Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 102

Tema: Pse ?

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Zoti qe besoj une nuk i ngjaj asgjeje qe ne mund te shikojm ne kete bote, eshte unik dhe nuk ka nevoje te mari forma te ndryshme.

GV_USA
    ....por ka nevoje per nenshtrim te njeriut, hakmarrje, mllef, zemerim, meshirim, hidherim, denim me xhehenem, krahasim, paravendim, kontroll....etj.....eh, shume ndryshe eshte ai Zoti juaj......shume ndryshe.....!!
    Jarigas

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Gostivari_usa
    Ma problem eshte te besohet qe Zoti mashtroj besimtaret e ti dhe ja zhduki Jezusin dhe i ra ndermend ne ku'ran te tregoj qe ka ber ket veper.. ( me kete shpallet zoti juaj mashtrus ) ma problem te besoj qe zoti urdheron krime ne emer te ti me kete shpallni zotin ( terrorist )
    ma problem te besoj qe mbretrija ti seshte asgje tejter pos Raki dhe Femra Virgjine me kete shpallni zotin ( PRONAR CLUBI ) keto jane ma problem se te besohet qe zoti morri formen e njeriut... dhe me e keqja ma problem eshte te besohet qe zoti nuk kupton shqip por vetem arabisht pasi gjith lutjet behen ne at gjuhe kjo eshte kulmi i te gjithave qe na kercnon edhe gjuhen ton Shqipe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MafiaWarz : 27-07-2010 mė 06:25

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Allahu=Perendia ne shqip,

pra ;jobesimtare jane ata qe thone se Perendia eshte Mesia, Biri i marias,

kurse shumica e te krishtereve sot thone ,
    Mesia, Jezu krishti eshte bir i Perendise, eshte edhe ai zot, me "z" te vogel , kurse Zoti(Perendia) me "Z" te madhe dhe shpirti i shejte bejne "trinine",
    prandaj dhe thone , ne emer te atit , te birit e te shpirtit te shejte,

pra nuk thone nje pjese te pakten qe Jezusi eshte Perendia, por thone qe eshte biri i Perendise , si dhe qe eshte edhe ai zot, por jo Zoti(Perendia) me "Z" te madhe,
    Hm. Ne keto mendime shoh vetem nje tentim te fese Islame per te zaptuar edhe monopolin mbi interpretimin dhe kuptimin e Krishterimit.

Sipas kuptimit tim, per te krishteret Krishti eshte Zoti. Hyji dhe Shpirti i Shenjte jane poashtu instanca zoterore. Por vetem te trija bashke e perbejne Zotin Nje (Trinia). Ndaj Krishti per te krishterin eshte Zoti. Ndaj verseti kuranor ne fjale i dedikohet te gjithe te krishtereve. E nese jam gabim ne kuptimin tim per Krishterimin, atehere verseti kuranon u dedikohet "vetem" atyre te krishtereve, te cilet e kuptojne Krishterimin si une.

po shkove sivjet ne gjakov , m'a bej nji nder , po deshe patjeter, pershendetje !
    Kete s'e kuptova.
    Edhe nje here: Cfare deshiron te beje une ne Gjakove?

Te pershendet fort kaurri me i madh qe ke takuar ndonjehere.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ti akoma nuk ke ndryshuar fare ah .
    Ai vers eshte dallim midis besimit te krishter , dhe besimit musliman. Sikur te mos ishte ai vers Islam dhe Krishterimi do te ishin nje.
    Afer si ti mendoj dhe une ne kete pike.
    Eshte nje verset, i cili shume veshtire mund te futet ne paketin e informacioneve apo pershtypjeve te Kuranit mbi Krishtin, te cilin na servon Kurani. E njeh si Messia apo te pakten nje nga "te deleguarit", i pranon mrekullirat e tij, pranon qe lindi nga e virgjera, por ne anen tjeter ia refuzon fjalen dhe veprat drejtperdrejt kur p.sh. ndalon veren (alkoholin), te cilen Krishti e perdorte edhe si pjese te ritualeve zotnderuese, ia mohon te qenurit i bir i Zotit dhe me kete versetin ne fjale ia mohon te qenurit Zot dhe njeherit te qenurit pjese e Zotesise (Triniteti Kristian).

Sic u shpreha edhe ndaj Banit, verseti ne fjale eshte pjese e njerave nga vetekontradiktat gjigante te Kuranit.

Nese ti nuk e ke prolem te besojsh se Zoti mund te marri forma te ndryshme duke perfshi ketu edhe formen e njeriut , une kete nuk mund ta besoj okay, andaj refuzoj te besoj se Jezu Krishti na paska pas qen ZOT ( Zot i vdekur ne kete rast sipas mesimeve te krishterta ) , Zoti qe besoj une nuk i ngjaj asgjeje qe ne mund te shikojm ne kete bote, eshte unik dhe nuk ka nevoje te mari forma te ndryshme.

GV_USA
    E kuptoj qe ti si musliman e refuzon kete mendim. Kete ta urdheron Allahu ne versetin ne fjale. Refuzoje sa te duash, deri sa te lodhesh, se mua kjo gje s'me pengon aspak. Por ne temen ku jemi ("pse"-hu ominoz) behet fjale per burimin e urrejtjes apo refuzimit te shqiptareve te krishtere nga ana e shqiptareve muslimane. Une kete burim e shoh tek Kuranit. Me argumentet qe i thashe, te cilat ti me refuzimin tend i mbeshtet.

Shume e kuptueshme. Edhe me shume se shume madje. Nuk e di, perse Bani behet kinse nuk kupton se cfare them. Kur Allahu i urdheron njeriut te shoh si jobesimtar ate qe besin sic beson nje i Krishter dhe sic predikonte Krishti vet, dhe kur Allahu urdheron te urrehen e refuzohen keta "jobesimtare", atehere eshte e qarte se Allahu te ka vene zgjedhjen: O Allahun, o miqesine e tolerancen me te krishtere. Ndaj "vija e demarkacionit", per te cilen flet Bani ne kete teme, eshte vene ne mes te shqiptareve nga Allahu (perspektiva jote) apo nga autori njerezor i Kuranit (perspektiva ime). Kryesorja ajo e ka burimin ne Kuran.

Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Bani,

Nuk di se per cfare eshte kjo teme, por po te shkruaj vetem lidhur me kete shkrim ketu per te saktesuar kuptimin tend mbi Krishtin Zot.

Kur flitet per Zotin, te krishteret nuk bejne dallime mes Zotit me z te vogel apo me Z te madhe, pasi kjo con ne politeizem pastaj. Krishti eshte Zot dhe eshte me Z te madhe. Ai eshte i njejte me Atin dhe me Shpirtin Shenjte. Jane tri vetje te dallueshme dhe te pandashme te Trinise se Shenjte, pra 1 Hyj i vetem. Nese dikush qe i thote vetes i/e krishtere dhe beson dicka tjeter pos kesaj, atehere nuk eshte i/e krishtere.

Paqja me ty!
    pra Jezusi eshte Ati , dhe Ati eshte Jezusi sipas ketij kuptimi,

kurse une desha te them se Ati eshte Ati , e Jezusi eshte Jezusi,

dhe fjala ishte per ata qe thone . "Jezusi eshte Ati", per kete verset kuranor behet fjale.

Ai eshte i njejte me Atin dhe me Shpirtin Shenjte. Jane tri vetje te dallueshme dhe te pandashme te Trinise se Shenjte
    pra ti e ben dallimin, verseti kuranor nuk ben fjale per ty dielli_ime
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 27-07-2010 mė 15:16
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Hm. Ne keto mendime shoh vetem nje tentim te fese Islame per te zaptuar edhe monopolin mbi interpretimin dhe kuptimin e Krishterimit.

Sipas kuptimit tim, per te krishteret Krishti eshte Zoti. Hyji dhe Shpirti i Shenjte jane poashtu instanca zoterore. Por vetem te trija bashke e perbejne Zotin Nje (Trinia). Ndaj Krishti per te krishterin eshte Zoti. Ndaj verseti kuranor ne fjale i dedikohet te gjithe te krishtereve. E nese jam gabim ne kuptimin tim per Krishterimin, atehere verseti kuranon u dedikohet "vetem" atyre te krishtereve, te cilet e kuptojne Krishterimin si une.

Kete s'e kuptova.
    Edhe nje here: Cfare deshiron te beje une ne Gjakove?

Te pershendet fort kaurri me i madh qe ke takuar ndonjehere.

pergjigjen e ke me lart tek dielli_ime,

kisha vetem nje kopje te kuranit me perkthim te hasan nahit,
    po shkove me gjej nje te tille , do e gjesh ne ndonje xhami, se ne gjakove me thane se ka , po spertove, ,
    pastaj , me kaurret skam gje, por do ishte me e njerezishme te thuhej i krishter, se "kaurr" sikur nuk eshte me kulture,\
    eshte botimi i vitit 88 ne sarajeve,
    po e gjete mir , po se gjete prap mir,
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547

dhe fjala ishte per ata qe thone . "Jezusi eshte Ati", per kete verset kuranor behet fjale.

pra ti e ben dallimin, verseti kuranor nuk ben fjale per ty dielli_ime
    Ne rregull, Bani. Ne fakt, nuk me intereson fort ajeti kuranor, por vec desha qe te jap nje sqarim mbi kuptimin e te krishtereve per Jezusin.

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787

Jezusi eshte Jezusi ati eshte ati shpirti shejt eshte shpirti shejt kjo ben Trinin e shejt
    ta marr nje shembull ti si njeri perbehesh nga veshket zemra dhe truri... por nuk te quajn as zemer as tru as veshke por njeri...

ose nje shembull tjeter Planeti tok perbhet nga shum cope tok te ndara por i gjith aj e merr emrin tok te gjitha kryn nje funksion pra jan tok te pakten keshtut e spiegon bibla zotin ne kesi menyre paraqitet ne bibel

Nuk di sa me kupton...

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    pergjigjen e ke me lart tek dielli_ime,
    Po, e pashe. F L M njehere, ndoshta e komentoj me vone.

kisha vetem nje kopje te kuranit me perkthim te hasan nahit,
    po shkove me gjej nje te tille , do e gjesh ne ndonje xhami, se ne gjakove me thane se ka , po spertove, ,
    Cilen kopje ta gjej? Ate te Hasan Nahit apo nje tjeter? Nese ate te H. Nahit, atehere ti e paske ate, s'tu deshtka me. Nese e ke nje kopje dhe nese kopja e tij te ndihmon ne mendimin tend, e kopjo apo scanno dhe fute si foto ketu. Ti e di sa i etshem jam per argumente te ri per refuzim te Islamit. : D

pastaj , me kaurret skam gje, por do ishte me e njerezishme te thuhej i krishter, se "kaurr" sikur nuk eshte me kulture,\
    eshte botimi i vitit 88 ne sarajeve,
    po e gjete mir , po se gjete prap mir,
    Po si te kesh ti gje me kaurret kur vete je i tille?
    Deklaron fjalen qe perdor vete vogelsia e Allahut si fjale pa kulture. Mos ndoshta ke aso imagjinate per Allahun, qe ai eshte i obliguar ndaj vetedefinimeve dhe veteemertimeve tona?

E imagjinojme Islamin si torte te rrumbullaket. Une s'e dua torten, s'me pelqen, ndaj e largoj nga tryeza dhe ia dergoj mbaruesit te saj mrapa. Ndersa ti e mban torten, por ia fute gishterinjte, ia largon te gjitha elementet qe nuk te pelqejne dhe e ben teresisht vrima vrima si po te ishte djath zvizeran, pra ia ndryshon shijen dhe pamjen. E tash, cfare mendon: Do ishte Allahu me i lumtur me veprimin tim apo tendin sikur te ishte ai mbaruesi i tortes?

Keso pyetje do ishte deshur te pergjegje Allahu, jo ato problemet dhe blabla-sirat tjera, te cilat i kane arabet me fqinjet dhe hebrejet dhe qe i llomotite permanent ne Kuran. Sikur te kishte qene nje banor i Mekes. I preokupuar dhe kufizuar tere kohen me te si une ne Shqiptarine.

E sheh, mosbindja e Chinos kalon shkallen normale, te cilen e ka nje i krishter. Ndaj nuk mund te jem nje i krishter, por duhet te jem nje kaurr. Madje nje kaurr special. Kaurri qe behet kaurr per shkak se kritikon Allahun duke vene per baze vlera univerzale njerezore. Edhe keso gjera ka ne bote.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Mire. Atehere fjalia e Kuranit, per te cilen flasim, qenka e dedikuar vetem ndaj atyre te krishtereve, te cilet mendojne ashtu sic eshte shprehur ne fjali.

Per sqarim: Behet fjale per kete fjali:

Kurani, 5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"

Ne kete fjali une e bazoj mendimin tim, se Allahu i meson muslimanet te urrejne te krishteret. Prandaj une e shoh fene e Allahut shkaktare per ndonje urrejte nga ana e shqiptareve muslimane ndaj shqiptareve te krishtere.

Ti si katolik , a ke lexu ndonjeher Biblen ose je si shumica e katolikeve te forumit , qe skan lidhje me Biblen , por vetem u pelqen stili i veshjes se Papes dhe mbrojtja qe ai u jep homoseksualeve ?

14
    Mos hyni nė njė zgjedhė bashkė me tė pabesėt, sepse ē`lidhje ka drejtėsia me paudhėsinė? Dhe ēfarė afrie ka drita me terrin?

15

Dhe ē`harmoni ka Krishti me Belialin? Ose ē`pjesė ka besimtari me jobesimtarin?

16
    Dhe ēfarė marrėveshje ka tempulli i Perėndisė me idhujt? Sepse ju jeni tempulli i Perėndisė sė gjallė, sikurse tha Perėndia: ``Unė do tė banoj nė mes tyre, dhe do tė ec ndėr ta; do tė jem Perėndia i tyre dhe ata do tė jenė populli im``.

17
    Prandaj ``dilni nga mesi i tyre dhe ndahuni prej tyre, thotė Zoti, dhe mos prekni asgjė tė ndyrė, dhe unė do t`ju pranoj,

____

Pasiqe qe katoliket nuk i pranojn muslimanet per besimtar te drejt , a esht feja jote Katolike , fe percarese , e cila kerkon nga shqiptaret katolik te ndahen nga shqiptaret musliman ose ndoshta edhe protestant e ortodoks , sepse edhe ti ke shpreh mospelqimin tend me fen ortodokse.

Prandaj un e shoh fene e Vatikanit shkaktare per ndonje urrejtje nga ana e shqiptarve katolik ndaj shqiptarve musliman.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •