Close
Faqja 101 prej 110 FillimFillim ... 519199100101102103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,001 deri 1,010 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk Lexo Postimin
    toni77, kame vrejtur te ti qe disa here permbahesh te mos ofendosh dhe nenqmosh por ndonjeher po shperthen dhe po e tregon ate urrejtjen tende te madhe qe ke per islamin, prandaj i nderuar nese i thua vetit besimtar i devotshem heke kete urrejtjen nga shpirti sepse me qene besimtar i devotshem edhe me pase ne shpirtit urrejtje kjo nuk shkon, nuk eshte e kuptushme. E di qe urrejtjen nuk mund ta hekesh si rroben prej trupit menjeher por te pakten mundohi ta largosh per hire te Zotit tend sepse edhe Ai kete e deshiron. Luft e vogel eshte ajo kur del ne betej, luft e madhe eshte ajo kur lufton me vet veten tende, me egon tende, ka thene nje burr i urte. Po ti theme ty keto fjal sepse me dukesh qe je besimtar, disa te tjeret ketu (edhe disa musliman) fene e kane vetem hobi dhe per kalim kohe.
    Bani, pershendetje I nderuar.
    Vendosa të shkruaj disa rreshta pasi qe më je drejtuar drejt pet drejt edhe me akuza, falemnderit por nuk edi nëse ke te drejt per ato qe thua.

Bani, nuk je I saktë në ato qe thua. Pa dashur të zgjatna, mik unë nuk kam urrejtje dhe kjo është e pa vertetë. Aty ku është Krishti kurr nuk ka urrejtje. ËshtËshtë diçka tjeter nëse nuk e kupton apo nëse e keqkupton.

Problemi është se ju nuk kuptoni se unë derisa nuk jam musliman, sigurisht se nuk pajtoj me besimin dhe shkrimet islame. Por, ajo nuk do të thotë se nëse nuk pajtoj të jetë edhe urrejtje!

Është diqka tjeter nëse unë kam respket per shqiptarët edhe pse janë te besimit islam. Rrespekti per ta nuk është per arsye te besimin në Allah apo Kuran, por respekti është per arsye te gjakut dhe tradites qe kemi te perbashkër dhe në mua ajo peshon shumë dhe është vlerë a pa shlyeshme. Por, ajo qe ju nuk doni ta kuptoni është se kjo nuk do të thotë se do ta respektoj edhe personin I cili vjen këtu në forum apo kudo në botë dhe më thotë se; Krishti nuk është ashtu apo Zoti është kështu. JO.

Tjetra, diça qe disaher e kam perseritur është se ju konsideroni fyrje dhe urrejtje nëse dikush u shkruan apo u thotë se Allahu nuk është Zot, kjo nuk duhet konsideruar fyrje apo urrejtje sepse per mua Allahu nuk ka vlerë hyjnie dhe asgjë ng aai nuk më obligon.

Në anën tjeter, ju (disa dallojnë) nuk pushoni duke shkruar dhe duke deklaruar në secilin shkrim se Jezusi nuk është Zot. Jezusi nuk është Bir I Perendisë. Jezusi ishte profet. Jezusi nuk u kryqezua në kryq. Jezusi nuk u ngjall etje, kjo është shumë e rëndë per të krishterët pasi qe dihet se ne besojmë në hyjninë dhe birsnië e Jezuit Zot dhe njeri dhe jemi të bindur qe Ai vdiq në kryq dhe u ngjall nga vdekja dhe është në Lavdinë e Atit të gjithpushtetshem.

Prandaj thuhet, thuaja se ne secilin shkrim se; Bibla është e korruptuar, e ndryshuar, Pali është mashtrues dhe I djallzuar, Kisha kështu, Papa ashtu prifti kështu, ai kështu etj e tjera qe duhet ti dishë dhe duhet të keni lexuar derisa ia drejton gishtin tjetrit. Prandaj, doren në zemer, është ni fjalë popullore qe thotë; “nxerre ni kashtë se dalin gjshtë”, fjala vertetë po e nxerrë fjalen dhe sigurisht se njeriu del nga vetvetja, unë sigurisht se dal nga vetja e ime dhe e them atë se nuk kam deshirë ta them pra kjo deshmon se nuk është urrejtje sikurse ti akuzon, por është shprehje jasht zemres dhe deshires time qe ajo nuk banon në mua, në mua banon dhe jeton Jezusi.

Tjetra, unë jam qe shumë vite ne këtë forum, krejt ni temë e kam hapur qe flet per krishterimin dhe islamin dhe, këtë temë e kam hapur te komuniteti katolik. Ma sjellë ndoni temë qe unë kam hapur kunder besimit tëndë nëse ka, prandaj kujdes sepse je I pa drejt në vlersimet e tua ndaj meje.

Tjetra, asnjëher unë nuk kam shkruar diqka qe nuk ka mbeshtetje nga shkrimet dhe historia.

Ka edhe shumë tjera qe nuk mund ti them në këtë shkrim por, kerkoj ta kuptoni se nëse unë nuk besoj në Allahum as në Muhamedin, kjo nuk është urrejtje por është shperhje e besimit tim.

Nëse nuk pajtoj me disa anëtar qe janë të infektuar nga rrymat dhe sektet e rrezikshme islame, nuk kam urrejtje dhe bindu se kurr në jetë nuk pajtoj me ato sekte qe janë të rrezikshme edhe per islamin edhe per shqiptarinë. Unë me ty nuk kam patur kurr ndoni konflik per sa di, fillimisht derisa jemi kuptuar ishte moskuptim por pastaj kemi debatuar dhe jemi pajtuar, kam marrur pergjigje si njerim dhe kam falemnderuar si njeri. Pse atëher konsideron urrejtje? Nuk është e vertë ajo qe thua.

Ka plotë besimtar islam edhe në këtë forum, por ma shumë në jeten e perditshme qe kaloj mirë, jo vetem kaloj mire por ka musliman se kaloj ma mire s eme njerëz të familjes-gjakut tim. I dua shume dhe më donë, bisedojmë dhe shkëmbejmë mendimet tona, nuk pajtoj apo edhe asta nuk pajtojnë me ato të miat ndoniher, por nuk e lendojme njëri tjetrin. Jetojmë - bashkpunojmë dhe rrimë bashk dhe jemi vëllezer. Ndersa me këta taliban qe feja dhe zoti I tyre është luftë kunder Krishtit dhe krishterimit, nuk është e mundur o vëlla, këta janë frymë e dreqit të mallkuar dhe mazmakeq. Beso se është shumë e tepruar kjo luftë ndaj kishes katolike dhe besimit të tyre në këtë forum.

Lexo me kujdes se do të kuptojsh se në veqanti katolikët po sulmohen, nuk e di nëse e ke vërejtur, prandaj “Bani” mendo se nga mund të vjen kjo!!

Si perfundim Bani, nuk urrej askënd. Nuk besoj as Kuranit si fjalë e Zotit, as Muhamedit si profet i Zotit, as Allahun si Zot i gjallë dhe qe jep JETË. Besimi im është në Jezus Krishtin dhe Ungjillin e Shenjt dhe nëse unë respektoj islamin respektoj per arsye te respektit tim, per asrye te dashurisë qe kam me vëllezërit e mi të gjakut, të tradites dhe jamë I pa mdashem me ata sikurse je ti dhe disa në këtë forum, por mos harro kurr Bani se mua per secilen ditë po më fyhet Kisha ime, besimi im dhe Hyji im.

Respekte dhe uroj suksese dhe bekime te Zotit në ty dhe familjen tënde,
    Perzemersisht. toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 26-04-2010 më 07:57
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ka ndonje kristian te ma shpjegoje kete verset biblik

Behet fjale per Palin

Ashtu qoftë! Unë nuk u bëra barrë për ju; megjithatë, duke qenë dinak, ju zura me dredhi.” 2 Korintasve 12:16

Ke zuri me dredhi Pali dhe pse u be dinak?
    "Shoku Mjekesise"

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Ka ndonje kristian te ma shpjegoje kete verset biblik

Behet fjale per Palin

Ashtu qoftë! Unë nuk u bëra barrë për ju; megjithatë, duke qenë dinak, ju zura me dredhi.” 2 Korintasve 12:16

Ke zuri me dredhi Pali dhe pse u be dinak?
    Ka shumë të krishterë qe mund të japin pergjigje dhe të shpjegojnë nga Shkrimi i Shenjt por ty nuk ma merr mendja se do te pergjigjen dhe vertetë nuk ia vlenë.

Janë dy arsye se pse nuk i avlenë;

e para, ti nuk e ke qellimin per të mësuar diçka;
    ed yta; ti manipolon me shkrime dhe je manipolanti më i madhi i shkrimeve biblike pos Muhes.

Shiqoje vet dhe vlersoje se ku dhe si ke manipolue me Shekrimin e Shenjt:

"Dhe, ja, tani jam gati të vij te ju për të tretën herë dhe nuk do t’ju bëhem barrë, sepse unë nuk e kërkoj pasurinë tuaj, por ju. Sepse fëmijët nuk janë të detyruar të fitojnë për prindër, por, përkundrazi, prindërit për fëmijët. E unë me gëzim do të shpenzoj e do të shpenzohem për shpirtrat tuaj. Por, a thua, nëse ju dua më fort, do të duhem prej jush më pak? Ani, në dashtë! Unë nuk u bëra barrë për ju, por kështu si jam “dinak”, ju zura ju me dredhi”. A thua ndoshta ju shfrytëzova me anë të atyre që i dërgova te ju? Unë iu luta Titit dhe e dërgova bashkë me një vëlla. A mos ju shfrytëzoi Titi? A thua nuk ecëm të njëjtës udhë? A thua jo të njëjtave gjurmë?"(2 Kor 12; 14-18)
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 26-04-2010 më 12:43
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Bani, pershendetje I nderuar.
    Vendosa të shkruaj disa rreshta pasi qe më je drejtuar drejt pet drejt edhe me akuza, falemnderit por nuk edi nëse ke te drejt per ato qe thua.

Bani, nuk je I saktë në ato qe thua. Pa dashur të zgjatna, mik unë nuk kam urrejtje dhe kjo është e pa vertetë. Aty ku është Krishti kurr nuk ka urrejtje. ËshtËshtë diçka tjeter nëse nuk e kupton apo nëse e keqkupton.

Problemi është se ju nuk kuptoni se unë derisa nuk jam musliman, sigurisht se nuk pajtoj me besimin dhe shkrimet islame. Por, ajo nuk do të thotë se nëse nuk pajtoj të jetë edhe urrejtje!

Është diqka tjeter nëse unë kam respket per shqiptarët edhe pse janë te besimit islam. Rrespekti per ta nuk është per arsye te besimin në Allah apo Kuran, por respekti është per arsye te gjakut dhe tradites qe kemi te perbashkër dhe në mua ajo peshon shumë dhe është vlerë a pa shlyeshme. Por, ajo qe ju nuk doni ta kuptoni është se kjo nuk do të thotë se do ta respektoj edhe personin I cili vjen këtu në forum apo kudo në botë dhe më thotë se; Krishti nuk është ashtu apo Zoti është kështu. JO.

Tjetra, diça qe disaher e kam perseritur është se ju konsideroni fyrje dhe urrejtje nëse dikush u shkruan apo u thotë se Allahu nuk është Zot, kjo nuk duhet konsideruar fyrje apo urrejtje sepse per mua Allahu nuk ka vlerë hyjnie dhe asgjë ng aai nuk më obligon.

Në anën tjeter, ju (disa dallojnë) nuk pushoni duke shkruar dhe duke deklaruar në secilin shkrim se Jezusi nuk është Zot. Jezusi nuk është Bir I Perendisë. Jezusi ishte profet. Jezusi nuk u kryqezua në kryq. Jezusi nuk u ngjall etje, kjo është shumë e rëndë per të krishterët pasi qe dihet se ne besojmë në hyjninë dhe birsnië e Jezuit Zot dhe njeri dhe jemi të bindur qe Ai vdiq në kryq dhe u ngjall nga vdekja dhe është në Lavdinë e Atit të gjithpushtetshem.

Prandaj thuhet, thuaja se ne secilin shkrim se; Bibla është e korruptuar, e ndryshuar, Pali është mashtrues dhe I djallzuar, Kisha kështu, Papa ashtu prifti kështu, ai kështu etj e tjera qe duhet ti dishë dhe duhet të keni lexuar derisa ia drejton gishtin tjetrit. Prandaj, doren në zemer, është ni fjalë popullore qe thotë; “nxerre ni kashtë se dalin gjshtë”, fjala vertetë po e nxerrë fjalen dhe sigurisht se njeriu del nga vetvetja, unë sigurisht se dal nga vetja e ime dhe e them atë se nuk kam deshirë ta them pra kjo deshmon se nuk është urrejtje sikurse ti akuzon, por është shprehje jasht zemres dhe deshires time qe ajo nuk banon në mua, në mua banon dhe jeton Jezusi.

Tjetra, unë jam qe shumë vite ne këtë forum, krejt ni temë e kam hapur qe flet per krishterimin dhe islamin dhe, këtë temë e kam hapur te komuniteti katolik. Ma sjellë ndoni temë qe unë kam hapur kunder besimit tëndë nëse ka, prandaj kujdes sepse je I pa drejt në vlersimet e tua ndaj meje.

Tjetra, asnjëher unë nuk kam shkruar diqka qe nuk ka mbeshtetje nga shkrimet dhe historia.

Ka edhe shumë tjera qe nuk mund ti them në këtë shkrim por, kerkoj ta kuptoni se nëse unë nuk besoj në Allahum as në Muhamedin, kjo nuk është urrejtje por është shperhje e besimit tim.

Nëse nuk pajtoj me disa anëtar qe janë të infektuar nga rrymat dhe sektet e rrezikshme islame, nuk kam urrejtje dhe bindu se kurr në jetë nuk pajtoj me ato sekte qe janë të rrezikshme edhe per islamin edhe per shqiptarinë. Unë me ty nuk kam patur kurr ndoni konflik per sa di, fillimisht derisa jemi kuptuar ishte moskuptim por pastaj kemi debatuar dhe jemi pajtuar, kam marrur pergjigje si njerim dhe kam falemnderuar si njeri. Pse atëher konsideron urrejtje? Nuk është e vertë ajo qe thua.

Ka plotë besimtar islam edhe në këtë forum, por ma shumë në jeten e perditshme qe kaloj mirë, jo vetem kaloj mire por ka musliman se kaloj ma mire s eme njerëz të familjes-gjakut tim. I dua shume dhe më donë, bisedojmë dhe shkëmbejmë mendimet tona, nuk pajtoj apo edhe asta nuk pajtojnë me ato të miat ndoniher, por nuk e lendojme njëri tjetrin. Jetojmë - bashkpunojmë dhe rrimë bashk dhe jemi vëllezer. Ndersa me këta taliban qe feja dhe zoti I tyre është luftë kunder Krishtit dhe krishterimit, nuk është e mundur o vëlla, këta janë frymë e dreqit të mallkuar dhe mazmakeq. Beso se është shumë e tepruar kjo luftë ndaj kishes katolike dhe besimit të tyre në këtë forum.

Lexo me kujdes se do të kuptojsh se në veqanti katolikët po sulmohen, nuk e di nëse e ke vërejtur, prandaj “Bani” mendo se nga mund të vjen kjo!!

Si perfundim Bani, nuk urrej askënd. Nuk besoj as Kuranit si fjalë e Zotit, as Muhamedit si profet i Zotit, as Allahun si Zot i gjallë dhe qe jep JETË. Besimi im është në Jezus Krishtin dhe Ungjillin e Shenjt dhe nëse unë respektoj islamin respektoj per arsye te respektit tim, per asrye te dashurisë qe kam me vëllezërit e mi të gjakut, të tradites dhe jamë I pa mdashem me ata sikurse je ti dhe disa në këtë forum, por mos harro kurr Bani se mua per secilen ditë po më fyhet Kisha ime, besimi im dhe Hyji im.

Respekte dhe uroj suksese dhe bekime te Zotit në ty dhe familjen tënde,
    Perzemersisht. toni77
    Pershendetje

Toni un e thash edhe me lart, askush nuk po i justifikon disa musliman qe nenqmojn fene krishtere, ajo qe po theme un eshte, kur te behet biseda tek toleranca fetare ateher te pakten te kemi toleranc dhe kultur nga te dyja palet, kete po e kerkoj prej te gjithve.
    Un e kame te qart qe ti nuk pajtohesh me islamin dhe rregullat e saje ashtu sikur se nuk pajtohen muslimanet me fene krishtere, por nuk eshte hallin ketu, problemi eshte, edhe ne qoft se nuk e pranon Muhamedin si Pejgamber ose Jesusi si Zot ateher te pakten te mos nenqmohen te "toleranca fetare", te mos nenqmohet Kurani dhe Bibla ose islami dhe krishterizmi. Kur them te mos nenqmohen nuk e kame per qellim te mos kundershtohet sepse eshte e logjikshme se un p.sh do ta kundershtoj biblen ne biseda fetare, por aj far kundershtimi/bisede te behet pak sa me me edukat njerzore dhe jo duke ofenduar qysh eshte zi e me zi dhe pastaj te pretendosh qe un vetem kundershtova dhe nuk ofendova, ky eshte nje justifikim palidhje nga te dyja palet. Un gjithmon po flas per tek "toleranca fetare" sepse aty krej rromuja po behet. Se cfar flet ti p.sh per islamin te komuniteti krishter eshte e drejta yte.

Citim : Është diqka tjeter nëse unë kam respket per shqiptarët edhe pse janë te besimit islam. Rrespekti per ta nuk është per arsye te besimin në Allah apo Kuran, por respekti është per arsye te gjakut dhe tradites qe kemi te perbashkër dhe në mua ajo peshon shumë dhe është vlerë a pa shlyeshme
    Toni ketu po ndalem pak me shum sepse po permend vetem muslimant shqiptar. I nderuar nese ti respekton muslimanet shqiptar per shkak te kombsis dhe tradites tende ateher per qfar ti respektoj un nerwegjezet qe nuk me lidhe me keta as kombsia as feja as tradita ?!!! Te tregoj un se perse i respektoj dhe me respektojn, edhe pse nuk na bashkon as gjaki as feja as kombi. Ajo qe na bashkon dhe na bene te respektohem njeri me tjetrin quhet njerzi dhe fjala njerzi ka bukur kuptim te gjere, keshtu qe nga aspekti fetar, si ne islami ashtu edhe ne krishterizmi nuk eshte mire qe njeriun ta ndajme ne kombsi, race,gjuhe dhe shtetsi sepse fundi fundit te gjitheve Zoti na ka krijuar, sikur racen arabe, afrikan, aziatike dhe evropiane dhe per kete nuk mund ta akuzojm Zotin, as ju as ne .

Nejse toni un nuk po zgjatem me teper sepse ate qe desha ta theme e thash aty ku e nenvizova. Un tu drejtova ty sepse me dukesh besimtar dhe mendova qe "duke e kritikuar bijen te permisohet nusja" (:, por nuk duhet harruar se kjo far nuse ka qelluar nga te dyja palet (:

Edhe dicka se nuk po mundem pa e thene, ti ke thene:
    Toni un shum e kame te qart qe ti prekesh kur te nenqmohet feja yte, beso qe deri diku mundohem te kuptoj. Por ajo qe po kame deshire ta kuptosh ti dhe disa musliman eshte, mos mendoni qe duke ofenduar dhe nenqmuar fene e tjetrit, feja juaj behet me e mire, eshte e kunderta vallahi !!!
    A mendon ti qe mua nuk me vjen ndonjeher per te nenqmuar dhe share disa antar ketu , po me vjen edhe shpesh bile, por ajo qe me ndale eshte me e fort se sa deshira ime.

Pra edhe njeher me pak fjal, nuk e konsiderojm ne muslimanet fyrje nese ti nuk e beson Muhamedin per Pejgamber dhe Kuranin per fjal te Zotit sepse nuk jemi aq naiv qe te mendojm keshtu , ajo qe konsiderojm fyrje eshte menyre e te shprehurit se si flitet per Muhamedin (paqja dhe meshira e Zotit qoft mbi te) dhe per islamin, fjalori se si paraqitet eshte fyes dhe perplot urrejtje.
    Tash ti ndoshta do me thuash te njejten gje po e bejne edhe disa musliman me biblen dhe jesusin !!! Ketu ke te drejt sepse ashtu eshte, por qfar te theme tjeter perveq se Zoti na beft qe zemrat tona te mbushen me dashuri dhe te zbrazen nga urrejtja.

Pershendetje dhe faliminderit per mikpritje marcusit dhe tonit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 26-04-2010 më 21:59

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ka shumë të krishterë qe mund të japin pergjigje dhe të shpjegojnë nga Shkrimi i Shenjt por ty nuk ma merr mendja se do te pergjigjen dhe vertetë nuk ia vlenë.

Janë dy arsye se pse nuk i avlenë;

e para, ti nuk e ke qellimin per të mësuar diçka;
    ed yta; ti manipolon me shkrime dhe je manipolanti më i madhi i shkrimeve biblike pos Muhamedit profetit te Zotit.

Shiqoje vet dhe vlersoje se ku dhe si ke manipolue me Shekrimin e Shenjt:

"Dhe, ja, tani jam gati të vij te ju për të tretën herë dhe nuk do t’ju bëhem barrë, sepse unë nuk e kërkoj pasurinë tuaj, por ju. Sepse fëmijët nuk janë të detyruar të fitojnë për prindër, por, përkundrazi, prindërit për fëmijët. E unë me gëzim do të shpenzoj e do të shpenzohem për shpirtrat tuaj. Por, a thua, nëse ju dua më fort, do të duhem prej jush më pak? Ani, në dashtë! Unë nuk u bëra barrë për ju, por kështu si jam “dinak”, ju zura ju me dredhi”. A thua ndoshta ju shfrytëzova me anë të atyre që i dërgova te ju? Unë iu luta Titit dhe e dërgova bashkë me një vëlla. A mos ju shfrytëzoi Titi? A thua nuk ecëm të njëjtës udhë? A thua jo të njëjtave gjurmë?"(2 Kor 12; 14-18)
    Jo nuk jane ato arsyet por dinakeria e Palit ju ka lene injorante ne ceshtjet e fese dhe keshtu qe sdini cfare flisni.

Shiko ke besoni per shenjtor dhe apostull ju, nje njeri i cili e ka luftuar fene me shume se te gjithe.

Unë vetë mendova se ishte detyra ime të bëj shumë gjëra kundër emrit të Jezusit Nazarenas.Dhe këtë kam bërë në Jeruzalem; mbasi kam marrë pushtet nga krerët e priftërinjve, futa në burg shumë shenjtorë dhe, kur i vrisnin, jepja miratimin tim.Dhe shpesh, duke shkuar nga një sinagogë te tjetra, i kam detyruar të blasfemojnë dhe, me zemërim të madh kundër tyre, i kam përndjekur deri në qytetet e huaja.[Veprat 26/9-11)

Si mund te me mesoje mua nje nxenes i Papes i cili i ka marre mesimet nga Pali i cili hezitonte te thoshte te verteten sepse nje djall i fuste dajak.

Unë njoh një njeri në Krishtin, i cili, para katërmbëdhjetë vjetësh (a ishte në trup, a ishte jashtë trupit, nuk e di; Perëndia e di), u rrëmbye gjer në të tretin qiell. Dhe e di se ai njeri (a me trupin ose pa trupin, nuk e di, Perëndia e di), u rrëmbye në parajsë dhe dëgjoi fjalë të patregueshme, që nuk është e lejuar të thuhen nga njeri. Për atë njeri unë do të krenohem, por nuk do të krenohem për veten time, veç se për dobësitë e mia. Edhe sikur të doja të krenohesha, nuk do të isha i marrë, sepse do të flisja të vërtetën; por nuk e bëj këtë, se mos ndonjë më çmon më tepër nga ajo që më sheh, a më tepër nga ajo që dëgjon nga unë.Dhe, që të mos më rritet mendja për shkak të jashtëzakonshmërisë së zbulesave, m'u dha një gjëmb në mish, një engjëll i Satanit, për të më rënë me grushta, që të mos mbahem me të madh..(2 Korintësave 12/2-7)
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Jo nuk jane ato arsyet por dinakeria e Palit ju ka lene injorante ne ceshtjet e fese dhe keshtu qe sdini cfare flisni.

Shiko ke besoni per shenjtor dhe apostull ju, nje njeri i cili e ka luftuar fene me shume se te gjithe.

Unë vetë mendova se ishte detyra ime të bëj shumë gjëra kundër emrit të Jezusit Nazarenas.Dhe këtë kam bërë në Jeruzalem; mbasi kam marrë pushtet nga krerët e priftërinjve, futa në burg shumë shenjtorë dhe, kur i vrisnin, jepja miratimin tim.Dhe shpesh, duke shkuar nga një sinagogë te tjetra, i kam detyruar të blasfemojnë dhe, me zemërim të madh kundër tyre, i kam përndjekur deri në qytetet e huaja.[Veprat 26/9-11)

Si mund te me mesoje mua nje nxenes i Papes i cili i ka marre mesimet nga Pali i cili hezitonte te thoshte te verteten sepse nje djall i fuste dajak.

Unë njoh një njeri në Krishtin, i cili, para katërmbëdhjetë vjetësh (a ishte në trup, a ishte jashtë trupit, nuk e di; Perëndia e di), u rrëmbye gjer në të tretin qiell. Dhe e di se ai njeri (a me trupin ose pa trupin, nuk e di, Perëndia e di), u rrëmbye në parajsë dhe dëgjoi fjalë të patregueshme, që nuk është e lejuar të thuhen nga njeri. Për atë njeri unë do të krenohem, por nuk do të krenohem për veten time, veç se për dobësitë e mia. Edhe sikur të doja të krenohesha, nuk do të isha i marrë, sepse do të flisja të vërtetën; por nuk e bëj këtë, se mos ndonjë më çmon më tepër nga ajo që më sheh, a më tepër nga ajo që dëgjon nga unë.Dhe, që të mos më rritet mendja për shkak të jashtëzakonshmërisë së zbulesave, m'u dha një gjëmb në mish, një engjëll i Satanit, për të më rënë me grushta, që të mos mbahem me të madh..(2 Korintësave 12/2-7)
    Mjekësia, me që i dike shumë mirë këto gjëra, përse na pyete? Unë do të të sygjeroja të dilje nga kjo sofër dhe t'ja u thuash këto gjëra bashkëbesimtarëve të tu në komunitetin musliman.

Ti po shkel zakonet e shqiptarit dhe po bëhesh zot në shtëpinë e tjetrit. Rrugë të mbarë!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mjeksia, mesohu te besh kujdes kur flet per papen! Pse te mos themi se si mund te presim ne kuptim nga nxenesi i nje epileptiku!

Ne fakt, nqs Kurani do ish vepra e vetme letrare ne shqip, ne do kishim nje shembull shume te keq retorike. Nga ana letrare aty ka vetem perralla, ose histori gjysmake e te shtremberuara, dhe kercenime per termete. Nuk njifet aty hiperbola, figura, metafora.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mjeksia, mesohu te besh kujdes kur flet per papen! Pse te mos themi se si mund te presim ne kuptim nga nxenesi i nje epileptiku!

Ne fakt, nqs Kurani do ish vepra e vetme letrare ne shqip, ne do kishim nje shembull shume te keq retorike. Nga ana letrare aty ka vetem perralla, ose histori gjysmake e te shtremberuara, dhe kercenime per termete. Nuk njifet aty hiperbola, figura, metafora.
    Kjo është ajo që nuk më pëlqen mua. Vjen tjetri si mik në shtëpinë tënde (virtuale) dhe bëhet zot shtëpie duke të ofenduar atë që ti ke më të shenjtë. I zoti i shtëpisë, në vënd që t'i tregojë derën atij, fillon si kundërpërgjigje dhe i shan dhe ofendon atë që ai ka më të shenjtë.

Kështu, që të dy, fillojnë dhe akuzojnë njëri-tjetrin për të njëjtën gjë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Bahu moderator, qi te na shpetojsh, o i shenjti Marcus1!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 27-04-2010 më 04:01

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Bahu moderator, qi te na shpetojsh, o i shenjti Marcus1!!!!!
    A thu a? Bah, s'ma merr menja se dun tipa si puna jeme! Nuk dun shenjtor ata.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •