:6] Këto janë shpalljet e Perëndisë që t‟i recitojmë ty sinqerisht. Në cilin Hadith tjetër pos Perëndisë dhe shpalljeve të Tij besojnë ata?

[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm? Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.

2. Kurani konfirmon se i vetmi sunnet është sunneti i Zotit. Askund në Kuran nuk hasim në ndonjë përmendje të Sunnetit te Muhamedit.

Do të gjeni që Sunneti i Zotit është i vetmi Sunnet (33:62….35:43….48:23).

3. Kurani konfirmon se detyra e vetme e Muhamedit (apo e ndonjë të derguari tjetër) ishte të dorëzoj mesazhin e Zotit, dhe jo që të jap ndonjë mësim tjetër.

Detyra e vetme e të dërguarit është të dorëzoj mesazhin e Zotit: 5:99, gjithashtu në 5:92….16:35….16:82….24:54….29:18….42:48….64:12).

4. Zoti i urdhëron besimtarët që t’i bindën Profetit, por Zoti gjithashtu na siguron që bindja ndaj Profetit është e lidhur me bindjen ndaj mesazhit që ai (profeti) e dorëzoi, dhe asgjë tjetër. Bindja ndaj Profetit nuk do të thotë që ai kishte Sunnet që ne t’i bindemi.
    Konfirmimi që bindja ndaj Profetit është e lidhur me bindjen ndaj asaj që ai dorëzoi (Kuranit) është konfirmuar në këtë ajet:

[64:12] T’i bindeni Perëndisë dhe tii bindeni lajmëtarit. Nëse refuzoni, atëherë misioni i vetëm i lajmëtarit tonë është që të japë lajmin (Kuranin).

5. Kurani gjithashtu konfirmon se Muhamedi ishte urdhëruar jo të jap ndonjë mësim tjetër, përndryshe do të pasonte ndëshkimi nga Zoti:

[69:43] Shpallje prej Zotit të gjithësisë.
    [69:44] Po të shprehte ai ndonjë mësim tjetër.
    [69:45] Do e kishim ndëshkuar.
    [69:46] Do i kishim ndërprerë shpalljet te ai.
    [69:47] Askush prej jush nuk do të mund t’i ndihmonte.

6. Muhamedi është betuar se i vetmi zbulim që i ishte bërë nga Zoti ishte Kurani. Ajeti në vazhdim konfirmon që e gjithë ajo që njihet si Hadith Kudsij janë gënjeshtra që iu mveshën Profetit:

[6:19] Thuaj, “Dëshmia e kujt është më e madhja?” Thuaj, “E Perëndisë. Ai është dëshmitar mes meje e teje se ky Kuran më është frymëzuar mua, që t’jua predikoj juve dhe kujtdo që i arrin. Vërtetë, ju dëshmoni se ka perëndi tjerë përkrah Perëndisë.” Thuaj, “Unë nuk dëshmoj si ju; është vetëm një perëndi, dhe unë mohoj idhujtarinë tuaj.”

Nëse Hadithi Al-Kudsij ishte vërtetë thënie e Zotit tek Muhamedi ashtu siq pretendojnë ata, a do të përmbante një pohim te tillë sikur ky???

Askund në Kuran nuk ka ndonjë shenjë apo indikacion se Muhamedi pranoi nga Zoti diqka tjetër përpos Kuranit.

7. Profeti Muhamed vetë urdhëroi njerëzit e tij që mos të shkruajn hadithet e tij, kjo dokumentohet në (Muslim) dhe libra të tjerë

“Mos shkruani diqka përveç Kuranit. Çdokush që shkruan diqka të tillë duhet ta fshijë atë” (Ahmed, Vol.1, faqja 171.....gjithashtu Sahih Muslim).

8. Rreth 150-200 vitet e pas vdekjes së Profetit, shkrimi i haditheve të tij ishte i ndaluar, në përputhje me urdhërat e tij. I pari që përmblodhi koleksionin e haditheve ishtë Al-Bukhari (vëreni që Al-Bukhari kishte lindur në vitin 198 pas Hijrah.....a nuk ju bën kjo të mendoni???)

Bile, edhe nëse ne duhej të ndjekim hadithet, me çfarë saktësie mund që një kolleksion i thënieve të dokumentuara 2 shekuj pas vdekjes të jenë të vërteta??

9. Zoti urdhëron Profetin në Kuran që të thotë se ai ishte i pagabueshëm në zbulimet (zbritjet) që ai dorëzon, por që ai mund të bëj gabime në fjalët e tij personale dhe në hadith:

[34:50] Thuaj, “Nëse unë shkoj në humbje, shkoj në humbje për shkak të vetë të metave të mia. Dhe nëse jam i udhëzuar, është për shkak të frymëzimit të Zotit tim. Ai është Dëgjues, Afër.”

Me gjithë këtë konfirmim dhe 6 incidentet në Kur'an kur profeti u qortua nga Zoti, për gabimet e kryera, robërit e Zotit e pretendojnë se Muhammedi ishte i pagabueshëm!!
    Këto 6 incidente gjinden në Kuran (8:67-68....9:43....9:113-114....33:37....66:1....80:1-11).

10. Kurani konfirmon që për çdo Profet kishte armiq nga djajtë, njerëzit si dhe xhinët, të cilët prodhuan thënie të rremë dhe i atribuan ato tek Profeti për t’i gënjyer njerëzit:

[6:112] I kemi lejuar armiqtë e secilit profet – djajtë njerëz dhe xhin – që të inspirojnë në njëri tjetrin fjalë të lustruara, në mënyrë që të mashtrojnë. Sikur të donte Zoti yt, ata nuk do e bënin atë. Tii shpërfillësh ata dhe trillimet e tyre.

Zoti gjithashtu pohon se vetëm mosbesimtarët do të dëgjonë prodhime të tilla (shih 6:113).

11. Përfundimisht, na është treguar që Kurani është plotësisht i mjaftueshëm për besimtarët e sinqertë për këto arsye:

a) Kurani nuk ka nevojë për ndonjë shtojcë, ngase ai është i plotë (tërësorë).

[6:115] Fjala e Zotit tënd është e plotë, në të vërtetë dhe drejtësi. Asgjë të mos i shfuqizojë fjalët e Tij. Ai është Dëgjuesi, i Gjithëdijshmi.

b) Kurani nuk ka nevojë për plotësime shtesë ngase ai është i kjartë:

[12:1] A.L.R. Këto (shkronja) janë prova të këtij shkrimi të qartë.
    [44:58] Ne kështu e kemi sqaruar atë në gjuhën tënde, që të mund të marrin vesh.

c) Kurani nuk ka nevojë për përmirësime, pasi ai është i përkryer dhe nuk përmbanë kontradikta:

[11:1] A.L.R. Ky është shkrim strofat e të cilit janë të përsosura, dhe të sqaruara.* Vjen nga Më i Mençuri, Më Njohësi.

d) Kurani nuk ka nevojë për cicëron hap pas hapi, pasi është hollësisht i detajuar:

[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm? Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.

Për të gjitha këto arsye, të gjithë Muslimanët duhet të ndjekin Kuranin, gjithë Kuranin, dhe asgjë përpos Kuranit.

Selam alejkum. Më se të vërteta fjalët e tua. Të lumt për faktet e mbledhura mbi përsosmërinë e Kuanit. Le ta dinë prirësit e sektit suni se nuk mund ti bëjnë të gjithë syleshë.
    Allahu të shpërbleftë për punën tënde të mire. Unë nga ana ime të falenderoj se do më duhej shumë kohë që ti mblidhja këto fakte kaq të qarta nga Kurani famëlart. Ndërsa kështu më mbetet vetëm ti kontrolloj.
    Allahu të nderoft.
    Selam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2010
    Postime
    40
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    nuk eshte musliman ai qe nuk e pason Muhamedin a.s. dhe qe i mohon fjalet dhe veprat e tij

nese thu ti qe une e besoj kuranin dhe skam nevoj per sunet ather die se edhe me miliona jomusliman e besojn kuranin si liber te zotit dhe shum prej tyre punojn sipas tij por ata sdeshirojn te pranojn fen islame

eshte nje sekt i veqant i krijuar nga anglezet ne indi te cilet jan mundu te perqajn islamin dhe ata e besojn vetem kuranin ai sekt me sa di une quhet ahmedi dhe ndoshta edhe ju jeni nga ky sekt qe mundoheni te beni perqarje dhe urrejtje ndermjet muslimaneve

mirpo ju pohoni qe e besoni kuranin por ju e mohoni edhe kuranin se ne kurani jemi te urdheruar ta pasojm sunetin e te derguarit a.s. ti mund te thuash se une e kam keqkuptu mirpo ate e pranojn mbi 1.5 miliard musliman andaj si dole ti dhe bani me te zgjuar nder shqiptar

All-llahu i Madhërishëm thotë:

“Çkado që ju jep Pejgamberi, merreni, e çka t’ju ndalojë,
    përmbahuni prej asaj.”
    (el-Hashr, 7)

qka dmth ky ajet sipas teje a ekziston ne kuran apo ndoshta e kam shpifur une

“Ai nuk flet me hamendje. Ajo nuk është tjetër vetëm se
    shpallje që shpallet.”
    (en-Nexhm, 3-4)

“Thuaj: “Nëse e doni All-llahun, pasomëni, edhe ju Allllahu
    do t’ju dojë dhe do t’jua falë mëkatet.”
    (Ali Imran, 31)

“Ju keni shembull të mrekullueshëm në Pejgamberin e Allllahut,
    kush shpreson në mëshirën e All-llahut dhe shpërblimin
    në botën tjetër.”
    (el-Ahzab, 21)

qfar dmthnje kan keto ajete sipas teje

“Dhe jo, pasha Zotin tënd, ata nuk janë besimtarë derisa
    për gjykatës në mosmarrëveshjet e tyre nuk të pranojnë
    ty, e pastaj për shkak të gjykimit tënd në shpirtrat e tyre
    nuk ndiejnë aspak peshë, dhe derisa të përulen
    plotësisht.”
    (en-Nisa, 65)

ky ajet po deshmon se ti nuk je musliman sepse ti nuk e pranon si gjykats pejgamberin a.s.

.”.. Po nëse nuk pajtoheni në ndonjë çështje, drejtojuni
    All-llahut dhe Pejgamberit, nëse i besoni All-llahut dhe
    botës tjetër.”
    (en-Nisa, 59)
    Dijetarët kanë thënë se kjo do të thotë në Kur’an dhe Sunet.

Dhe sërish në Kur’an thuhet:

“Kush e respekton Pejgamberin e ka respektuar edhe Allllahun.”
    (en-Nisa, 80)

sipas kesa ti nuk e rrespekton pejgamberin sepse mohon fjalet dhe veprat e tij ateher ti nuk e rrespekton allahun

“Kurse edhe ti, pa dyshim udhëzon në rrugë të drejtë, në
    rrugë të All-llahut.”
    (esh-Shûrâ, 52-53)

.”..Le të ruhen ata, të cilët veprojnë në kundërshtim me
    urdhrin e Tij, të mos i godasë ndonjë ngatërresë, ose të
    mos i godasë ndonjë dënim i dhembshëm.”
    (en-Nûr, 63) dhe thotë:

Ajete të kësaj sureje ka shumë. Ndërsa sa u përket haditheve,
    janë si vijon:
    Hadithi 160
    Nga Ebu Hurejra r.a. transmetohet se Pejgamberi s.a.v.s. ka
    thënë: “Kini kujdes atë që po ju lë; ata që kanë qenë para jush janë
    shkatërruar për shkak të pyetjeve të shumta dhe divergjencave
    me Pejgamberët e tyre. Kur t’ju ndaloj prej diçkaje, largohuni prej
    saj, ndërsa kur t’ju urdhëroj për diçka, atë përmbusheni sa të keni
    mundësi.”
    (Muttefekun alejhi)
    Hadithi 162

Nga Ebu Hurejra r.a. transmetohet se i Dërguari i All-llahut
    s.a.v.s. ka thënë: “Krejt umeti im do të hyjë në Xhenet, përveç atij
    që nuk do.” I thanë: “E kush nuk do, o i Dërguari i All-llahut?” Tha:
    “Kush më respekton mua, ai do të hyjë në Xhenet, ndërsa kush më
    kundërvihet (nuk më respekton), ai nuk do.”
    O re mbush mire ti apo je duke na thenë të besojme çdo përrallë qe shkruajtën arabët pasardhësit e Bukhariut. Kësaj i thonë tu besojmë Thashathemeve të mbledhura nga shkrimtarë të shekujve pas vdekjes së Muhamedita.s., kur e dimë fort mirë se i dërguari i fundit ishte Muahmedi a.s. Ore mendohesh ti kur shkruan? Shko o shoku lexoi me vëmendje ajetet dhe suret e Kuranit famëlartë.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Ne kete web site nuk ka asnje te dhene per stafin se kush qendron pas tij, asnje adrese per kontakt.

Duket qe eshte site kopil, por kopila qe vete bejne kopil dhe ta hudhin tek kembet duke te akuzuar per kopil-lindje.

Ueh ... sa e kmplikuar.

Kerkoj prej masterit(bani, matrixi, etj) qe te japin nje adrese te bendit te tyre se dua te antaresohem ...ueh ,,, pffffffiuuuu

Te gjitha adresat per kontakt i ke ne ate faqe, ne anen e tjathte larte. Edhe pse ti nuk e ben pyetjen per asgje tjeter vetem per te fyer.

Qudi qe pikerisht ata qe thirren me se shumti ne fe (ne kete forum) perdorin ne cdo postim fjale fyese dhe te ndyta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 24-09-2010 më 02:16

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Te gjitha adresat per kontakt i ke ne ate faqe, ne anen e tjathte larte. Edhe pse ti nuk e ben pyetjen per asgje tjeter vetem per te fyer.

Qudi qe pikerisht ata qe thirren me se shumti ne fe (ne kete forum) perdorin ne cdo postim fjale fyese dhe te ndyta.
    Kjo adrese per kontakt qe ju e keni shkruar, eshte pa emer dhe pa mbiemer.

Nese ka mundesi te na tregosh se kush jeni dhe ke keni drejtor.

Fjalet nuk jane fyese por jane te verteta. Kopili juaj eshte "PERKTHIMI I AUTORIZUAR I KUR'ANIT" DHE WEB FAQJA E

JUAJ. Kete kopil ( pa nene e babe-as emer as mbiemer) doni qe t'jua hudhni nen kembe muslimaneve te ketij forumi e me gjere.

Por jeni te pa fat se nuk ju vjen kush prapa pervec se kryqat.

A nuk po e shikon se kush ju permban ne kete forum?

Faqja 34 prej 47 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •