Close
Faqja 15 prej 69 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 686
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Hahahahahahahahaha.

E kam fjalën për përgjigjen që i kam dhënë unë Tonit, jo ai mua. Prit se po ta sjell këtu.
    Po! Por qe te lexoj un se cfare i ke shkrujt Tonit si pergjigje, me duhet me lexu tonazhin e tonit me pare.
    Masanej, Toni eshte icik...filoprotestant. Mendimet e tij, fatkeqsisht, sikurse e shume katolikeve te tjere ketu, nuk perfaqesojne ne menyre konservatore as teologjine latine katolike!!!!
    Nuk e di pse, por me duhet te them se keta forumistet katolike te Kosoves jane goxha protestante ne katolicizmin e tyre!!!!

Lutja e përbashkët është një ftesë shënjtorëve të tjerë që të gjithë së bashku të luten për një problem, çështje të caktuar apo për ecurinë e kishës nën drejtimin e Krishtit.

Unë nuk i them një vëllai në Krisht: Të lutem ndëryj ti për mua që të kem hir para Perëndisë. Unë i them, eja të lutemi së bashku për këtë apo atë problem, për këtë apo atë çështje. Eja të ndjekim së bashku Zotin tonë, në lutje, në adhurim, në ndarje me njëri-tjetrin, në gëzime dhe në hidhërime. Kjo është jeta e Kishës. Këtë jetë kishe nuk mund ta përjetosh me shenjtorët që ndodhen pranë Krishtit.

Te njejten gje qe ben ti me shenjtoret (te pakurorezuar) te kesaj jete, bejme ne edhe me shenjtoret e kurorezuar te qiellit. Ajo qe ndryshon eshte menyra e komunikimit. Shenjtorit te pakurorezuar te ksaj jete ti i drejtohesh drejtpersedrejti, sepse jeni te dy ne kete ane tokesore te jetes. Shenjtorit ne qiell ti i drejtohesh me (ate qe quhet) lutje (por qe ne fakt eshte KERKESE per ndermjetim), sepse ai, duke qene ne anen tjeter te jetes, ne permbushjen, atje ku eshte ai lavderuar edhe kurorezuar, i drejtohesh me lutje, jo adhurim, sepse ne Zotin Krisht dhe Frymen e Shenjte, ai/ajo eshte ne gjendje te degjoje kerkesen dhe nevojen tende.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Te njejten gje qe ben ti me shenjtoret (te pakurorezuar) te kesaj jete, bejme ne edhe me shenjtoret e kurorezuar te qiellit. Ajo qe ndryshon eshte menyra e komunikimit. Shenjtorit te pakurorezuar te ksaj jete ti i drejtohesh drejtpersedrejti, sepse jeni te dy ne kete ane tokesore te jetes. Shenjtorit ne qiell ti i drejtohesh me (ate qe quhet lutje) lutje, sepse ai, duke qene ne anen tjeter te jetes, ne permbushjen, atje ku eshte ai lavderuar edhe kurorezuar, i drejtohesh me lutje, jo adhurim, sepse ne Zotin Krisht dhe Frymen e Shenjte, ai/ajo eshte ne gjendje te degjoje kerkesen dhe nevojen tende.
    Ja pra ku është ndryshimi i madh. Shënjtorëve që jetojnë me mua, duke u lutur së bashku mësojmë si të ndjekim Krishtin së bashku, ndërsa lutja ndaj shënjtorit që ndodhet pranë Krishtit bëhet sepse ai është në gjëndje të dëgjojë lutjen time, a thua se Krishti nuk është në gjëndje ta dëgjojë.

A e kupton tani diferencën e madhe midis këtyre të dyjave?

P.S. Përgjigju postimit nr 140
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 12-04-2010 më 10:46
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja pra ku është ndryshimi i madh. Shënjtorëve që jetojnë me mua, duke u lutur së bashku mësojmë si të ndjekim Krishtin së bashku, ndërsa lutja ndaj shënjtorit që ndodhet pranë Krishtit bëhet sepse ai është në gjëndje të dëgjojë lutjen time, a thua se Krishti nuk është në gjëndje ta dëgjojë.

A e kupton tani diferencën e madhe midis këtyre të dyjave?

P.S. Përgjigju postimit nr 140

Ti je duke bere ndarje - dhe kjo eshte e meta e doktrines suaj - sikur kemi DY kisha, njera ketu prane dhe tjetra atje larg! Ky s'eshte mesim biblik.

shenjtoret e qiellit jane aq afer kishes mbi toke sa eshte edhe vete Krishti, ne te cilin ata gjenden te lavderuar. Duke qene se ata jane bere te sosur ne imitimin e Krishtit, ata shume me lehte mund te luten per ne edhe te degjojne lutjet tona, aq me teper te kene efekt ne rezultatin e lutjeve.

Se dyti, ti nuk lutesh me nje shenjtor te pakurorzuar te kesaj jete THJESHTE per te mesuar sebashku, POR qe lutja e tij per ty te plotesohet.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    postimi140, se sa shpesh dhe si duhet tu lutet shenjtoreve, e ka caktuar kisha ne jeten e saje liturgjike.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ti je duke bere ndarje - dhe kjo eshte e meta e doktrines suaj - sikur kemi DY kisha, njera ketu prane dhe tjetra atje larg! Ky s'eshte mesim biblik.

shenjtoret e qiellit jane aq afer kishes mbi toke sa eshte edhe vete Krishti, ne te cilin ata gjenden te lavderuar. Duke qene se ata jane bere te sosur ne imitimin e Krishtit, ata shume me lehte mund te luten per ne edhe te degjojne lutjet tona, aq me teper te kene efekt ne rezultatin e lutjeve.
    Unë nuk e ndaj kishën në dy pjesë. Unë thjeshtë them se shenjtorët kanë një rol për të luajtur këtu në tokë për sa kohë ata janë gjallë. Kjo duket shumë qartë nga shkrimet e Palit.

Sigurisht që shenjtorët në qiell mund të na dëgjojnë (në masën që Zoti ua lejon)dhe akoma edhe të luten për ne. Por kjo nuk do të thotë se ne duhet të kërkojmë ndërmjetimin e tyre. Ne kemi Frymën e Tij dhe ne thërrasim Abba, Atë, ne mund të futemi direkt të Vëndin më të Shenjtë dhe komunikojmë drejtpërdrejt me Atin. Kjo është lidhja me e fortë që mund të kemi. Se çfarë bëjnë shënjtorët atje pranë Tij, është puna e tyre, por ne nuk kemi as edhe një shembull nga Shkrimet që të na inkurajojë t'i lutemi atyre.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    postimi140, se sa shpesh dhe si duhet tu lutet shenjtoreve, e ka caktuar kisha ne jeten e saje liturgjike.
    Çfarë ka caktuar pra kisha në jetën e saj liturigjike?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Unë nuk e ndaj kishën në dy pjesë. Unë thjeshtë them se shenjtorët kanë një rol për të luajtur këtu në tokë për sa kohë ata janë gjallë. Kjo duket shumë qartë nga shkrimet e Palit.
    Nuk duket as ne shkrimet e Palit e as ne logjiken biblike. Mos i eklipso pergjigjet e mia. Ne DHV (Jeremia 15:1; Ezekieli 14; Jobi 2) flasin qarte per ndermjetim.

Ne DHR, Krishti, PAS ngjitjes se Tij ne QIELL, rri ne te djathte te Atit duke ndermjetuar. Eshte absurde te mendosh se te krishteret shenjtore ne qiell te mos imitojne Krishtin atje sikurse e imituan ne TOKE.

Sigurisht që shenjtorët në qiell mund të na dëgjojnë (në masën që Zoti ua lejon)dhe akoma edhe të luten për ne.

Po na degjojne pikrisht ne masen qe Zoti do

Por kjo nuk do të thotë se ne duhet të kërkojmë ndërmjetimin e tyre. Ne kemi Frymën e Tij dhe ne thërrasim Abba, Atë, ne mund të futemi direkt të Vëndin më të Shenjtë dhe komunikojmë drejtpërdrejt me Atin. Kjo është lidhja me e fortë që mund të kemi. Se çfarë bëjnë shënjtorët atje pranë Tij, është puna e tyre, por ne nuk kemi as edhe një shembull nga Shkrimet që të na inkurajojë t'i lutemi atyre.

Kjo qe po thua eshte pikerisht MOHIMI i komunionit te besimtareve, i te qenit te Kishes TRUP i Zotit edhe jo gjymtyre te lincuara te Tij. Eshte mohim i te qenit te shenjtoreve imitues te Krishtit.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Çfarë ka caktuar pra kisha në jetën e saj liturigjike?
    Ka caktuar qe GJITHE Kisha, ajo tokesore dhe qiellore, funksionon si NJE TRUP, ku nuk ka largesi frymore, ku NUK KA TE VDEKUR edhe te gjalle, por ku te gjithe jane nje edhe te gjalle, me dallimin se ne qiell shenjtoret jane te plotesuar e kurorezuar, ndersa ne toke shnjtoret jane ende ne proces te plotesimit dhe kurorezimit te te qenit shenjtore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 12-04-2010 më 11:18

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    DH.V. nuk duhet ta sjellësh fare si shembull për këtë çështje. Në Dh.Re kemi vetëm një ndërmjetës, Jezu Krishtin. Ai është i vetmi që bëhet ndërmjetës se është i vetmi që u sakrifikua, u kryqëzua dhe derdhi gjakun e Tij të pastër për ne. Asnjë nga shënjtorët nuk e ka bërë këtë gjë.

Kur djalli shkon dhe na akuzon ne, ne kemi Avokatin tonë që tregon shenjat e gozhdave. Asnjë i shenjtë nuk mund ta bëjë këtë gjë.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ka caktuar qe GJITHE Kisha, ajo tokesore dhe qiellore, funksionon si NJE TRUP, ku nuk ka largesi frymore, ku NUK KA TE VDEKUR edhe te gjalle, por ku te gjithe jane nje edhe te gjalle, me dallimin se ne qiell shenjtoret jane te plotesuar e kurorezuar, ndersa ne toke shnjtoret jane ende ne proces te plotesimit dhe kurorezimit te te qenit shenjtore.
    Çfarë ka caktuar pra në lidhje me sa dhe si duhen bërë lutjet ndaj shëntjorëve?

Dua të mësoj, përse nuk ma shpjegon?

Faqja 15 prej 69 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •