Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 102

Tema: Pse ?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kot mundohesh te me vesh ne poziten e anuesit. Une ngelem neutral, dhe ndaj cdo krimi qe ben Islami duke u thirrur ne krimet e njejta te Krishterimit si "arsyetim", une nuk e pranoj arsyetimin, por e denoj krimin e Islamit prape se prape si krim.

Paramendo cfare tarrakoi je. Sipas teje pasi qe Krishterimi ka kryer inkuizicionin, paska te drejte edhe Islami tani te kryej nje inkuizicion.

Nuk e di si e arrin Allahu te fitoje besmin e keso intelekti per vete? : D

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Ti si katolik , a ke lexu ndonjeher Biblen ose je si shumica e katolikeve te forumit , qe skan lidhje me Biblen , por vetem u pelqen stili i veshjes se Papes dhe mbrojtja qe ai u jep homoseksualeve ?

14
    Mos hyni nė njė zgjedhė bashkė me tė pabesėt, sepse ē`lidhje ka drejtėsia me paudhėsinė? Dhe ēfarė afrie ka drita me terrin?

15

Dhe ē`harmoni ka Krishti me Belialin? Ose ē`pjesė ka besimtari me jobesimtarin?

16
    Dhe ēfarė marrėveshje ka tempulli i Perėndisė me idhujt? Sepse ju jeni tempulli i Perėndisė sė gjallė, sikurse tha Perėndia: ``Unė do tė banoj nė mes tyre, dhe do tė ec ndėr ta; do tė jem Perėndia i tyre dhe ata do tė jenė populli im``.

17
    Prandaj ``dilni nga mesi i tyre dhe ndahuni prej tyre, thotė Zoti, dhe mos prekni asgjė tė ndyrė, dhe unė do t`ju pranoj,

____

Pasiqe qe katoliket nuk i pranojn muslimanet per besimtar te drejt , a esht feja jote Katolike , fe percarese , e cila kerkon nga shqiptaret katolik te ndahen nga shqiptaret musliman ose ndoshta edhe protestant e ortodoks , sepse edhe ti ke shpreh mospelqimin tend me fen ortodokse.

Prandaj un e shoh fene e Vatikanit shkaktare per ndonje urrejtje nga ana e shqiptarve katolik ndaj shqiptarve musliman.
    Nese citimet tua jane vertet nga Bibla, atehere: Po eshte.

Feja Katolike nuk eshte feja ime. Fatkeqesisht. Kisha deshiruar shume te isha lindur i tille. Per mua eshte mrekulli, eshte admirim te mbijetosh P. Osmane si shqiptar katolik.

Dhe nje sqarim tjeter duhet bere. Bibla kur flet per jobesimtaret, nuk flet drejtperdrejt apo shprehimisht per muslimanet, sepse muslimanet ne kohen e Krishtit nuk ekzistonin. Por prape se prape mendoj se eshte e pamundur te interpretohet fjala "jobesimtaret" nga Bibla ne ate menyre qe muslimanet te shihen si jo te tille. Andaj nese fjalite tua jane nga Bibla, Bibla meson percarje. Por qe kjo gje nuk eshte tematizuar nga hapesi i temes, shpresoj e ke kuptuar. Ketu tematizohet ana e kundert e percarjes.

Cilen kopje ta gjej? Ate te Hasan Nahit apo nje tjeter? Nese ate te H. Nahit, atehere ti e paske ate, s'tu deshtka me. Nese e ke nje kopje dhe nese kopja e tij te ndihmon ne mendimin tend, e kopjo apo scanno dhe fute si foto ketu. Ti e di sa i etshem jam per argumente te ri per refuzim te Islamit.
    thashe e kisha , se nuk e kam me , e dhashe diku.

Po si te kesh ti gje me kaurret kur vete je i tille?
    Deklaron fjalen qe perdor vete vogelsia e Allahut si fjale pa kulture. Mos ndoshta ke aso imagjinate per Allahun, qe ai eshte i obliguar ndaj vetedefinimeve dhe veteemertimeve tona?
    ne shqip ka kuptimin kaurr = i krishtere, une nuk flas arabisht.

E imagjinojme Islamin si torte te rrumbullaket. Une s'e dua torten, s'me pelqen, ndaj e largoj nga tryeza dhe ia dergoj mbaruesit te saj mrapa. Ndersa ti e mban torten, por ia fute gishterinjte, ia largon te gjitha elementet qe nuk te pelqejne dhe e ben teresisht vrima vrima si po te ishte djath zvizeran, pra ia ndryshon shijen dhe pamjen. E tash, cfare mendon: Do ishte Allahu me i lumtur me veprimin tim apo tendin sikur te ishte ai mbaruesi i tortes?
    perkundrazi, kuptimin qe kam nga kurani eshte i argumentuar ,
    kurse kendveshtrim i yt eshte i tille qe pa ditur se cka vorba, thua , gjella eshte e prishur,
    kurse per disa te tjere kuptimi eshte si te thone "dijetaret"

Keso pyetje do ishte deshur te pergjegje Allahu, jo ato problemet dhe blabla-sirat tjera, te cilat i kane arabet me fqinjet dhe hebrejet dhe qe i llomotite permanent ne Kuran. Sikur te kishte qene nje banor i Mekes. I preokupuar dhe kufizuar tere kohen me te si une ne Shqiptarine.
    une i kam ato pergjigje , por nuk mund te te shpjegoj gjithe kuptimin tim dhe argumentat e mia per fene as ne nje postim e as ne dhjete postime.

E sheh, mosbindja e Chinos kalon shkallen normale, te cilen e ka nje i krishter. Ndaj nuk mund te jem nje i krishter, por duhet te jem nje kaurr. Madje nje kaurr special. Kaurri qe behet kaurr per shkak se kritikon Allahun duke vene per baze vlera univerzale njerezore. Edhe keso gjera ka ne bote.
    kjo eshte bindja jote personale,
    kurse une do te thosha se ti mund te jesh kaurr, ama flet keshtu shpehimisht sic thua per Allahun , ste kam degjuar te thush per Zotin, sic duket ti ben nje dallim te madh, por ti e di qe dallimi eshte gjuhesor, e jo kuptimor
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Eshte nje shqetesim , mbase dhe "problem",
    jam takuar para shume kohesh me nje ish ushtar te ushtrise clirimtare te kosoves,
    me origjine nga dukagjini (kosove), i cili luftoi dhe u plagos per clirimin e kosoves,
    me tregoi aspekte te luftes , por me tregoi dhe dicka qe nuk kishte te bente me serbet por me vllezerit e te njejtit gjak, shqiptaret.
    Personi ne fjale ishte katolik per nga feja , dhe si shume patriote kosovare u kthye nga emigrimi dhe u fut ne rradhet e uck, me brenge ne zemer dhe me shqetesim qe lehte kuptohej ne fytyren e tij, me tha;
    po qendronim ulur bashke me ushtare te tjere te uck, nje grup ushtaresh qe ishin prane po shikonin nga une dhe po bisedonin dhe njeri prej tyre tha; mbas shkaut te madh e ka rradhen shkau i vogel, (duke nenkuptuar katoliket shqiptar).
    m'a tha kete dhe s'foli me , vetem shikoi qiellin si per te larguar zhgenjimin.

te them te drejten ate zhgenjim e ndjeva edhe une ,
    nuk e pata imagjinuar kurre se mund te kete njerez qe jane aq te paturp dhe te hedhin fjale te tilla,nuk do te doja t'a besoja , por e di shume mire qe eshte e vertete, sepse e kuptova qe nuk me genjeu.

cmendim keni ju forumiste per keta njerez !

une nuk do deshiroja t'a thoja , por kam mesuar se zgjidhja e nje problemi fillon nga e verteta, ashtu sic eshte , sado e hidhur,
    do doja komentet e juaja mbi kto incidente qe mund te ndodhin edhe sot , jo me ne frontin e luftes , por ne ambiente e kushte te tjera , por qe perbejne rrezik per shfaqjen e ndasive mbi baza fetare , duke anashkaluar e bile duke harruar se jemi nje gjak.
    E c'mund te flasesh per kesi soj njerzish...'' pyll pa derra nuk ka''....pra injoranca ska brira shoku.
    Them dhe mendoj se fondamentalistet myslimane DUHET TA DINE se feja autoktone E KOMBIT SHQIPTAR eshte ajo katolike.....dhe para saje ishte ajo pagane. Feja ortodokse e eksportuar nga greket.....feja myslimane sic e dime te gjithe ka ardhur nga turqit mbas vitit 1600
    DUHET TI THYJME HUNDETME FORCE FONDAMENTALISTEVE...SEPSE PA DASHUR BEJNE PUNEN E GREKUT DHE TE SERBIT.
    JEMI SHQIPTAR PA DALLIM FEJE DHE KRAHINE...KETE MOS E HARRONI KURRE!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    thashe e kisha , se nuk e kam me , e dhashe diku.
    Mire, tani kuptova. Nuk ishin pyetje nxitese apo provokuese, thjesht pyetje kuptimi. Do interesohem per perkthimin. Te premtoj.

ne shqip ka kuptimin kaurr = i krishtere, une nuk flas arabisht.
    Ok. Nuk e paskam ditur kete.
    Kjo perseri ndihmon teorine time ne kete teme. E njeh tanime cila eshte ajo. Pra kur Kurani flet per kaurret, nenkuptohen te krishteret. Hm. Atehere perse pyete "pse?" ne kete teme?

perkundrazi, kuptimin qe kam nga kurani eshte i argumentuar ,
    kurse kendveshtrim i yt eshte i tille qe pa ditur se cka vorba, thua , gjella eshte e prishur,
    kurse per disa te tjere kuptimi eshte si te thone "dijetaret"
    Ndegjo nje gje. Une perkulem me nderime qe ke guximin te kuptosh Kuranin ashtu sic e kupton ti. Ke mbeshtetjen time tere jeten per kete gje. Por kur e kalojme kete pyetje, dhe dalim ne gjah per te verteten, duhet t'i themi njeri-tjetrit se ku eshte ajo. Qellim tjeter nuk pati diskuzioni im me ty ketu.

une i kam ato pergjigje , por nuk mund te te shpjegoj gjithe kuptimin tim dhe argumentat e mia per fene as ne nje postim e as ne dhjete postime.
    Pse?

kjo eshte bindja jote personale,
    kurse une do te thosha se ti mund te jesh kaurr, ama flet keshtu shpehimisht sic thua per Allahun , ste kam degjuar te thush per Zotin, sic duket ti ben nje dallim te madh, por ti e di qe dallimi eshte gjuhesor, e jo kuptimor
    Ashtu sic ke edhe ti bindjet tua, kuptimet tua, interpretimet tua perjashtimisht personale, i kam une te miat. Ti per Islamin je separatist, une rezistues. Jemi shume te afert qe te mos i deshirojme njeri tjetrit fat!

Te qafon kaurri
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Mire, tani kuptova. Nuk ishin pyetje nxitese apo provokuese, thjesht pyetje kuptimi. Do interesohem per perkthimin. Te premtoj.
    mos harro , origjinalin e sarajeves , e jo ribotimin e tiranes sepse eshte i ndryshuar

Ok. Nuk e paskam ditur kete.
    Kjo perseri ndihmon teorine time ne kete teme. E njeh tanime cila eshte ajo. Pra kur Kurani flet per kaurret, nenkuptohen te krishteret. Hm. Atehere perse pyete "pse?" ne kete teme?
    perdorimi dhe si rezultat dhe kuptimi ne shqip eshte i tille , por perkthimi fiks nga arabishtja me duket se eshte "mohues", ne kuptimin mohues i Zotit, por nuk perdoret keshtu nga shqiptaret , por perdoret si kaurr+ i krishter,,,,,,them se do kete ngelur nga turqit ky kuptim

Pse?
    sidoqofte nje shprehje e permbledh te gjithe kuptimin, "ka vetem nje fe", dhe te gjithe profetet erdhen me te njejtin mesazh,"besimin ne Zotin Nji", dhe kjo fe mbeshtetet ne kete mesazh
    ky eshte kuptimi im mbi kuranin, dhjaten e vjeter dhe dhjaten e re(ungjijte)

Ashtu sic ke edhe ti bindjet tua, kuptimet tua, interpretimet tua perjashtimisht personale, i kam une te miat. Ti per Islamin je separatist, une rezistues. Jemi shume te afert qe te mos i deshirojme njeri tjetrit fat!
    separatiste jane ata qe urrejne , vrasin , mashtrojne masivisht dhe perdorin fene per qellime shoviniste
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Bani,

Nuk di se per cfare eshte kjo teme, por po te shkruaj vetem lidhur me kete shkrim ketu per te saktesuar kuptimin tend mbi Krishtin Zot.

Kur flitet per Zotin, te krishteret nuk bejne dallime mes Zotit me z te vogel apo me Z te madhe, pasi kjo con ne politeizem pastaj. Krishti eshte Zot dhe eshte me Z te madhe. Ai eshte i njejte me Atin dhe me Shpirtin Shenjte. Jane tri vetje te dallueshme dhe te pandashme te Trinise se Shenjte, pra 1 Hyj i vetem. Nese dikush qe i thote vetes i/e krishtere dhe beson dicka tjeter pos kesaj, atehere nuk eshte i/e krishtere.

Paqja me ty!
    Si mund tė jetė zot dikush kur ai kryen nevoja fiziologjike tė njejta me njeriun...ai qė nė proceset fiziologjike dhe fizinomike i ngjason njė grupi krijesash ai u takon atyre,ky ėshtė ligj. Pos kėsaj edhe vet Bibla tregon ēartė se Jezu Krishti nuk ėshtė zot por biri i njė njeriu...:"Libri i gjenealogjisė sė Jezu Krishtit, birit tė Davidit, birit tė Abrahamit.Abrahamit i lindi Isaku; Isakut i lindi Jakobi; Jakobit i lindi Juda dhe vėllezėrit e tij....[Mateu 1/1-2]. Pra sipas kėtij zinxhiri tė gjithė njerėzit jemi zotėra...meē nga pasardhėsit e Ambrahamit dhe Davidit lindi njė hyjni me emrin Jezu. Por njeri nuk lind lop,as dele e as ari por njeriu lind njerėz e jo zot...

Me nderime!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elytony : 30-07-2010 mė 10:22

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Si mund tė jetė zot dikush kur ai kryen nevoja fiziologjike tė njejta me njeriun...ai qė nė proceset fiziologjike dhe fizinomike i ngjason njė grupi krijesash ai u takon atyre,ky ėshtė ligj. Pos kėsaj edhe vet Bibla tregon ēartė se Jezu Krishti nuk ėshtė zot por biri i njė njeriu...:"Libri i gjenealogjisė sė Jezu Krishtit, birit tė Davidit, birit tė Abrahamit.Abrahamit i lindi Isaku; Isakut i lindi Jakobi; Jakobit i lindi Juda dhe vėllezėrit e tij....[Mateu 1/1-2]. Pra sipas kėtij zinxhiri tė gjithė njerėzit jemi zotėra...meē nga pasardhėsit e Ambrahamit dhe Davidit lindi njė hyjni me emrin Jezu. Por njeri nuk lind lop,as dele e as ari por njeriu lind njerėz e jo zot...

Me nderime!
    Te lumte vella........Selam!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Te lumte vella........Selam!
    We alejkum selam...juve iu lumt mė shumė,sepse unė kam ditur(pėr t'a shkruar),kurse ju keni kuptuar(pėr t'a lexuar). Dhe njė fjalė thotė:"Mė mirė tė kuptosh sesa tė dish...".

Me nderime!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    mos harro , origjinalin e sarajeves , e jo ribotimin e tiranes sepse eshte i ndryshuar
    Ok, ok. Po cfare shkruan ne te ne lidhje me versetin qe diskutojme? Nuk te kujtohet apo si?

perdorimi dhe si rezultat dhe kuptimi ne shqip eshte i tille , por perkthimi fiks nga arabishtja me duket se eshte "mohues", ne kuptimin mohues i Zotit, por nuk perdoret keshtu nga shqiptaret , por perdoret si kaurr+ i krishter,,,,,,them se do kete ngelur nga turqit ky kuptim
    Pi ti e perdore fjalen kaurr si sinonim per fjalen i krishter. Cfare flet tani? Une thashe se kaurri duhet te jete me shume se thjesht nje i krishter. Ti pate mendim te kundert!

Me duket u binde per mendimin tim qe pata ne fillim. Sepse tani edhe ti thua se kaurr do te thote i krishter. Dhe thua se kaurr do te thote refuzues i Zotit.

Do te thote se edhe ti mendon si une se Kurani na meson se i krishteri eshte refuzues i Zotit.

Se cfare meson Kurani per ata qe i deklaron refuzues te Zotit, e dime te gjithe. Prandaj Kurani eshte arsyeja e urrejtjes se shqiptareve te krishtere nga ana e shqiptareve muslimane.

sidoqofte nje shprehje e permbledh te gjithe kuptimin, "ka vetem nje fe", dhe te gjithe profetet erdhen me te njejtin mesazh,"besimin ne Zotin Nji", dhe kjo fe mbeshtetet ne kete mesazh
    ky eshte kuptimi im mbi kuranin, dhjaten e vjeter dhe dhjaten e re(ungjijte)
    Kete s'e kuptoj. Nese ben, sqarohu.

separatiste jane ata qe urrejne , vrasin , mashtrojne masivisht dhe perdorin fene per qellime shoviniste
    Separatise nuk do te thote asgje me shume sesa ata qe ndajne. Ti je ndoshta muslimani i pare ne bote qe thote se Allah do te thote Zot. Muslimani i pare qe fjalen Allah e do te zevendesuar teresisht me fjalen Zot. Kjo krijon nje ndarje te doktrines islame. Kjo eshte separatizem.

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •