Close
Faqja 36 prej 47 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 465
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    SEKTET, TË NDALUARA NGA ZOTI

Kërkoj shpëtim tek Zoti nga djalli i mallkuar.
    Në emër të Zotit, Mëshiruesit, Mëshirbërësit.

Në Kuran, jemi urdhëruar të mos ndahemi në sekte (grupe). Këto ndarje të fesë tonë janë kundër urdhërave të Zotit. Ata, të cilët ndahen në sekte janë quajtur
    idhujtarë, dhe nuk janë prej anëtarëve të besimit të Zotit.

[6:159] Ata që ndajnë veten në sekte nuk besojnë me ju. Gjykimi i tyre është me Perëndinë, pastaj Ai do i njoftojë për çdo gjë që kishin bërë.

[30:31] T‟i nënshtroheni Atij, t‟ia keni dronë Atij, zbatoni Lutjet e Kontaktit (Salat), dhe – çfarëdo që të bëni – mos bini kurrë në adhurim idhujsh.
    [30:32] (Mos bini në adhurim idhujsh,) si ata që ndajnë fenë e tyre në sekte; secila palë e kënaqur me atë që kanë ata.

[42:14] Për ironi, ata u përçanë në sekte vetëm pasi që njohuria kishte ardhur te ta, për shkak të xhelozisë dhe inatit mes tyre. Po të mos ishte për një vendim të paracaktuar nga Zoti yt për t‟iu dhënë afat atyre për një kohë të caktuar, ata do të ishin gjykuar menjëherë. Në të vërtetë, gjeneratat e mëvonshme që trashëguan shkrimin janë plot dyshime.

Ne mësojmë nga ajetet e lartëshënuara se ndarja në sekte është e ngjashme me idhujtarinë, mëkat ky i pafalshëm (nëse mbahet deri në vdekje). Nuk ka rëndësi se si e quan një person sektin e tij/saj, kjo nuk është e autorizuar nga Zoti. Zoti ndalon të gjitha sektet.

KUSH JEMI NE?

Ne jemi të nënshtruarit (Arabisht: Musliman) e Zotit Një (të vetëm). Ne ndjekim fjalët e Zotit në librin e fundit të Tij, Kuranin, dhe pranojmë të gjitha shkrimet
    e Tij. Ne besojmë se Kurani është i përkryer dhe plotësisht i detajuar ashtu sic e thotë Zoti, dhe ne nuk duhet të ndjekim ndonjë burim tjetër përkrah tij.
    Ne besojmë se vetëm Zoti meriton të adhurohet, e për këtë duhet ti lëmë të gjithë idhujt tjerë.

[41:33] Kush mund të shprehë fjalë më të mira se dikush që fton te Perëndia, punon drejtësi, dhe thotë, “Unë jam një prej të nënshtruarve”?

NA NEVOJITEN SEKTET?

Ajo çfarë na nevojitet ta pyesim vetën është: Pse duhet të ketë feja sekte? Çfarë i bënë ato pjesë të fesë? Nëse të gjithë e adhurojnë vetëm Zotin, dhe u përmbahen fjalëve të Zotit, a do të ishin të gjithë të bashkuar e jo të kenë dallime mes vete? Çfarë i bënë ato sekte të ndryshme është kryesisht faktori njeri, dhe ndjekja e burimeve të ndryshme përkrah fjalëve të Zotit. Për shembull - Muslimanët tradicional ndjekin një mori Hadithesh dhe Sunnetit përkrah Kuranit. Si shtesë e kësaj, disa ndjekin shkrime nga shkollarë të ndryshëm dhe liderë fetarë, që veprojnë kundër fjalëve të Zotit, pa ndonjë provë nga Zoti.

ISHIN IBRAHIMI OSE MUHAMEDI ANËTAR TË NDONJË SEKTI?

Prap, nëse ndalemi të mendojmë rreth Ibrahimit, Musës, Isait apo Muhamedit, ne kuptojmë se ata nuk ishin kurrë anëtarë të ndonjë sekti. Ata thejshtë ishin
    të nënshtruar, që i kishin kushtuar vetën vetëm Zotit. Këto sekte ishin krijuar shumë kohë pasi këta profetë të Zotit kishin vdekur, dhe janë në kundershtim të
    drejtë me mësimet e Zotit të përmendura më lartë.

Kështu, një person i cili pajtohet më atë çfarë thotë Kurani se "Unë jam i nënshtruar (Musliman)", e jo "Unë jam Shia", apo "Unë jam Sunni", apo diçka të tillë
    (2:128, 132, 133, 136; 3:52, 64, 67, 84, 102; 5:111; 41:33; 46:15, e më shumë). Njerëzit të cilët bëjnë kështu, gjithashtu harrojnë se Ibrahimi ishte I Dërguari
    i parë i nënshtrimit (Islamit), dhe jo Muhamedi. Nëse ne ndjekim fenë e Ibrahimit, sikur na urdhëron Zoti të bëjmë (3:95), ne do ta quanim veten ashtu siq e quajti
    Ibrahimi vetën, të nënshtruar (Musliman).

IBRAHIMI DORËZOI TË GJITHA PRAKTIKAT E NENSHTRIMIT (ISLAMIT)

[2:127] Kur Abrahami i ngrihte themelet e faltores, bashkë me Ismailin (u lutën): "Zoti ynë, pranoje këtë prej nesh. Ti je Dëgjuesi, i Gjithëdijshmi.
    [2:128] "Zoti ynë, na bë të nënshtruar ndaj Teje, dhe prej pasardhësve tonë le të jetë një shoqëri e të nënshtruarve ndaj Teje. Mësona ritet e fesë tonë, dhe shpengona. Ti je Shpenguesi, Më i Mëshirshmi.
    [2:129] "Zoti ynë, dhe rrite mes tyre një lajmëtar që t‟ua recitojë atyre shpalljet Tua, t‟ua mësojë shkrimin dhe mençurinë, dhe t'i pastrojë. Ti je i Plotfuqishmi, Më i Mençuri."
    [2:130] Kush do të braktiste fenë e Abrahamit, përveç dikujt që e mashtron veten? E zgjodhëm atë në këtë botë, dhe në Përjetësi ai është me të drejtit.
    [2:131] Kur Zoti i tij i tha, "Nënshtrohu," ai tha, "I nënshtrohem Zotit të gjithësisë."
    [2:132] Dhe Abrahami i shtyu fëmijët e tij ta bëjnë të njëjtën, si edhe Jakobi: "O fëmijët e mi, Perëndia e ka vënë në pah fenë për ju; mos vdisni ndryshe përveç si të nënshtruar."
    [2:133] Sikur të ishit dëshmitarë të Jakobit në prag të vdekjes; ai u tha fëmijëve të vet, "Çka do të adhuroni pasi të vdes?" Thanë, "Do të adhurojmë perëndinë tënd; perëndinë e baballarëve tu Abrahamit, Ismailit, dhe Isakut; të vetmin perëndi. Atij i nënshtrohemi."

Lutem të na mbrojë Zoti nga krijimi i sekteve (grupeve) dhe rënia në idhujtari.
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 24-09-2010 më 07:20

Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    cilin Islam , ate qe te ndalon fotografine ,muziken , kercimin, qe femrat i mbulon si ne afganistan , qe te thote se dohet te lahesh kur del ne banjo e jo te fshihesh, qe te thote shprehjen qe duhet te thuash kur hyn ne banjo dhe me cfare kembe te futesh si dhe shprehjen qe duhet te thuash kur del nga banjo dhe me cfare kembe duhet te dalesh , qe te thote se cfare duhet te thuash kur del ne pazar e se cfare duehte te thuash kur hyn ne shtepi,
    qe te thote se cfare duhet thene kur bie ne gjume e cfare kur ngrihesh nga gjumi,
    qe te thote se cfare duhet thene kur ;

vishen rroba te reja-duaja(lutja) eshte ne arabisht
    kur thjesht vishen rrobat
    kur i heqim rrobat
    duaja(lutja) gjate shkuarjes ne xhami
    duaja(lutja ) me rastin e hyrjes ne xhami
    duaja (lutja) me rastin e daljes nga xhamia
    duaja (lutja) me rastin e rrotullimit gjate fjetjes
    duaja(lutja )me rstin e frikes ne gjume
    duaja (lutja ) ku sheh enderr
    duaja(lutja) me rastin e merzise dhe pikellimit
    duaja(lutja me rastin e brengave
    duaja (lutja) me rastin e takimit me armikun ose me njerez ne pushtet
    duaja(lutja) me rstin e frikes se demit te pushtetarit
    duaja nqs i frikesohesh dikujt
    duaja e atij qe e ka kapluar dyshimi ne besim
    duaja per t'i lare borxhet
    duaja kunder vesveseve
    duaja e atij qe i veshtirsohet ndonje ceshtje
    duaja e atij qe mekatoi
    duaja e largimit te shejtanit dhe i vesveseve te tij
    duaja kur te ndodh dicka e papelqyer
    duaja per pergezimin e femise
    duaja per te kerkuar mbrojtje per femijet
    duaja per te semurin
    duaja e te semurit ne prag te vdekjes
    duaja me rastin e fatkeqesise
    duaja me rastin e vizites se varrezave
    duaja kur fryn era
    duaja kur murmuron
    duate per kerkimin e shiut
    duaja kur bie shi
    duaja pasi bie shi
    duaja kunder vershimit
    duaja me rastin e dukjes se henes se re
    duaja para ushqimit
    duaja pas ushqimit
    duaja e mysafirit per pronarin e ushqimit
    duaja kur te shohim pemen e pare te posapjekur
    duaja kur teshtin
    duaja se cfare duhet t'u themi jobesimtareve kur teshtine
    duaja per te martuarit
    duaja me rastin e marteses dhe te blerjes se mjetit te transportit
    duaja para mardhenjeve intime(seksuale)
    duaja kur shohim nje njeri me te meta
    duaja me rastin e hipjes mbi mjetin e udhetimit
    duaja e hyrjes ne ndonje fshat ose qytet
    duaja e hyrjes ne treg
    duaja kur pengohet mjeti i udhetimit
    duaja se sduhet thene kur kendon gjeli ose pellet gomari
    duaja kur lehin qente naten

dhe te tjera si keto qe une nuk pata kohen qe t'i hedh te gjitha , por qe nje mysliman i devotshem duhet t'i mesoje permendesh dhe te veproje perdiet sipas ketyre udhezimeve qe kane dale nga hadithet
    po flasim per njerez qe u'eshte shperlare truri , po flasim per njerez-rrobot
    per kete islam behet fjale,
    une e besoj kuranin dhe kurani nuk i thote keto gjera ,
    kjo eshte sa per te qeshur edhe per te qare,
    lexojini dhe ju betohem se i kam ne nje liber ne shtepi , ku keto dua jane nxjerre ne baze te haditheve , jane plotesisht te verteta dhe ka shume mjekrroshe shqiptare qe jetojne duke recituar ne arabisht keto dua gjate gjithe dites sipas varianteve,
    ky eshte islami i sotem ,
    e jo , une nuk ben vaki t'u bashkengjitem ketyre islamikeve e ketij sistemi.
    O njeri , une nuk jam aq naiv qe te kapem me ty ne debat per gjera qe s'ja vlejne.

Une njehere e pergjithmone e kam formuar bindjen time dhe nuk kam nevoje per ligjerata.

Por une ju kerkova nje skjarim se kush qendron ( stafi ) pas xhamiseshqiptare@gmail.com i cili emer

me perkujtonkishenshqiptare@gmail.com. Kete une kerkoj prej jush, nuk kerkova qe te me mbani

ligjerata per Islamin sepse une e di se prej kujt i mari ligjeratat dhe skjarimet per fene time.

Nese keni tope, me tregoni se kush qendron pas xhamiashqiptare@gmail.com.

Nese nuk keni atehere mos na cani ******.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 24-09-2010 më 07:47

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Explorer, me gjithe respektin qe kam per ty, por vertet nuk je ne nivel. Merr vella i shkruaj atij emaili qe ka ajo faqe, dhe besoj qe do te te prezantohen stafi. Mos kerko nga ne qe te japim hollesira se kush qendron prapa asaj webfaqeje, e as nuk jemi kompetent per nje gje te tille.

Mos hargjo mund kot ketu.

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Explorer, me gjithe respektin qe kam per ty, por vertet nuk je ne nivel. Merr vella i shkruaj atij emaili qe ka ajo faqe, dhe besoj qe do te te prezantohen stafi. Mos kerko nga ne qe te japim hollesira se kush qendron prapa asaj webfaqeje, e as nuk jemi kompetent per nje gje te tille.

Mos hargjo mund kot ketu.
    Ti mendon se nuk e di se duhet ti bej e-mail dikujt? !!

Jo , une dua qe ju qe propagandoni kete web, te me tregoni edhe stafin.

Por ja qe nuk keni guxim sepse jeni ISLAMOFOBE !

U thashe qe jeni nga ata qe bejne kopila , por ju nuk bindeni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 24-09-2010 më 07:47

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Ok jemi islamofob, je i kenaqur?

Tani na ler rehat te diskutojme me ata qe duan, nuk jemi ne nenforumin musliman, andaj mund te japim mendimet tona te lira. kalo mire

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Islamofobia eshte semundje mendore shume rende moderne e cila nuk sherohet.

Sherimi i vetem eshte qe te pranosh Islamin dhe pastaj shpirti bie ne qetesi.

Flm, por nuk kam armatin te mjaftushem per ta pranuar islamin , por edhe me mire keshtut me femren teme nuk fle GJINI asnjehere lol

Me thuaj kur i ke mesuar keto fjal ISLAMOFOB ISLAMOFOB , me duket qe je kllon i hoxhallarve edhe ti , na qit pak veten se nau bet bajat te gjith te njejt, apo a ja di domethenien kesaj ISLAMOFOB? qe na bere krejt islamofob e katolik e jehud e masun etj..?

Te them un, a mund te jem un islamofob kur se rruaj fare per ket islamin tend?????
    Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 24-09-2010 më 07:59

Tani na ler rehat te diskutojme me ata qe duan, nuk jemi ne nenforumin musliman, andaj mund te japim mendimet tona te lira. kalo mire
    Aha ... s'po ta mban tërta... he mër kopil mër kopil ....

Ke gjetur do njerez naiv qe kapen me ty ne debat per gjera te shpifura nga bendi juaj xhamiashiptare@gmail.

Do te shpalosish agjenden tende duke shfrytezuar naivet ne kete forum.

S'ke faj ti, kane faj ata qe shkojne pas mendjes ( postimeve) te tua.

Por ta dish se ty prapa ke vetemse naivet dhe jobesimtaret.

Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Flm, por nuk kam armatin te mjaftushem per ta pranuar islamin , por edhe me mire keshtut me femren teme nuk fle GJINI asnjehere lol

Me thuaj kur i ke mesuar keto fjal ISLAMOFOB ISLAMOFOB , me duket qe je kllon i hoxhallarve edhe ti , na qit pak veten se nau bet bajat te gjith te njejt, apo a ja di domethenien kesaj ISLAMOFOB? qe na bere krejt islamofob e katolik e jehud e masun etj..?

Te them un, a mund te jem un islamofob kur se rruaj fare per ket islamin tend?????

A po a?

Allahile ça po thu....

hehehehehe ....

Jepi ti se mire e ke

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Explorer lejo mendjen ti kap gjerat mos e mbyll ne erresir ate

Meso meso

Bani
    cilin Islam , ate qe te ndalon fotografine ,muziken , kercimin, qe femrat i mbulon si ne afganistan , qe te thote se dohet te lahesh kur del ne banjo e jo te fshihesh, qe te thote shprehjen qe duhet te thuash kur hyn ne banjo dhe me cfare kembe te futesh si dhe shprehjen qe duhet te thuash kur del nga banjo dhe me cfare kembe duhet te dalesh , qe te thote se cfare duhet te thuash kur del ne pazar e se cfare duehte te thuash kur hyn ne shtepi,
    qe te thote se cfare duhet thene kur bie ne gjume e cfare kur ngrihesh nga gjumi,
    qe te thote se cfare duhet thene kur ;

vishen rroba te reja-duaja(lutja) eshte ne arabisht
    kur thjesht vishen rrobat
    kur i heqim rrobat
    duaja(lutja) gjate shkuarjes ne xhami
    duaja(lutja ) me rastin e hyrjes ne xhami
    duaja (lutja) me rastin e daljes nga xhamia
    duaja (lutja) me rastin e rrotullimit gjate fjetjes
    duaja(lutja )me rstin e frikes ne gjume
    duaja (lutja ) ku sheh enderr
    duaja(lutja) me rastin e merzise dhe pikellimit
    duaja(lutja me rastin e brengave
    duaja (lutja) me rastin e takimit me armikun ose me njerez ne pushtet
    duaja(lutja) me rstin e frikes se demit te pushtetarit
    duaja nqs i frikesohesh dikujt
    duaja e atij qe e ka kapluar dyshimi ne besim
    duaja per t'i lare borxhet
    duaja kunder vesveseve
    duaja e atij qe i veshtirsohet ndonje ceshtje
    duaja e atij qe mekatoi
    duaja e largimit te shejtanit dhe i vesveseve te tij
    duaja kur te ndodh dicka e papelqyer
    duaja per pergezimin e femise
    duaja per te kerkuar mbrojtje per femijet
    duaja per te semurin
    duaja e te semurit ne prag te vdekjes
    duaja me rastin e fatkeqesise
    duaja me rastin e vizites se varrezave
    duaja kur fryn era
    duaja kur murmuron
    duate per kerkimin e shiut
    duaja kur bie shi
    duaja pasi bie shi
    duaja kunder vershimit
    duaja me rastin e dukjes se henes se re
    duaja para ushqimit
    duaja pas ushqimit
    duaja e mysafirit per pronarin e ushqimit
    duaja kur te shohim pemen e pare te posapjekur
    duaja kur teshtin
    duaja se cfare duhet t'u themi jobesimtareve kur teshtine
    duaja per te martuarit
    duaja me rastin e marteses dhe te blerjes se mjetit te transportit
    duaja para mardhenjeve intime(seksuale)
    duaja kur shohim nje njeri me te meta
    duaja me rastin e hipjes mbi mjetin e udhetimit
    duaja e hyrjes ne ndonje fshat ose qytet
    duaja e hyrjes ne treg
    duaja kur pengohet mjeti i udhetimit
    duaja se sduhet thene kur kendon gjeli ose pellet gomari
    duaja kur lehin qente naten

dhe te tjera si keto qe une nuk pata kohen qe t'i hedh te gjitha , por qe nje mysliman i devotshem duhet t'i mesoje permendesh dhe te veproje perdiet sipas ketyre udhezimeve qe kane dale nga hadithet
    po flasim per njerez qe u'eshte shperlare truri , po flasim per njerez-rrobot
    per kete islam behet fjale,
    une e besoj kuranin dhe kurani nuk i thote keto gjera ,
    kjo eshte sa per te qeshur edhe per te qare,
    lexojini dhe ju betohem se i kam ne nje liber ne shtepi , ku keto dua jane nxjerre ne baze te haditheve , jane plotesisht te verteta dhe ka shume mjekrroshe shqiptare qe jetojne duke recituar ne arabisht keto dua gjate gjithe dites sipas varianteve,
    ky eshte islami i sotem ,
    e jo , une nuk ben vaki t'u bashkengjitem ketyre islamikeve e ketij sistemi.

Bano, ky qart shihet qe eshte sitemi politik Arab, mendon qe nje liber me rendesi aq te madhe fetare ( zotnore ) duhet te ket kaq gjera qesharake ne te ?, un thjesht nuk mund ta kuptoj , si keta nuk e kuptoin kete kur i kan te gjitha gjerat para syve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 24-09-2010 më 08:05

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Mos i thuaj keshtu Master, sepse i ben qejfin!!
    Nenforumi i ashtuquajtur "mysliman" nuk eshte aspak mysliman ne kuptimin e vertete te fjales, por eshte nenforumi i sektit suni e pikerisht i atij me tendenca wahabiste!!Perndryshe nuk ka se si te kuptohet qe ne ate forum lejohen anetare qe bejne thirrje per "jihad" e qe i thurin lavde kultures arabe(jo myslimane, por arabe)!!!Lejohen anetare qe flasin per lufte e hakmarrje ndaj te krishtereve dhe behet propagande antiamerikane e antievropiane, hidhet balte mbi figurat kombetare, e predikohet Islami i haditheve dhe dijetareve!! Smth_poetic dhe Gimi3(fut edhe fisnikun) jane bosat e bashkesise islamike dhe vendosin se kush eshte apo nuk eshte mysliman, me te drejte fjale dhe mendimi!!
    Kush therret per "jihad" kunder çifuteve dhe amerikano-perendimoreve levdohet, ndersa kush therret ne Fjalen e Allahut, quhet "i devijuar"!!!
    U eshte shpelare aq shume truri saqe edhe ajetet e Kuranit qe u sjell, iu duken te fallsifikuara!!
    Prandaj mos ia merr per te keq, pasi nuk dine se ç'bejne......hoxhe Krasniçi i ka mesuar se te jesh mysliman i mire, duhet te luftosh dhe urresh vellezerit e tu, me te vetmen arsye sepse Allahun e therrasin ne Shqipen e kulluar dhe arabet i vleresojne ne nje rang me te tjeret!
    Thuaju atyre se Perendia (Allahu) nuk e ben diellin t elinde vetem per muhamedanet, e po ashtu edhe shiun nuk e le te bjere vetem per ta!!
    Ai nuk ka bere dallime nder krijesat e tij, arabet dhe çifutet kane bere,se vellezer jane!!!
    Po a mund t'ia futesh kete ne koke atij qe e ndjen veten me shume arab sesa krijese te Zotit???
    Nese myslimanet shqiptare do te ishin te gjithe si ti, ne do te krenoheshim me ta e jo te na vije turp si tani!!
    Tu rrit'te ndera vella!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 24-09-2010 më 09:27
    Jarigas

Faqja 36 prej 47 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •