Subhanallah ! Me te verte je njeri shum i bajat dhe i dobet. Ja dhe prova tjeter se ti ske guxuar ta lexon shpjegimin SHUM SHUM TE KJARET TE Imam Nawawi Al Asharit r.a. per taklidin dhe pse duhet te ndiqet nje medhheb. Kush je tit e matesh me Imam Malikun r.a., aj ka qene Muxhtahid Mutlak or gungsh kaj krija, normal qe aj men vendose a te ndjeken nje hadith apo jo dhe jo ti e une. Po e dim neve aryen pse ju thoni keto gjera, normal ju doni ti beni njerzit per ta ndjekur sektin e juaj te devijuar nexhdist ( mathkali, sururi, kutbi, xhihadi etj, qe shpesh bejne takfir ndaj njera tjetres - dhe ti akoma nuk e ke kjartesuar cilit grup i takon). Po mir ma fteku Mujoislami se me njerez te pa marun vesht dhe me CD-ja te prishura nuk behet dialog. Subhanallah !
Eshte shokuese se sa ta kan shperlare trurin dhe sa rrenacak qe je! Normal je produkt i Enver Hoxhes prandaj je futur ne boten e propagandes te rrenacakve. As nuk kam nevoj te them me shum se cka te tha Rapsodi. Allahu ta pagofte per keto rrena dhe fitne qe po perhap! Amin !
Hyn hyn, lexo postimet ku thuash se nuk mund te ket dy te verteta. Kjo deshmon se ne islam mund te ket dy te verta ne fikh, per ate arsye dijetar kan do her dallime qe eshte meshire per umetin. Por normal koka tende e trashe i ben taklid vetem pseudo dijetarve nexhdist. Subhanallah !
Sille kontekstin e fjalis, sille te gjith paragrafin qe te shihet kjaret konteksti.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Abdulrrahmani : 24-04-2010 mė 05:00
www [.] sunnipath [.] com
www [.] vehabizmi [.] com
Perpara se te thuash kur te duash, coe debatin deri ne fund dhe kthe pergjigje ne qofte se mundish ndaj asaj qe ka shkruar Rapsodi (shiko citimin me poshte). Tregoje edhe nje her se cfar CDje e prishur je! po pres se cfar budallalleku tjeter ke per me thene.kur te dush si te dush me ke te dush ,madje edhe balle per balle po deshe ,se normalisht me pelqen te shikoj njerezit ne fytyre kur flas me ta
E para une, nuk jam ne Shqiperi
E dyta, mbase nuk do te te pelqeje surrati im.
E treta eshte me mire qe te jete e zeza mbi te bardhe (shkrim) qe te mos i ikim fjaleve, e thash dhe me the, nuk e thash, po s'e thash ashtu.
Po hap nje Teme me titullin: "Debat mbi ceshtjet e diskutueshme mes Paridit dhe Rapsodit".
Ps/ Abdurrahman, Paridi do t'i pergjigjet pyetjeve ne Debat!
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.
o njeri o mojo islam apo abdulrrahim cilidoqofsh.po pse mor je kaqq i verber????po si mor mund te pranoj llogjika dy te verteta qe jan te kunderta me njera tjetren???nuk behet fjale per sunetet o njeri ,per shembull gursuli mund te miret ne dy menyra,dhe keto te dyja jan te verteta.porse nese themi a pranohet namazi pa abdes ???nuk mund te jet edhe po edhe jo .dhe si mundet me qene meshire ndarja ????me siper te tregova ajete qe kan kercenim te qarte per ndarjen.
shihet se kush eshte i verberi, na ngatron me qeter person ! a mos mendon se jemi te njejtet person, sepse ne kete rast ke problem shum shum te madh me vezveset. ta dhash pergjigjen nje her dhe se perserirs 20 her. lexoi mire postimet prej ne fillim dhe do e shohesh. a e din ti se fiku eshte pjes e sunetit? Sa per ndarjen dhe sektet, cillit grupacion pseudo selefist i perket se kesaj pergjigjeje i hik shum shpesh dhe frigohesh te pergjigjesh, pra a je sururi, madhkali, xhihadit, kutbi etj (shpesh keto grupe bejne takfir ndaj njera tjetres)?
Krijoni Kontakt