Close
Faqja 6 prej 105 FillimFillim ... 456781656 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 1044
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Pysni sa te deshironi ,i kom ! e 50vjet dhe per kto vite ne gj.shqipe e mbaj ne mend se veq gomarit i kan then gomarė se tjerat fjal c do 10 vite e ndėrruan edhe morfemen e po ashtu logusin.Ne dashi me degjuar nji fjal te moqme qe ka rujt pak a shum formen e te shprehurit esht ...Ju njat jeta gra e burra qa jini.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    kėtu duhet thanė se mund tė ndodhė se nė gjuhėn shqipe nuk kena me gjetėnji fjalė tė pėshtatshme pėr ēdo fjalė qė e pėrdorim ne nė gjuhėn e vendit tė huaj ku po jetojmė. Nuk asht se shqipja asht e varfun, por nji gja e tillė mundemi me e vėrejtė nė tė tana gjuhėt.

Nė raste tė till asht e randėsishme qė t'i pėrshkruejmė ato fjalė qė ua dijmė ekuivalentin nė shqipen ose tė shpikim diēka tė re.

Unė p.s. kurr nuk kam dijtė si i thonė shqip "Wasserkocher" (gjermanisht) ose "electric kettle" (anglisht), njifare kane elektrike qė e vėlon ujin. Kam dashtė me gjetė fjalėn shqipe nė nji fjalor gjermansiht-shqip, por nuk e gjejsha dhe pėr shkak tė pėrtesės sime me i zgjatė kėrkimet e mia dhe nė anėn tjetėr sebet mospajtimit tim me pėrdorė fjalėt tė hueja, vendos me ia dhanė emėrtimin "ujėvėlues". Mbase e kam qėllue emnin tė vėrtetė, ndoshta dikush prej jush mundet me mė thanė.

Mire ėshte puna mire Maska e PLAKU
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Pysni sa te deshironi ,i kom ! e 50vjet dhe per kto vite ne gj.shqipe e mbaj ne mend se veq gomarit i kan then gomarė se tjerat fjal c do 10 vite e ndėrruan edhe morfemen e po ashtu logusin.Ne dashi me degjuar nji fjal te moqme qe ka rujt pak a shum formen e te shprehurit esht ...Ju njat jeta gra e burra qa jini.
    Ti ke fat qe ske lined ma heret,kishe ni edhe magar tui thene gomarit,
    po qysh i thon qati qe e shalon gomarin se? pytje te mire ka bo MARIO!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga PLAKU Lexo Postimin
    Ti ke fat qe ske lined ma heret,kishe ni edhe magar tui thene gomarit,
    po qysh i thon qati qe e shalon gomarin se? pytje te mire ka bo MARIO!
    Po e kom degjuar por mendoj se Magari i ka dy kemb.Sa her benja ndoi sherr kur isha femij ,plaku me thoshte Magar je veq kumona po te mungo.Shofer te gomarit mendoi se ska... se sa her i hipja me gjuante perpara e me shkilte me kemb ne bark ,Te verteten ta them po duhet te jesh shofer i mire ta ngasesh gomarin ,te ne i thon shoferi i sheverletit.Moti ka ken ky tregim po akoma potkenjet e gomarit me kan len vrraget e sandalleve te gomarit dreq.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 09-05-2010 mė 06:04

Citim Postuar mė parė nga stern Lexo Postimin
    Diku lezova dicka dhe mu duk e arsyeshme ta sjell ketu per te diskutuar:

Mqs shume prej nesh jemi te ikur me kohe nga Shqiperia, kemi shume fjale qe si dime sakt...ose te cilat i "Shqiperojme" nga gjuhet qe dime...
    Mua me ndodh, dhe te di fjal e mos me vine ndermend...
    Ne kete teme, mund te marim ndihme nga "Mesuset" e gjuhes Shqipe, duke i reprezentuar me foto, ose ne gjuhe tjeter fjalet qe duam ti dime Shqip...

Pershembull,me interesonte te di se si i thone Shqip:

Keputi qafen dhe ra permbys
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    kjo tema eshte per turp te zotit,
    jo per ata qe pyesin, po per ata qe pergjigjen me nje shqipe sakate ne ndihme te hapeses se temes, duke lene mangesite e theksuara ne shkencat qe perfshijne keto fjale shqip.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Nuk e di per ca eshte folur me lart ke kjo tema,po une do doja te me ndihmonit ne nje shqiperim
    si mund ti themi me sakte

the best fit line (ne kontekstin matematikor)

i/e regjistruar Maska e stern
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034

Une e kam hapur kete teme, se me vertet ka fjale te thjeshta qe mbase sme vine ne koke per moment, ose qe si di...
    Spo kerkoj shpjegime per fizike berthamore... dhe nqs ska fjalen perkatese..asnje problem...

Nje gje me pengon,perse duhet te ofendojm njeri tjetrin,nqs nuk kuptoj ndonje fjale ose deshiroj ta di sdo te thote qe jam analfabete ose injorante sic ka theksuar dikush me lart.
    Nuk kam dashur tju shqetesoj"diturin dhe inteligjencen" e dikujt,gjithashtu sme pelqen kur dikush vlereson "per injorance"nje Person kur pyet per dicka.

Me Respekt

Stern
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar mė parė nga stern Lexo Postimin

Une e kam hapur kete teme, se me vertet ka fjale te thjeshta qe mbase sme vine ne koke per moment, ose qe si di...
    Spo kerkoj shpjegime per fizike berthamore... dhe nqs ska fjalen perkatese..asnje problem...

Nje gje me pengon,perse duhet te ofendojm njeri tjetrin,nqs nuk kuptoj ndonje fjale ose deshiroj ta di sdo te thote qe jam analfabete ose injorante sic ka theksuar dikush me lart.
    Nuk kam dashur tju shqetesoj"diturin dhe inteligjencen" e dikujt,gjithashtu sme pelqen kur dikush vlereson "per injorance"nje Person kur pyet per dicka.

Me Respekt

Stern
    dua te saktesoj qe komenti im ishte per ata qe jane pergjigjur ne menyre te gabuar sikur te ishte ndonje loje enigmatike kjo tema e jo diēka serioze.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    I kam degjue ca fjale, qe nuk ua njoh kuptimin, jo per arsyje se jetoj ne mergim, por se jane me sa duket ma shum me perdorim dialektor:

Pra, ketu jane fjalet:

silloiset:

hosh ("i vjen hosh"):

dhuleps ("ai dhulepste gjer ne te gdhire")

Faqja 6 prej 105 FillimFillim ... 456781656 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •