Po
Jo
Ky togfjaleshi "morali i shoqerise se sotme" natyrisht eshte rruga me komode per te justifikuar cdo gje them une.Postuar mė parė nga Mau
Dmth lidhesh me nje person vetem per seks edhe nuk ke detyrime morale etj... drejte?
Per mendimin tim, kjo nuk eshte nje lidhje. Une e konsideroj dicka qe do te pershkruhej si: "Random Fornication Under Cardinal Knowledge" i njohur ne shqip me termin shkencor "pallim i rastesishem" (copyright TV Klan).
Kjo nuk eshte lidhje, rrjedhimisht nuk ka as tradheti. Eshte seks i paster, tak tak bum bum edhe shendet. Nuk lind nevoja me hap as teme ne kete rast. As sondazh. Nuk ke cfare te diskutosh. Drejte?
Ahh... prit. Titulli i temes thote "PARTNER". Dmth i bie dicka si tip "i dashuri / e dashure" ose edhe me tutje.
Eshte personi te cilit here pas here i thua "te dua", qe e falenderon, te cilin e mban prane, i jep besim e te jep besim.
Ne rast se tradheton kete person, jo vetem qe je tradhetar, por je edhe nje genjeshtar, sepse ke shkuar kunder atyre gjerave te lartpermnedura.
Po hey... mos u shqeteso. Me moralin e shoqerise se sotme edhe kjo eshte OK.
Me moralin e shoqerise se sotme te genjesh parnerin, mikun etj eshte OK.
E shpetoi prape situaten ky togfjaleshi.
E permbledhur :
Nese tradheton per nje mori arsyesh; qofte partnerin, te dashuren, gruan, lodren seksuale tende apo quaje me cfaredolloj emri te pelqen, ne fillim mendohesh nese ishte nje veprim i drejte apo jo. STFU!!! Nxjerr nje mesim. Ulesh edhe realizon koqen qe je.
Nuk hapet nje teme leshi per te thene ne fund qe ndihesh mire sepse e paskan bere edhe te tjere. Ca ***** supozon te transmetosh me kete? Qe ke tradhetuar? Kujt i rruhet? Te pakten mos u mburr.
Edhe nje pyetje ,sinēerisht.
Pse tradhetine femrat e meshehin,edhte diēka amorale.
Mashkulli mburret me ate amoralitet!!
Pra,nese femrat nuk paskan tradhetuar me pretekstin e mosuljes se mashkullit qe ka prane,me kend ateher meshkujt "mburren".
Po se per nje femer nuk eshte shume problem ne pergjithesi te kete partnerė, ndersa meshkujt pergjithesisht rropaten te shkretet per te "kapur" prene e radhes. Keshtu qe eshte merite te kesh kaluar shume neper docka, sepse u eshte dashur mund e lodhje e djerse e mashtrim mjeraneve.
Qe e perkthyer thjeshte, paster e bukur ne gjuhen e johieroglifeve do te thote qe hape krahun duke miratuar fatin tim fatkeq?! : D E shikooon, une nuk kam faj! : D
po ,ja nje tregim per keta mjerana qe mburren ne ajer
I pyesin shume meshkuj te vendeve te ndryshme per kohzgjatjen e O****,te gjithe tregojne realisht.
Kur e pyesin shipetarin ai thote ;Mua 1 jave ,wooowww habiten te gjithe.
Po tha,se kenaqesine me te madhe kam kur u spjegoj shokeve cka kam bere
![]()
Ke menduar qe pasi e ke tradhtuar , cmund te mendoj ajo femer kur te sheh perkrahu me te dashuren , fejuaren ose gruan ..
Uh ce mban dhe ajo veten se ai te un erdhi , ose vice versa nje mashkull per nje femer tjeter ,uh ca shet pordh ai mashkull se ja kam .... un ate qe ka perkrahu..
Njeriu kur hedh hapin mendon dhe pasojat , kjo per mua e ben tjetrin te duket plere pa e ditur , dhe ty qe e ben ska acid te te laj se je lere aman se sme vijn fjale ta pershkruaj ...
Lexoje edhe nje here ate qe kam shkruajtur, nuk kam thene dikund qe i jep vlera...
Nuk mund te quhet tradheti kur nderkoh qe je 'lidhur' me dike thjesht per seks, te shkoh edhe me ndonje tjeter.. kjo nuk eshte tradheti, eshte lidhja qe quhet mediokre, edhe tradhetia ne kete rast nuk ekziston, se ne kete rast, leja eshte dhene nga te dyja palet ne menyre te heshtur, pasi nuk eshte lidhje shpirterore ku ti e pelqen ate, ai te pelqen ty, lidheni sepse duheni etj etj, ku pervec kontaktit fizk, ka edhe kontakt emocional, ku ke detyrime morale edhe emocionale ke partneri, ku repsekti duhet te mbizoteroj. Eshte thjesht nje lidhje per mardhenie seksuale edhe kaq. Po te ra rasti te flirtosh, apo te kryesh mardhenie me dike tjeter, je ilire ta besh, pasi edhe partnerja qe ke ne krah eshte e vetedijshme per kete, dhe eshte e lire te beje te njejten gje.
Ne momentin qe ka nje lidhje vec fizike, vec per qef, ske si i thua tradheti...
Pastaj, fakti qe ke vajt me x femra te tjera nderkohe qe ke qene i lidhur me dike tjeter ne nje lidhje qe mund te quhet vertet lidhje e mirefillt, per mua kjo quhet tradheti e vertet, ska rendesi nese x eshte i baraberte me 1 apo 1000...
Edhe tradhetia nuk eshte ti biesh kraharorit me mburrje duke bere gara kush bertet me teper, eshte idiotllik te jesh krenar per tradheti...
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Force Intruder, o cme kujtove nje batut nga filmi "Zonja nga Qyteti", ne momentin qe Koēi, me hap te sigurt, ecte perpara Ollges per te ikur ne ambulanc dhe ngaterron rrugen, e detyrohet kjo e i thote: "Na more bir, ketej eshte ambulanca.."
Ne moralin e shoqerise se sotme, qe ta themi, eshte 0, gjithcka eshte e lejuar, e keshtu, duke pare nga ai kendveshtrim, tradhetia nuk eshte dicka e keqe, eshte dicka normale.. prandaj thashe morali i shoqerise se sotme, dhe nuk thashe "sipas meje"... ok?
Persa i perket asaj "pallim i rastesishe" copyright te te cilit e paska Klani (lol) disa e quajne lidhje, pasi kryen sistematikisht mardhenie me nje person, dhe jo rastesisht, pra, 2 persona behen vec lodra e seksit te njeri - tjetrit. Kjo lidhe eshte vec per nje qellim, nuk ka shkembime emocione, vetem shkembime kenaqesish fizike, dhe ne nje lidhje te tille mediokre, lejohet, ose me sakte, nuk kufizohet numri i partneresprandaj, nuk ke si ta quash tradheti, kur vete lidhja te le hapesire per dicka te tille...
Une per vete ne lidhje te tilla kam tradhetuar, nese mund ta quaj tradheti, dhe per kete votova, kjo sdo te thote se po dal si tarzani ne mes te njerezve, gjysem i zhveshur e po i bie gjoksit me dore duke beritur : "Ate qe kam bo une, se ka bo njeri..." thjesht po mbroj nje, dhe vetem nje rast.
Ceshtjet e tjera, se a eshte e sakte apo jo, ua kam lene juve ti diskutoni, pasi jane ceshtje qe une vet i perbuz, dhe sme intereson nese dikush ndihet krenar, apo ndihet fatkeq per ate cfare ka bere...
Ndersa ke permbledhja e romanit qe me ke shkruajtur, mos ma drejto mua, lol, po ja drejton njeriut gabuar
Thjesht ta kesh per njohuri, shkruaja ndonje tjetri, jo duke me cituar mua. Se mesa po shoh, asnjera sme adresohet mua.
Ps: po me pelqeka ky lloj formati i ri qe po i ben postimeve, me i moderuar se ai i vjetri lol
Breaking news, Edicion i Jashtezakonshem, E permbledhur... Interesante! Do te keshilloja te beje edhe ca renditje te tipit:
1.
2.
3.etj etj
Njerezit do te jene me te interesuar ne ate cfare shkruan, dhe del me bukur postim..
keshtu vazhdo..
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
dhe cfare te shtyn ty ta quash partnere ne nje lidhje te tille? qe per mua ne fakt nuk e meriton as emrin lidhje; lidhje seksuale ndoshta por jo me shume..
dmth per cilen arsye ajo ka fituar "statusin e parteneres" ne mendjen tende dhe te tjerat jo? per interes apo vetem sepse ajo di te bej seks me mire? se une nuk di si ta shpjegoj ndryshe..sepse nese ka arsyje te tjera me te forta se keto atehere bie qe ti e tradheton ne kuptimin e mirefillte te fjales, nese jo nuk quhet lidhje, edhe ajo eshte njesoj si gjithe te tjerat.
Krijoni Kontakt