Close
Faqja 82 prej 110 FillimFillim ... 3272808182838492 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 811 deri 820 prej 1091
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga sopra Lexo Postimin
    Pershendetjem e mia Paniel,

חִכּוֹ, מַמְתַקִּים, וְכֻלּוֹ, מַחֲמַדִּים; זֶה דוֹדִי וְזֶה רֵעִי, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָ

Ja disa perkthime qe mund te hasim, ato e vejn vullnetin e tyre ne relief per ta fshehur emrin Mu h ammad duke e perkthyer kuptimin e saj.

Kantiku i Kantikëve 5.16

Goja e tij është vetë ëmbëlsia; po, ai është tërheqës në çdo pikpamje. Ky është i dashuri im, ky është miku im, o bija të Jeruzalemit. (Vërteto këtu)

Prapashtesë "im" zakonisht shënon shumësin, por, këtu, ne jemi përballur me një shumës te ndonje madhërie, si ajo e Elohim (shumësi i Elua), ose të Adonai (shumës i adon). Ky tipar i disa gjuhëve të tilla si arabishtja, hebraishtja ose frëngjishtja,
    lejon një person që t'afirmon fisnikërinë e tij, ky është rast për Zotin apo një monark. Un qe e ushtroj deri diku gjuhën frenge, e di që "Ne të madhështisë" eshte përdorur edhe nga mbretërit e Francës.

מחמדּ

מַחמ

מֻחמדּ

Është shquar se kjo është transliterim i përsosur nga arabishtja محمد në hebraishte מחמד.
    Prapashtesa "im" si shtoic, ne lexojmë Mouhamad-im.

Një tjetër gjë që do të jetë interesante për të marrë parasysh është fakti se kushtet "i dashuri" (Dodi) [1] (me përjashtim të Urta) dhe mik (RAI) [2], gjithashtu mund të përkthehet si xhaxhai dhe fqinjët.
    Në të vërtetë, Dodi është përkthyer nga xhaxhai 16 herë në gjithë Biblën. Dhe Rai është përkthyer në fqinjë 1o2 here, dhe vetëm dhjetë herë në mik.
    Nëse do të përkthehet si duhet nga lart: "Ky është xhaxhai im, kështu është fqinji im, bijat e Jeruzalemit! dhe bëhet një referim e qartë për pasardhësit e Ismailit.

Tani sikur te ishte vetëm kjo, por ka edhe shume fakte tjera qe Isa a.s. përmend ardhjën e Muhamedit duke precizuar edhe vendin ! Dhe kete ju nuk e dini edhe pse e keni lexuar e ndoshta edhe rilexuar biblen, atëhere si mund ta dije nje analfabet nga arabia qe ta merrte kete detyr gjigantekse ?

Un u trondita nga besimtaret e krishter kur than qe e verteta ka pakes peshe, kurse keto qe po ua shkruaj jan per ata njerez qe jan në kerkim të diturisë ! Ka fakte, argumente per nje popull qe mendon, qe logjikon.

Hahahahaha. Sa të mjerë që jeni. Po a nuk kam thënë të njëjtat gjëra në lidhje me atë që shkruan ti? Po ti nga një faqe arabe e ke marrë or çun se as që ia ke idenë gjuhës hebraike.

Të kam sjellë vargun nga Kantiku i Kantikëve që ta lexosh ose edhe ta shikosh se si shkruhet në hebraisht ajo fjalë dhe ti vjen e më sjell se çfarë thonë arabët. Po hapi sytë e shikoje mirë mor çun. Fjala mchmdim nuk është shkruar veç dhe as që përkthehet ashtu siç ti e ke sjellë. Më vjen për të qeshur se nga ai forumi arab nuk ke lënë as presjen pa marrë. Stil myslimani ça pret më.

Ja dhe forumi i mashtrimit total:

http://www.ebnmaryam.com/vb/t8995.html?langid=10

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Hahahahaha. Sa të mjerë që jeni. Po a nuk kam thënë të njëjtat gjëra në lidhje me atë që shkruan ti? Po ti nga një faqe arabe e ke marrë or çun se as që ia ke idenë gjuhës hebraike.

Më vjen për të qeshur se nga ai forumi arab nuk ke lënë as presjen pa marrë. Stil myslimani ça pret më

Nën Hirin e Tij,

ns

Hahaaa, Peniel, edhe ti e paske verejtur se këta vetem me copy/paste sherbehen. Janë interesant këta, ta postojnë 1km shkrim per dy minuta dhe mendojnë se janë duke ditur diçka, ndersa realisht nuk e perdorin trurin as menden as shpirtin e vet por perdoren si robota keta mjerana, edhe ma keq se këtë e bëjnë duke mohuar Perendinë eLAVDISË!!

Ja psh, në faqen 795, ne temen Sofra e krishterë për miqtë muslimanë dhe të tjerë, te toleranca fetare, mua më ka postuar dje një shkrim ku sigurisht kerkohet kohë dy javë per ta lexuar, nuk e ka pershkruar burimin e artikullit por e ka perdorur me copy/paste, lexoje dhe vertetoje se si këta nuke perdorin trurin o vëlla, shiqojeni se si nuk ka lënë as presjen pa marrë:

Shabbir Ally

Nga faktet e madhështisë së Tij janë nata, dita, dielli dhe hëna. Mos adhuroni as diellin e as hënën. Sexhde bëjini vetëm Allahut, i cili i krijoi ato, nëse adhuroni vetëm Atë. (41:37)

Taktikat mashtruese të Morey-t:

...................
    O mjeran, ky artikull eshte marrë nga kjo adresë:

http://www.erasmusi.org/afisho_temat.php?f=97

Mos kopjo më duke e mbushur forumin me perralla pagano-arabe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-02-2010 më 05:46
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136

Të kam sjellë vargun nga Kantiku i Kantikëve që ta lexosh ose edhe ta shikosh se si shkruhet në hebraisht ajo fjalë dhe ti vjen e më sjell se çfarë thonë arabët. Po hapi sytë e shikoje mirë mor çun. Fjala mchmdim nuk është shkruar veç dhe as që përkthehet ashtu siç ti e ke sjellë. Më vjen për të qeshur se nga ai forumi arab nuk ke lënë as presjen pa marrë. Stil myslimani ça pret më.

Nën Hirin e Tij,

ns

S'thon arabet, por shqiptohet ne hebraisht, kurse shqiptimin ne latinisht qe ke sjellur eshte deformim per ta fshehur emrin Muhamed, edhe pse shume kjart duket qe per Muhamedin a.s. bëhet fjala.

Egoizimi juaj, do ju qoj ne humbje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Hahaaa, Peniel, edhe ti e paske verejtur se këta vetem me copy/paste sherbehen. Janë interesant këta, ta postojnë 1km shkrim per dy minuta dhe mendojnë se janë duke ditur diçka, ndersa realisht nuk e perdorin trurin as menden as shpirtin e vet por perdoren si robota keta mjerana, edhe ma keq se këtë e bëjnë duke mohuar Perendinë eLAVDISË!!
    Moderator, kujdes me keto ofendimet e tua ! Ku e merre te drejten per t'na trajtuar si "mjerana" ?

Ky eshte ofendimi i 6-të i rradhes qe me behet nga ju.

Ja psh, në faqen 795, ne temen Sofra e krishterë për miqtë muslimanë dhe të tjerë, te toleranca fetare, mua më ka postuar dje një shkrim ku sigurisht kerkohet kohë dy javë per ta lexuar, nuk e ka pershkruar burimin e artikullit por e ka perdorur me copy/paste, lexoje dhe vertetoje se si këta nuke perdorin trurin o vëlla, shiqojeni se si nuk ka lënë as presjen pa marrë:
    Si duket po kerkon qe t'na nxjerresh guhen jasht, cfar deshe ti ? Ti the qe Allahu ishte "zot" pagan, un te sjolla nje studim me shume se serioz per ta demantuar "teorin" e vatikanit. E lexove, dhe e mbylle gojen !

Te pyeta dicka, e mbylle perseri gojen, erdhi panieli me deformimet e tia, dhe ti hape gojen me shpres qe "fituam", cka fituat ? Te drejten per t'ofenduar ?! Ju lumtë, ne kete sofer do t'vazhdoj rreth se vertetes, kjo ishte vetem fillimi dhe besom qe sa te jem ketu, do ti bisedojm pikë e presjë që ka në bibël ! E verteta eshte me e shtrenja ne kete bote, dhe ju keni nevoj ta njihni te verteten dhe te dilni nga terri i injorancës.

O mjeran, ky artikull eshte marrë nga kjo adresë:

http://www.erasmusi.org/afisho_temat.php?f=97

Mos kopjo më duke e mbushur forumin me perralla pagano-arabe.
    Prap me ofendime ? Moderator je, e jo OFENDUES !!!

Ne fakt e kopjova ketu : http://www.bibladhekurani.com/everte...p?readmore=107

Shfleto kete faqe dhe provo te mesosh dicka.

Edhe nje problem apo defekt gjeneral tek te krishteret eshte qe, ju, jepni secili mendimin tuaj e ditët apo nuk e ditët dhe me pas lindin kundërshtime te pa imagjinueshme saqe ta trullavni totalisht besimtarin. Ne Islam, ai qe di flet, ai qe s'di, hesht. Fjala e me te diturit vlen mbi te paditurit sepse i japim rendesi te vertetes sa do e hidhur qe te jete ajo. Cka ne krishterizem, iluzioni, injoranca eshte e verteta.

Do t'kthehem me tema edhe me te nxehta se kjo, shpresoj qe te mos "nxehuni" shume dhe do te mbaheni nga ofendimët e numerta.

Jungjatjeta.

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    S'thon arabet, por shqiptohet ne hebraisht, kurse shqiptimin ne latinisht qe ke sjellur eshte deformim per ta fshehur emrin Muhamed, edhe pse shume kjart duket qe per Muhamedin a.s. bëhet fjala.

Egoizimi juaj, do ju qoj ne humbje.

Ok. E zëmë se unë e kam gabim. Më thuaj pak se si shqiptohet ajo fjalë në hebraisht. se jam shumë kurioz ta mësoj. Dhe as që bëhet fjalë për Muhamedin aty or çun por ajo fjalë përkthehet po ashtu siç shkruhet edhe në shqip: tërheqës, shumë i dëshirueshëm, joshës etj. Kantiku i Kantikëve është shprehje e dashurisë njerëzore dhe në rastin e vargut 16, nusja është duke folur, duke lavdëruar bukurinë e dhëndrit. Ç'lidhje ka Muhamedi aty?

Hiqni dorë nga të bërit ekspertin në çështjet Biblike. Do ishte më me vënd dhe me mend nga ana juaj nëse kërkonit të mësonit diçka më tepër dhe jo të hiqeni si eksperta. Ti bën copy-paste të një materiali pa e lexuar dhe pa e studiuar ti vetë i pari. Dhe del bllof, del jashtë loje me vetë këmbët e tua.

Pres përgjigjen e leximit të fjalës. Por meqë do ia dalësh mbanë me një fjalë, do ishte mirë sikur të sillje komplet vargun se si lexohet në hebraisht dhe kuptimin e tij.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    sopra, rri i qetë dhe merre një gotë raki! Ndersa kur bënë pytje dhe bisedon me shqiptar fol shqip.

Gëzuar me konjak

Edhe mishi (berxolla) po pjeket;

Sipas ketij verseti biblik ti je Mashtrues dhe i papaster qe pi pije dehese.

9 "Mos pini verë as pije dehëse as ti as bijtë e tu, kur do të hyni në çadrën e mbledhjes, që të mos vdisni; do të jetë një ligj i përjetshëm për të gjithë brezat tuaj,

10 me qëllim që të mundni të dalloni midis të shenjtit dhe mashtruesit, midis të papastrit dhe të pastrit,
    11 dhe të mundni t`u mësoni bijve të Izraelit të gjitha ligjet, që Zoti u ka dhënë atyre me anë të Moisiut".(Leviticu 10)

Mire, dhiaten e vjeter se zbatoni por dhiaten e re pse?

18 Dhe mos u dehni me verë, në të cilën ka shthurje, por mbushuni me Frymë,{Efesianëve 5}

21 Éshtë mirë të mos hajë mish njeriu, as të mos pijë verë, as të mos bëjë gjë që mund ta çojë vëllanë tënd të pengohet, ose të skandalizohet ose të dobëson.{Romans 14}
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Ok. E zëmë se unë e kam gabim. Më thuaj pak se si shqiptohet ajo fjalë në hebraisht. se jam shumë kurioz ta mësoj. Dhe as që bëhet fjalë për Muhamedin aty or çun por ajo fjalë përkthehet po ashtu siç shkruhet edhe në shqip: tërheqës, shumë i dëshirueshëm, joshës etj. Kantiku i Kantikëve është shprehje e dashurisë njerëzore dhe në rastin e vargut 16, nusja është duke folur, duke lavdëruar bukurinë e dhëndrit. Ç'lidhje ka Muhamedi aty?

Hiqni dorë nga të bërit ekspertin në çështjet Biblike. Do ishte më me vënd dhe me mend nga ana juaj nëse kërkonit të mësonit diçka më tepër dhe jo të hiqeni si eksperta. Ti bën copy-paste të një materiali pa e lexuar dhe pa e studiuar ti vetë i pari. Dhe del bllof, del jashtë loje me vetë këmbët e tua.

Pres përgjigjen e leximit të fjalës. Por meqë do ia dalësh mbanë me një fjalë, do ishte mirë sikur të sillje komplet vargun se si lexohet në hebraisht dhe kuptimin e tij.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Të tregova nje here : Hiko mamtakim vé khulo Mahamad im , zé dodi vé zé réi , bnot yarushalaim

Por mos rri shume larg, sepse do ti kthehem perseri kesaj teme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin

9 "Mos pini verë as pije dehëse as ti as bijtë e tu, kur do të hyni në çadrën e mbledhjes, që të mos vdisni; do të jetë një ligj i përjetshëm për të gjithë brezat tuaj,

10 me qëllim që të mundni të dalloni midis të shenjtit dhe mashtruesit, midis të papastrit dhe të pastrit,
    11 dhe të mundni t`u mësoni bijve të Izraelit të gjitha ligjet, që Zoti u ka dhënë atyre me anë të Moisiut".(Leviticu 10)

18 Dhe mos u dehni me verë, në të cilën ka shthurje, por mbushuni me Frymë,{Efesianëve 5}

21 Éshtë mirë të mos hajë mish njeriu, as të mos pijë verë, as të mos bëjë gjë që mund ta çojë vëllanë tënd të pengohet, ose të skandalizohet ose të dobëson.{Romans 14}

Tash vien dhe do te postojn versete biblike qe autorizojn mishin e derrit dhe pirjën e alkoholit, e gjithe kete e bejn ne injoranc, sepse nuk e din qe po e kundërshtojn BIBLËN, e jo tye !

Si ishte ajo fjala në sofrën e famshme ? Hane mishin tim (Te Jezusit), Pine kete vere, sepse eshte gjaku im ?

Nuk e di a i eshte drejtuar nje bashkie kanibalesh, apo besimtaresh ? Si eshte halli me pas ? Kush e konsumoi trupin e Jezusit ?... po mendoj "t'zotit" ?

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Të tregova nje here : Hiko mamtakim vé khulo Mahamad im , zé dodi vé zé réi , bnot yarushalaim

Por mos rri shume larg, sepse do ti kthehem perseri kesaj teme.

Ky shqiptim është thjesht një copy-paste or çun. Po shko përgatitu më mirë dhe hajde të servirësh ato xhevahiret e tua se deri tani ke ngelur viktimë e arabëve.

Tash vien dhe do te postojn versete biblike qe autorizojn mishin e derrit dhe pirjën e alkoholit, e gjithe kete e bejn ne injoranc, sepse nuk e din qe po e kundërshtojn BIBLËN, e jo tye !

Si ishte ajo fjala në sofrën e famshme ? Hane mishin tim (Te Jezusit), Pine kete vere, sepse eshte gjaku im ?

Nuk e di a i eshte drejtuar nje bashkie kanibalesh, apo besimtaresh ? Si eshte halli me pas ? Kush e konsumoi trupin e Jezusit ?... po mendoj "t'zotit" ?

Nëse ne jemi injorantë ose jo këtë gjë do ta shohim së shpejti. Sa më shpejt ti vini fre gojës suaj dhe të pushoni së llomotituri nëpër forume dhe të të bërit ekspertin e çështjeve biblike, aq më pak probleme do ti shkaktoni vetes tuaj.

Ti dhe bashkëbesimtari yt Mjekësia dhe të gjithë bashkëbesimtarët tuaj, zgjidhni njëherë problemet e besimit tuaj dhe pastaj hajdeni dhe merakosuni për të krishterët.

Citim Postuar më parë nga Mjekesia

Mjekësia. Nëse i krishteri e zbaton ose jo Biblën, ka një Zot të cilit do ti japë llogari. Ti çfarë problemi ke saktësisht në këtë pikë? Të ka caktuar gjë Zoti ty në vendin e Tij? Shiko or çun punën tënde dhe lëri të krishterët të bëjnë ashtu si Zoti i tyre i drejton.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Si kaloj kjo pa u "lexuar" ndersa mishi i derrit ua pengoj sytë!!

sopra dhe Mjeksia, keni menduar ndonjiher per këtë?

Krahaso shkrimet islamike; Kurani-sura 5:31 me Shkrimet-traditat hebrenje jasht biblike ku gjejmë që një përrallë hebreje, një legjendë, një mit është e përsëritur si një fakt historik në Kuran dhe ju sot i besoni!!!!!

PSH:

Kurani-sura 5:31

“Atëherë Allahu dërgoi një korb, i cili gërmoi tokën për t’i treguar atij sesi të fshihte trupin e vëllait të tij. ‘I mjeri unë!’ tha ai; ‘nuk isha as në gjendje si ky korb, që të fshihja trupin e vëllait tim? Atëherë ai u mbush plot me dëshpërim.”

Krahaso shkrimet islamike; Kurani-sura 5:31 me Shkrimet-traditat hebrenje jasht biblike qe ishin perralla:

Lexo me kujdes:
    Targumi i Jonatanit-ben-Uziah

“Adami dhe Eva ishin ulur ishin ulur pranë kufomës, duke vajtuar pa ditur se çfarë të bënin, sepse ata nuk kishin njohuri rreth varrosjes. Një korb erdhi aty, mori trupin e vdekur të shokut të tij, dhe duke gërmuar në tokë, e varrosi para syve të tyre. Adami tha, ‘’le të ndjekim shembullin e korbit’’, ‘ kështu mori trupin e Abelit dhe e varrosi.”

Nuk ka dyshim se Kurani është sherbyer me perralla te hebrenjëve në kohen e Muhes së juaj. Ky artikull deshmon pra siq lexuam, nëse krahasojmë këto dy shkrime kuptojmë se; të dyja historitë janë në mënyrë misterioze të ngjashme. Ne mund të përmbledhim që ishte prej kësaj që Muhamedi, ose ndonjë përpilues tjetër mori këtë histori. Ajo qe m/ iriton është se prej kësaj gjejmë që një përrallë hebreje, një legjendë, një mit është e përsëritur si një fakt historik në Kuran!!.

Zoti u bekoftë.
    toni77
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 82 prej 110 FillimFillim ... 3272808182838492 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •