Close
Faqja 16 prej 69 FillimFillim ... 614151617182666 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 686
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Mbase më jep një përgjigje Dielli, se prej teje nuk e shoh se mund ta marr lehtë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    DH.V. nuk duhet ta sjellësh fare si shembull për këtë çështje. Në Dh.Re kemi vetëm një ndërmjetës, Jezu Krishtin. Ai është i vetmi që bëhet ndërmjetës se është i vetmi që u sakrifikua, u kryqëzua dhe derdhi gjakun e Tij të pastër për ne. Asnjë nga shënjtorët nuk e ka bërë këtë gjë.

Kur djalli shkon dhe na akuzon ne, ne kemi Avokatin tonë që tregon shenjat e gozhdave. Asnjë i shenjtë nuk mund ta bëjë këtë gjë.

Si qenka kjo ndarje DHV vs DHR??!! Logjika e te dyjave eshte ne VIJIMESI edhe PERMBUSHJE e jo eleminim te njera tjetres.

Nje eshte NDERMJETESI, jo vetem per DHR, por madje edhe per DHV, POR NJE eshte edhe Kisha qe eshte TRUPI i ndermjetesit.

Ky ndermjetesi NJE e beri trupin e Tij ta imitoje NE TE edhe jo vacmaz apo jashte Tij. Ky Trup i Tij, ne Krishtin, me Krishtin edhe nepermjet Krishtit, ndermjeton me ndermjetimin e vete ndermjetesit NJE. Sepse eshte Nje me te.

JU e NDANI Krishtin nga Trupi i Tij, dhe ky eshte pikerisht MONOFIZITIZMI juaj, mohimi se Kisha eshte Trup i Zotit, mohimi se Krishti e therret Kishen te jete nje me te edhe e lavderuar.

Sepse eshte NJE me Kishen, Krishti i dha pushtet Pjetrit te kete celsat e qiellit dhe te lidhe e zgjidhe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 12-04-2010 më 11:27

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Si qenka kjo ndarje DHV vs DHR??!! Logjika e te dyjave eshte ne VIJIMESI edhe PERMBUSHJE e jo eleminim te njera tjetres.
    Pikërisht pra, është njësoj sikur të më thuash se sot duhet të flijojmë kafshët sipas instruksioneve që Perëndia dha në Dhjatën e Vjetër. A i bëjmë sot këto flijime? Jo! Pse, sepse Krishti është përmbushja e këtyre ligjeve, jo eleminimi.

Citim Postuar më parë nga Seminaristi
    JU e NDANI Krishtin nga Trupi i Tij, dhe ky eshte pikerisht MONOFIZITIZMI juaj, mohimi se Kisha eshte Trup i Zotit, mohimi se Krishti e therret Kishen te jete nje me te edhe e lavderuar.
    Jo, nuk e ndajmë Krishtin nga Trupi i Tij. Krishti dhe Kisha janë një. Ata që e ndajnë janë ata që nuk pranojnë ata që i ka pranuar Krishti.

Ja të të jap një shembull. Ti p.sh. i konsideron protestantët heretikë. Pra, nuk mund t'i konsiderosh ata si vëllezër dhe motra në Krisht.

E ke lexuar librin Veli i Grisur? Nëse e ke lexuar, më thuaj të lutem, si ka mundësi që Krishti i quajti të Tijët ata që i takonin një kishe Metodiste në Pakistan?

Nëse Krishti i ka pranuar si të Tijët, kush je ti, apo kushdo tjetër që nuk i pranon vetëm e vetëm se nuk janë pjesë e kishave katoliko-ortodokse?

Këto janë pyetje që duan përgjigje, në radhë të parë të brendshme.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Marcus1,

e di se si meson kisha se behen lutjet ndaj shenjtoreve?

Ja:

Sanctus Marcus, ora pro nobis..!...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Pikërisht pra, është njësoj sikur të më thuash se sot duhet të flijojmë kafshët sipas instruksioneve që Perëndia dha në Dhjatën e Vjetër. A i bëjmë sot këto flijime? Jo! Pse, sepse Krishti është përmbushja e këtyre ligjeve, jo eleminimi.
    Jo, do ishte njesoj sikur te thuash se flijimet e DHV ishin te pavlefshme meqe flijimi i VETEM eshte ai i Krishtit!

Jo, nuk e ndajmë Krishtin nga Trupi i Tij. Krishti dhe Kisha janë një. Ata që e ndajnë janë ata që nuk pranojnë ata që i ka pranuar Krishti.
    E ndani Marcus1. Te gjitha postimet e mia te fundit e vertetojne kete gje. Perkuleni qafen tuejjjj me e pa..

Ja të të jap një shembull. Ti p.sh. i konsideron protestantët heretikë. Pra, nuk mund t'i konsiderosh ata si vëllezër dhe motra në Krisht.

E ke lexuar librin Veli i Grisur? Nëse e ke lexuar, më thuaj të lutem, si ka mundësi që Krishti i quajti të Tijët ata që i takonin një kishe Metodiste në Pakistan?

Nëse Krishti i ka pranuar si të Tijët, kush je ti, apo kushdo tjetër që nuk i pranon vetëm e vetëm se nuk janë pjesë e kishave katoliko-ortodokse?

Këto janë pyetje që duan përgjigje, në radhë të parë të brendshme.
    Jane heretike. Ju e vertetoni vete ate. Nuk ka kompromis ne kete gje. Me vjen keq.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Jane heretike. Ju e vertetoni vete ate. Nuk ka kompromis ne kete gje. Me vjen keq.
    Ha, ha, ha. Nuk ka pse të vjen keq për mua. Por nuk më dhe një shpjegim ama. Kujdes, se po të mohosh sikur një nga më të vegjlit në mbretërinë e Tij, ke mohuar vetë Atë!

Akoma e pres një shpjegim!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po lene mer burr i dheut, jo vel i grisur e jo gijon! Pah, sa posht ke ra!

Ke zbrit nga karroca mbretnore e jotja (katolicizmi) e i ke hyp gamorrit, e po me hiqesh si mbret!

Ju rre menja se gamorri juj eshte si ai gamorri Krishtit, pale...

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po lene mer burr i dheut, jo vel i grisur e jo gijon! Pah, sa posht ke ra!

Ke zbrit nga karroca mbretnore e jotja (katolicizmi) e i ke hyp gamorrit, e po me hiqesh si mbret!

Ju rre menja se gamorri juj eshte si ai gamorri Krishtit, pale...
    Hahaha, mirë, mirë. Por kur më sjell ti mrekullitë e Padre Pios, nuk them gjo un i shkreti. Por kur të sjell unë mrekullitë e vetë Jezu Krishtit, atëhere ti më thu mu sa posht kom ra.

Kujdes se ato shenjtorë me të cilët tallesh tani, ata mund të luten për ty që të të hapen sytë.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Po! Por qe te lexoj un se cfare i ke shkrujt Tonit si pergjigje, me duhet me lexu tonazhin e tonit me pare.
    Masanej, Toni eshte icik...filoprotestant. Mendimet e tij, fatkeqsisht, sikurse e shume katolikeve te tjere ketu, nuk perfaqesojne ne menyre konservatore as teologjine latine katolike!!!!
    Nuk e di pse, por me duhet te them se keta forumistet katolike te Kosoves jane goxha protestante ne katolicizmin e tyre!!!!

.
    Seminarist vëlla, unë kam degjuar shumëher duke me quajtur ashtu, besa edhe ndryshe...! S'ka problem, e rendesishme per mua është se kur flas diçka lidhur me Zotin dhe besimin në Zot, nuk flas vetem me teologjinë e rreshtave të shkruar, por edhe me teologjinë e lutjeve, zbuleses dhe perzences së Zotit në mua.

Unë aty kam folur ashtu si kIsha katolike - doktrina e Kishes na mëson. Per mua ajo është ajo dhe as një rresht nuk kam levizur nga mësimet dhe shpjegimet e Kishes katolike. Është diçka tjeter çka ndoni prift flet apo çka ndoni "besimtar" apo ndoni plakë beson apo mendon. Te thash se asnjë rresht qe kam shkruar nuk eshte u devijuar nga mësimet kishtare.

Thjeshtë, unë besoj se Maria është e shenjtë dhe per mua si njeri është personi më i rendesismi në botë. E dua dhe e nderoj aq sa mundem. E mbaj figuren e sajë në shtepi në kujresë dhe dashuri, e them uraten "te falemi Mari"....!

Besoj te gjitha ato qe thuhen në Bibel per të.
    Besoj se ajo eshte Nënë e Kishes.
    Besoj se ajo eshte Eva e dytë sepse ashtu e quajten etërit e Kishes.
    Besoj se ajo eshte nëna e Jezusit dhe virgjer.
    Besoj ne shenjtërinë e sajë.

Te thash se e nderoj deh e repsketoj mësë shumti prej te gjithë atyre njerezve qe ka krijuar Zoti dhe mban mend historia.

Edhe shenjtërit i nderoj dhe i respektoj, per mua te gjithë janë shembull i mirë besimi dhe e kujtoj jeten e tyre te shenjtë duke ia dhënë lirinë Krishtit të veproj në ta.

Poashtu bindja dhe besimi im, kete edhe e shpalli se, pas kalimit të Krishtit në Lavdinë e Atit, Zoti e ka vendosur Veten në Kishene Tij. Zoti ja ka besuar te gjitha veprat e Tij Kishes dhe Kisha eshte gjymtyrë e Tij. KJo është edhe arsyeja e besimit në shenjtëri te cilen unë e shprehi në uraten/lutjen e BESOJME-es. Por kjo eshte edhe FEJA JONË - e Kishes katolike dhe në këtë bazohet tek që e shpallim saherë qe recitojme "Besojmen".

Ka edhe edhe por unë po ndaloj ketu njëher. Te gjitha këto dhe te gjitha ato qe i kam thënë, edhe vet jeta dhe shpresa ime dhe e te gjithë atyre qe synojnë JETEN dhe te VERTETEN, kan vetem ni emerues dhe te Vetmin, e Ky është vet JEZUS KRISHTI. Pa Krishtin dhe pa bindjen se Krishti dhe Vetem Krishti, gjithçka në botë është vetem errësirë, as bari i fushes nuk gjelbron pa Krishtin. Është Krishti dhe vetem Krishti. Edhe Kisha, edhe shenjtërit, edhe Maria edhe të gjithë, edhe ti edhe unë edhe marcus dhe Matrix, por Krishtit duhet ti perkulen të gjithë, Ai është Alafa dhe Omega. Krishti o vëlla. Nëse don më thuaj "Toni protestant", ndaq thuajem "toni ortodoks", ndaq thuajem katolik, ndaq thuajem i pa fe, ndaq thuajem idiot, unë jam i KRISHTIT dhe per jetë i betuar sepse te gjitha i tjerat i pashë, i shijova dhe kur takova Krishtin te gjitha i braktisa dhe jam krejt i Tij. Te gjitha tjerat janë jo te pa vlera, por janë dorë e dytë apo edhe e tretë, apo disa edhe te pa nevojshme fare.

Krishti, Gjaku i Krishti lanë - pastron gjithçka, është çmim i shtrenjtë qe e pagoi Zoti me vuajtje dhe gjak duke na kushtuar neve per ndermjetsimd he shpetim, por realisht ishte vullnet i ATIT. Është i mjaftueshem dhe Ai na garantoj JETEN nepermes Tij.

Kjo nuk nenkupton se shneterit janë të pa vlerë, JO, ata e kan vleren dhe unë i kujtoj dhe nderoj derisa të jam në kete trup, por gjithnjë e kam parayshë dhe vetdien se at vlerë ua dha KRISHTI. Unë e kam KRISHTIN, humba apo fitova, deshtova apo ngadhnjava, ditë apo verbim, vdekje apo jetë, per mua nuk ka rendesi, e rendesishme eshte se unë e besoj, e dua, dhe dua ta kam JEZUSIN. AMEN.

Per mendimet e mia lidhur me shenjtërit e kam dhënë pergjigjen dy her ne kete temë, secili mundet edhe të lexoj , ka edhe te komuniteti katolik mjaft shkrime.

respekte per te gjithë. Seminarist, ty nuk te mungon njohuria por nganiher nuk don edhe me ditë, ajo qe thua per mua dhe vëllezerit katolik në Kosovë, nuk duas ta nenvlersoj, mendoj se jemi njerez dhe Krishti duhet të na bashkoj nëse kemi Krisht. Ky eshte konstatim i imi, nëse "gaboj" ne kete mendim kerkoj falje.

kalojani mirë
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 12-04-2010 më 13:56
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Pranoni edhe vellezrit musliman te kjo teme,thjesht nje pershendetje desha me va dhene pa qellime tjera.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Faqja 16 prej 69 FillimFillim ... 614151617182666 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •