Pershendetjem e mia Paniel,
חִכּוֹ, מַמְתַקִּים, וְכֻלּוֹ,
מַחֲמַדִּים; זֶה דוֹדִי וְזֶה רֵעִי, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָ
Ja disa perkthime qe mund te hasim, ato e vejn vullnetin e tyre ne relief per ta fshehur emrin Mu h ammad duke e perkthyer kuptimin e saj.
Kantiku i Kantikëve 5.16
Goja e tij është vetë ëmbëlsia; po,
ai është tërheqës në çdo pikpamje. Ky është i dashuri im, ky është miku im, o bija të Jeruzalemit.
(Vërteto këtu)
Prapashtesë "im" zakonisht shënon shumësin, por, këtu, ne jemi përballur me një shumës te ndonje madhërie, si ajo e Elohim (shumësi i Elua), ose të Adonai (shumës i adon). Ky tipar i disa gjuhëve të tilla si arabishtja, hebraishtja ose frëngjishtja,
lejon një person që t'afirmon fisnikërinë e tij, ky është rast për Zotin apo një monark. Un qe e ushtroj deri diku gjuhën frenge, e di që "Ne të madhështisë" eshte përdorur edhe nga mbretërit e Francës.
מחמדּ
מַחמ
מֻחמדּ
Është shquar se kjo është transliterim i përsosur nga arabishtja محمد në hebraishte מחמד.
Prapashtesa "im" si shtoic, ne lexojmë
Mouhamad-im.
Një tjetër gjë që do të jetë interesante për të marrë parasysh është fakti se kushtet "i dashuri" (Dodi) [1] (me përjashtim të Urta) dhe mik (RAI) [2], gjithashtu mund të përkthehet si xhaxhai dhe fqinjët.
Në të vërtetë, Dodi është përkthyer nga xhaxhai 16 herë në gjithë Biblën. Dhe Rai është përkthyer në fqinjë 1o2 here, dhe vetëm dhjetë herë në mik.
Nëse do të përkthehet si duhet nga lart: "Ky është xhaxhai im, kështu është fqinji im, bijat e Jeruzalemit! dhe bëhet një referim e qartë për pasardhësit e Ismailit.
Tani sikur te ishte vetëm kjo, por ka edhe shume fakte tjera qe Isa a.s. përmend ardhjën e Muhamedit duke precizuar edhe vendin ! Dhe kete ju nuk e dini edhe pse e keni lexuar e ndoshta edhe rilexuar biblen, atëhere si mund ta dije nje analfabet nga arabia qe ta merrte kete detyr gjigantekse ?
Un u trondita nga besimtaret e krishter kur than qe e verteta ka pakes peshe, kurse keto qe po ua shkruaj jan per ata njerez qe jan në kerkim të diturisë ! Ka fakte, argumente per nje popull qe mendon, qe logjikon.
Krijoni Kontakt