Close
Faqja 102 prej 110 FillimFillim ... 25292100101102103104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,011 deri 1,020 prej 1091
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mesa duket s'paske mendim te mire per matrix-in...

Mgjth, une te lutem, bahu!

Apo ti lutna direkt Zotit?!..

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mesa duket s'paske mendim te mire per matrix-in...

Mgjth, une te lutem, bahu!

Apo ti lutna direkt Zotit?!..
    Matrix asht shënjtor ortodoks. Nuk futet në kategorinë teme.

Nuk ka nevoj me ju lut Zotit, se nuk du me u ba.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mos do te thush se bahet fjale per Toni i Akuinit, po ashtu moderator..??

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Mos do te thush se bahet fjale per Toni i Akuinit, po ashtu moderator..??
    Ai asht shënjtor katolik!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Mjekësia, me që i dike shumë mirë këto gjëra, përse na pyete? Unë do të të sygjeroja të dilje nga kjo sofër dhe t'ja u thuash këto gjëra bashkëbesimtarëve të tu në komunitetin musliman.

Ti po shkel zakonet e shqiptarit dhe po bëhesh zot në shtëpinë e tjetrit. Rrugë të mbarë!
    Doja kete miratimin tend per vertetesine e tyre se ndoshta i perceptoja gabim.Por meqe ti po me pergezon per njohje te mire te falenderoj.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Mjeksia, mesohu te besh kujdes kur flet per papen! Pse te mos themi se si mund te presim ne kuptim nga nxenesi i nje epileptiku!

Ne fakt, nqs Kurani do ish vepra e vetme letrare ne shqip, ne do kishim nje shembull shume te keq retorike. Nga ana letrare aty ka vetem perralla, ose histori gjysmake e te shtremberuara, dhe kercenime per termete. Nuk njifet aty hiperbola, figura, metafora.

Kuranin se paske pare me sy me duket e jo ma ta lexosh.Ne fakt epileptiket kane frike ta lexojne se eshte ilac per to dhe shpirtat e tyre.

Ne fakt te thuash per kuranin se ka histori gjysmake tregon nivelin e paditurise sepse vetem nese flasim per historine e Jezusit ne Kuran atehere mendimi jot bie poshte.Me thuaj ku permendet ne bibel zbritja e tryezes dishepujve te Jezusit dhe ku permendet folja e Jezusit kur ai ishte ne djep per ta shpetuar nenen e tij Merjemen nga shpifjet hebreje se ajo kishte ngel shtatzene duke bere imoralitet.

Kurani qe ne fjalen e pare fillon me figura artistike.

"Lexo me emrin e Zotit tend qe te krijoi" ose
    "Falenderimi i Takon Allahut Zotit te botrave".

Ne kuran i gjen te gjitha zhanrat letrare te gjith stilet letrare.Biles ne leximin e tij me ze ai jehon shume me bukur se nje oper e pushikinit.Po keshtu ne Kuran gjendet fabula e Milingones, gjendet hiperbola e jetes njerzore, gjenden metaforat dhe epitete qe mendja e askujt prej shkruesve te bibles

Perkundrazi nje prej kapitujve te Kuranit quhet Merjem(Maria) Ndersa ne bibel nuk ka ndonje emertim keshtu.Ne Kuran nje Kapitull quhet Ail Imran(Gjyshi Jezusit) ne bibel ai spermendet fare.Ne Kuran ka kapitull qe flet per Ibrahimin, Musain, jakubin, Jusufin, Zekerian, Junusin(Jona) dhe te tjere kapituj nga shembujt profetike.Nese do te lexosh me shume per letersine brenda kuranit futi nje search ne google "Ilustrimi artistik i Kuranit"
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin

Kurani qe ne fjalen e pare fillon me figura artistike.

"Lexo me emrin e Zotit tend qe te krijoi" ose
    "Falenderimi i Takon Allahut Zotit te botrave".
    ...ahahahah....e ke fjalen per retoriken, ti Mjeksia..!!!!!E ke gabim.....
    A me trego pak se çfare do te lexonin myslimanet, nderkohe qe Muahmedi ishte anal'fabet dhe te vetmit libra qe egzistonin aso kohe, ishin Tora dhe Bibla????
    A nuk ishte ky nje urdher per Muhamedin qe te mesonte shkrim e kendim, e te lexonte Biblen???

Ne kuran i gjen te gjitha zhanrat letrare te gjith stilet letrare.Biles ne leximin e tij me ze ai jehon shume me bukur se nje oper e pushikinit.
    ..Ahahahah.... e ke lexuar Pushkinin arabisht ti ????

Po keshtu ne Kuran gjendet fabula e Milingones, gjendet hiperbola e jetes njerzore, gjenden metaforat dhe epitete qe mendja e askujt prej shkruesve te bibles
    Shiko se perrallat nuk jane figura artistike....jane thjesht trillime...
    Jarigas

Ekam nje pyetje per te krishteret:Sa here shkoni ne kishe dhe sa here faleni eshte fjala ne kohe te caktuar
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 04-05-2010 më 18:04
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Eurostar,

Pervec Meshes se shenjte, qe eshte lutja dhe e kremtja me e madhe per katoliket, ne gjate dites lusim edhe keto lutje:

- Lutjen e Mengjesit (rreth ores 7)
    - Lutjen e Mesdites (rreth ores 12)
    - Lutjen e Meshires Hyjnore ne oren 3 pasdite
    - Lutjen e Mbremesores (rreth ores 18)
    - Lutjen e Pasmbremesores (rreth ores 21)
    - Rruzaren

Keto jane lutje te keshilluara per njerezit jorregulltare, por ne mungese te mundesise per t'u lutur, njerezit mund te ofrojne punet e tyre si lutje para Zotit. Sa per dijeni, tashme ne qe jemi ne pune, mund t'i lusim keto lutje ne oraret e caktuara permes Radio Marise Shiptare ne internet ose ne radio. Pra, mund te punojme dhe lutemi njekohesisht.

Lutja e Rruzares eshte ajo qe lutet me shpesh ne familjet katolike, pasi nuk ka orar dhe mund te lutet disa here gjate dites.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Eurostar,

Pervec Meshes se shenjte, qe eshte lutja dhe e kremtja me e madhe per katoliket, ne gjate dites lusim edhe keto lutje:

- Lutjen e Mengjesit (rreth ores 7)
    - Lutjen e Mesdites (rreth ores 12)
    - Lutjen e Meshires Hyjnore ne oren 3 pasdite
    - Lutjen e Mbremesores (rreth ores 18)
    - Lutjen e Pasmbremesores (rreth ores 21)
    - Rruzaren

Keto jane lutje te keshilluara per njerezit jorregulltare, por ne mungese te mundesise per t'u lutur, njerezit mund te ofrojne punet e tyre si lutje para Zotit. Sa per dijeni, tashme ne qe jemi ne pune, mund t'i lusim keto lutje ne oraret e caktuara permes Radio Marise Shiptare ne internet ose ne radio. Pra, mund te punojme dhe lutemi njekohesisht.

Lutja e Rruzares eshte ajo qe lutet me shpesh ne familjet katolike, pasi nuk ka orar dhe mund te lutet disa here gjate dites.

Paqja me ty!
    Faleminderit per pergjigjen,a ka ndonje menyr te vecant fizike lutja psh:sic e eshte tek muslimant ?
    Revolution 1848

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •