Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 136
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-02-2010
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Sa % te votave i fitoj mbas luftes ?? Apo ketu kishte dore CIA ??
    Po kishin dore nderkombtaret..Perse atehere i quan votat me i numru ne austri!? A ke pergjigje?

s.p. Sa per kete Tonin e Anglise dhe ate klintonin e ameriks,keta vin tashi me perkrah politiken e rugoviqit..se kjo politik tani i konevenon ketyre matrapazeve..se bisedimet me beogradin jane afer...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Thesphinx Lexo Postimin
    Po kishin dore nderkombtaret..Perse atehere i quan votat me i numru ne austri!? A ke pergjigje?

s.p. Sa per kete Tonin e Anglise dhe ate klintonin e ameriks,keta vin tashi me perkrah politiken e rugoviqit..se kjo politik tani i konevenon ketyre matrapazeve..se bisedimet me beogradin jane afer...
    Ne se kane ardhur per kete qellim, me sa duket po i kujtojne disave se si e moren pushtetin dhe se duhet te sillen si pritet.

Nga Rugova nuk munden te marrin gje me.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Thesphinx Lexo Postimin

Pse a ka patur Kosova vend te till??

Rugova gjitha zgjedhjet i ka fitu dhe jo vetem mbas luftes por te gjitha

Nje fjale e urt thot " populli nuk han bar" .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga tomaras Lexo Postimin
    Meqenëse të duken ty pasaktësira, do të bëj përpjekje ta saktësoj idenë time, e mbase mund të dukem më i qartë në atë që dua të argumentoj.
    Në konferencë nuk mund të ftohej vullneti politik i popullit, kjo është e pamundshme, por ftohen bartësit e atij vullneti.
    Meqenëse Kosova nuk kishte institucione demokratike të zgjedhura në zgjedhje të lira dhe të ndershme, e sidomos të pakontestuara nga faktorët tjerë të skenës politike, siç i kishte Serbia p.sh, nuk u morën parasysh proceset politike të zhvilluara nën survejimin dhe influencimin e drejtpërdrejtë të policisë sekrete serbe, por u vendos, për mendimin tim shumë drejt, parimi i përfaqësimit të grupacioneve politike që në masën më të madhe e artikulonin atë vullnet.

Edhe zgjedhja e Rugovës president me përkrahje të shumicës absolute të atyre që morën pjesë në atë "referendum", nuk mund ta shmangte efektin e ndërhyrjes së policisë sekrete serbe në proces, sepse bie fjala U.Hoti ishte arrestuar dhe gjykuar me të vetmen akuzë që mund t'i bëhej: Angazhimi për Kosovën republikë, gjë që ndikonte drejtpërdrejt në "zgjedhje". I.Kadare në librin e tij përdorë thënien e njohur kineze: "Kur mungon tigri, majmuni bëhet mbret", për të ilustruar handikapin që kishte pësuar skena politike e Kosovës me izolimin e U.Hotit.
    Kjo qe sa për ta ilustruar me pak fjalë atmosferën në të cilën u "legjitimuan" institucionet përfaqësuese të Kosovës nën aparatin serb të dhunës.
    Nuk shikoj se cfare ke thene ketu, pervec konfirmimit te asaj qe kisha shkruar une me pare, se skena politike nuk nxjerr me te aftet ne krye. Tema nuk eshte te krahasojme aftesite e Rugoves me ato te shkrimtareve e analisteve, por te Rugoves dhe atyre qe jane ne pushtet.

Këtu ke dalë plotësisht në terrenin politik të A.Demaçit, të cilin me sa pashë në një postim më heret e akuzoje që i ka sjellur dëm të madh çështjes kombëtare, e i cili është i vetmi nga aktorët e skenës politike i cili u vendos plotësisht kundër kësaj marrëveshjeje, madje nga ai qëndrim nuk ka hequr dorë akoma, duke ia përcjellur në amanet edhe A.Kurtit dhe VV së tij. Pra pala e vetme që ishte kundër një marrëveshjeje të tillë ishte Demaçi dhe jo Rugova. Rugova bashkë me Thaçin, Qosjen e Surroin ishin nënshkrues të marrëveshjes nga pala shqiptare-kosovare.
    Kam dale? Une mendoj se pjesemarrja ne Rambouillet qe hap i rendesishem i njohjes se levizjes se Kosoves nderkombetarisht. Ne se forcat politike Shiptare qe u ftuan do te kishin kohezion dhe do te luftonin me shume me interes te Kosoves se sa te karrikes, Kosova do ishte e pavarur.

Ndersa Demaci njelloj sic thashe, beri lojen e Serbit. Mospjesemarrja e pales Shqiptare i konvenonte Serbise, e cila do ta kishte shfrytezuar per te thene se ajo qe e gatshme per kompromis mirepo Shqiptaret jane turme, dhe nje krahine pa dinjitet qe nuk di cfare kerkon, e pra pa vullnet politik. Serbi po ashtu beri cmos qe Shqiptaret te qene ata qe nuk do firmosnin.

Që Serbia dëshiron ta këmbejë Mitrovicën e Veriut me Preshevën është një përceptim krejt i mjegullt dhe konfuz, të tillë që mund të krijojë largësia shumë e madhe fizike nga vendi ku ndodhin ngjarjet.
    Serbia, pavarësisht interpretimeve spekuluese nuk dëshiron të këmbejë asnjë territor, sepse ajo i kontrollon të dyja realisht. Mitrovicën e Veriut e kontrollon de fakto, kurse Luginën e Preshevës e kontrollon de jure.
    Kam idene se po flet per distanca e per realitete te lidhura me veten tende. Tema e shkembimit te Mitrovices me Presheven ka nje jave qe rri hapur ne BBC. Mbase BBC nuk eshte e informuar si duhet, por ti qenke.

Ajo ka të tjera synime të cilat nuk i ka shpallur asnjëherë në mënyrë të hapur, por vetëm në mënyrë të kamufluar, sepse akoma llogaritë në realizimin eventual tl atij synimi, edhe pse gjasat i ka më pak se minimale. Është orvatur që për këtë synim të saj ta përfitojë përkrahjen e Evropës, porse ka qenë qëndrimi i vendosur kundërshtues i administratës Blair, e pas kësaj Brown që ka prishur magjepsjen e evropianëve të tjerë me atë propozim.
    Eshte fakt, se Serbia ka talent diplomatik te cilin di ta perdore ne kohen me oportune. Per kete arsye, Kosova nuk duhet te fleje derisa sa problemet madhore si psh. njohja e saj si shtet indipendent te jene bere fakt i kryer.

Ku e sheh dallimin mes meje dhe teje që ta quash përceptimin tim shumë naiv? Raporti i forcave brenda delegacionit, nënkupton me fjalë tjera që ai përfaqësues ka shumicë votash brenda delegacionit që thua ti.

Ishte ndkimi i Demaçit siç ta përmenda më heret. Në anën tjetër nuk e kishte autoritetin dhe guxmin që të merrte vendim të tillë pa e marrë teslimin e atyre që i përfaqësonte e që i kishin grykat e kallashëve halá të nxehtë.
    Kundruar në mënyrë cinike, mund të qe edhe një rritje e tensionit dramatik të "shfaqjes" në stilin Hollivudian për ta paraqitur "vështirësinë" e vendimmarrjes nga ana e palës kosovare.
    Ngaterresa emocionale. Nuk kuptoj cfare ke dashur te thuash.

Cili ishte përceptim totalisht i pasaktë? Që Rugova nuk mund as të pretendonte fliste në emër të UÇK-së!!!
    Kjo eshte qesharake. Po te ishte UCK kaq gjitheperfshirese dhe e zgjedhur politikisht, pse do ftonin edhe 2 forcat e tjera politike? Sic te thashe, atje u ftua cdokush me sadopak pushtet, per te peshuar se cila pale do te ofronte koston me te ulet per lufte. UCK qe ajo qe kerkoi me pak, dhe ofroi me shume kompromis.

Rugova nuk mund ta udhëhiqte Rambuilletin pavarësisht që siç thua ti që nëse ka kërkuar pak do të kishte përkrahjen serbe. Lufta e mbramë në Kosovë, që në fillet e saj përpara se të qe luftë shqiptaro-serbe, ishte luftë amerikano-ruse, prandaj pavarësisht nivelit ët kërkesave të
    Rugovës ai nuk mund ta përfaqësonte delegacionin sepse amerikanët i trembeshin ndonjë skandali diplomatik
    që do të mund t'i vendoste në pozicion të vështirë.
    Prandaj edhe projekti i pavarësimit të Kosovës, përveç verzionit shqiptar, kishte edhe verzionin amerikan të pavarësimit, i cili në fund triumfoi sepse ish-djemve të UÇK-së iu ftohën grykat e kallashëve dhe ia morën lezetin mirëqenies dhe pasurisë.
    Kurse Rugova si Rugova vazhdoi me refuzimin e tij estetik, dhe pasurimin praktik të tij dhe të familjes, duke mos pasur asnjë ndikim qenësor në zhvillime politike të pasluftës.
    Si pershembull? Amerikanet i trembeshin cilit skandal diplomatik? Aman pse flisni qesim?!

Pjeses tjeter nuk po i pergjigjem se nuk ka asgje nga ato qe mund te konsiderohen mendime. Kjo pjese thjesht lexon opinionin tend personal, por jo edhe premisat mbi te cilat e ke ngritur. Mendoj se keto i kam trajtuar me lart.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-07-2010 më 07:33

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    Si duket po i ndrron nikat si corapet lool

Kurse sa i perket temes do te them edhe nje her sepse te tha edhe fatlumi siper kunder Bler dhe Klinton kan dalur vetem serbet dhe magjupt e Arabise , dhe jo shqiptaret , nese te ka ra ne sy po perplot kan qen rruget e Prishtines per Klintonin dhe perplot per Bler .

E per sa ste pelqen Shqiperia(dhe shqiptaret) nuk ke nevoja me shkru fare sepse e le te kuptohet vetvetiu.
    lexoi postimet e mija me larte dhe do shofish kush jam une ,pa mare para syshe kush flet une jap pergjigje edhe ne emer te te tjereve kjo nuk dtth se jam dikush tjeter, nese bej copy shkrimin tend dhe them se e ka shkruar xhamija dhe te jap une pergjigje si do mendoje ti ,jo te tjeret ..

jo. e ke gabim edhe ti ehde fatlumi, vetem ne shqiptaret i dalim ne mbrojtje BLERIT,BUSHIT.KLINTONIT dhe te tjereve si keta , ndersa krejt bota jane kunder tyre, vetem nje perkujtim te vogel kur erdhi BUSHI ne shqiperi( kur ia vodhen oren) te vetmit ishim ne shqipet me perjashto ma qe e pritem me gzim EDHE VETE BUSHI U HABIT te nesermen udhetoi per ne BULLGARI ku pat demostrata te medha me shume pasoja ,

akoma se ke kuptuar se ku shkojne ata te gjithe jane ne protesta kunder tyre ndersa vetem disa ,nje grup i vogel si puna juaj mundohen ti mbrojne kriminelet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    Pse a ka patur Kosova vend te till??

Rugova gjitha zgjedhjet i ka fitu dhe jo vetem mbas luftes por te gjitha

Nje fjale e urt thot " populli nuk han bar" .
    populli nuk ha bar ,por ha kasht, sidomos populli shqiptare, ne e dime se rugoviqi cdo here me ndihmen e serbise i ka fitguar zgjidhjet ne kosove, por kete shumica e shqiptareve ne kosove se kan ditur ,kadale burre se dal ngadale do dalin te vertetat per mejdani,

dhe te kisha propozuar kete emer XHAMIJA te nderojsh sepse e felliqin emrin me veprat tuaja dhe rugoves .... dhe pasuesve tuaj

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga blueton Lexo Postimin
    lexoi postimet e mija me larte dhe do shofish kush jam une ,pa mare para syshe kush flet une jap pergjigje edhe ne emer te te tjereve kjo nuk dtth se jam dikush tjeter, nese bej copy shkrimin tend dhe them se e ka shkruar xhamija dhe te jap une pergjigje si do mendoje ti ,jo te tjeret ..

jo. e ke gabim edhe ti ehde fatlumi, vetem ne shqiptaret i dalim ne mbrojtje BLERIT,BUSHIT.KLINTONIT dhe te tjereve si keta , ndersa krejt bota jane kunder tyre, vetem nje perkujtim te vogel kur erdhi BUSHI ne shqiperi( kur ia vodhen oren) te vetmit ishim ne shqipet me perjashto ma qe e pritem me gzim EDHE VETE BUSHI U HABIT te nesermen udhetoi per ne BULLGARI ku pat demostrata te medha me shume pasoja ,

akoma se ke kuptuar se ku shkojne ata te gjithe jane ne protesta kunder tyre ndersa vetem disa ,nje grup i vogel si puna juaj mundohen ti mbrojne kriminelet.
    Bushi eshte hero per shqiptaret e kriminel per bullgaret....dhe populli shqiptar ka te drejte me prit si hero e bullgaret kane te drejte me prit si kriminel .

Dhe cfare te pengon ty??

Bushi, Klintoni , Bleri, Olbrajt , Clark pergjithmon kane me mbet heronje te Kosoves o deshe o sdeshe ti .
    Citim Postuar më parë nga blueton Lexo Postimin
    populli nuk ha bar ,por ha kasht, sidomos populli shqiptare, ne e dime se rugoviqi cdo here me ndihmen e serbise i ka fitguar zgjidhjet ne kosove, por kete shumica e shqiptareve ne kosove se kan ditur ,kadale burre se dal ngadale do dalin te vertetat per mejdani,

dhe te kisha propozuar kete emer XHAMIJA te nderojsh sepse e felliqin emrin me veprat tuaja dhe rugoves .... dhe pasuesve tuaj
    Po edhe Serbija i qojke njerzit neper stadiume mi bo pritje madheshtore Rugoves .

Kurse shikoj ti nikat tu qe me duket ke mbi 2-3 e le nikun tem

fanatik i së vërtetës Maska e tomaras
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    343
    Javan, me keqardhje po të them që nuk je i qartë në qëndrime, kështu që më bëhet e vështirë edhe mua pa le më lexuesve të tjerë të kuptojnë pozicionin tënd. Unë krijova përshtypjen se ti je kundër kompromiseve të delegacionit të Kosovës në Rambuillet, prandaj të thash që ke dalë në pozicione të A.Demaçit.

Kam dalë? Une mendoj se pjesemarrja ne Rambouillet qe hap i rendesishem i njohjes se levizjes se Kosoves nderkombetarisht. Ne se forcat politike Shiptare qe u ftuan do te kishin kohezion dhe do te luftonin me shume me interes te Kosoves se sa te karrikes, Kosova do ishte e pavarur.
    Nëse është kështu siç thua më sipër, atëherë është joserioze nga ana jote që për lëshimet në Rambuillet ta fajësosh delegacionin e UÇK-së kurse për këto pika të marrëveshjes së Rambuillet:

Rugova neshkroi tri pika te cilet Serbet nuk do t’i pranonin kurre:
    1.Referendum public te Kosoves brenda 3 viteve per te vendosur statusin e Kosoves.
    2.Largim te forcave Serbe jashte kufijve te Kosoves dhe lenien e vetem 2500 ushtareve pergjate vijes kufitare.
    3.Pranine e Forcave Kembesore te Natos (jo te OKB ose EU) ne keto 3 vjet.
    ta madhërosh Rugovën.

Nëse delegacioni ka bërë lëshime, ato i kanë bërë të gjithë bashkë. Nëqoftëse marrëveshja përmban pika si ato më sipër që serbët nuk mund t'i pranonin kurrë, edhe ato i kanë nënshkruar të gjithë bashkë e jo vetëm Rugova siç thua ti. Delegacioni i Kosovës në Rambuillet nuk pati komandant po kishte bashkëkryesues, kurse përfaqësuesi i UÇK-së Thaçi u emërua i pari në mesin e të barabartëve, kurse V.surroi u emërua zëdhënës i delegacionit.

Pikërisht për këtë arsye në një postim më sipër të thash që ne me mënyrën tonë të analizës mund t'i ndërlikojmë të vërtetat e thjeshta, siç i paska ndërlikuar ai miku yt bisedimet e Rambuillet, duke ta indukuar edhe ty këtë mënyrë të menduari, siç shprehesh vetë.

Sa për Demaçin, më duhet të të them që po e ngarkon pak si tepër me përgjegjësi plakun, aq sa unë nuk mund t'i bie në fije prej nga ky mllef:

Nuk e njoh potencialin e Z. Adem Demaci para burgosjes. Por Z. Demaci i ka sjelle deme te pallogaritshme ceshtjes shqiptare me deklaratat e tij te papergjegjshme, ne se nuk kane qene te shitura. Z. Demaci duhet te hidhet ne gjygj per shfrytezimin e institucionit Demaci per interesa personale.
    Çfarë dëmesh me deklarata mund të sjell një individ, të cilit kurrë nuk iu besua asnjë mandat përfaqësues në asnjë formë. Kyfarë "institucioni Demaçi", po, është ngatërrim emocional i yti dhe as nuk ka mundur në të shkuarën e as nuk do të mundet në të ardhmen t'i sjellë kurrfarë dëmesh çështjes kombëtare. Këto janë ose paragjykime tuat të pabazuara, ose të atij mikut tënd që e paska zakon që kur njerëzit t'ia tregojnë ujkun ai të kundërshtojë duke thënë jo-jo qe fërkema.

Unë theksova që:
    Rugova nuk mund ta udhëhiqte Rambuilletin pavarësisht që siç thua ti që nëse ka kërkuar pak do të kishte përkrahjen serbe. Lufta e mbramë në Kosovë, që në fillet e saj përpara se të qe luftë shqiptaro-serbe, ishte luftë amerikano-ruse, prandaj pavarësisht nivelit ët kërkesave të Rugovës ai nuk mund ta përfaqësonte delegacionin sepse amerikanët i trembeshin ndonjë skandali diplomatik që do të mund t'i vendoste në pozicion të vështirë.
    Prandaj edhe projekti i pavarësimit të Kosovës, përveç verzionit shqiptar, kishte edhe verzionin amerikan të pavarësimit, i cili në fund triumfoi sepse ish-djemve të UÇK-së iu ftohën grykat e kallashëve dhe ia morën lezetin mirëqenies dhe pasurisë.
    Kurse Rugova si Rugova vazhdoi me refuzimin e tij estetik, dhe pasurimin praktik të tij dhe të familjes, duke mos pasur asnjë ndikim qenësor në zhvillime politike të pasluftës.
    Ti pyet:
    Si pershembull? Amerikanet i trembeshin cilit skandal diplomatik? Aman pse flisni qesim?!
    Mik i dashur, diku më lart thua:

Eshte fakt, se Serbia ka talent diplomatik te cilin di ta perdore ne kohen me oportune. Per kete arsye, Kosova nuk duhet te fleje derisa sa problemet madhore si psh. njohja e saj si shtet indipendent te jene bere fakt i kryer.
    E pra po të them se këtë që ti e quan talent diplomatik Serbia e ka të shumëzuar me talentin diplomatik të Rusisë, kështu që është shumë më tepër se që mund të mendohet në shikim të përciptë.

Vetëm po ta përkujtoj, nëse ke dëgjuar më heret, e nëse jo po të tregoj, se një miniskandal diplomatik, i cili për fat të mirë u neutralizua me kohë nga një pjesë e kryesisë së LDK-së që ndodhej në Shkup dhe aleatëve anglo-amerikanë të Kosovës, ndodhi gjatë bombardimeve të Nato-s kur Rugova doli në RTS duke i bërë thirrje NATO-s që t'i përfundonte bombardimet sepse, siç pati thënë, ne jemi të gatshëm të arrijmë një marrëveshje. Madje, po të tregoj se ato ditë para se të guxonte Serbia ta ekspozonte në atë mënyrë Rugovën në publik, ka bërë përpjekje maksimale që t'i gjejë bashkëpunëtorët e tij më të afërt që t'i qëndrojnë në krah gjatë shpalljes së këtij qëndrimi revolucionar. E di që Fehmi Aganin e kanë kërkuar me qiri e me pishë nëpër të gjithë farefisin e tij që të lajmërohej në Velani, por plaku i urtë nuk e hëngri atë çorbë. Kjo edhe i kushtoi me kokë, sepse UDB/KGB-ja nuk ia fali që ua dogji një atu të cilin ata e kishin llogaritur si shumë të fortë, në lojën e tyre të shahut me angloamerikanët. Pas këtij dështimi ata u tëroqën nga faza e dytë e planit detaj që kishte kohë që e kishin përgatitur, duke emëruar dhe uniformuar edhe pjesëtarët e policisë lokale të Kosovës, lojale ndaj Serbisë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga tomaras : 13-07-2010 më 14:56

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    Bushi eshte hero per shqiptaret e kriminel per bullgaret....dhe populli shqiptar ka te drejte me prit si hero e bullgaret kane te drejte me prit si kriminel .

Dhe cfare te pengon ty??

Bushi, Klintoni , Bleri, Olbrajt , Clark pergjithmon kane me mbet heronje te Kosoves o deshe o sdeshe ti .

Po edhe Serbija i qojke njerzit neper stadiume mi bo pritje madheshtore Rugoves .

Kurse shikoj ti nikat tu qe me duket ke mbi 2-3 e le nikun tem
    BUSHI eshte hero per ty ,e jo per shqiptaret,kriminel per krejt boten ,me sjelle nje shtet ku ka shkuar bushi ne vizita dhe nuk ka pasur protesta,pervec shqiperise???.
    mus sme pengon gje ,por me pengon ajo se si i mbroni kriminelet ,me pengon vepra e tyre e jo fizionomia e tyre,
    as qe me ha palla se cfar do mbesin ata per kosoven, ishalla edhe neper obore u ngritni buste dhe tere diten i lepini

tamam, rugova ka qene njeri i serbise dhe si mos e presin rugoven, ai ka kontribuar shume per serbine .

ce kjo fytyre po me duket e njohur e perdore shpesh memphisi , ku ta dish ndoshta je ai dhe shume tjere

Citim Postuar më parë nga MemphiS_ Lexo Postimin
    Nejse de..nuk thash edhe per ty se ti sje Shqiptar...
    Une jam Shqiptar dhe jam shum krenar dhe jam mirnjohes shume i madh dhe kam repsket te madh per Ushtrine Clrimtare te Kosoves, per ata qe pruan Kosoven ne kete dite qe ne gezojme, dhe natyrisht nuk jam perkrahes per njeriun i cili Ushtrine e Clirimtare dhe ushtaret e saj i quajti dore e zeze e serbise, njerez te fllistruar dhe terrorista. Por ti zoteronte shiqo veten ne pasqyre e pastaj fol.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 13-07-2010 më 16:53
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •