Close
Faqja 55 prej 69 FillimFillim ... 545535455565765 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 541 deri 550 prej 686
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Hej Toni

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mos e rrit menden sepse asgjë nuk ke thënë lidhur me Abarhamin vetem sa ke sjellur shkrime pa lidhje dhe qe jam i sigurtë se as qe i ka lexuar kush. Prandaj bëhu i sinqert dhe pergjigji si i krishter dhe jo si po sillesh sepse kur Krishti është në ni person Ai zbulohet ne at person.

Ne fakt kur behet fjale per mendje madhesi e pranoj dhe besoj se te gjithe ne si te krishtere duhet te shkojme ne fund te kishes dhe te bejme si tagrambledhesi duke i then Zotit ki meshire per ne.
    DHe ketu te perfshij ty , veten time, seminaristin , marcusin, dhe te gjithe te krishteret kudo qe jane. Por sidomos e perfshij vete te parin. Kemi nevoje te bejme perdite kete lutje. Qe zoti te na cliroj nga mendje madhesia. Une jam i pari qe duhet te beje kete

Sa per shkrimet e kam thene qe nuk diskutoj me per abrahamin dhe pasanikun sepse e kam diskutuar nje here.

SHpresoj se kam qene i sinqerte nuk e di ku te kem mashtruar ndonje ketu ne forum nese po ma trego qe te pendohem. E kam seriozisht

Nese nuk te dukem i krishtere atehere nuk e di se cte them sepse me fjale nuk dallohet i krishteri .

Jemi ne internet dhe nuk mund ta dallojme njeri tjetrin nese jemi te krishtere ashtu sic themi apo jo?
    Eshte e veshtire.
    Por Zoti na i njeh zemrat dhe Ai do te gjykoje mendimet e zemrave tona dhe kur Ai e ben kete nuk e ben sic gjykon bota per denim por kur gjykohemi prej Tij ndreqemi dhe kur ndreqemi nuk ngelemi si bota dhe nuk do te quhemi kopila por bij te Tij kur nderqemi aty per aty. dhe kur e pranojme ndreqjen. E kam seriozisht jo me te tallur.

Nese jam krenar i kerkoj Zotit te me fale.dhe te me ndryshoje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 26-04-2010 më 10:47
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Zhan Gijon

Mos ju Jep Zhgënjimit

Mos u zhgënje kur sheh se ecuira jote duket e ngadaltë. Proçesi i të vdekurit ndaj vetvetes merr një kohë të gjatë, sepse dashuria ndaj vetes është e madhe. Vetja ka shumë vënde ku mund të fshihet. Ajo është thellë e thurur me natyrën tënde dhe ti e ke lënë të rritet shumë gjatë viteve që jetoje sipas mënyrës tënde. Mos prit një ndryshim të menjëhershëm. Bëhu i durueshëm dhe lëre këtë detyrë të themelohet pak e nga pak në ty. Ecuria jote nuk do ndodhë përmes përpjekjeve direkte. Dorëzohu nga përpjekjet e tua, qëndro i qetë dhe mos u përpiq ta bësh vetë.

Nëse hyrja në unitet me Perëndinë do ishte aq e thjeshtë sa të futesh në një dhomë, shumë do ta bënin këtë me kënaqësi. Dera që të drejton në jetë, më përpara të drejton në shumë vdekje. E kam fjalën për vdekjen e vetes. Është pikërisht kjo periudhë e gjatë e vdekjes së njeriut të vjetër të mëkatit brënda teje që shkakton të gjithë këto dhimbje të jetës së brëndshme. Është e rrallë të gjesh njerëz që duan me të vërtetë të vdesin ndaj vetes së tyre, prandaj, pak do arrinë gjëndjen më të lartë të hirit.

Kurajohu! Është e vështirë të nisësh një anije të madhe nga porti; por kur ajo del në ujërat e hapura, sa lehtë që ajo lundron! Kur vetja jote të jetë mposhtur nga këmbëngulja jote, ti do të kesh një gëzim të madh. Do ta gjesh veten në ujërat e pafundme të hirit! Lutem që ta lejosh Perëndinë të vendosë dorën e Tij në këtë çështje. Ai do ta bëjë!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nje gje qe te ben pershtypje ne krahasim mes Lindjes ortodokse edhe Perendimit, eshte se ne Lindje asnjehere nuk eshte vene theksi tek te shkruajturit e pervojave personale. Ne Lindje shkruhet VETEM kur ka nevoje, arsye. Ashtu sikurse me DHR, cila nuk u shkruajt per hir te te shkruajturit, por vetem atehere kur pati arsye per ta bere nje gje te tille.
    Shen Siluanoi, nje murg i Malit te Shenjte ne shek.20, i thosh nje here nje bashkebiseduesi, se murgjit qe shihte rreth e qark, po te lindte nevoja, do shkruanin gjera po aq bukur sa apostojt.

Ne Perendim, shkruhet shpesh per hir te te shkruajturit. Mjaft te ndihesh pak mire, mjaft te mendosh se ke ca perjetime e menjehere i hedh ne leter. Kshtu nuk kane te sosur hartimet, letersia.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Nje gje qe te ben pershtypje ne krahasim mes Lindjes ortodokse edhe Perendimit, eshte se ne Lindje asnjehere nuk eshte vene theksi tek te shkruajturit e pervojave personale. Ne Lindje shkruhet VETEM kur ka nevoje, arsye. Ashtu sikurse me DHR, cila nuk u shkruajt per hir te te shkruajturit, por vetem atehere kur pati arsye per ta bere nje gje te tille.
    Shen Siluanoi, nje murg i Malit te Shenjte ne shek.20, i thosh nje here nje bashkebiseduesi, se murgjit qe shihte rreth e qark, po te lindte nevoja, do shkruanin gjera po aq bukur sa apostojt.

Ne Perendim, shkruhet shpesh per hir te te shkruajturit. Mjaft te ndihesh pak mire, mjaft te mendosh se ke ca perjetime e menjehere i hedh ne leter. Kshtu nuk kane te sosur hartimet, letersia.
    Ja se sa gabim që je! Gjykimi yt të ka errësuar sytë dhe nuk të lë të shohësh gjërat e pastra të shpirtit. Këto shkrime janë letra si përgjigje e letrave që i dërgonin Gijonit për këshilla të ndryshme gjatë ecjes së tyre me Krishtin.

Pra, ishin plotsisht lindje nevoje!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Edhe diçka tjetër, po të lexosh autobiografinë e Gijonit do kuptosh shumë lehtë se ajo nuk ishte nga ata persona që "mjaft të ndihen pak mirë".

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Marcus1,

ti jeton ne nje vend, ku perjetimet shpirterore jane te asaj shkalle, te botuara ose jo, saqe Gijon nuk eshte vecse nje fije shkrepse karshi turres qe digjet e leshon drite.

Por eshte fatkeqsi qe ti ke ra ne kontakt vetem me Greqine 'Mcdonald-iane' me te cilen kungohesh dite per dite...

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Marcus1,

ti jeton ne nje vend, ku perjetimet shpirterore jane te asaj shkalle, te botuara ose jo, saqe Gijon nuk eshte vecse nje fije shkrepse karshi turres qe digjet e leshon drite.

Por eshte fatkeqsi qe ti ke ra ne kontakt vetem me Greqine 'Mcdonald-iane' me te cilen kungohesh dite per dite...
    Atëhere të inkurajoj t'i postosh këtu ato pasuri të përjetimeve shpirtërore për të mirën e të gjithë neve.

M'i dërgo në greqisht dhe të jap fjalën se, nëse janë me të vërtetë ashtu si thua ti, do t'i përkthej unë dhe do t'i postoj këtu.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk ma ha mendja se ka nevoje ti perkthesh ne forum. mos ti mendon se do ulet njeri te lexoje shkrime te gjata e pafund? Genjehesh.

Ti thjeshte, kerko VETE nje here rreth e qark, aty ku jeton dhe lexo, se pari, per veten tende, pa per ti perkthyer e postuar ne forum nuk ka ndonje rendesi.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk ma ha mendja se ka nevoje ti perkthesh ne forum. mos ti mendon se do ulet njeri te lexoje shkrime te gjata e pafund? Genjehesh.

Ti thjeshte, kerko VETE nje here rreth e qark, aty ku jeton dhe lexo, se pari, per veten tende, pa per ti perkthyer e postuar ne forum nuk ka ndonje rendesi.
    Shkrimet e gjata nuk i lexon njeri, por duke u postuar pjesë-pjesë mbase edhe lexohen. Nejse, nëse ke ndonjë libër për të ma rekomanduar, ma thuaj. Por dua ama të jetë libër "letrar" , jo doktrinor dhe teologjik.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shen Serafimi i Sarovit (shenjtor rus i shek.19), shume i famshem edhe sot, per te cilin edhe papa Gjon Pali II shprehej me admirim. Shen Siluanoi, i botuar edhe ne shqip. Keto jane ashtu "letersi".

Per nga jeta praktike e krishtere, At Paisi, shume i famshem ne Greqi (vdiq ne 1994). Jane botuar mos gaboj pese volume me biseda te rregjistruara te tij.

At Porfiri, po ashtu grek i diteve tona, libri "i plagosur nga dashuria", me biseda po ashtu te rregjistruara prej tij.

At Kleopas, nga Rumania, po ashtu i diteve tona (vdekur ne 98).

At Sofronios, rus, nxenes i Shen Siluanoit, i cili e botoi librin e Siluanoit pas vdekjes se ketij. Ka nje sere librash ne treg.

Faqja 55 prej 69 FillimFillim ... 545535455565765 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •