Close
Faqja 50 prej 69 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 686
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Ti e sheh qe abrahami ate po i thote pasanikut qe eshte e kote qe po i lutet atij sepse ai nuk ka asnje pushtet te beje asgje vecse po ia thote me edukate.

Po ia thote me edukate?! Do jemi serioz tashti, apo si eshte puna?

Abrahami, po te mos kishte pushtet, do ti thosh qe kot po i lutet atij, se eshte duke bere idhujtari. Do ti thoshte ti drejtohej direkt Zotit!
    Madje, po te ishte idhujtari, VETE Krishti nuk do ti referohej nje parabole te tille.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Albani1
    Inkurajimi eshtre pjhese e fjales se Zotit sipas te vertetes , por ne e shikojme te verteten ne fjalene e Tij dhe jo gjekundi tjeter, ne e shkojme te verteten tek Jezusi dhe jo diku tjeter.
    Po! Juve e keni individualizuar Krishtin, duke e vecuar Ate nga Kisha, me te cilen Ai eshte NJE. Kurse ne e shikojme te verteten tek Krishti dhe Kisha e Tij.

Por Zoti thote se nuk do te kete meshire sepse ata kane mekatuar rende. DHe Zoti thote se edhe sikur ligi i Moisiut ti dale perpara qe eshte premtimi i Zotit per hebrenjte qe ata nuk do te shkaterrohen perjete dhe edhe sikur fjala profetike e thene permes profetit samuel ku Zoti kish bere premtime per hebrenjte tu dilnin perpara syve prap nuk do te kete meshire sepse tek vargu 21 po tek kapitulli 14 populli i kujton Zotit beslidhjen e Tij me kete popull qe nuk do ti hedhe poshte perjete. Prandaj Zoti e thote kete gje se edhe perpara beslidhjes qe ka bere me kete popull permes ligjit te Tij te dhene nga Moisiu edhe perpara fjales profetike te dhene nga Samueli Ai Zoti nuk do te kete meshire per kete popull ne kete brez.

Kjo eshte Skandaloze. Aty flitet per Moisiun dhe Samuelin si person e jo per permbajtjen e misonit te tyre! Ti je duke shtremberuar Biblen per ti dale zot DOKTRINES tende. DOKTRINA jote eshte mbi Biblen.
    Per ty eshte e pamundur qe Moisiu SI PERSON te ndermjetoje, ndersa doktrina e tij, qe s'eshte njeri, mund te ndermjetoje. Kjo po qe eshte idhujtari.
    Zoti eshte shprehur per Moisiun si person se eshte nje qe foli balleperballe me Perendine. Por ti po thua se eshte doktrina e jo Moisiu!!!!

Zoti aty po thote qe mekatet e popullit jane kaq te medha qe edhe sikur burra si Moisiu e Samueli te ndermjetojne per ta AI nuk do ti degjoje.

Ja edhe nje shembull tjeter se si drejtesia e shenjtoreve eshte mundesi shpetimi:

Jer 14:14 "14 po edhe në ndodhshin këta tre burra në mesin e tij: Noehi, Daneli e Jobi, këta, në saje të drejtësisë së vet, do ta shpëtojnë jetën e vet ‑ është fjala e Zotit Hyj. "

Ndermjetesimi behet nga njerez qe jetojne ne toke dhe jo ne qiell. Edhe ti seminarist nese je i semure mund te shkosh te lutesh bashke me drejtuesin e kishes tende dhe nuk thote te lutesh shenjtoreve ne qiell.

Hajde Imazh Kishe, hajde! Njerezit ne toke versus njerezve ne qiej. Duket sikur ti je duke thene qe ata qe jane ne qiej, e kane ngrene, nuk mund te bejne me asgje. Ose, je duke thene se, perderisa nuk shohim gje, nuk mund ta dime nese bejne gje ose jo (ateizem).
    Po mire, po Bibla, kete Imazh te Kishes na jep?
    Rendesi ka qe te kuptosh se tek Jakobi vihet theksi tek ndermjetimi. Nqs ne mund ti lutetmi Zotit vetem direkt, perse u dashka lutja e te tjereve per ne, qe te sherohemi e te na falen mekatet?

Nga e dime neve Biblikisht se cfare bejne "banoret e parajses" (term i Albani1)? E dime, duke pare shembullin e Krishtit. Ashtu sikurse keta "banoret e parajses" e imituan Krishtin sipas jetes se Tij tokesore, keshtu edhe ne qiell ata do ta imitojne Krishtin sipas jets se Tij qiellore. E dime qe, pas Ringjalljes, Krishti u ngjit ne qiell dhe rri ne te djathte te Atit duke ndermjetuar. Ne Krishtin, kete bejne imituesit e Tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 25-04-2010 më 12:24

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Patjeter

Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Po ia thote me edukate?! Do jemi serioz tashti, apo si eshte puna?

Abrahami, po te mos kishte pushtet, do ti thosh qe kot po i lutet atij, se eshte duke bere idhujtari. Do ti thoshte ti drejtohej direkt Zotit!
    Madje, po te ishte idhujtari, VETE Krishti nuk do ti referohej nje parabole te tille.
    Pse si kujton ti seminarist se abrahami ishte goje prishur si ne qe zihemi ketu?
    Patjeter qe abrahami ishte me edukate si te duket ty kjo ?
    Noirmale qe njerezit e Perendishem duhet te jene me edukate .Dhe jam shume serioz per kete gje madje nuk e diskutoj fare kete gje.

Po abrahami kete po i thote o seminarist qe nuk ka pushtet dhe po ia thote troc por me edukate jo si njerezit qe zihen dhe mund te thone rri aty se ashtu e meriton.
    Abrahami ishte aq me edukat saqe edhe kur Zoti i tha te flijonte birin e tij ai iu bind pa bere ze sepse ishte njeri i perulur besimtar dhe me edukate.

NUk mund ti thoshte drejtohu tek Zoti sepse abrahami po e sqaron se eshte ne ferr dhe nga ferri nuk do te dale. A dmth kjo se mori nje pergjigje? JO.
    Pse? Sepse kjo pergjigje dihej para se te vdiste paaniku.
    Megjithate pasaniku nuk kerkoi qe te dilte nga ferri por qe ti freskohej gjuha me uje.
    Abrahami i thote se nuk ka asnje mundesi te beje kete.
    Dhe tek kerkesa e dyte i thote se kjo nuk ja vlen fare madje kot qe e kerkove si lutje sepse vetem Fjala e Zotit ka rendesi te besohet.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Seminarist, shëmbulli që ke sjellë nuk ka asnjë lidhje me lutjen ndaj shënjtorëve (të kurorëzuar).

Aty flitet për dy të vdekur, njëri në ferr dhe tjetri në gjirin e Abrahamit. Ne nga ky shembull mund të kuptojmë pak gjëra për jetën pas vdekjes. Me sa duket, ata që digjen në ferr, paskan mundësi të shohin disa gjëra, apo persona në mbretërinë tjetër. Duke i parë ata, nuk mundet që të mos i kërkojnë ndihmë, për të shpëtuar nga ajo gjëndje. Por, ç'lidhje ka kjo me shënjtorët (e pakurorëzuar) që t'i luten shënjtorëve (të kurorëzuar)?

Ti thua, që ata janë pjesë e Kishës së Zotit dhe jam plotësisht dakort me këtë. Por, a nuk është ironi, të mos jesh në gjëndje të kërkosh ndihmën praktike të shënjtorëve (të pakurorëzuar), të injorosh ndihmën e tyre dhe të shkosh ta kërkosh nga të kurorëzuarit? A nuk është ironi të injorosh ndihmën e bashkëudhëtarëve (frymor) të tu, duke pritur ndihmën e të kurorëzuarve? A nuk është ironi, të grindesh madje me vëllezërit dhe motrat për arsye të bindjeve të ndryshme, por nga ana tjetër të tregosh se sa frymor je duke kërkuar ndihmën e atyre në qiell? A nuk është ironi, të ofendosh, të akuzosh, të gjykosh bashkëudhëtarët e tu, duke mos ditur të shfaqësh dashurinë ndaj tyre, dhe në të njëjtën kohë të shfaqësh dashurinë ndaj "banorëve të qiellit"? Nëse duam të shfaqim dashurinë tonë ndaj Perëndisë dhe shënjtorëve të kurorëzuar, duhet më parë të kemi mësuar të duam, respektojmë dhe të ndihmojmë në mënyrë praktike, bashkëudhëtarët tanë, vëllezërit dhe motrat që mund të renditen nga më të vegjlit në mbretërinë e Tij.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Dielli, faleminderit për përgjigjen tënde në lidhje më mësimin e kishës katolike. Pres që ta postosh edhe në forum. Më bëhet qefi për kishën katolike dhe fitoj simpati akoma edhe më të madhe për të dhe besimtarët e saj.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Lexoji postimet e mia te gjitha dhe me te gjithe permbajtjen.

Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Po! Juve e keni individualizuar Krishtin, duke e vecuar Ate nga Kisha, me te cilen Ai eshte NJE. Kurse ne e shikojme te verteten tek Krishti dhe Kisha e Tij.

Qe jane nje nuk do te thote se banoret e parajses te ndermjetsojne per ne.
    Jane dy gjera krejt te ndryshme.

Kjo eshte Skandaloze. Aty flitet per Moisiun dhe Samuelin si person e jo per permbajtjen e misonit te tyre! Ti je duke shtremberuar Biblen per ti dale zot DOKTRINES tende. DOKTRINA jote eshte mbi Biblen.
    Per ty eshte e pamundur qe Moisiu SI PERSON te ndermjetoje, ndersa doktrina e tij, qe s'eshte njeri, mund te ndermjetoje. Kjo po qe eshte idhujtari.
    Zoti eshte shprehur per Moisiun si person se eshte nje qe foli balleperballe me Perendine. Por ti po thua se eshte doktrina e jo Moisiu!!!!
    Por keta persona vetem fjalen e Zotit u kishin drejtuar popullit dhe jo fjalen e tyre.
    Dhe kur kishin ndermjetesuar kishin qene te gjalle ne toke dhe jo ne qiell.

Zoti aty po thote qe mekatet e popullit jane kaq te medha qe edhe sikur burra si Moisiu e Samueli te ndermjetojne per ta AI nuk do ti degjoje.

Nese Moisiu do te ndermjetesonte do te kujtonte Zotit fjalen e Tij qe nuk do te shkaterroj popullin e tij perjete . KJo fjale e Zotit eshte dhene moisiut nga Zoti kur ky moisiu ishte gjalle jo kur shkoi ne qiell. Keshtu qe Zoti po thote edhe sikur Moisiu te me kujtonte ligjin qe Une ja dheshe dhe beselidhjen qe Une e kam bere me ju une nuk do te kem meshire prap me kete brez megjithate i jep shprese brezave qe do te vijne duke then qe prap do te kete meshire per ta ne vargjet e fundit.

Edhe samuaeli kur ka folur dhe drejtuar popullit ka shprehur fjalen e Zotit dhe jo kur kishte shkuar ne qiell por kur ishte ne toke. Dhe Zoti po thote se edhe sikur samueli ti kujtonte Zotit fjalet profetike me mesazh shprese brenda tyre te dhena nga Zoti prap Zoti nuk do te kete meshire per ate brez.

Ja edhe nje shembull tjeter se si drejtesia e shenjtoreve eshte mundesi shpetimi:

Jer 14:14 "14 po edhe në ndodhshin këta tre burra në mesin e tij: Noehi, Daneli e Jobi, këta, në saje të drejtësisë së vet, do ta shpëtojnë jetën e vet ‑ është fjala e Zotit Hyj. "
    Ketu ke sjelle referencen e gabuar , sill te sakten sepse une nuk do rri gjithe diten te kerkoje kete reference se ku eshte.

Hajde Imazh Kishe, hajde! Njerezit ne toke versus njerezve ne qiej. Duket sikur ti je duke thene qe ata qe jane ne qiej, e kane ngrene, nuk mund te bejne me asgje. Ose, je duke thene se, perderisa nuk shohim gje, nuk mund ta dime nese bejne gje ose jo (ateizem).
    Po mire, po Bibla, kete Imazh te Kishes na jep?
    Rendesi ka qe te kuptosh se tek Jakobi vihet theksi tek ndermjetimi. Nqs ne mund ti lutetmi Zotit vetem direkt, perse u dashka lutja e te tjereve per ne, qe te sherohemi e te na falen mekatet?
    Te lutem mos keq perdoro fjalet e mia sepse keshtu pastaj ben shpifje dhe kjo eshte mekat.

Nga e dime neve Biblikisht se cfare bejne "banoret e parajses" (term i Albani1)? E dime, duke pare shembullin e Krishtit. Ashtu sikurse keta "banoret e parajses" e imituan Krishtin sipas jetes se Tij tokesore, keshtu edhe ne qiell ata do ta imitojne Krishtin sipas jets se Tij qiellore. E dime qe, pas Ringjalljes, Krishti u ngjit ne qiell dhe rri ne te djathte te Atit duke ndermjetuar. Ne Krishtin, kete bejne imituesit e Tij.
    Mendoj te lexosh zbulesen 21-22 dhe gjithashtu lexo zbulsen 4:11 eshte nje fjale qe do ta thone shpesh te gjithe banoret e parajses duke perfshire edhe shenjtoret.

Per sa i perket abrahamit e kam sqaruar shume mire nuk do te flas me per te po deshe sill ndonje pasazh tjeter.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    vetem Fjala e Zotit ka rendesi te besohet.
    Edhe pse pata vendosur qe mos të shkruaj tjeter pa tjeter më duhet të shkruaj;
    Kush është "Fjala e Zotit" sipas teje?

Mos fillozofo dhe mos i rrit germat por shkruaj normal dhe shkurt pergjigju te lutem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 25-04-2010 më 14:25
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Toni

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Kush është Fjala e Zotit sipas teje?

Mos fillozofo dhe mos i rrit germat por shkruaj normal dhe shkurt pergjigju te lutem.
    Me fal qe nuk do pergjigjem dot sot sepse me duhet te mbaroj ca pune te tjera tani
    por do te pergjigjem ne dashte Zoti neser.
    OK?
    Jo se nuk e di pergjigjen por kam vertet nje pune tani me djalin.
    Bekime.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Kush është "Fjala e Zotit" sipas teje?

A të jap unë një përgjigje të shkurtër?

Për mua Fjala e Zotit është vetë Krishti!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Me fal qe nuk do pergjigjem dot sot sepse me duhet te mbaroj ca pune te tjera tani
    por do te pergjigjem ne dashte Zoti neser.
    OK?
    Jo se nuk e di pergjigjen por kam vertet nje pune tani me djalin.
    Bekime.
    Ok, unë pres edhe deri pasneser por mendova se do ta kam ni pergjigje shkurt pasi qe nuk mendova se ajo është jasht dijes tënde seps esecili i krishter duhet ta dij se kush eshte "Fjala e Zotit", unë kam durim dhe pres por te lutem mos u zgjat shumë dhe mos i rrit germat.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 50 prej 69 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •