Close
Faqja 24 prej 32 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 313
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Ah edhe nje dicka desha te shtoja.
    Si paten turp dhe protestuan para ambasades greke? Cfare kerkoni me shume nga greket? Portieri kerkoi falje, mos doni t`ju japin Camerine tani?

Po te ishit njerez me karaktar dhe me dinjitet nuk shkonit fare tek ambasada greke. Po shkonit tek Ministria e Jashtme dhe tek Kryeministria dhe ne shenje solidariteti me reagimin patriotik te qeverine i dhuronit miistrit te jashtem dhe kryeministrit ca koktejle molotov per te ngritur dolli per shendetin e vellazerise me Greqine.
    -

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Jam e sigurte qe ka dhe shume Greke qe ndjehen te ofenduar nga sjellja e ketyre ushtareve , per vete faktin qe i perfaqsojn kudo ne bote , turpi eshte per ta e jo per ne . Ne vetem mund te qeshim e te tallemi me kete sjellje te ulet asgje tjeter
    eshte vertete per te ardhur keq sa mendime te kalbura kane njerezit ne Evrope ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    178

vertet incidenti me incident nuk kthehet por kur perseritet......duhet ndonjer

Citim Postuar më parë nga ZANOR Lexo Postimin
    QENERVE TE GREQISE

Valle ç'jane ata zagare
    Shiko më shumë
    qe lehin si qente e rruges,
    Jane zagare apo ushtare
    jane kelyshat e kurves...

Moj Greqi moj kurva plake,
    qysh ne kohet e lashtesise,
    Dinakerine ke pat zanat,
    Tradhetine dhe pabesine...

Ju greker, ju komb i poshter,
    Qe se doni Shqiperine,
    Qeveri e popull,
    mosterne shpirt keni ligesine..

Ju s'i njihni shqipetaret,
    Ju se njihni historine,
    As te sotmit e as te paret
    Qe nuk pjerdhin per greqine.

Keni dale ne rruge te madhe,
    Nga bota ndihma kerkoni,
    U pervelofshi ne zjarre
    Se ashtu e meritoni.

Jeni larg nga Shqiperia,
    Jeni bere turpi i botes,
    U shofshi ju dhe qeveria,
    Ju ndjekte fati Trojes.

U djegshi e u pervelofshit,
    Bashke me ushtrine tuaj,
    Zerin me mos jua degjofshim,
    Komb e shtet i bastarduar.

Fjala grek, baras me qen,
    Qen bir qensh, brez pas brezi,
    Sa ere e keqe qe ju vjen,
    tamam si nje kerme qeni...

( Te me falin per fjalet banale te gjithe shqiptaret qe do ti lexojne keto
    rreshta te thjesht ne pergjigjie te te lehurave te kelysheve....
    ushtareve grek ne bulevardet e Athines, poshte fara e poshter e kombit
    grek)

( FEKSOR SHKURTI )

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesss sssssssssssssssss

e ke qelluedhe un keshtu them

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Sa gabim qe djegin flamure. Pergjigjen greku e do me qytetari dhe jo me barbari. Perndryshe djegia nuk te ben as me te urte e as me te vlefshem se ata.
    prej ditesh kam pritur te shikoj reagimin tend ne lidhje me ofendimet qe ju bene kombit shqiptar,nga ana e institucioneve ushtarako-politike dhe qeveritare te Greqise,...dhe me ne fund reagimi jot eshte ky
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Sa gabim qe djegin flamure. Pergjigjen greku e do me qytetari dhe jo me barbari. Perndryshe djegia nuk te ben as me te urte e as me te vlefshem se ata.
    qe do te thote se ti Darius,na qenke me i tronditur nga reagimi i shqiptarve
    te cilet me te drejte ne shenje proteste dogjen nje "flamur Lecke Greke"
    kurse ofendimet mbare shqiptare te bera nga bozibozukvet grek nuk te paskan shqetesuar fare ty,per derisa nuk ke marr fare mundimin qe te i denosh ato akte te felligjura greke!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    trimeria, kultura, qytetaria, superioriteti, nuk tregohet me djegie flamuresh mer, eshte impotence te djegesh ca lecka.

Pavaresisht se ka te tilla provokime te renda kundra shqipetareve ne Greqi, jam plotesisht i bindur se brenda shoqerise dhe politikes greke ka dy rryma te forta qe jane ne opozite. Njera eshte ajo pjese e shemtuar dhe e eger ballkaniko-bizantine qe shfaqet ne format nga me te uletat dhe tjetra eshte ajo pjese e elites greke qe kerkon te lidhe ura miqesie me fqinjet dhe te coje rajonin drejt Evropes. Shqiptaret mund te djegin me mijera flamure greke por nuk eshte se do ti shkaktonin ndonje dem. Menyra me e mire per shqiptaret per te shprehur indinjaten e tyre do te ishte protesta para ambasades greke dhe institucioneve shurdhmemece shqiptare. Pse jo dhe protestat para institucioneve nderkombetare ne vend do te mund te ushtronin njefare presioni mbi qeverine greke. Gjithsesi ca ndodhi ndodhi. Mund te ndodhe prape ne te ardhmen. "Si do dine te reagojne shqiptaret?" eshte pyetja me e rendesishme. Ish-presidenti Moisiu midis shume gjerave tha dhe kete: "Turpin e bene greket keshtu qe shqiptaret nuk kane asgje pse te ndihen keq".
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 30-03-2010 më 08:08
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Si i vret grekofilet ma shume reagimi shqiptar, se sa ofendimet rraciste te strukturave ushtarake greke. Ato nuk ishin nga njerezit e rrugeve, te dehurit a te rendomtit greker, por nga elita ushtarake institucionale, ja qe packa edhe shqipfoles, qe ulin koken nen bisht edhe pas ofendimeve kriminale rraciste ushtarake!!! Nje gje ju them disa shqipfolesve te urte kokeposhte: ju falni per ate pak shqiptarizem, te mos them hicshqiptarizem - por jo populli shqiptar, qe ka gjak shqipje nder damare!

Mbani mend: per dy kineze te vrare (edhe ata te perfshire ne shss me argumente kriminale) ne Beograd gjate luftes, bombardimeve te NATOs, mbi caqet ushtarake servo-ruse - e gjithe Kina dy miliard ngriten boten ne kembe dhe dridhen gjith civilizimin boteror - e per disa fodulle gjoja te urte ketu, nuk con peshe asgje! Greqia e din fortmire se afer eshte DITA E ARBERIT sepse mbi tremilion shqiptar tok me trojet tona ende jane nen pushtime kriminale barbare greke!!! Nuk ishin kote ato ofendime te parades se ushtareve grek!
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    prej ditesh kam pritur te shikoj reagimin tend ne lidhje me ofendimet qe ju bene kombit shqiptar,nga ana e institucioneve ushtarako-politike dhe qeveritare te Greqise,...dhe me ne fund reagimi jot eshte ky

kurse ofendimet mbare shqiptare te bera nga bozibozukvet grek nuk te paskan shqetesuar fare ty,per derisa nuk ke marr fare mundimin qe te i denosh ato akte te felligjura greke!!!
    Ah o Behar qe te paskam bere te presesh. Ta kisha ditur do isha pergjigjur direkt. Gjithe kjo teme dhe behari pret pergjigjen time. Wow...Aktet e felliqura te grekeve i kam denuar me vite ne kete forum me pafundesine e temave e shkrimeve qe kam bere po puna eshte qe kur une beja kete ti ke qene shume i zene te shaje e te ulje Gjergj Kastriot e Nene Tereze e te merreshe me kuranin. Po o behar se gjykoj te drejte qendrimin tone ndaj grekeve se e konsideroj popullin tim me te civilizuar e me me kulture (te pakten shpresoj qe ta tregoj veten te tille ne raste gjaknxehtesie). Djegia e nje flamuri nuk e shlyen ate qe bene greket dhe as nuk vendos drejtesi. Po nuk te ve faj, djegia e flamureve ne mes te shesheve per disa eshte shprehi e zemerates ndaj padrejtesive. E shohim shpesh neper ekranet e tv kur digjet flamuri amerikan. Nuk habitem me ty se e di qe i perket te njejtes mendesie. Ndersa per mua eshte pa vlere dhe mungese kulture. Nuk eshte revolte popullore dhe as reagim i zemerates popullore. Eshte akt halabakesh dhe une nuk dua te perfaqesohem nga njerez te tille, sic nuk do greku i thjeshte te perfaqesohet nga ata 35 kerma ose me shume qe shprehen sic u shprehen ndaj shqiptareve.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin

Behari nese buri im do bente fjale me nje person i cili e provokoi ai i pari une prape do qortoj burrin tim, per ate tjetrin s'me plasi shume. Me qafe paste veten! Shqetesohem per familjen time. Nuk dua qe burri im te bjere ne nivelin e nje njeriu te tille. Keshtu eshte dhe kjo puna jone qe nuk biem dakort me dhunen e shkaktuar nga disa Shqiptar qe ju ketu po na e shikoni si veprim patriot.
    Greket treguan qe jane njerez te ulet, por ti nuk ke pse bie ne kurthin e tyre.
    Sinqerisht keto kunderveprime qe po bejne disa Shqiptar me djegje flamuri nuk tregon kulture, mencuri por qe biem kollaj pre e provokimeve te Grekeve.
    Cfare e mire pret te dali nga keto reagime? Vetem do acarojne situaten dhe pse jo mund te hakmerren ndaj Shqiptareve qe jetojne ne Greqi. Eshte e lehte te luash rolin e trimit, dhe te djegesh flamurin e huaj ne pragun e shtepise tende.
    Protestoni o njerez! Kerkoni te drejtat tuaja, por si njerez te civilizuar dhe jo si primitive qe kerkojne ti sheshojne kontradiktat vetem me dhune.
    Nuk besoj se Europa do verej ndryshim midis nesh dhe Grekut nese dhe ne ua kthejme me te njejten monedhe.
    Thone qe ne te shumten rasteve, ai qe vritet, plagoset nuk eshte pa faj. E ka provokuar i pari, por denimin e merr ai qe i pergjigjet ketij provokimi.
    Prandaj dhe ne mos te justifikojme dhunen tone me preteksin se e nisen ata te paret.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Sikur qeveria jone te kish reaguar ne menyre adekuate, nuk do i kishte rene ( ndoshta ) hise popullit qe gjithandej Shqiperise te demonstronte dhe te digjte flamuj. Populli yne nuk eshte i marre te mendoj se djegja e flamurit grek do ti sjell atije diqka. Veprimet e tilla jan thjeshte shprehje e pakenaqesise dhe e hidherimit ndaj asaje qe ngjau keto dite. Eshte shprehje e hidherimit edhe ndaj gjith atyre veprimeve greke qe nuk kan te sosur.Kete barre qe e moren qytetaret tane, eshte dashur ta merrte Meta rrumbullaku. Eshte dashur ta merrte Berisha, dhe eshte dashur ta merrte akademia e shkencave. Se morri asnjeri. E pra emori populli. Dhe populli nuk di te beje " note proteste " . Popullit nuk i bie ta therras ambasadorin grek per ti shprehur pakenaqsine. Populli e bene ashtu si di dhe si mundet. Pra shkruan poezi dhe djeg flamuj. Dhe une u them te gjith aytre qe thuren poezi me porosi aq te qelluara dhe te tjereve qe dogjen flamujt grek se bene nje pune te mire. Se kryen nje obligim kombetar.Ata edhe pse bene veprime te vogla, ishin pararoje e atdheut ne kete rast. Ata dhe vetem ata i treguan grekut se kush jan,por edhe se kush jemi.

Habitem me disa antare ketu kur thone: " Lereni se su ba nami, ishin nja 35 veta qe vertiten rrugeve te Athines " , njejt sikur Meta qe eparaqiti si eksces.

Turp per Meten, per qeverine dhe per te gjithe qe mendojne si ta.

Faqja 24 prej 32 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •