Close
Faqja 7 prej 105 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 1044
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Me aq sa di unė, kėto fjalė kanė kėtė kuptim:

llohisem - mendohem, vras mendjen, mėrzitem
    osh (jo hosh) - zvarrė
    dhuleps - punoj (greqisht)

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Desha te pyesja edhe un : pse e perdorni fjalen lol..?
    flm.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nete : 16-05-2010 mė 11:46

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Me aq sa di unė, kėto fjalė kanė kėtė kuptim:

llohisem - mendohem, vras mendjen, mėrzitem
    osh (jo hosh) - zvarrė
    dhuleps - punoj (greqisht)
    flm per pergjegjen, por a je i sigurte qe "silloisem" dhe "llohisem" jane te njejta fjalet, dhe per fjalen e dyte due me thane se ne formen "hosh" e kam lexue ne disa tekste, qeh nji shembull:

Keto ndryshime ne drejtim dhe ne redaksi jane diktuar nga faktore politike qeveritare, me se shumti nen ndikimin e qarqeve greke, te cileve nuk u shkonin per hosh qendrimet e gazetes "Zgjim'i Shqiperise", aq me teper, kur ajo argumentoi se Janina, "ka qene djepi i Shqiperise se Juges".

Desha te pyesja edhe un : pse e perdorni fjalen lol..?
    flm.
    e huezueme prej anglishtes, do te thote se dikush asht tue qeshe per dicka.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga kapllani
    a je i sigurte qe "silloisem" dhe "llohisem" jane te njejta fjalet
    Mendoj se ėshtė e njėjta fjalė, se e kam dėgjuar shpesh. Shkruaj nė "Google" lloisem dhe shih ēfarė del. Shumė e shkruajnė lloisem, por besoj se nėse kjo fjalė do tė gjendej nė fjalor, do tė shkruhej llohisem.

Citim Postuar mė parė nga Aulona
    Aulona ka sjellė njė kėngė ku pėrmendet kjo fjalė por mendoj se e ka shkruar gabim. Ajo duhet shkruar "si llohisesh e po qaj'ė"

Citim Postuar mė parė nga kapllani
    Keto ndryshime ne drejtim dhe ne redaksi jane diktuar nga faktore politike qeveritare, me se shumti nen ndikimin e qarqeve greke, te cileve nuk u shkonin per hosh qendrimet e gazetes "Zgjim'i Shqiperise", aq me teper, kur ajo argumentoi se Janina, "ka qene djepi i Shqiperise se Juges".
    Kjo mund tė jetė shkruar gabim ose mund tė jetė ndonjė fjalė qė unė nuk e di, ndėrsa osh ėshtė tepėr e njohur pėr mua.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Kam kuptim se askurrkush nuk mund tė dijė ēdo fjalė tė gjuhės sė vet dhe asht gja normale qė nganjiherė na duhet ndihmė pėr ta hulumtue kuptimin e nji fjale.

Por unė jam rritė me dy gjuhė, dmth me shqipen si gjuhė amtare dhe gjermanishten qė kam mėsue tue folė me njerėz jashta shtėpisė dhe nė shkollė; ēa kam venerue asht qė ma shpesh mė rastis qė ne shqiptarėt shum fjalė, nuk duhen me qenė tė hueja ose neologizma internacionale me burim grek ose latin, nuk i dijmė pėr asrsyje se ballafaqohemi me nji hendek tė tehllė mes gjuhės sė folun dhe ate tė shkruem. Nganjiherė mė duket se shum fjalė qė gazetarėt ose shkrimtarėt tanė i pėrdorin nė veprat e tyne janė tė vjetrueme ose tė reduktueme nė pėrdorimin e tyne, mbase tė rrezikuem tė zhduken pėrshkak se gjuha e folun sonte nuk i merr ma nė pėrdorim.

Kjo asht vetėm nji pandehje, sepse nuk kam tjetėr ide pse krejt kėto fjalė; "sillois", "hosh", "dhuleps" nuk njihen prej shumicės.

Kam dėgjue shum shqiptarė qė pretendojnė se shqipje jonė asht nji gjuhė e varfun, e vobektė kur tė krahasohet me gjuhėt tė tjera tė zhvillueme si b.f. anglishtja ose frengjishtja. Por simbas mendimit tim, problemi nuk qėndron tek gjuha, sepse nji gjuhė mundet me u lėrue dhe tėrrė maksimumi i saj shprehės me u buthtue tu'u mundue me e zhvillue tue krijue fjalė tė reja dhe tu'i pėrhapė fjalėt dialektore tė veyshme kėshtuqė nė mjetet informative dėgjohen aq shpesh deri sa pėrdorimi i tyne bahet i vetėkuptueshėm pėr ne.
    Por ne ose gazetarėt tanė anojnė me pėrfshi ma fort fjalė tė hueja, pėr arsyje qė e dijnė vetėm ata, ndoshta mbjanė fore qė kėshtu japin pėrshtypjen e nji niveli ma tė lart.
    Mjeri e madhe asht edhe se gjuhbėtarėt tanė nuk po e pėrpilojnė njiherė nji fjalor ma tė gjanė, ku janė tė pėrfshime ma shum fjalė sesa 45.000 siē e kemi deri tani nė FGJSSH, shqipja ofron ma shum fjalė siē shihet shum qartė nė faktin se kėto fjalė qė i paraqita kėtu pėr ta marrė vesh kuptimin nuk i kam gjetė as nji fjalor!

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Po kėsaj lojės si i thoni Shqip?

Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    [QUOTE=strange;2750906]Po kėsaj lojės si i thoni Shqip?

[/QUOTE

MOS U NXEH (korrigjuar nga eldushka )
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga broken_smile : 08-06-2010 mė 12:05

ÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin
    MOS U NXE
    *mos u nxeh! : D

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Ėshtė ka vizion plusi njė Emision i tille "Mos u nxeh" po s'mė kishte shkuar mėndja se kėso gjena luhen nė televizione.

Faleminderit!
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anėtarėsuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar mė parė nga strange Lexo Postimin

Ksaj loje i thon Mos u Zemėro

Faqja 7 prej 105 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •