Pikërisht, ti duhet të shohësh me sytë e Tij. Kur të ketë ardhur momenti që të shohësh me sytë e Tij, do shohësh Krishtin në të gjithë ata në të cilët Ai banon, qoftë apo jo, katoliko-ortodoks.Postuar më parë nga Seminarist
Ja të të jap një shembull, se sa lehtë bien kishat në mëkatin e të mospërfillurit Vetë Krishtin.
Nuk e di nëse e ke parë atë videon që ka postuar Dielli pak më lart. Tregon për një ish pastor që u bë katolik. Ai tregon se në moshën 14 vjeçare, ju shfaq atij në ëndërr pesë herë gjyshi i tij duke i thënë se Krishti dhe Perëndia është real.
Atëhere ai vendosi të shkonte në një kishë katolike. U fut aty brenda, por askush nuk ja hodhi sytë dhe askush nuk e përshëndeti. Kështu ai u largua i dëshpëruar dhe pa shpresë.
Oh Zot, sa shpesh bien kishat e të gjitha denominacioneve në këtë mëkat. Ishte Vetë Krishti që kishte ardhur dhe trokitur në derën e asaj kishe përmes atij 14 vjeçari, por asnjë nuk ja vuri veshin. Oh, Zot, sa herë ti vjen dhe na viziton, por ti je i kamufluar, për shkak të verbrësisë sonë. Ne nuk shohim dot, sepse nuk kemi mësuar të të shohim Ty në jetën e të tjerëve.
Na i hap sytë të shohim Ty tek njëri nga më të vegjlit të mbretërisë Tënde, sepse çfarë do që t'i kemi bërë atij, ta kemi bërë Ty. Të mos përshëndesim atë 14 vjeçar atë ditë që ai hyri në kishë, dhe që ai e kishte kaq nevojë, ishte njësoj sikur të të mos përshëndesnim Ty, o Krisht.
Krijoni Kontakt