Close
Faqja 65 prej 69 FillimFillim ... 15556364656667 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 641 deri 650 prej 686
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Ndërkaq njerëzit që e mbanin Jezusin e përqeshnin dhe e rrihnin. Dhe, mbasi ia mbuluan sytë, i binin në fytyrë dhe e pyetnin duke thënë: "Profetizo, kush është ai që të ra?". Dhe duke blasfemuar thoshin shumë gjëra të tjera kundër tij.

marcus- O Atë, ku ishe kur Biri Yt po keqtrajtohej në këtë mënyrë të tmerrshme. Përse nuk e mbrojte Atë?

Ati - Për shkakun tënd marcus, për shkakun e të gjithë fëmijve të mij. Për shkak të dashurisë sonë për ty dhe për vëllezërit e tu. Shko dhe duaji vëllezërit e tu në të njëjtën mënyrë.
    “Erdhët, si të isha unë cub, me shpata e shkopinj! 53 Përditë isha në Tempull me ju e nuk çuat dorë mbi mua. Porse kjo është ora juaj dhe pushteti i territ.”
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin

Në Krishtin merita ime është e madhe, pa Krishtin, edhe sikur njeriu më i mirë në botë të jem, jam i vdekur. Mund të jem i mirë dhe i respektuar për shoqërinë ku jetoj. Mundet që bota të më bëjë hero pas vdekjes sime, por për Krishtin do jem i panjohur. Kush mundohet t'i japë njeriut merita jashtë Krishtit, po i vjedh Lavdinë Atij.

Njeriu nuk është i barabartë me Zotin por njeriun e ka ngritur Zoti qe ne fillim - ne krijim dhe e ka premtuar në lavdrinë e vet. Zoti e ka vendosur Veten në njeri. "Shtëpia ime do të jetë shtëpi lutjeje..."!

Nuk është mirë të thuhet ajo qe nuk është. Unë ne asnjë shkrim nuk kam lexuar se dikush të ketë thënë se njeriu pa Zot ka vlerë, JO. Por realisht po luhet njëfar "loje" ku më kujton D.J, ata perpiqen ta ulin Krishtin duke e rritur Atin, ama harrojnë se ata nuk janë të ndarë dhe Ati dhe i Biri janë një. Poashtu Zoti ishte njeri dhe kjo nuk uli Zotin por Zoti u lavderua nepermes njeriut - Krishtit.

Kjo metodë mund të sjellë pasoja te i krishteri. ZOTI nuk ka dashtë të jetë i ndarë me njeriun. ZOTI e ka pa - verejtë se djalli - mëkati - vdekja qe ne zanafillë u perpoq ta merr njeriun dhe ta paraqes të keq para Zotit - Krijuesit të Tij, nuk ia ka arritur sepse ZOTI e don njeriun dhe qe kur e ka krijuar njeriun e ka vendosur Veten në njeri - në njeriut është ZOTI. ZOTI DHE NJERIU kur nuk janë të ndarë.

Njeriu pa ZOT është i shkretë, jetim, i robëruar, me vuajtje, i lodhur, i pa kënaqur, mëkatar dhe i vdekët, por falë KRIJUESIT Ai e ka vendosur lidhjen e pa ndarë në njeriun dhe e ka lartesuar te vetja.

Prandaj, kjo qe është duke u debatuar është e mirë por pa hile - duke e respektuar mendimin e tjetrit - ama pa ozrupime sepse Zoti është i të gjithve - "me bollek" dhe jo me masë. Dallimi është se ju marcus jeni shumë duke e ulur njeriun dhe mendimi i juaj është se duke vepruar ashtu lartesoni dhe Adhuroni Zotin, nëse po gaboj kerkpoj falje dhe me korigjo. Ama Zoti nepermes nejriut u lartesua dhe u lavderua dhe është VULLNET i TIJ ashtu me kete lloj marëdhenje me njeriun;, "larteso - lavdero dhe te lavderoj". ne anen tjeter unë në njeri e shoh Zotin. Njeriu per mua është fëmija dhe perngjasimi i Zotit dhe nuk shoh asgjë të keq në të. Robëria qe e rrethoj njeriun nuk është e njeriut dhe per ata Zoti nuk lejoj robëri ne njeri dhe i tha STOP djallit.

21 “Jo secili që më thotë: ‘O Zot, o Zot!’ do të hyjë në Mbretërinë e qiellit, por ai që kryen vullnetin e Atit tim që është në qiell.

Jezusi kerkon nga njeriu dhe secili nga ne jemi në garë para Zotit! Kështu qe nëse njeriu nuk ka meritë ai nuk do të hyjë në Mbretëri. Është njëfar kushti dhe jo të biem në gjumë duke ëndrruar ëndrra të lezeqta dhe duke brohoritur; "O Zot, o Zot"! .

Ky është njeriu:
    18 Përnjëmend po ju them: çdo gjë që ju të lidhni përmbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell dhe, çdo gjë që ju të zgjidhni mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.

Ky është njeriu:
    [I]Pastaj Jezusi hyri në Tempull dhe i dëboi të gjithë ata që shisnin e blenin në Tempull. Këmbyesve të të hollave ua përmbysi tavolinat e shitësve të pëllumbave bankat. 13 Dhe u tha: “Shkrimi i shenjtë thotë:

Shtëpia ime do të jetë shtëpi lutjeje,’ ndërsa ju po e shndërroni në shpellë cubash!”[/I]

Shtëpia e Zotit - Tempulli i Tij është njeriu dhe qe ajo shtepi është shtepi qe do të jetë shtëpi lutjeje - adhurimid he lavderimi ndaj ZOTIT.

Dikush tjeter është perpjekur dhe perpiqet ende qe tempullin - shtepinë e Zotit ta bënë apo ta shndërroi në shpellë cubash por Zoti hyn në tempuuli dhe bëbon; "Pastaj Jezusi hyri në Tempull dhe i dëboi të gjithë ata që shisnin e blenin në Tempull".

Tempulli është i shenjt.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-05-2010 më 11:57

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    [QUOTE=marcus1;2698050]Posa i tha këto fjalë, një nga rojat që i rrinin afër, i ra Jezusit me shuplakë, duke thënë: "Kështu i përgjigjesh kryepriftit?". Jezusi i tha: "Po të kem folur keq, trego ku është e keqja; por, po të kem folur mirë, përse po më bie?".
    QUOTE]

Jezusi i qortoi duke thene : "kini kujdes ,ruhuni nga majaja farasejve dhe nga majaja e Herodit!"

Merreni shume serjozisht kete qortim te Zotit Tone!

Duket sikur nuk ka ndonje lidhje ndermjet Majase se farisejve dhe Herodit.

Majaja eshte produkti qe sjell pushtet.

1.Pushtet Laik i bazuar mbi nje moral te caktuar(Pema e njohjes i te berit mire dhe keq)

2. Pushtet Fetar i bazuar mbi nje moral te caktuar(Pema e njohjes te berit mire dhe keq )

Te dy Keto pushtete qe sundojne boten e rene prej shekujsh, mbi bazen e nje Morali qe burimin e kane nga(Pema e Njohjes) njeriu i rene imitues tek Modeli i Engjellit te rene,

Sepse, Princ i kesaj bote vetem kete model njeh ...qe mund t'ja mesonte skllavit te tij

Ndersa porosia e Krishtit eshte :

1.Ju e dini se te paret e kombeve i sundojne ato, dhe te medhejte perdorin pushtetet mbi to,

por ,midis jush
    ,keshtu nuk do te ndodhe ;madje secili prej jush qe do te behet i madh,qofte sherbetori juaj.

Ndersa per sundimin fetar lexojme :

2. a)Beni cfar ju thone, por jo cfar bejne vete. b)lidhin barra te renda,por ata nuk luajne as nje gisht! c)veprat i bejne te duken ne sy te njerezve!d)duan kryet e vendit!

Atehere po te analizohet me kujdes njeriu i rene i kesaj bote(pa Krishtin), si nen pushteti laik,si fetar ,ndahet ne dy grupe :

1. njeriu turme ,(skllavi e Moralit)

2.njeriu lider(sunduesit e moralit)

Ata qe perdorin shembujt e martireve ,Herojve , ku pergjithsisht nuk jane te gjalle (sepse duhen patjeter qe historia e tyre te behet e nje mbinjeriu keta njerez lartesohen,historia e tyre te zbukurohet,dhe te behet sa me e besueshme dhe model per ta ndjekur turma! : vetmohues, te thjeshte ,te dashur ,sakrifikues per ceshtjen.

Te gjithe pushtet boterore perdorin modelet nga duhen frymezohen turma popullore.

Dua te bej nje saktesi,

komentet ne forum nga ata qe duan te zbresin njeriut ne nivelin normal,(i rene i vdekur,dhe pa Krishtin po shprese.)praktikisht nuk bejne tjeter vecse lartesojne Zotin,dhe zbehin njeriun e rene, per te pastruar Figuren e bukur te Jezus Krishtit.

Komentet e atyre qe ngrene njeriun ne nje nivel te larte(te pa merituar)realisht j'u krijohet problemi i zbritjes nga shkallet super njeriuqe perdoret per shembuj morali.
    Nese i zbret ata nga Ikonizimi, (normalisht i dhene nga njerzit) ,shtohet firoja qe i mbetet argumentit per moralin e pushtetit.

Por ketu harrohet se duke ngritur shume lart modelin e Ikonizimit,a nuk po zbrisni poshte e me poshte ata te vegjelit e Zotit Tone,? vellezer dhe motra qe i kemi mes nesh?

QE porosit Zoti yne, per t'i lartesuar ?jo nga meritat por se jane me te vegjlit ,jane delet e Tija?

Ata duhet te lartesohen ,me te vegjelit,te theshtet !

Ne te vertete ju them se tagrambledhesit,dhe prostitutat hyjne para jush ne mbreterine e Qiellit!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 03-05-2010 më 13:28

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga Luani33
    ndersa poresia e Krishtit eshte :

1.Ju e dini se te paret e kombeve i sundojne ato dhe te medhejte perdorin pushtetet mbi to,por midis jush,keshtu nuk do te ndodhe ;madje secili prej jush qe do te behet i madh,qofte sherbetori juaj.ndersa per sundimin fetar lexojme :

Hhahaha,
    Po po Luani, por unë kam deshirë qe te gjithë rreshtat të lexoj pa e mbyllë njërin sy. Ajo është realitet dhe unë kerkoj qe te jemi të kujdesshem por; ai tha në vazhrim te atij rreshti qe ti e postove edhe këtë;

28 “Ju jeni ata që, në provat e mia, qëndruat vazhdimisht me mua. 29 Prandaj, unë po jua lë trashëgim Mbretërinë ashtu si ma dha mua im Atë: 30 që të hani e të pini në tryezën time në Mbretërinë time dhe të rrini në frone për të gjykuar dymbëdhjetë fiset e Izraelit.”
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-05-2010 më 12:59

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Hhahaha,
    Po po Luani, por unë kam deshirë qe te gjithë rreshtat të lexoj pa e mbyllë njërin sy. Ajo është realitet dhe unë kerkoj qe te jemi të kujdesshem por; ai tha në vazhrim te atij rreshti qe ti e postove edhe këtë;

28 “Ju jeni ata që, në provat e mia, qëndruat vazhdimisht me mua. 29 Prandaj, unë po jua lë trashëgim Mbretërinë ashtu si ma dha mua im Atë: 30 që të hani e të pini në tryezën time në Mbretërinë time dhe të rrini në frone për të gjykuar dymbëdhjetë fiset e Izraelit.”
    O toni ! sa shpejt e lexove

une s'e kisha korigjuar akoma...tani pres pergjigje!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Hhahaha,

Amen vella,nuk kena ndermend me fol per Ate qe i takon dhe i jep shperblimet ,por me vazhdu me j'a lane Atij ndarjen e shperblimit, jo te shperblyerve....

une po te sjell shembelltyren e puntoreve te oreve te fundit :

Kur erdhen te paret,menduan se do te merrnin me shume, por edhe ata moren nga nje denar secili
    Duke e marre ,ankoheshinper te zotin e shtepise,e thoshin : "keta te fundit punuan vetem nje ore e ti i barazove me ne, qe mbartem mundin e dites e vapen"!

E ai j'u pergjigj njerit prej tyre : -Mik s'po te bej padrejtesi! -A nuk ram ne ujdi me mua per nje denar?
    merr sa te takon, dhe nisu!Une dua t'i jap edhe ketij te fundit aq sa ty!
    A nuk kam te drejte te bej me pasurine tim si me pelqen mua?
    Valle a duhet te jesh ti smirezi, pse jam une i mire!?
    "Keshtu te fundit do te dalin te paret, e te paret te fundit!"

ky mesazh mua me pelqen, eshte shume interesant,dhe tregon qarte natyren e drejtesise se Zotit Tone.
    Mirpo pergjithesisht perfytyrimi i saj njihet dhe interpretohet nga ne njerzit ashtu sic e njohim mbreterine toksore dhe udheheqesit toksor.

Por a mundemi ne, apo kushdo tjeter me shtu ndopak shperblim apo vlersim, per vehte apo per ndoken qe n'a duket se ka me shume merita?
    Apo mqse ka qene thirrur me pare, do shperblehet me shume?
    Pra te gjithe jemi thirrur ne kohe, qe nga shek.1 e ne vazhdim,deri sa te plotesohet Koha,te thirrur vetem nga nje Person vetem nje ,ne Emer te Tij.
    Vleren e shperblimit a nuk e jep Ai, qe edhe na thirri ?
    Na duhet qe te kuptojme ,qe ashtu sic u thirren te tjere,pastaj ne ,por edhe ne te njejtin Emer ,thirren edhe te tjere,e pra me guxim dhe perulje t'i pranojme dhe lejojme me te rinjte qe shpallin Krishtin,qe rriten te gjalle dhe te bukur ne Nuses e Krishtit te lire ,besnik, vetem me shikimin tek Dhendri (as edhe tek miqte e Tij)
    Natyrisht shperblimi nuk eshte as poste as para ,pra nuk eshte e natyres se shperblimit qe mund te perfytyrojme ne si ketu ne kete toke,Ai perdorte here pas here shembelltyra te ngjashme me jeten qe jetoi ne Jude.

Por Jeta e Perjeteshme qe presim me Krishtin, ne Mreterine Qiellore,sigurisht eshte e pa mundur te perfytyrohet nga ne ,pervec Atij qe Ishte prej andej.
    sic e krahasoi Vete : Femija qe jeton ne barkun e nenes ,kur del ne kete ambjent e pret plotesisht njeJete krejt Tjeter!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 03-05-2010 më 20:00

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Apo mqse ka qene thirrur me pare, do shperblehet me shume?
    Pra te gjithe jemi thirrur ne kohe, qe nga shek.1 e ne vazhdim,deri sa te plotesohet Koha,te thirrur vetem nga nje Person vetem nje ,ne Emer te Tij.
    Vleren e shperblimit a nuk e jep Ai, qe edhe na thirri ?
    Luani i nderuar, këta rreshta te Ungjillit janë të mrekullueshem por krahasimi qe ti ke bërë nuk janë të barabartë.

Shkrimi im ishte citat nga Krishti drejtuar Kishes - apostujve qe janë deshmitar dhe ata qe shpallin Krishtin. KU krishti ua premton Mbretërinë e Atit; "po jua lë trashëgim Mbretërinë ashtu si ma dha mua im Atë"!

Shkrimi yt ishte citat nga Krishti shembëlltyrë qe u drejtohet farizenjëve dhe jo Kishes së tij.

Prandaj, secili duhet ta dij se farizenjët dhe ata qe nuk u pajtuan me Krishtin dhe mësimet e Tij perfaqsojnë ata qe nuk besojnë dhe nuk njohin ZOTIN e gjallë – JEZUSIN e jo Kisha. KISHA është Tempulli I Perendisë dhe qe dymijë (2000) vite shpall Ungjillin dhe Jeten – Krisht dhe kjo nuk ka kaluar pa mund dhe gjak te martirve - shenjtërve. Ato qe drejtohen (disaher) ndaj Kishes nuk është e drejtë as e mirë, është Kishë e Hyjit të gjallë dhe shtylla dhe mbështetja e së vërtetës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-05-2010 më 21:20

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    O toni ! sa shpejt e lexove

une s'e kisha korigjuar akoma...tani pres pergjigje!
    I dashur Luani,
    Mund bëhet se shpejt u pergjigja por qellova para PC-së dhe normal se nuk u dasht edhe shumë qe të kujtohna pasi qe ti kine postuar nga një rresht dhe unë vetem sa e vazndova rreshtin në vazhdim.

Them të verteten, mua nuk me vjen mirë nëse dikush – I krishter, perdorë Shkrimin e Shenjt per të akuzuar Kishen e Hyjit që është shtylla dhe mbështetja e së vërtetës. Unë gjithmonë luftoj të dalloj individin dhe veprimet e individëve nga Kisha. Askush nuk mund të mohoj ato fjalë të bukura te Krishtit qe ti I ke cituar ne at shkrim, por kjo duhet shtuar kujdes sepse Ai qe foli në at rresht Ai foli edhe në rreshtin në vijim te ciln e postova unë (“shpejt”). Prandaj, Shkrimi I Shenjt duhet të mirret dhe të lexohet rresht per rresht dhe jo vetem ata qe ndoshta na pelqejnë apo pershtaten ma shumë mendimeve dhe bidnjeve tona, ndersa disa rreshta te anashkalohen. Pos asaj, rreshtat biblik duhet të na flasim në jeten tonë – secili rresht dhe jo rreshti te perdoret per ta akuzuar – apostrofuar tjetrin si farizenjë dhe ku ta di unë sepse Krishti nuk tha ashtu per Kishen e Tij. Krishti, kishes së Tij ia premtoj Shpirtin e Hyjit, perezencen e Tij të perjetshme dhe e siguroj se; “ferrit s’do te ngadhenjejne kunder saj”, e jo deshtimin sikurse ju propagandoni. Kjo është e tmerrshme dhe jeni duke bërë mëkat. Pos asaj, Kisha nuk është “turmë” dhe ashtu sikurs e quani ju, unë kam frikë të etiketoj ashtu Kishen e Perendisë qe vet Krishti e themeloj dhe pagoi me gjaukn e Tij, Ai është të dhe me të; “deri ne mbarim të botes”.

Dua të postoj vetem një rresht dhe nuk dua ta vazhdoj tjeter lidhur me ato qe ke shkruar sepse mendoj se mjafton per ta kuptuar se çka dua të them. Krishti mendon ndryshe nga ti lidhur me Kishen dhe Ai nuk e quan as “turmë as skllav I moralit…” por Shkrimi I Shenjt Kishen e quan “Kisha e Hyjit të gjallë, shtylla dhe mbështetja e së vërtetës”:

“Po t’i shkruaj të gjitha këto edhe pse shpresoj se së shpejti do të vij te ti, por, në qoftë se do të vonoj, të dish si duhet të sillesh në Shtëpinë e Hyjit, që është Kisha e Hyjit të gjallë, shtylla dhe mbështetja e së vërtetës”.(1 e Tim 3; 14-15)

Ose ti po gabon kur drejton shigjetat qe janë drejtuar farizenjëve - atyre qe nuk besuan në Jezusin, ose Shkrimi I Shenjt po flet te pa vertetn? Është mire gjithnjë të bëni një ndarje në mes të Kishes dhe faeizenjëve, farizenjët nuk perfaqsojnë Kishen. Pra, konsulltoheni me Shkrimin dhe të kuptoheni në mes veti duke e gjetur se cili është gabim nga ju ne këtë rast.

Tash dua të shkruaj lidhur me një shkrim te mëparshem tëndin qe lidhet me apostullin – Pjetrin dhe emrin e tij.

Edhe ne këtë pikë u shoh se nuk kuptoni dhe bëni akuza të pa baza kinse Kisha katolike paraqet Pjetrin themel te Kishes se jo Zotin, lere qe nuk kuptoni, por na ftoni edhe neve qe të mos kuptojmë edhe ne sikurse ju dhe të ikim nga ajo qe vet Krishti e vendosi në Kishen e Tij nepermes Shkrimit.

Pjetri; “Ti je Pjeter-Shkemb”; a ka rrënjet biblike kjo apo është diçka e shpikur nga njerëzit?

Po, kjo I ka rrënjer biblike dhe nuk ka fuqi as individ nëse beson Ungjillit të Krishtit qe e mohon këtë të vertetë.

Të shiqojmë mbi rrenjet biblike:

“Edhe une po te them: Ti je Pjeter-Shkemb dhe mbi kete shkemb une do ta ndertoj kishen time dhe dyert e ferrit s’do te ngadhenjejne kunder saj! Ty po t’i jap çelesat e Mbreterise se qiellit: gjithçka te lidhesh mbi toke, do te jete e lidhur edhe ne qiell e gjithçka te zgjidhesh mbi toke, do te jete e zgjidhur edhe ne qiell» (Ungjilli sipas Mateut, kapitulli 16, rreshtat 18-19).

Ketu jane dy aspekte per t’u theksuar:

a) aspekti i parë - emri „Pjeter“
    b) aspekti i dytë - dorezimi i çelsave

a) A është Emri “Pjeter” qe Jezusi i jep Simonit? JO, NUK ËSHTË fare emer, por titull: “petros”, fjale greke qe është mbiemri i “petra”. “Petra” do te thotë “shkëmb”, ndersa “petros” do te thotë saktesisht “i shkembosur”, pra “i fortë si shkembi”. Emri real i Pjetrit mbetet ai qe kishte “Simon bar Jona – Simoni biri i Jones” dhe “petros” është titulli qe Jezusi i jep.

Ky titull nuk ka te bejë me nderime te veçante. Absolutisht jo!, por me një „mision të veçantë“ qe Jezusi nga ky moment i cakton „Pjetrit“: themelimi i Kishes NE të; “dhe mbi kete shkemb une do ta ndertoj kishen time..”! Ama, Pjetri është ai mbi te cilin themelohet Kisha dhe jo THEMEL-UESI. Themel-uesi i Kishes është dhe mbetet vetem JEZUSI, meqe ky themelim nuk është e nuk mund të jetë veper njerezore, por hyjnore. Ama hyjnorja njesohet me njerezoren.

„Pjetri“ në Shkrimin e shenjt do te quhet edhe „Kefa“. Gjithashtu „Kefa“ nuk është emer njeriu, por titull qe vjen nga fjala greke „kefalé – koke, krye“. Kur Shen Pali ne kerigmen, shpalljen me të vjetër te besojmes i referohet „Kefa“ e perdor këtë per të shenuar Pjetrin, ama si „kryetarin“ e apostujve (krh. Letren e pare drejtuar Korintasve, kapitulli 15, rreshti 5).

b) “Ty po t’i jap çelesat e Mbreterise se qiellit..”Është e sigurtë qe Jezusi nuk i ka dorezuar Pjetrit asnjë llojë çelesi metali per te hapur ndonjë derë të veçantë dhe aq me pak per te hapur Deren e Mbreterise Qiellore, e cila derë nuk ka, por ka nje „udhë“ per të hyrë ne të, e, kjo udhë është gjithnjë vetem JEZUSI e jo Pjetri apo dikush tjeter. „Dorëzimi i çelsave“ është po ashtu dorëzimi i misionit të veçantë nga ana e Jzusit Pjetrit.

Mbas ketyre elementeve rrjedh pyetja: Cili është ky mision i veçantë qe i jepet Pjetrit?

Është pikërisht tejçimi i vepres së Jezusit. Themel-uesi i Kishes është vete Jezusi, po ashtu edhe Kryet – ari i kësaj Kishe është vetem AI- KRISHTI. Pjetri merr ama misionin e veçante per të tejçuar ketë veper të Jezusit mbi tokë, pra është “Paraqites” i Jezusit. Pjetri NUK E ZEVENDESON Jezusin mbi tokë, por Pjetri e paraqet Jezusin mbi tokë ne faktin qe ai tejçon nepermjet historisë vepren e tij, duke u nisur nga vetvetja dhe duke vazhduar nepermjet pasardhesve të tij, pra papes/papeve e deri ne ditet tona.

Ne kete drite merr kuptim; Pjeter-Shkemb, Kefalé – Kefa, dhe te gjitha këto kan rrënje biblike dhe Kisha u qendron besnike shkrimeve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-05-2010 më 21:51

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Zhan Gijon

Të Përjetosh Fjalën

Ti më pyet pse unë nuk përdor terminologji teologjike kur shpjegoj Shkrimet. Unë e bëj këtë sepse Zoti më mëson mua se ndërsa nuk ka asgjë më të thellë se sa ungjijtë, nuk ka asgjë më të thjeshtë se ato. Për më tepër, nëse ti je i thjeshtë, do e shprehësh veten tënde thjeshtë. Nëse flet për diçka që është përtej përvojës tënde, do e kesh shumë të vështirë ta shpjegosh. Gjithashtu do detyrohesh të referohesh në gjëra që të tjerët kanë thënë, dhe ti do e shpjegosh atë shumë keq.

Shkrimet janë shkruar në një mënyrë natyrale dhe të thjeshtë, por ato shprehin të vërteta të thella. Këto të vërteta i përshtaten nivelit tënd frymor. Fjala e Perëndisë e bën prerjen mu në qendër të qenjes tënde. Ai (Fjala) ka një cilësi depërtimi dhe bën gjithçka që dëshiron në mënyrë efikase. Asnjë fjalë njerëzore nuk mund të prodhojë këtë efekt, përveçse nëse ato fjalë vinë nga njerëz që janë kanale të pastra të Fjalës së Perëndisë. Është kënaqësia e Perëndisë të shprehë Vetveten dhe të riprodhojë Vetveten në personin që ka braktisur veten.

Kur Perëndia krijoji njeriun, Ai e krijoji atë nga dheu i tokës - forma më e ulët e materies - në mënyrë që njeriu të mos mund të robërojë Perëndinë prej lavdisë së Tij. Atëhere Perëndia fryu në njeriun Frymën - frymën e Fjalës - dhe ky dhe u bë një shtëpi për frymën që jep jetë të Perëndisë.

Ndërsa Jezusi të transformon, Ai jo vetëm që të bën ty ta kuptosh qartë Fjalën, por Ai Vetë është Fjala që bëhet jetë në ty. Vetëm ata në të cilët Krishti jeton e përmbushin Fjalën apo përmbushet Fjala në ta. Vetëm ata janë në gjendje të interpretojnë Fjalën. Mësimi intelektual nuk është mënyra më e mirë për të kuptuar dhe shpjeguar të vërtetat e Perëndisë. Ti duhet të përjetosh këto të vërteta për veten tënde. Ato duhet të lindin në ty dhe atëhere ti do jesh në gjëndje më të mirë për t'i shpjeguar ato.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 04-05-2010 më 01:33
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Toni
    Nuk është mirë të thuhet ajo qe nuk është. Unë ne asnjë shkrim nuk kam lexuar se dikush të ketë thënë se njeriu pa Zot ka vlerë, JO. Por realisht po luhet njëfar "loje" ku më kujton D.J, ata perpiqen ta ulin Krishtin duke e rritur Atin, ama harrojnë se ata nuk janë të ndarë dhe Ati dhe i Biri janë një. Poashtu Zoti ishte njeri dhe kjo nuk uli Zotin por Zoti u lavderua nepermes njeriut - Krishtit.
    Toni, a nuk kam qenë unë që kam thënë vazhdimisht se po themi të njëjtat gjëra? Megjithatë jeni ju që vini dhe na akuzoni se po themi diçka që ne nuk e kemi thënë. Ja se si shprehesh ti:

Edhe pse ishte thuaja se e mbyllur kjo temë, pa tjeter dua tu them te gjithë atyre qe po perpiqen të thonë diçka per njeriun se; nëse ulni njeriun jeni duke e "ulur" Zotin.
    Ne nuk e kemi ulur njeriun, thjeshtë i kemi dhënë vendin që Shkrimet i japin. Ja se çfarë thotë Pali për njeriun:

Po të flisja gjuhët e njerëzve dhe të engjëjve, dhe të mos kisha dashuri, do të bëhesha si një bronz që kumbon ose si cimbali që tingëllon. Edhe sikur të kisha dhuntinë e profecisë, edhe të dija të gjitha misteret dhe mbarë shkencën dhe të kisha gjithë besimin sa të luaja nga vendi malet, por të mos kisha dashuri, nuk jam asgjë. Edhe sikur të ndaja gjithë pasuritë e mia për të ushqyer të varfërit dhe ta jepja trupin tim që të digjej, e të mos kisha dashuri, nuk do të më vlente asgjë!

A mund të ketë dashuri jashtë Dashurisë (Krishtit)? Ja pra se kush është njeriu pa Krishtin sipas Palit.

Ti thua se njeriu u krijua i mirë por mëkati u fut në të dhe e prishi. Jo ush po gomar. A nuk kam qenë unë ai që në fillim thoja se ashtu është dhe se po themi të njëjtën gjë? A nuk isha unë ai që në fillim mundohesha të ftohja gjakrat në mënyrë që të mos grindiemi midis vëllezërish?

Por vjen Seminaristi, lexon një pjesë që unë kam shkruar tek forumi protestant dhe meqë nuk do të postojë atje, vjen këtu dhe i hedh përsëri benzinë zjarrit që po shuhej ngadalë. Po çfarë kam thënë unë që e paska ulur kaq shumë njeriun? Ja se çfarë kam thënë:

Të mendosh sa do pak se ke një meritë, do të thotë të jesh i verbër, do të thotë të jesh krenar. Krenaria vjen pikërisht kur njeriu mendon se ai e meriton diçka. Ne në fakt meritojmë GJITHÇKA në KRISHTIN! Jashtë Krishtit meritojmë vetëm vdekjen!
    A ka ndonjë gjë heretike në këto që kam thënë? A janë të ndryshme këto fjalë me ato të Palit? Mos mendon njeri prej jush se pa Krishtin dhe jashtë Krishtit keni ndonjë meritë? Mos vallë Krishti u kryqëzua kot? Jam i sigurt se nuk e mendoni një gjë të tillë. Prandaj ju inkurajoj të na shihni me sy të pastër dhe jo me sy dyshues se po të na shihni me sy dyshues, çdo gjë që do shkruajmë do jetë dyshuese për ju.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 65 prej 69 FillimFillim ... 15556364656667 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •