Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 102

Tema: Pse ?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    dhe ti mendon se cdo i krishter ka kete mendim?

shum te krishter jan thjesht te krishter sepse ashtu ishin prinderit e tyre ,
    dhe po kshu , shum myslimane jane kshu sespe thjeshte ishin edhe prinderit e tyre,
    Mire. Atehere fjalia e Kuranit, per te cilen flasim, qenka e dedikuar vetem ndaj atyre te krishtereve, te cilet mendojne ashtu sic eshte shprehur ne fjali.

Per sqarim: Behet fjale per kete fjali:

Kurani, 5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"

Ne kete fjali une e bazoj mendimin tim, se Allahu i meson muslimanet te urrejne te krishteret. Prandaj une e shoh fene e Allahut shkaktare per ndonje urrejte nga ana e shqiptareve muslimane ndaj shqiptareve te krishtere.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    chino,

mosperkthimi i fjales Allah nga arabishtja ne shqip ne kuran ka cuar ne dizinformimin e kuptimit te kuranit, si dhe fjale te tjera ,
    Cfare nenkupton me kete gje?

Deshiron te thuash se kjo fjalia e meposhtme eshte fjali e tille? Pra fjali e perkthyer gabim? Nese po, si eshte e shkruar fjalia ne "origjinal"?

Behet fjale per kete fjali:

Kurani, 5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Cfare nenkupton me kete gje?

Deshiron te thuash se kjo fjalia e meposhtme eshte fjali e tille? Pra fjali e perkthyer gabim? Nese po, si eshte e shkruar fjalia ne "origjinal"?

Behet fjale per kete fjali:

Allahu=Perendia ne shqip,

pra ;jobesimtare jane ata qe thone se Perendia eshte Mesia, Biri i marias,

kurse shumica e te krishtereve sot thone ,
    Mesia, Jezu krishti eshte bir i Perendise, eshte edhe ai zot, me "z" te vogel , kurse Zoti(Perendia) me "Z" te madhe dhe shpirti i shejte bejne "trinine",
    prandaj dhe thone , ne emer te atit , te birit e te shpirtit te shejte,

pra nuk thone nje pjese te pakten qe Jezusi eshte Perendia, por thone qe eshte biri i Perendise , si dhe qe eshte edhe ai zot, por jo Zoti(Perendia) me "Z" te madhe,
    pra nuk thone qe ;Allahu(Perendia) eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias.
    nuk e thone te gjithe kete,,
    per me teper ne shqip Perendise(Allahut arabisht) i thone dhe Hyi, Jezu Krishti nuk thirret Hy, vetem Perendia(Allahu arabisht) thirret Hy
    eshte mese e qarte i nderuar chino,

po shkove sivjet ne gjakov , m'a bej nji nder , po deshe patjeter, pershendetje !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 25-07-2010 mė 16:23
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

nga ximi abedini;
    bani asnje gjuh ne bot nuk mund te perkthehet prefekt ashtu siq eshte dhe per te qen sa me origjinal ne i perdorim gjuhen arabe per te qen origjinal e jo per tu ber arab sepse nese perkthehet ne nje gjuh tjeter ajo nuk eshte origjinal dhe i humb kuptimi
    nese ne shqip nuk kuptojme 100% , por kuptojme 70% ,
    atehere ne arabisht kuptojme o%
    eshte gjeja me e thjeshte ne bote , nuk mund te kete kundershtim besoj

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    nga ximi abedini;

nese ne shqip nuk kuptojme 100% , por kuptojme 70% ,
    atehere ne arabisht kuptojme o%
    eshte gjeja me e thjeshte ne bote , nuk mund te kete kundershtim besoj
    shokit fjala Allah nuk mund te perkthehet ne gjuhen shqipe ashtu siq eshte

dhe ket emer e kan studiu edhe jomuslimanet shkenctaret dhe kan ardh ne perfundim se sa me shum te permendet kjo fjal do kemi shendet me te mir dmth edhe shkenca e ka vertetu kete emer te madh te Zotit

une te pyta me heret dhe ti nuk mu pergjigje a je praktikus i islamit ti a e fal namazin a e agjeron ramazanin a i beson synetit te pejgamberit Muhamedit a.s.

dhe a ke ndigju ti ndonjeher ndonje dijetar islam ndonje hogj apo studius I kuranit duke kundershtu emrin ALL-LLAH

dhe qka te pengon ty emri Allah
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    shokit fjala Allah nuk mund te perkthehet ne gjuhen shqipe ashtu siq eshte

dhe ket emer e kan studiu edhe jomuslimanet shkenctaret dhe kan ardh ne perfundim se sa me shum te permendet kjo fjal do kemi shendet me te mir dmth edhe shkenca e ka vertetu kete emer te madh te Zotit

une te pyta me heret dhe ti nuk mu pergjigje a je praktikus i islamit ti a e fal namazin a e agjeron ramazanin a i beson synetit te pejgamberit Muhamedit a.s.

dhe a ke ndigju ti ndonjeher ndonje dijetar islam ndonje hogj apo studius I kuranit duke kundershtu emrin ALL-LLAH

dhe qka te pengon ty emri Allah
    po , e praktikoj islamin, ashtu sic eshte falja ne arabisht,
    nuk e njoh fare kete sektin ahmedia, e as nuk e kam idene se cfare thone ata,
    kam degju nga hoxhallare qe Allah eshte fjale arabe per PERENDINE , si per te krishter arab , si per mysliman arab,
    me pengon se nuk kuptoj arabishten me mire se shqipen,
    dhe se nuk e ndjej me gjith zemer.

jo vetem gjuha arabe , por asnje gjuhe nuk mund te perkthehet ne shqip fiks,
    nuk ka gjuhe ne bote qe mund te perkthehet fiks, disa fjale edhe po , por shumica vetem kuptimi e jo fiks,
    kuptimi ka rendesi e jo fjala ne arabisht,
    sepse duke kuptuar do besoje njeriu , e jo duke folur fjale te pakuptimta , sic jane fjalet e nje gjuhe te huaj,
    sepse vetem gjuhen e tij kupton me mire cdo njeri , si italian , gjerman , kinez, indian , e cdo person qofte i cdo kombesie ,
    keshtu edhe une kuptoj me mir shqip.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-07-2010 mė 15:43

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Allahu=Perendia ne shqip,

pra ;jobesimtare jane ata qe thone se Perendia eshte Mesia, Biri i marias,

kurse shumica e te krishtereve sot thone ,
    Mesia, Jezu krishti eshte bir i Perendise, eshte edhe ai zot, me "z" te vogel , kurse Zoti(Perendia) me "Z" te madhe dhe shpirti i shejte bejne "trinine",
    prandaj dhe thone , ne emer te atit , te birit e te shpirtit te shejte,

pra nuk thone nje pjese te pakten qe Jezusi eshte Perendia, por thone qe eshte biri i Perendise , si dhe qe eshte edhe ai zot, por jo Zoti(Perendia) me "Z" te madhe,
    pra nuk thone qe ;Allahu(Perendia) eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias.
    nuk e thone te gjithe kete,,
    per me teper ne shqip Perendise(Allahut arabisht) i thone dhe Hyi, Jezu Krishti nuk thirret Hy, vetem Perendia(Allahu arabisht) thirret Hy
    eshte mese e qarte i nderuar chino,

po shkove sivjet ne gjakov , m'a bej nji nder , po deshe patjeter, pershendetje !

Bani,

Nuk di se per cfare eshte kjo teme, por po te shkruaj vetem lidhur me kete shkrim ketu per te saktesuar kuptimin tend mbi Krishtin Zot.

Kur flitet per Zotin, te krishteret nuk bejne dallime mes Zotit me z te vogel apo me Z te madhe, pasi kjo con ne politeizem pastaj. Krishti eshte Zot dhe eshte me Z te madhe. Ai eshte i njejte me Atin dhe me Shpirtin Shenjte. Jane tri vetje te dallueshme dhe te pandashme te Trinise se Shenjte, pra 1 Hyj i vetem. Nese dikush qe i thote vetes i/e krishtere dhe beson dicka tjeter pos kesaj, atehere nuk eshte i/e krishtere.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    po , e praktikoj islamin, ashtu sic eshte falja ne arabisht,
    nuk e njoh fare kete sektin ahmedia, e as nuk e kam idene se cfare thone ata,
    kam degju nga hoxhallare qe Allah eshte fjale arabe per PERENDINE , si per te krishter arab , si per mysliman arab,

jo vetem gjuha arabe , por asnje gjuhe nuk mund te perkthehet ne shqip fiks,
    nuk ka gjuhe ne bote qe mund te perkthehet fiks, disa fjale edhe po , por shumica vetem kuptimi e jo fiks,
    kuptimi ka rendesi e jo fjala ne arabisht,
    sepse duke kuptuar do besoje njeriu , e jo duke folur fjale te pakuptimta , sic jane fjalet e nje gjuhe te huaj,
    sepse vetem gjuhen e tij kupton me mire cdo njeri , si italian , gjerman , kinez, indian , e cdo person qofte i cdo kombesie ,
    keshtu edhe une kuptoj me mir shqip.
    Bani mund te te them vetem disa fjal...
    Komplimente me duket qe je i vetmi musliman ketu qe ke trurin 100% te kthjellet vetem vazhdo keshtut...

Ashtut pra zoti kupton te gjith gjuhet dhe me embel e ndjen qdo njeri kur e therret ne shqip...

Te pergezoj per mentalitetin qe ke

Zoti te bekoft...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Eshte nje shqetesim , mbase dhe "problem",
    jam takuar para shume kohesh me nje ish ushtar te ushtrise clirimtare te kosoves,
    me origjine nga dukagjini (kosove), i cili luftoi dhe u plagos per clirimin e kosoves,
    me tregoi aspekte te luftes , por me tregoi dhe dicka qe nuk kishte te bente me serbet por me vllezerit e te njejtit gjak, shqiptaret.
    Personi ne fjale ishte katolik per nga feja , dhe si shume patriote kosovare u kthye nga emigrimi dhe u fut ne rradhet e uck, me brenge ne zemer dhe me shqetesim qe lehte kuptohej ne fytyren e tij, me tha;
    po qendronim ulur bashke me ushtare te tjere te uck, nje grup ushtaresh qe ishin prane po shikonin nga une dhe po bisedonin dhe njeri prej tyre tha; mbas shkaut te madh e ka rradhen shkau i vogel, (duke nenkuptuar katoliket shqiptar).
    m'a tha kete dhe s'foli me , vetem shikoi qiellin si per te larguar zhgenjimin.

te them te drejten ate zhgenjim e ndjeva edhe une ,
    nuk e pata imagjinuar kurre se mund te kete njerez qe jane aq te paturp dhe te hedhin fjale te tilla,nuk do te doja t'a besoja , por e di shume mire qe eshte e vertete, sepse e kuptova qe nuk me genjeu.

cmendim keni ju forumiste per keta njerez !

une nuk do deshiroja t'a thoja , por kam mesuar se zgjidhja e nje problemi fillon nga e verteta, ashtu sic eshte , sado e hidhur,
    do doja komentet e juaja mbi kto incidente qe mund te ndodhin edhe sot , jo me ne frontin e luftes , por ne ambiente e kushte te tjera , por qe perbejne rrezik per shfaqjen e ndasive mbi baza fetare , duke anashkaluar e bile duke harruar se jemi nje gjak.
    Nuk shikoj ndonje problem me pergjigjen qe i kane dhene okay. Shkau i madh eshte Serbija dhe Shkau i vogel Maqedonia.
    Biseda qe kane be ata ushtaret , lidhje nuk ka pas me perkatesine fetare te ketij shqiptarit katolok, lidhje !!!!
    Ne nuk luftojme kunder shqiptareve , ne luftojme kunder Serbeve dhe Maqedonasve!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Mire. Atehere fjalia e Kuranit, per te cilen flasim, qenka e dedikuar vetem ndaj atyre te krishtereve, te cilet mendojne ashtu sic eshte shprehur ne fjali.

Per sqarim: Behet fjale per kete fjali:

Ne kete fjali une e bazoj mendimin tim, se Allahu i meson muslimanet te urrejne te krishteret. Prandaj une e shoh fene e Allahut shkaktare per ndonje urrejte nga ana e shqiptareve muslimane ndaj shqiptareve te krishtere.
    Ti akoma nuk ke ndryshuar fare ah .
    Ai vers eshte dallim midis besimit te krishter , dhe besimit musliman. Sikur te mos ishte ai vers Islam dhe Krishterimi do te ishin nje.

Nese ti nuk e ke prolem te besojsh se Zoti mund te marri forma te ndryshme duke perfshi ketu edhe formen e njeriut , une kete nuk mund ta besoj okay, andaj refuzoj te besoj se Jezu Krishti na paska pas qen ZOT ( Zot i vdekur ne kete rast sipas mesimeve te krishterta ) , Zoti qe besoj une nuk i ngjaj asgjeje qe ne mund te shikojm ne kete bote, eshte unik dhe nuk ka nevoje te mari forma te ndryshme.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •