Po
Jo
A kam tradhtuar ndonjeher ?
Jo , sepse sme ka pelqyer asnjeher te ul mashkullin qe kam pasur perkrahe me dicka kaq te ulet , preferoj ta ndaj me mir se ta bej te ndihet nje plere .
Me burrin qe kam perkrahu rri sepse e dua dhe tradhtia ne mes nesh ska vend , sepse sja japim as une as ai lidhjes qe kemi nje opsion te tille , ai qe tradhton per mua esht thjesht nje njeri i pa realizuar ne jete qe kerkon eksperienca te reja ta bejne te ndihet i rendesishem , por pa menduar qe mund ti prishin dhe ate pak jete qe kane .
Nejse, tradhtia me esht dukur dhe e shof akoma si aktin me te shemtuar qe nje femer dhe nje mashkull mund te bejne , e me i ndyre me duket justifikimi qe japin pasi e kan kryer ...
[QUOTE=WALCHIRIA;2769805]A kam tradhtuar ndonjeher ?
Jo , sepse sme ka pelqyer asnjeher te ul mashkullin qe kam pasur perkrahe me dicka kaq te ulet , preferoj ta ndaj me mir se ta bej te ndihet nje plere .
Po kam tradhetuar nje here,sepse desha te ngrija veten..... si justifikim!
Mu duk vetja plehre dhe jo ajo qe kisha ne krah.
Lexova debatet qė u zhvilluan dhe mė ngacmuan qė tė jap edhe unė mendimin tim pėr kėtė temė. Unė e gjykoj kėshtu:
Nė qoftė se gjatė fejesės ose martesės njėri tradhton, kjo ėshtė diēka tepėr e ulėt dhe nuk ka asnjė shfajėsim pėr kėtė. Deri kėtu jemi tė qartė, mirėpo nė kohėt e sotme, lidhjet mes femrave dhe meshkujve nuk bėhen vetėm pėr martesė. Sot njerėzit zakonisht kanė tė dashur/a vetėm me qėllimin pėr tė bėrė qejf, domethėnė seks. Nė kėto marrėdhėnie joserioze, ku qėllimi i lidhjes ėshtė vetėm seksi, unė nuk e shoh tradhtinė si ndonjė gabim tė rėndė.
Pėr ēfarė duhet ruajtur besnikėria nė kėto marrėdhėnie? Ēfarė bese kanė lidhur bashkė? Tė bėjnė seks? Pse duhet ruajtur besnikėria kur ata tė dy janė tė ndėrgjegjshėm qė kjo lidhje ėshtė e pėrkohshme dhe do tė zgjasė deri sa tė vazhdojė tėrheqja e tyre seksuale? Kur qėllimi i kėsaj lidhjeje ėshtė vetėm seksi, atėherė edhe tradhtia pėrligjet me arsyetimin se njė tjetėr e tėrhoqi mė shumė seksualisht. Nė kėto lidhje nuk duhet kėrkuar moral dhe besnikėri.
Morali duhet kėrkuar vetėm nė lidhjet serioze, mirėpo njerėzit duhet tė martohen vetėm njė herė dhe tė kenė vetėm njė njeri gjatė gjithė jetės sė tyre. Kėshtu duhet tė jenė rregullat, ashtu siē kanė qenė dikur, por sot njerėzit edukohen ashtu si Admirali, qė tė bėjnė seks me sa tė duan e me kė tė duan, ndėrsa nė martesė tė shtrohen.
Unė nuk e bėj fajtor Admiralin 25-vjeēar qė thotė se tradhtoi tė dashurėn. Ai e kishte atė vetėm pėr qejf, jo pėr martesė. Ai thotė se do tė jetė besnik kur tė martohet, por ėshtė e mundur tė ruhet besnikėria nė martesė kur ata/o kanė pasur njė pėrvojė tė ngarkuar seksuale nė tė kaluarėn? Unė them se jo dhe kjo shihet qartė nė kohėt e sotme, ku shumica e martesave shkojnė drejt ndarjeve, por kjo ėshtė njė temė tjetėr.
Nė pėrputhje me edukimin dhe moralin e sotėm, Admirali nuk ka bėrė ndonjė gabim, pėrkundrazi, them se ėshtė nė rregull.
E keni menduar ndonjeher,qe edhe flirtete ne net jane tradheti??!!!
Me intereson nje pergjigje ,cinēerisht??
Bato, ju jap shumė tė drejtė nė atė ēfarė keni shkruar. Dhe me bindje tė plotė them, falė Zotit, ekzistojnė akoma njerėz (femra dhe meshkuj) qė respektojnė kanunin. Ku morali, dinjiteti dhe besnikėria janė VETJETA pėr ata/ato.
Love has no limits
Paskeni marre fund si njerez ju qe po beni normal seksin me njerez koti, tamam si ne Afrike, e po tju ngel dopje gjashte nje femer pastaj ca do beni.....25 vjec eshte moshe e madhe jo e vogel sic ju duket juve, njeriu duhet te dije midis te mires dhe te keqes.
Tradhtaret jane si milingona te vegjel fare, s'duan veten si mund te duan te dashuren, fejuaren, gruan.
Njerez koti po ashtu edhe justifikuesit e tradhetise -> Bato.
Nuk ka shume qe bejne tradheti me plan, por kjo mund te ndodh ne menyre spontanike. Psh. gjate udhetimi, ne pushime,feste..... Kurr mos te jete njeriu i sigurte, se kjo mund ti ndodhe cdo kujt.Jo qe me ka ndodhur mua, por kushedi si behet ne keso rastesh. E di se cka i ndodhi nje shokut tim veren e kaluar. Ai sot eshte i pa grue. Ruajuni rrezikut ne ditet e vapes.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 25-06-2010 mė 08:08
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Aaaa, ky po qe qenkerka postim prej bur(r)i me namuz.Lexo o prijes!
Gjerat nisin ne menyre graduale. Ti nuk shkon direkt e ne gjendje civile e ben celebrim me dike qe sapo takon e njeh. Ne fillim nis e del per ta njohur me teper, pastaj nis ndjenja, pastaj afrimiteti, ...e si cdo marrdhenie ka disa shkalle. Derisa te vendosesh se me ate personin do lidhesh jeten ahuhaja duhet te kaloje nja njeqind teste qe te bindesh se eshte partneri i duhur. E ne gjithe keto stade qe kalon nje lidhje per te perfunduar me ate finalin qe eshte martesa, me idiotlliqet qe mund te besh tek ato fazat fillestare do e humbasesh personin, kjo eshte e sigurt.Ti do thuash: Jo po une jam mjeshter e ajo nuk do e marre kurre vesh! O po gabohesh, se kjo bote eshte aq e vogel, saqe gje nuk shpeton pa dale ne drite, mos sot, nje dite te bukur me diell. Keshtu qe kot flisni e tentoni te argumentoni keto veprimet e padrejta qe beni kundrejt nje personi, sepse eshte gjeja me e ulet edhe pa shtylle kurrizore edhe me pa burrni qe mund te kryeje dikush.
Nese keni kellqe vertete, bejini gjerat te qarta qe ne fillim me personen ne fjale, e per sa kohe qe ajo eshte i nje mendimi me ju, pushka top iu befte!
Por tradhtia ne cfaredo lloj marrdhenie e kostelacioni ka vetem nje sens: Shkel besėn e fjalėn e dhene! Jeta private e ndonjerit nga ju ketu nuk besoj i intereson ndokujt! Ceshtja eshte tjerkund, keshtu qe thjesht na beni nje nder: mos shisni per vlera qe meritojne medalje e rrahje shpatullave, veprimet me te padrejta qe mund t'i besh dikujt, sic eshte mosmbajtja e nje premtimi e rrjedhimisht genjeshtra e mashtrimi!
A, dhe mos harroni: "what goes around, comes around".![]()
Krijoni Kontakt