Close
Faqja 84 prej 110 FillimFillim ... 3474828384858694 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 831 deri 840 prej 1091
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga sopra Lexo Postimin
    Shtegtar, se pari te flm per komplimentet.

Se dyti ;

Nuk do t'insistoj me shume ne Muhamed-im, edhe pse e keni gabim, dhe un ju thash qe termët kan qen te modifikuara per x arsye qe vet Vatikani duhet ditur, sikurse eshte rasti me ungjillin e Bernabes, kusheririt te "shen" Palit.

Besimi im nuk eshte qe 1'4oo vite, ky besim daton qe nga Njeriu i parë në tokë, Adami, dhe përmbledhe të gjitha librat qe jan shpallur nga i Lartmadheruari, I vetmi Zotë që eshte Një ! Aty eshte sqaruar e vërteta nga gënjeshtra, kurse bibla 6oo vite me par, paralajmeronte qe E verteta do t'ju vie, dhe ajo do t'ju bej te lire.

Un te ftoj, nese nuk eshte mekat per ju qe ta lexoni Kur'anin dhe ta kuptoni se për cka behet fjala me saktesisht.

Te permenda Muhamedin a.s. dhe bere mir qe mi kerkove provat. Lexo tek Ligji i Përtërirë, kapitulli 18 :

15. Zoti, Perëndia yt, do të krijojë për ty një profet si unë në mes teje dhe vëllezërve të tu; atë keni për ta dëgjuar,

16. në bazë të gjithë atyre gjërave që i kërkove Zotin, Perëndinë tënd, në Horeb, ditën e asamblesë, kur the: "Të mos dëgjoj më zërin e Zotit, Perëndisë tim, dhe të mos shoh më këtë zjarr të madh, që unë të mos vdes".

17. Dhe Zoti më tha: "Atë që thanë, është mirë;

18. unë do të nxjerr për ta një profet nga gjiri i vëllezërve të tyre dhe do të vë në gojën e tij fjalët e mia, dhe ai do t`u thotë atyre të gjitha ato që unë do t`i urdhëroj.

19. Dhe do të ndodhë që në se dikush nuk i dëgjon fjalët e mia që ai thotë në emrin tim, unë do t`i kërkoj llogari.

20. Por profeti që pretendon të thotë në emrin tim një gjë për të cilën unë e kam urdhëruar ta thotë ose që flet në emër të perëndive të tjera, ai profet do të vritet"

Kur ne shqyrtojmë, studiojmë me kujdes fjalët e këtij teksti, shohim se ajo nuk është për Jezusin ashtu siç pretendonin të krishterët. Arsyet për këtë bindje mund ti rezumojm në gjetjet dhe vërejtjet në vijim:

1. Edhe pse Jezusi ishte ndërmjet hebrenjve dhe kishte filluar misionin e tij, ai nuk ishte i njohur si Profeti që fliste profecia e mësipërme tek Ligji i Përtërirë. Por Judenjtë e dalluan nga Pejgamberi i pritur. Këtë pikë ne do ta nxjerrim nga studimi i bërë nga priftërinjtë dhe Levitët, të dërguar nga Judenjtë, të Zhan-Baptistes. Ata kishin, plotbesimin që Gjoni është profet, por megjithate, ata dëshironin që ta identifikonin. Atij i përmendën 3 karaktere: Krishtin, Elia-n dhe Profetin. Por ai tha se asnjëri nga këta tre nuk ishte :

19. Dhe kjo është dëshmia e Gjonit, kur Judenjtë i dërguan nga Jeruzalemi priftërinj dhe levitë për ta pyetur: ``Kush je ti?``.

20. Ai edhe e rrëfeu, edhe nuk e mohoi, dhe rrëfeu: ``Unë nuk jam Krishti``.

21. Atëherë ata e pyetën: ``Kush je, pra? A je Elia?``. Ai tha: ``Nuk jam!``.
    ``Je ti profeti?``. Dhe ai përgjigjej: ``Jo!``.

22. Atëherë ata i thanë: ``Kush je ti, që t`u japim përgjigje atyre që na dërguan? Ç`thua për veten tënde?``.

23.Ai u përgjigj: ``Unë jam zëri i atij që bërtet në shkretëtirë: drejtoni udhën e Zotit, sikurse tha profeti Isaia``.

24. Dhe ata që qenë dërguar, ishin nga farisenjtë;

25. ata e pyetën dhe i thanë: ``Atëherë pse ti pagëzon, kur nuk je as Krishti, as Elia, as profeti?``.
    (Gjoni 1)

Nga ky tekst kemi mësuar se jan tri personazhe: "Krishti"që me siguri duhët të jetë Jezusi, "Elia", i cili mund të jetë Gjoni Baptisti (sipas te dhenave gojore, atribuuar Jezusit tek Mateu 11: 7-15) dhe më në fund Pejgamberi/Profeti.

Identifikimi i personazheve na ofron pak për momentin, por çfarë duhët që ne të mësojm nga kjo dëshmi, është numri i tyre dhe në veçanti dallimin midis Krishtit dhe Profetit.

Po kush është ky profet nëse nuk është Muhamedi ?

Cila profeci e Muhamedit a.s., nuk përputhët me përshkrimët e Jezusit a.s. ?

Për ta mbeshtetur kete fakt, dhe për të theksuar dallimin që bërën Judenjtë në atë kohë ndërmjet Krishtit dhe Profetit, ne gjetëm nje tjetër tekst nga Ungjilli i Gjonit, 7 :40-43:

4o. Shumë veta nga turma, kur i dëgjuan këto fjalë, thoshnin: ``Ky është me të vërtetë Profeti!``.

41. Të tjerë thoshnin: ``Ky është Krishti``. Kurse të tjerë thoshnin: ``Vallë nga Galilea vjen Krishti?

42. A nuk thotë Shkrimi se Krishti vjen nga pasardhja e Davidit dhe nga Bethlehemi, fshati ku jetonte Davidi?``.

43. Kështu pati përçarje në turmë për shkak të tij.

...ps / E vazhdojmë me von, sepse ka shume per te thene, der atehere, shpresoj qe do ta perdoresh logjikën ne vend te krenaris dhe nostalgjis !

Selam !

Po më vjen era dështim në rrjedhën e kësaj teme. Taktikat e njohura të përdorura me vite me rradhë nga ana juaj. Atje ku dështoni, përpiqeni ta anashkaloni duke u përjekur të hapni shtigje të tjera.

Nuk mund të bësh diskutim me copy-paste. Kjo tregon papjekuri dhe dobësi. As që ia vlen të merresh me ju dhe nuk e kuptoj se çfarë synimi kanë disa që rrinë e diskutojnë kot më kot me ju dhe harxhojnë kohën me gjëra që nuk ia vlejnë. U futa në këtë bisedë thjesht për të vënë në dukje edhe njëherë mendjengushtësinë që ju karakterizon si myslimanë. E hani shumë kollaj sapunin për djathë nga arabët dhe më vjen keq që jeni katandisur në këtë gjendje. Mjerë Shqipëria.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Nuk do t'insistoj me shume ne Muhamed-im, edhe pse e keni gabim, dhe
    Jo, insisto dhe njeke sa te duash nese ke hapesirë per genjeshtra tjeter???!!!!

Besimi im nuk eshte qe 1'4oo vite, ky besim daton qe nga Njeriu i parë në tokë, Adami, dhe përmbledhe të gjitha librat qe jan shpallur nga i Lartmadheruari, I vetmi Zotë që eshte Një !
    Besimi i yt daton dikund 100 vite pasi qe te rrahi dru turku dhe të islamizoj me zor duke të dhunuar. Ik se nuk eshte budall ai qe ka thënë; "turku do zor" ti atë qe te ka dhënë zor e ke perqafuar dhe ia ke perqafuar traditen dhe fenë, tash del dhe mburresh duke cituar si papagall me rreshta te pergjysëmuar dhe të shemtuar, duke i vjedhur nga Bibla kinse je duke ditur diçka, a realisht, as lidhje nuk kan me realitetin ato qe ti i thua.

Un te ftoj, nese nuk eshte mekat per ju qe ta lexoni Kur'anin dhe ta kuptoni se për cka behet fjala me saktesisht.
    Te krishterët lexojnë por nuk marrin deshmi nga Kurani sepse atyre u mjafton deshmia biblike mbi Zotin, te krishterët nuk marrin nga shkrimet e tjera per ta deshmuar besimin etyre sikurse e bëni ju duke cituar nga Bibla në mungesë të deshmive kuranore pasi qe ju keni perqafuar një liber plot me perralla pagane dhe mendoni se ka diçka se ia vlenë. Lere more se eshte turp te dilni ne rrugë me këto qe keni, keni kthye perrallat pagano-arabe te shekullit te gjashtë në propagandë fetare duke besuar kinse janë nga Zoti, edhe ma e zezë, keni marrur mësime nga një person qe vrau njerez, keqtrajtoj dhe izoloj në robëri, vrau dhe dhunoj me mijra e mijra njerez, martoj me dhjetra gra ne menyrë të paligjshme dhe të dhunshme deri edhe fëmijë gjasht vjeqare, dreqit i vjen çudi, dreqit i vjen me vjellë dhe njëkohsisht dreqit i vjen per të qeshur kur e mendon ai se kush ishte personi qe ju mbani per profet dhe ju shpresoni dhe besoni ne mesimet e tij!! Mazamakeq per ju more bacë!!!

19. Dhe kjo është dëshmia e Gjonit, kur Judenjtë i dërguan nga Jeruzalemi priftërinj dhe levitë për ta pyetur: ``Kush je ti?``.

20. Ai edhe e rrëfeu, edhe nuk e mohoi, dhe rrëfeu: ``Unë nuk jam Krishti``.

21. Atëherë ata e pyetën: ``Kush je, pra? A je Elia?``. Ai tha: ``Nuk jam!``.
    ``Je ti profeti?``. Dhe ai përgjigjej: ``Jo!``.

22. Atëherë ata i thanë: ``Kush je ti, që t`u japim përgjigje atyre që na dërguan? Ç`thua për veten tënde?``.

23.Ai u përgjigj: ``Unë jam zëri i atij që bërtet në shkretëtirë: drejtoni udhën e Zotit, sikurse tha profeti Isaia``.

24. Dhe ata që qenë dërguar, ishin nga farisenjtë;

25. ata e pyetën dhe i thanë: ``Atëherë pse ti pagëzon, kur nuk je as Krishti, as Elia, as profeti?``.
    (Gjoni 1)

Nga ky tekst kemi mësuar se
    Nga ky tekst kemi mësuar se
    Ke mesuar por ato qe nuk i paske mesuar qe se po i postoj unë dhe mësoj,"Unë e pashë dhe dëshmoj: Ky është Biri i Hyjit"
    këtë ma kryesoren mësoje pasiqe po i beson Gjonit dhe shkrimeve te tij, kjo qe po i postoj, janë vazhdim i asaj qe ti e postove, lexoje me kujdes komplet rreshtin 19- 34:

19 Dhe, ja, dëshmia e Gjonit!

Kur judenjtë nga Jerusalemi dërguan (tek ai) priftërinj dhe levitë për ta pyetur: “Kush je ti?” 20 ai pranoi, nuk e mohoi, por dëshmoi:

“Unë nuk jam Mesia!”

21 “Kush, pra? ‑ e pyetën ata ‑ A mos je Elia?”

“Nuk jam! ‑ u përgjigj.”

“A je Profeti?”

“Jo!” ‑ ua ktheu.

22 Atëherë i thanë:

“Kush je, që t’u kthejmë përgjegje atyre që na dërguan?”

23 Ai tha:

“Unë jam zëri i atij që bërtet në shkretëtirë:

rrafshoni udhën e Zotit!’ siç tha Isaia profet.”

24 Disa prej të dërguarve ishin farisenj.
    25 Ata e pyetën:

“Pse, atëherë, pagëzon, kur s’je as Mesia, as Elia, as Profeti?”

26 Gjoni u përgjigj:

“Unë pagëzoj me ujë. Në mesin tuaj është një që ju nuk e njihni.
    27 Është ai që po vjen pas meje, por të cilit [unë] nuk jam i denjë t’ia zgjidh as rripat e sandaleve.”

28 Kjo ndodhi në Betani, përtej Jordanit, ku Gjoni po pagëzonte.

29 Të nesërmen Gjoni e pa Jezusin duke ardhur drejt tij e tha:

“Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës!

30 Ky është ai, për të cilin thashë:

‘Pas meje vjen një njeri, i cili është më i madh se unë, sepse ishte përpara meje!’

31 Nuk e kam njohur as vetë, por arsyeja pse erdha e jam duke pagëzuar me ujë është që ky t’i zbulohet Izraelit.”

32 Gjoni dëshmoi edhe:

“E pashë Shpirtin Shenjt tek zbriti prej qiellit porsi pëllumb dhe zuri vend mbi të.
    33 Unë nuk e njihja atë, porse Ai që më dërgoi të pagëzoj me ujë, Ai edhe më tha: ‘Në atë që të shohësh se zbret Shpirti Shenjt dhe zë vend në të, ai është që pagëzon me Shpirtin Shenjt.
    34 Unë e pashë dhe dëshmoj: Ky është Biri i Hyjit.”

...ps / E vazhdojmë me von, sepse ka shume per te thene, der atehere, shpresoj qe do ta perdoresh logjikën ne vend te krenaris dhe nostalgjis !
    Qe mos me të hjekësh keq ti, ja ku e ke linkun dhe merre pergjigjen ndaj atyre perrallave arabe qe ti i postove me kopy/paste, te krishterët ua kan dhënë pergjigjen moti atyre:
    http://www.jezusi.com/artikuj/a%20fl...0Muhamedin.htm

Selam !
    Gjumë të ëmbël!
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 22-02-2010 më 20:30
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Po më vjen era dështim në rrjedhën e kësaj teme. Taktikat e njohura të përdorura me vite me rradhë nga ana juaj. Atje ku dështoni, përpiqeni ta anashkaloni duke u përjekur të hapni shtigje të tjera.

Nuk mund të bësh diskutim me copy-paste. Kjo tregon papjekuri dhe dobësi. As që ia vlen të merresh me ju dhe nuk e kuptoj se çfarë synimi kanë disa që rrinë e diskutojnë kot më kot me ju dhe harxhojnë kohën me gjëra që nuk ia vlejnë. U futa në këtë bisedë thjesht për të vënë në dukje edhe njëherë mendjengushtësinë që ju karakterizon si myslimanë. E hani shumë kollaj sapunin për djathë nga arabët dhe më vjen keq që jeni katandisur në këtë gjendje. Mjerë Shqipëria.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Më bëni nderë me kësi lloj replikash.

Allahu është dëshmitar që ju lexuat, dëgjuat e nuk besuat !

Përgjegjësia është në kampin tuaj.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mos e paraqit aq "Konfuzion" sepse nuk është ashtu. Mua nuk me ka mësuar prifti katolik sikurse thua, por unë kam shkruar dhe po e perseris edhe njëher se kjo qe thuhet eshte një krahasim i shkrimeve islamike; Kurani-sura 5:31 me Shkrimet-traditat hebrenje jasht biblike qe ishin perralla ejo diçka tjeter.

Tash, unë kuptoj at "Konfuzion"-in tënd por lexoje edhe njëher dhe bindu se nuk eshte punë prifti katolik por eshte punë e një perralle hebrenje e shekullit te gjashtë në Arabi qe erdhi dhe u bë histori kuranore kinse burimin e ka nga Zoti. mos u nxej ti ore mik se unë nuk kam ndonji arsye.

Lexoje edhe njëher dhe bindu;

Krahaso shkrimet islamike; Kurani-sura 5:31 me Shkrimet-traditat hebrenje jasht biblike ku gjejmë që një përrallë hebreje, një legjendë, një mit është e përsëritur si një fakt historik në Kuran dhe ju sot i besoni!!!!!

PSH:

Kurani-sura 5:31

“Atëherë Allahu dërgoi një korb, i cili gërmoi tokën për t’i treguar atij sesi të fshihte trupin e vëllait të tij. ‘I mjeri unë!’ tha ai; ‘nuk isha as në gjendje si ky korb, që të fshihja trupin e vëllait tim? Atëherë ai u mbush plot me dëshpërim.”

Krahaso shkrimet islamike; Kurani-sura 5:31 me Shkrimet-traditat hebrenje jasht biblike qe ishin perralla:

Lexo me kujdes:

Targumi i Jonatanit-ben-Uziah
    “Adami dhe Eva ishin ulur ishin ulur pranë kufomës, duke vajtuar pa ditur se çfarë të bënin, sepse ata nuk kishin njohuri rreth varrosjes. Një korb erdhi aty, mori trupin e vdekur të shokut të tij, dhe duke gërmuar në tokë, e varrosi para syve të tyre. Adami tha, ‘’le të ndjekim shembullin e korbit’’, ‘ kështu mori trupin e Abelit dhe e varrosi.”

Nuk ka dyshim se Kurani është sherbyer me perralla te hebrenjëve në kohen e Muhes së juaj. Ky artikull deshmon pra siq lexuam, nëse krahasojmë këto dy shkrime kuptojmë se; të dyja historitë janë në mënyrë misterioze të ngjashme. Ne mund të përmbledhim që ishte prej kësaj që Muhamedi, ose ndonjë përpilues tjetër mori këtë histori. Ajo qe më iriton është se prej kësaj gjejmë që një përrallë hebreje, një legjendë, një mit është e përsëritur si një fakt historik në Kuran!!.

Arsyeja pse e perserita kete shkrim eshte pse ky anëtar në vend të pergjigjes apo të heshtjes, lidhur me ket artikull, ai më akuzoj se; "Nuk e di sa te ka mesuar ty ai prifti katolik" dhe e paraqiti si; "Konfuzion???"! Prandaj as njëra as tjetra nuk janë, por, ky artikull shpjegon - bënë një krahasim të shkrimit islamike; Kurani-sura 5:31 me shkrimet-traditat hebrenje jasht biblike ku gjejmë që një përrallë hebreje e shekullit te gjashtë në Arabi dhe qe vjen dhe zen vend në historinë kuranore si shkrim-fjalë e Zotit. Prandaj, as nuk eshte "Konfuzion" sikurse thua as "mësim i priftit" por thjeshtë, perrallë e dikujtë gjatë shekullit te gjashtë, e argumentuar dhe qe ka shenime mbi të dhe qe janë të postuara, dhe, po kjo perrallë pagane, vjen dhe bëhet shtyllë kuranore - qe Kurani e mbanë si "tregim historik nga Perendia"!!!

Ma ban hallall.

toni77
    Edhe njehere por ta perseris,

Talmudi tek hebrejte ka qene shpjeguesi i teuratit.Sic kemi ne muslimanet sot Hadithin hebrejte kane Talmudin.Nese ne talmud thuhet se Korbi i mesoi Kabilit si ta varrosi vellain e Tij dhe kjo gje permendet ne Kuran ska asnje gje te keqe.Sepse Shume gjera qe thuhen ne Talmud dhe Bibel mund te jene njelloj me ato qe thuhen ne Islam.Islami nuk e mohon faktin se ne bibel mund te kete gjera te drejta dhe te sakta porse nje pjese e saj eshte e ndryshuar nga njerzit ne Dhiaten e vjeter por dhe ne Dhiaten e re qe shumicen e saj e ka shkruar Pali me nxenesit e tij.
    Qe njerzit mos besonin ndryshimet dhe trillimet biblike te cilat i atribohen Zotit nderkohe jane fjale njerzish si Pali me shoke Zoti solli Kuranin per te treguar se kush prej tyre fjaleve eshte e sakte dhe kush jo.

5:15.
    O ithtarë të librit, juve ju erdhi i dërguari Jonë që ju sqaron shumë nga ajo që fshihnit prej librit, e për shumë nuk jep sqarime. Juve ju erdhi nga All-llahu dritë, dhe libër i qartë.

4:46.
    Një palë nga jehuditë është që ndryshojnë fjalët (e Zotit) nga vendet e veta, e (kur i thërret ti) ata thonë: "Dëgjuam (fjalën tënde) dhe kundërshtuam (thirrjen tënde), dhe thonë: "dëgjo mos dëgjofsh!" (dhe thonë): "Raina" (këto i thonë) duke përdredhur gjuhët e tyre dhe duke atakuar fenë. E sikur të thoshin ata: "Dëgjuam, respektuam, dëgjo dhe vështrona", do të ishte më e drejtë, por për shkak të refuzimit të tyre, All-llahu i mallkoi, prandaj besojnë vetëm pak (besim gjysmak).

5:13.
    Për shkak se ata e thyen zotimin e tyre, Ne i mallkuam ata, dhe zemrat e tyre i bëmë të forta (të shtangura). Ata i ndryshojnë fjalët (në Tevrat) nga domethënia e tyre dhe braktisën një pjesë me të cilën ishin urdhëruar. Ti vazhdimisht do të vërejsh tradhtinë e një pjese të tyre, përpos një pakice nga ata. Pra falju dhe hiqu tyre. All-llahu i do ata që bëjnë mirë.
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Jo, insisto dhe njeke sa te duash nese ke hapesirë per genjeshtra tjeter???!!!!

Besimi i yt daton dikund 100 vite pasi qe te rrahi dru turku dhe të islamizoj me zor duke të dhunuar. Ik se nuk eshte budall ai qe ka thënë; "turku do zor" ti atë qe te ka dhënë zor e ke perqafuar dhe ia ke perqafuar traditen dhe fenë, tash del dhe mburresh duke cituar si papagall me rreshta te pergjysëmuar dhe të shemtuar, duke i vjedhur nga Bibla kinse je duke ditur diçka, a realisht, as lidhje nuk kan me realitetin ato qe ti i thua.

Te krishterët lexojnë por nuk marrin deshmi nga Kurani sepse atyre u mjafton deshmia biblike mbi Zotin, te krishterët nuk marrin nga shkrimet e tjera per ta deshmuar besimin etyre sikurse e bëni ju duke cituar nga Bibla në mungesë të deshmive kuranore pasi qe ju keni perqafuar një liber plot me perralla pagane dhe mendoni se ka diçka se ia vlenë. Lere more se eshte turp te dilni ne rrugë me këto qe keni, keni kthye perrallat pagano-arabe te shekullit te gjashtë në propagandë fetare duke besuar kinse janë nga Zoti, edhe ma e zezë, keni marrur mësime nga një person qe vrau njerez, keqtrajtoj dhe izoloj në robëri, vrau dhe dhunoj me mijra e mijra njerez, martoj me dhjetra gra ne menyrë të paligjshme dhe të dhunshme deri edhe fëmijë gjasht vjeqare, dreqit i vjen çudi, dreqit i vjen me vjellë dhe njëkohsisht dreqit i vjen per të qeshur kur e mendon ai se kush ishte personi qe ju mbani per profet dhe ju shpresoni dhe besoni ne mesimet e tij!! Mazamakeq per ju more bacë!!!

Ke mesuar por ato qe nuk i paske mesuar qe se po i postoj unë dhe mësoj,"Unë e pashë dhe dëshmoj: Ky është Biri i Hyjit"
    këtë ma kryesoren mësoje pasiqe po i beson Gjonit dhe shkrimeve te tij, kjo qe po i postoj, janë vazhdim i asaj qe ti e postove, lexoje me kujdes komplet rreshtin 19- 34:

19 Dhe, ja, dëshmia e Gjonit!

Kur judenjtë nga Jerusalemi dërguan (tek ai) priftërinj dhe levitë për ta pyetur: “Kush je ti?” 20 ai pranoi, nuk e mohoi, por dëshmoi:

“Unë nuk jam Mesia!”

21 “Kush, pra? ‑ e pyetën ata ‑ A mos je Elia?”

“Nuk jam! ‑ u përgjigj.”

“A je Profeti?”

“Jo!” ‑ ua ktheu.

22 Atëherë i thanë:

“Kush je, që t’u kthejmë përgjegje atyre që na dërguan?”

23 Ai tha:

“Unë jam zëri i atij që bërtet në shkretëtirë:

rrafshoni udhën e Zotit!’ siç tha Isaia profet.”

24 Disa prej të dërguarve ishin farisenj.
    25 Ata e pyetën:

“Pse, atëherë, pagëzon, kur s’je as Mesia, as Elia, as Profeti?”

26 Gjoni u përgjigj:

27 Është ai që po vjen pas meje, por të cilit [unë] nuk jam i denjë t’ia zgjidh as rripat e sandaleve.”

28 Kjo ndodhi në Betani, përtej Jordanit, ku Gjoni po pagëzonte.

29 Të nesërmen Gjoni e pa Jezusin duke ardhur drejt tij e tha:

“Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës!

30 Ky është ai, për të cilin thashë:

‘Pas meje vjen një njeri, i cili është më i madh se unë, sepse ishte përpara meje!’

31 Nuk e kam njohur as vetë, por arsyeja pse erdha e jam duke pagëzuar me ujë është që ky t’i zbulohet Izraelit.”

32 Gjoni dëshmoi edhe:

“E pashë Shpirtin Shenjt tek zbriti prej qiellit porsi pëllumb dhe zuri vend mbi të.
    33 Unë nuk e njihja atë, porse Ai që më dërgoi të pagëzoj me ujë, Ai edhe më tha: ‘Në atë që të shohësh se zbret Shpirti Shenjt dhe zë vend në të, ai është që pagëzon me Shpirtin Shenjt.
    34 Unë e pashë dhe dëshmoj: Ky është Biri i Hyjit.”

Qe mos me të hjekësh keq ti, ja ku e ke linkun dhe merre pergjigjen ndaj atyre perrallave arabe qe ti i postove me kopy/paste, te krishterët ua kan dhënë pergjigjen moti atyre:
    http://www.jezusi.com/artikuj/a%20fl...0Muhamedin.htm

Gjumë të ëmbël!

Të ndjej me nerva Tony, je mir ?

Citatët biblike që i postove, mi solle per ti trajtuar ato tjerat si "perralla" apo çka është puna e tyre ?

Kurse shkrimin qe me solle, mbi 30 here ishte shkruar "qesharake" duke mos dhënë asnjë shpjegim racional ! Edhe priftërinjt i keni të pa-aftë. Por megjithatë, do t'mu bënte nder i madhë sikur ti ftoje edhe ata në bisedat që do t'vijojnë

Sepse un do e vazhdoj përsëri sonte dhasht Allahu i Lartmadhëruar, do të dëgjosh shkrime biblike dhe hinduse që flasin për Muhamedin Salallahu-alejhi-we-selem !

Dhe tani do te flasim per "trinitetin" dhe doktrinat e saja, hyjnin e Jezusit, për autorët e Biblës (Që nuk është fjala e Zotit, por dëshmitë e njerëzve), mbi kryçezimin e Jezusit, ungjillin e Bernabes, arsyet e misionarëve të konvertuar etj,. etj,... jan diku 50 tema që do ti bisedojmë rreth e për-rreth Krishterizmit !

Pra mos harro sonte të vish vet i 4o-dhjeti para ekranit !

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    sopra/r'posa, anëtar ne F SH si "fillestar" apo i perjashtuar s'ka rendesi te e fundit, por e rendesishme eshte se ato pakez shkrime qe i ke, pasiqe me kete emer "sopra" je si anëtar i ri, pra ato pakë shkrime qe i ke, 85% te shkrimeve janë shpifje dhe genjeshtra kunder Krishtit, Bibles dhe të Krishterve, kunder besimit te Krishter dhe urrejtje ndaj te Krishterve, besimit dhe Zotit te tyre!!

Misioni i yt eshte dukshem - armiqesi me Krishtin, mos qofsha në lëkuren tënde!!!

Citatët biblike që i postove, mi solle per ti trajtuar ato tjerat si "perralla" apo çka është puna e tyre ?

Jo,
    Citatet Biblike qe i postova janë pjesë e atyre rreshtave qe ti i postove por ti nuk i postove komplet sikurse janë të shkruar në Bibel, andaj, unë i postova komplet ashtu sikurse edhe janë te shkruara dhe jo pjesrisht. Perndryshe, pershkruajnë te gjitha ato qe djalli dhe këlyshet e djallit-ushtar te tij-kunder Krishtit, rrethqethen dhe nuk mund ti citojnë.

Psh;
    Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës!" Djallit i pershtatet të mohohet shlyrjen emekatit.

"Unë e pashë dhe dëshmoj: Ky është Biri i Hyjit" Djallit i pershtatet të mohohet birsia e Krishtit si Bir i Perendisë!

"rafshoni udhën e Zotit" Djallit i pershtatet të mohohet Krishtin Zot!

"epse ishte përpara meje" Djallit i pershtatet të mohohet qe Krishti është para qe të krijohet Bota!

“E pashë Shpirtin Shenjt tek zbriti prej qiellit.." Djallit i pershtatet të mohohet e Verteta mbi Shpirtin e Shenjt!

"Në atë që të shohësh se zbret Shpirti Shenjt dhe zë vend në të.." Djallit i pershtatet të mohohet zbritja dhe banimi i SHpirtit të Shenjt në njeri!

"ai është që pagëzon me Shpirtin Shenjt" Djallit i pershtatet të mohohet pagëzimi me anë të Shpirtit të Shenjt.

Këto i postova pasi qe unë verejta se ti ke postuar pikrisht nga keta rreshta por keto i mohove, prandaj Bibla nuk eshte e shkruar te lexohet dhe të kuptohet sipas deshires së shejtanit por sipas udhëzimeve të Zotit në Shpirtin e Shenjt.

Pra kjo ishte arsyeja se pse i pata postuar pasi qe ti i anashkalove, jopse janë të pa rendesishme ato qe ti i postove, por ata rreshta nuk janë të ndarë shtu sikurs eti i postove. Te gjithë rreshtat janë të rendesishme.

E,mbi te gjitha dhe ajo qe tmerrohet djalli dhe te bijt e tij qe uluritin rrugëve si qentë e uritiur, e këtë ulurimë e bëjnë duke mohuar rreshtat dhe te Verteten Biblike eshte kjo;

“Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës"!

Ky është ai, për të cilin thashë:

"Pas meje vjen një njeri, i cili është më i madh se unë, sepse ishte përpara meje!"

Krishti është para çdo Profeti, para çdo njeriut dhe krijese, para qe të krijohet bota, Ai është ZOTI. AMEN.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-02-2010 më 09:39
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    sopra/r'posa, anëtar ne F SH si "fillestar" apo i perjashtuar s'ka rendesi te e fundit, por e rendesishme eshte se ato pakez shkrime qe i ke, pasiqe me kete emer "sopra" je si anëtar i ri, pra ato pakë shkrime qe i ke, 85% te shkrimeve janë shpifje dhe genjeshtra kunder Krishtit, Bibles dhe të Krishterve, kunder besimit te Krishter dhe urrejtje ndaj te Krishterve, besimit dhe Zotit te tyre!!

Misioni i yt eshte dukshem - armiqesi me Krishtin, mos qofsha në lëkuren tënde!!!

Jo,
    Citatet Biblike qe i postova janë pjesë e atyre rreshtave qe ti i postove por ti nuk i postove komplet sikurse janë të shkruar në Bibel, andaj, unë i postova komplet ashtu sikurse edhe janë te shkruara dhe jo pjesrisht. Perndryshe, pershkruajnë te gjitha ato qe djalli dhe këlyshet e djallit-ushtar te tij-kunder Krishtit, rrethqethen dhe nuk mund ti citojnë.

Psh;
    Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës!" Djallit i pershtatet të mohohet shlyrjen emekatit.

"Unë e pashë dhe dëshmoj: Ky është Biri i Hyjit" Djallit i pershtatet të mohohet birsia e Krishtit si Bir i Perendisë!

"rafshoni udhën e Zotit" Djallit i pershtatet të mohohet Krishtin Zot!

"epse ishte përpara meje" Djallit i pershtatet të mohohet qe Krishti është para qe të krijohet Bota!

“E pashë Shpirtin Shenjt tek zbriti prej qiellit.." Djallit i pershtatet të mohohet e Verteta mbi Shpirtin e Shenjt!

"Në atë që të shohësh se zbret Shpirti Shenjt dhe zë vend në të.." Djallit i pershtatet të mohohet zbritja dhe banimi i SHpirtit të Shenjt në njeri!

"ai është që pagëzon me Shpirtin Shenjt" Djallit i pershtatet të mohohet pagëzimi me anë të Shpirtit të Shenjt.

Këto i postova pasi qe unë verejta se ti ke postuar pikrisht nga keta rreshta por keto i mohove, prandaj Bibla nuk eshte e shkruar te lexohet dhe të kuptohet sipas deshires së shejtanit por sipas udhëzimeve të Zotit në Shpirtin e Shenjt.

Pra kjo ishte arsyeja se pse i pata postuar pasi qe ti i anashkalove, jopse janë të pa rendesishme ato qe ti i postove, por ata rreshta nuk janë të ndarë shtu sikurs eti i postove. Te gjithë rreshtat janë të rendesishme.

E,mbi te gjitha dhe ajo qe tmerrohet djalli dhe te bijt e tij qe uluritin rrugëve si qentë e uritiur, e këtë ulurimë e bëjnë duke mohuar rreshtat dhe te Verteten Biblike eshte kjo;

“Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mëkatin botës"!

Ky është ai, për të cilin thashë:

"Pas meje vjen një njeri, i cili është më i madh se unë, sepse ishte përpara meje!"

Krishti është para çdo Profeti, para çdo njeriut dhe krijese, para qe të krijohet bota, Ai është ZOTI. AMEN.
    Oh, oh oh ! C'ke ti me kete gjuhe urrejtje ndaj meje ? Un po te kisha qen pro-krishterizmit, do isha sot i krishter ! Kurse ti musliman. Por jo, ti je kundër Islamit, e un kundër Krishterizmit ! Kjo han e don ka qen keshtu ! Bile un jam shume me tolerant se ti, sepse asnjerin prej apostujve se ofendova si Homo, apo Pedofil, kurse ti s'le gje e zez pa e perdorur me gjuhën e ndytë e të flliqtë me të cilën deri me tash u shprehe. Te thash qe je i mirseardhur ne debat, por pa perdorur fjal te ndyta, sepse per teologji po flet, e jo per filma pornografike !

Un me Krishtin s'kam armiqësi, pasiqe atë e konsideroj si Profet timin. Dhe asnjehere se kam akuzuar per devijimin tuaj.
    Mos mi përmend qengjit tash, se ne nje tem me heret me the qe kafshët s'besojn ne Zot. ( te kujtohë ndoshta ).
    Tash nëse je i aftë që ta mbrojsh krishterizmin, urdhëro, e nëse vendos ta vazhdosh besimin tend ndaj Krishtit dhe gjithe historis se krishtere, atëhere mos merrë pjes këtu, sepse nuk eshte tem per ty !
    Un s'do te perdori fjal te ndyta si ti, do te jem sa me serioz, por ta dish qe kete e bej per ti demantuar disa dukuri pagane që gjindën në historin e krishtere gjithe duke e aprovuar atë Islame ! Un këtu jam per ta mbrojt Islamin, e jo Krishterizmin.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    J

“Pse, atëherë, pagëzon, kur s’je as Mesia, as Elia, as Profeti?

26 Gjoni u përgjigj:

27 Është ai që po vjen pas meje,

Gjumë të ëmbël!
    Mesia ?
    Elia ?
    Profeti ?

Mesia ishte Jezusi apo jo
    Elia ishte Gjoni pagezori edhe pse Gjoni e mohoi, sipas Jezusit ishte Gjoni (Mateu 11/14 Dhe, në daçi ta pranoni, ai është Elia, që duhej të vijë.)

Profeti qe prisnin hebrejte, kush eshte? Muhamedi a.s robi dhe i derguari i fundit iZotit qe plotesoi shpalljen profetike per gjithe njerzimin.Qe risolli dhe rilindi ligjet e Zotit ne toke ne dituri dhe praktike.Qe pergenjeshtroi politeizmin krishter dhe paganizmin arab dhe iu kundervu hipokrize cifute duke ngritur lart fjalen Monoteiste Ska Hyjni tjeter pervec Zotit.
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Krishti është para çdo Profeti, para çdo njeriut dhe krijese, para qe të krijohet bota, Ai është ZOTI. AMEN.[/U][/B][/SIZE]
    "Amen", me ben te ditur qe kjo ishte lutje e jotja. E jo si nje e vërtet që mund ta konsideronim si : absolute.

1. Jezusi ishte një Izraelit, çifut, është një shkak që ai nuk mund të jetë më i madh se Moisiu apo thjesht ta barazosh me të, sepse tek Ligji i Përtërirë 34: 10-11, aty vërejm që asnjë person nga izraelitët nuk mund të krijojnë idenë e të qënit më i madh se Moisiu !

10.Nuk doli më në Izrael një profet i ngjashëm me Moisiun, me të cilin Zoti fliste sy për sy,

11. në të gjitha shenjat dhe mrekullitë që Zoti e dërgoi të bënte në vendin e Egjiptit para Faraonit, para tërë shërbëtorëve të tij dhe tërë vendit të tij,

Pra, nëse dikush pretendon që në mesin e Izraelitëve do të lind një profet më i madh se Moisiu, ne duhët ta kundërshtojm, njësoj siç bëra tash me ty.
    Ndryshuar për herë të fundit nga sopra : 24-02-2010 më 08:33

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Mesia ?
    Elia ?
    Profeti ?

Mesia ishte Jezusi apo jo
    Elia ishte Gjoni pagezori edhe pse Gjoni e mohoi, sipas Jezusit ishte Gjoni (Mateu 11/14 Dhe, në daçi ta pranoni, ai është Elia, që duhej të vijë.)

Profeti qe prisnin hebrejte, kush eshte?

Mjeksia,

ne ate pjese te ungjillit ne shohim, me shume se sa nje manual zyrtar hebre se sa vete e kush saktesisht pritej te vinte, nje debat ne lidhje me traditat e ndryshme nder hebrej persa i takon restaurimit te Izraelit.
    Traditat kane qene te ndryshme, shpesh here jo te qarta.
    Edhe sot, kjo mund te paralelizohet me pritshmerite e ndryshme ne lidhje me ate se cfare do ndodhe ne ditet e fundit te botes.

Pra, me profet, aty nuk eshte fjala patjeter per nje person te caktuar qe pritej, aq me pak ne Arabi.

Faqja 84 prej 110 FillimFillim ... 3474828384858694 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •