Mjekesia,Postuar më parë nga Mjekesia
Po te kishte jetuar Pali ne nje vend islamik dhe te fillonte te predikonte haptaz Ungjillin me fjalet "Krishti eshte Zot", cfare denimi mund te merrte?
Mjekesia,Postuar më parë nga Mjekesia
Po te kishte jetuar Pali ne nje vend islamik dhe te fillonte te predikonte haptaz Ungjillin me fjalet "Krishti eshte Zot", cfare denimi mund te merrte?
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Pershendetje Matrix
Ose nëse krahason këtë fjalim - leter të Pjetri i cili ishte deshmitar i te gjitha ngjarjev te Jezusit.
Kjo vlenë vetem per ata qe kan mend dhe kan sy te shohin, por jo synin e qoftë l;argut, por syrin e Shpirtit të Shenjt dhe te Ungjillit e Zotit.
"..prej Hyjit Atë mori nder dhe lavdi, kur zëri që vinte nga Lavdia e madhërueshme, i tha: »Ky është Biri im, i Dashuri.."
"Sepse nuk ju shpallëm Fuqinë dhe Ardhjen e Zotit tonë Jezu Krishtit të bazuar në përralla të trilluara, por pse e kemi parë me sytë tanë shkëlqimin e tij. Sepse prej Hyjit Atë mori nder dhe lavdi, kur zëri që vinte nga Lavdia e madhërueshme, i tha: »Ky është Biri im, i Dashuri, në të cilin unë u kënaqa«. - zë të cilin, tek zbriste nga qielli e dëgjuam edhe ne që ishim bashkë me të në Malin e shenjtë.
Kështu u vërtetua fjala e profetëve dhe bëni shumë mirë që mbështeteni në të si në dritën që ndriçon në vend të errët - derisa të zbardhë dita e të lindë Ylli i Dritës në zemrat tuaja.
Para të gjithash dijeni mirë këtë: asnjë profeci që gjendet në Shkrim i Shenjtë nuk mund të shpjegohet sipas trillit të kujtdo, sepse askurrë nuk ndodhi ndonjë profeci me vullnet të njeriut, por njerëzit, të frymëzuar prej Shpirtit Shenjt, folën nga ana e Hyjit." (2 e Pjet 1; 16-21)
Respkete Matrix se ika, do te dgjohemi perseri
toni77
Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-03-2010 më 04:08
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Per Palin Kurani thote keshtu
2:79.
Është shkatërrim për ata që me duart e veta e shkruajnë librin, e pastaj thonë: "Ky është prej All-llahut!, e për të arritur me te një fitim të paktë, pra është shkatërrim i madh për ta çka shkruan duart e tyre dhe është shkatërrim i madh për ta ajo çka fitojnë
ndersa kurani e mohon Hyjnine e Jezusit pasi e quan ate profet te nderuar te Zotit.
3:64.
Thuaju (o i dërguar): "O ithtarë të librit (Tevrat e Inxhil), ejani (të bashkohemi) te një fjalë që është e njejtë (e drejtë) mes nesh dhe mes jush: të mos adhurojmë, pos All-llahut, të mos ia bëjmë Atij asnjë send shok, të mos konsiderojmë njëri - tjetrin zotër pos All-llahut!" E në qoftë se ata refuzojnë, ju thoni: "Dëshmoni pra, se ne jemi muslimanë (besuam një Zot)!"
Dhe ju thote qe mos e fshini te verteten edhe pse e dini
:71.
O ithtarët e librit, përse, duke qenë se ju e dini të vertetëne ngatërroni me gënjeshtrën dhe fshihni realitetin?
"Shoku Mjekesise"
Nuk u pergjigje Mjekesia.
Supozojme se Pali apo ne e ndryshuam fjalen e Zotit. Dhe jetojme ne nje vend islamik. Cfare denimi duhet te marrim sipas sheriatit ?
Dhe nqs nuk rehabilitohet, duhet t'i hiqet fare koka, per qafirizem, apo jo![]()
Njeriut e ska mendje ska nevoje ti heqesh koken.Po ti shiko si modertor qe je ke hap nje teme veli i grisur ke postuar cfare ke dash pastaj e ke mbyll temen dhe e ke vene kryeteme.Ku eshte qellimi i hapjes se temes ose i venies se saj kryeteme?Po na jep leksion meqe je moderator?Nuk eshte e mire kjo sjellje keshtu matrix
"Shoku Mjekesise"
Moderatori ka marrë masat që të hapë një temë të re nën titullin "Komente mbi librin Veli i grisur", kështu që mos u nxito kot. Lexoje librin dhe futu ne atë temë dhe shkruaj ç'të duash. Nuk të pengon njeri.
Ja ku e ke temën: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=121983
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Po jam dakort me ty qe te dialogohet por tema te hapet ose te cohet tek nenforumet fetare perkatese.Si ti poston nje teme pastaj e mbyll kur forumi i tolerances eshte per te diskutuar dhe jo per te marre leksionet e Matrix.Le te postoje tek nenforumi i fese se tij pse se con atje.Ah nese e sjell per diskutim le ta lere te hapur temen mos e mbylli dhe aq me keq e mbyllur kryeteme.Edhe une dua qe nje teme e imja te vihet kryeteme e te mbyllet dhe per te diskutohet ne nje teme tjeter.besoj se do ishte absurde si kerkese.
"Shoku Mjekesise"
E para punës, tek çdo forum i krishter, ti nuk ke te drejten te marresh pjese, sipas rregullave te forumit. I vetmi forum ku besimtaret e të gjitha feve mund te diskutojnë së bashku, është forumi i tolerancës. Arsyeja përse është ndarë ka qenë vetëm estetike. Sepse, nëse dikush është i interesuar të lexojë një libër, do mundë të lexojë librin pa qenë nevojë të lexojë komentet e gjithsecilit prej nesh. Por nëse ai person, pasi ka lexuar librin, ka dëshirë të lexojë edhe komentet e të tjerëve, apo të komentojë vetë, temën e ka aty.
Këtë gjë, e kemi praktikuar edhe ne tek komuniteti protestant. Aty ka shumë libra, por që paralelisht me ato libra, janë hapur edhe temat për komente ndaj tyre. Siç e sheh, arsyeja është vetëm praktike dhe jo ashtu si gabimisht e mendon ti.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Krijoni Kontakt