Close
Faqja 1051 prej 1135 FillimFillim ... 51551951100110411049105010511052105310611101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 10,501 deri 10,510 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Shko tek mullahu apo hoxha e fol me ate menyre se ketu fluturon jashte forumit. Qafira ketu ska, ka shqiptare dhe fatkeqesisht ka dhe barbare si puna jote. Shifemi muajin tjeter.
    Darius kjo qe ke bere ti ne kete raste eshte shum e padrejt . Ne kete forum ka ofendime shum me te renda qe ju behen muslimanve dhe nuk perjashtohen ata antare, e ti per nje fjal qe e tha uvejsa menjeher reagove !!!!!!! Fundi fundit fjala qafir nuk eshte ofendim mor vlla, qafir d.m.th pa besimtar, ne kete forum kemi njerz qe nuk besojn, ateher nuk di pse ndjehen te ofenduar kur dikush ju thote pa besimtar !!!!!
    I nderuar edhe une ndjehem i ofenduar kur lexoj lloj lloj ofendime i behen islamit dhe muslimanve shqiptar dhe nuk kam cka te beje ( nuk mund ti fshij postimet), e ti apo dikush tjeter nese u ndjet te ofenduar nga fjala qafir menjeher e perjashtuat antaren, pra e perjashtuat qe keni mundsi ta beni kete !!!! Nejse nuk po e zgjas me teper sepse e di se nuk do te kete dobi kjo far ankese por nuk mujta pa i thene keto fjal.

Pershendetje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 19-02-2010 mė 06:34

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    Darius kjo qe ke bere ti ne kete raste eshte shum e padrejt . Ne kete forum ka ofendime shum me te renda qe ju behen muslimanve dhe nuk perjashtohen ata antare, e ti per nje fjal qe e tha uvejsa menjeher reagove !!!!!!! Fundi fundit fjala qafir nuk eshte ofendim mor vlla, qafir d.m.th pa besimtar, ne kete forum kemi njerz qe nuk besojn, ateher nuk di pse ndjehen te ofenduar kur dikush ju thote pa besimtar !!!!!
    I nderuar edhe un ndjehem i ofenduar kur lexoj lloj lloj ofendime qe behen islamit dhe nuk kam cka te beje ( nuk mund ti fshij postimet), e ti apo dikush tjeter nese u ndjet te ofenduar nga fjala qafir menjeher e perjashtuat antaren, pra e perjashtuat qe keni mundsi ta beni kete !!!! Nejse nuk po e zgjas me teper sepse e di se nuk do te kete dobi kjo far ankese por nuk mujta pa i thene keto fjal.

Pershendetje.
    shko mor djale ke forumi islamik i kosoves dhe e knaq shpirtin.

e keni bo forumin bordhok.beso mer cun sa ta doje zemra.

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    I nderuar edhe une ndjehem i ofenduar kur lexoj lloj lloj ofendime i behen islamit dhe muslimanve shqiptar dhe nuk kam cka te beje ( nuk mund ti fshij postimet), e ti apo dikush tjeter nese u ndjet te ofenduar nga fjala qafir menjeher e perjashtuat antaren, pra e perjashtuat qe keni mundsi ta beni kete !!!! Nejse nuk po e zgjas me teper sepse e di se nuk do te kete dobi kjo far ankese por nuk mujta pa i thene keto fjal.

Pershendetje.
    Shume interesant qenkeni ju. Andej nga forumi islamik te bejne gjemen po te besh batuta, jo me te ofendosh. Une jam perjashtuar sepse mora verejtje tek Toleranca Fetare me pretekstin "fjalor i pahijshem" pa pike lidhjeje.
    Mua nuk me pelqen moderimi me "dore te forte" por perderisa ju fetaret nuk dini te respektoni njeri-tjetrin jo me te respektoni ata qe mendojne ndryshe nga ju, dhe perderisa vete jeni shume dakort mos t`ju ngacmoje njeri ne nenforumet tuaja....pse ju ha prapanica tek nenforumi i ateizmit?
    Kjo ka qene nje teme e jashtezakonshme gjersa u lejuan postimet tuaja idiote qe e shkaterruan dhe e kthyen ne teme debati.
    Mund te shkosh te lexosh i pashqetesuar suret e kaptines El-Xhazira andej nga nenforumi islamik.
    -

Citim:
    GV_USA

Une jam ISLAMIST biles me i madhi ketu ne forum.
    A me tregon pse tutesh kaq shum prej Islamistave?!!!

GV_USA ( GV_ISLAMISTI )
    ..........................................

Koment i alnosa;

Ky eshte trim me flete
    .................... Bo ēa gallate .......

Ky eshte nenforumi i ateistave. Nese besimtaret duan qe tju respektohen te drejtat e tyre te shprehjes ne nenforumet fetare dhe te evitojne pjesmarrjen e ateistave aty, atehere ata duhet te respektojne te njejten te drejte te moshprehjes ne kete nenforum. Pra besimtare qendrojini larg ketij nenforumi dhe mos nderhyni.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin

Plotesisht e drejte, nese i referohemi shqipetareve te shqiperise, ato kryesisht jane te tille , pra jobesimtare dhe materialiste.Ato vete dhe prinderit e tyre dolen nga ky edukim.Nese do te ndanim te majtet te cilet jane jo vetem materialiste, por produkte i materializmit dialektik marksist- leniniste, pra keto jane akoma me larg.Nga pjesa tjeter me i miri jam une, qe e pranoj qe jam shenjtan.Pra idealistet shqipetare jane te rij, pa nje eksperience me nje baze trashegimore te coptuar nga koha.Keshtu qe eshte e kunderta , ketu ne forum duhet te kete shume me teper matreialiste te tipit qe medoj une sesa idealiste.
    Po ku eshte e keqja e te qenurit materialist ne kete kuptimin sic e perdor ti? Ku eshte e keqja te thuash nuk besoj ne gjera, ne deshmimin e te cilave deshton tere njerezimi qe nga ekzistenca e tij? Cili Zot mund te denoje nje njeri ne kete situate pa qene vete (Zoti) bishe?

Me duket se ti kritikon dike perse ai nuk behet ne te njejten mase i verber si tjeret? Eshte e njejta sikur t'a shaje dike perse ai nuk vjedhe si shumica. Nuk mund te presesh qe te te gjesh kuptim per kete kritike. Jo nga njerez si une. Jo nga shikimi objektiv i gjerave.

Ku ka me shejtan si nje "idealist" (lexo: fetar) qe eshte shejtan? Si p.sh. Bin Ladeni apo lloj-lloj gabelesh tjere nga e kaluara deri mrapa tek themelimi i feve.

Edhe une jam "materialist" (jofetar). Perkunder lirise. Perkunder kercenimeve te fese. Perkunder ligjeve te Zotit per trajtimin tim si i tille. Por cfare gjen, nese me krahason me kriminele fetare si keta qe i permenda apo si ata kleriket e larte te krishtere spanjolle qe japin urdher te djegin te gjitha dokumentacionet ne lidhje me fene e banoreve antike te quajtur Maja? Jane keta idealiste per te u admiruar? Perse? Me cilin arsyetim? Me cilen vlere ky arsyetim?

S'ka vlere qe arsyeton idealistin si idealist. Apo materialistin si te tille. Sepse si i pari ashtu edhe i dyti sjellen sipas normave, sipas vlerave. Njeriu mund te jete idealist por te mendoj se ka te drejte te faroje boten per Zotin e tij. Materialisti mund te jete materialist, por te mendoj tere jeten e tij te punoje, te ndertoje, te shkencetarizoje shoqerine. Anasjelltja eshte poashtu e mundur. Keshtu qe nuk eshte titulli idealist apo jo qe te ben njeri me vlera te larta, por eshte shuma e vlerave qe i ke brenda. Keto duhet te jene qenesore ne vleresimin e njeriut, jo terme si besimtar, jobesimtar, fetar, klerik, e tjera.

*

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=chino;2606616]
    Po ku eshte e keqja e te qenurit materialist ne kete kuptimin sic e perdor ti?
    Ku eshte e keqja?Me duket se e kam permende me siper.Te thashe se liria varet nga perafrimiteti qe ti krijon me Zotin, persosmerine absolute.Si ateiste marksist- leninist ke shembullin e shqiperise dhe te vendeve komuniste dhe besoj se ke pare se sa liri kane gezuar keto popuj.

Me duket se ti kritikon dike perse ai nuk behet ne te njejten mase i verber si tjeret? Eshte e njejta sikur t'a shaje dike perse ai nuk vjedhe si shumica. Nuk mund te presesh qe te te gjesh kuptim per kete kritike. Jo nga njerez si une. Jo nga shikimi objektiv i gjerave.
    Kur une them se liria ne konceptin idealist eshte ne poporcion tedrejte me vlerat , nuk ka me vend te thuash se une presupozoj te jene te gjithe te verber.Aje dakord ti , qe nese te gjithe njerzit te ishin si ty do te kishin me shume liri?Pa tjeter qe po.Po kur si ty u fitoke liri,po si persosmeria absolute?

Ku ka me shejtan si nje "idealist" (lexo: fetar) qe eshte shejtan? Si p.sh. Bin Ladeni apo lloj-lloj gabelesh tjere nga e kaluara deri mrapa tek themelimi i feve.
    Bin Landeni natyrisht qe eshte shenjtan, pasi feja qe ka zgjedhe ai per tju afruar persosmerise absolute (Zotit) ate liri i jep ate edukim i jep.

Edhe une jam "materialist" (jofetar). Perkunder lirise. Perkunder kercenimeve te fese. Perkunder ligjeve te Zotit per trajtimin tim si i tille.
    Ti je materialist, por sjellja jote ne shoqeri eshte konform edukimt qe ti ke marre ne ate ambjet ku jeton.Ai ambjent ka nje standart perafrimi me persosmerine absolute, te mirfillte.Pra dhe ti pavarsisht se mendon se je apo ke zgjedhe te jesh materialist ne sjellje, ne virtyte ti nuk je i tille.Ti je produkt i asaj shoqerie ku ben pjese.Ah po, nese te gjithe gjermanet do te fillojne te zgjedhin materializmin tend, atehere do te behet perendimorja si lindorja dhe ti e di se sa liri ato kane pase.

S'ka vlere qe arsyeton idealistin si idealist. Apo materialistin si te tille. Sepse si i pari ashtu edhe i dyti sjellen sipas normave, sipas vlerave.
    Seshte e vertete qe sillen sipas normave ,sipas vlerave, po sipas nje rregullore qe e ka vene ai qe eshte me i fuqishem, por jo me i perkryeri.Ne materializem liria vjen nepermjet dhunes, ku me pas me i forti ushtron rregullat e jetes.

Njeriu mund te jete idealist por te mendoj se ka te drejte te faroje boten per Zotin e tij. Materialisti mund te jete materialist, por te mendoj tere jeten e tij te punoje, te ndertoje, te shkencetarizoje shoqerine. Anasjelltja eshte poashtu e mundur. Keshtu qe nuk eshte titulli idealist apo jo qe te ben njeri me vlera te larta, por eshte shuma e vlerave qe i ke brenda. Keto duhet te jene qenesore ne vleresimin e njeriut, jo terme si besimtar, jobesimtar, fetar, klerik, e tjera.
    Zoti orejnton njeriun te punioje per te fituar te mirat materiale.Papa orjentoi qe te gjithe te punojme me perkushtimin e Jezusit per te krijuar te mirat materiale, qe keto ti sherbejne njerezimit per te rrite dashurine mes njeri tjetrit. Me duket se mire na meson, pra jo si bejne materialistet, qe shoin interesin e tyre dhe prodhojne produket qe kercenojne lirine e dashurine mes njerezve,pra kercenojne vet jeten.

Pvarsisht se une shprehem si idealist, une si anest, nuk besoj, por fene ne menyre absolute e mbeshtes si edukim,si nje menyre per te plotesuar njerezimin me vlera.Une ate e perfytyroj si nje dipllome e cila te shermben ne jete per te krijuar mardheneiet mes njerezve.Pershembull ne nje replike si do te pergjigjesh si te thote sipas ligjit te veprimit dhe te kunderveprimit, apo sipas menyres kristiane qe Bibla na meson.

Meqe erdhem deri ketu, del dhe si nevoje qe njerzit ne nje bashkesi edhe ne nje rajon, duhet te jene ne te njejtin edukim pasi do te ishin produkte te te njeitit program pra do te kishim me pak konflikte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 20-02-2010 mė 11:53

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ku eshte e keqja?Me duket se e kam permende me siper.Te thashe se liria varet nga perafrimiteti qe ti krijon me Zotin, persosmerine absolute.Si ateiste marksist- leninist ke shembullin e shqiperise dhe te vendeve komuniste dhe besoj se ke pare se sa liri kane gezuar keto popuj.
    Jo, e kam fjalen per te keqen ndaj tjereve. Perse qenka nje njeri i pa vlere, nese ai eshte materialist (jobesimtar)? Perse e merituaka ky te urrehet, te flitet ne ate menyre per te ne te cilen flet ti?

Nese ka gje qe e ben njeriun te keq apo te tille qe ia vlen te urrehet, jane vetite konkrete te tij, sjelljet konkrete te tij. Dhe sjellje te keqia, veti te keqia mund te kete cdo njeri. Si shembull permenda Bin Laden. Apo mund te te permend njerez tjere nga "idealistet" (fetaret), te cilet jane me te keqinje sesa kriminelet me te medhenje ne shoqeri, p.sh. prifterinjte pedofile, talebanet qe gurezojne grate e jobbesimtaret ne publik.

Keshtu qe nuk mund te gjykosh njerezit nga tipari "materialist" apo "idealist", ngase ke kriminele, njerez me sjellje asociale, inhumane nga te dy palet, ashtu si mund te kesh njerez me vlera te larta nga te dy palet.

Kete u mundova ta them me lart. Nuk eshte materialisti patjeter njeri i keq.

Kur une them se liria ne konceptin idealist eshte ne poporcion tedrejte me vlerat , nuk ka me vend te thuash se une presupozoj te jene te gjithe te verber.
    Po materialist apo jobesimtar ne rend te pare s'eshte asgje tjeter, pos nje njeri, i cili nuk beson. Ne cfare nuk beson? Nuk beson ne mrekullirat e fese. Ne ato gjera qe jane ne kundershtim me shkencen, p.sh. ligjet fizike. Nuk beson p.sh. se e virgjera lind femi. Me kete mosbesim ai hedh poshte tere filozofine e fese. Mjafton kaq qe te jesh materialist. Pra pa bere asnje krim, asnje te keqe je materialist vetem per shkak se nuk beson perralla qe thejne ligjet e natyres qe s'i theu kurre kush deri sot. Prandaj nese i quan materialistet njerez te keqinje vetem per shkak se keta u besojne ligjeve te natyres, dhe si pasoje nuk u besojne perrallave, ti ne fakt i akuzon materialistet per shkak se nuk verberohen si tjeret. Prandaj mund te them se ti propozon qe te gjithe te jene idealiste, pra besimtare te anashkalimit te ligjeve fizike, besimtare te mrekullirave, besimtare te perrallave. Kam te drejte. Sepse ti nuk merresh me vetite e sjelljet konkrete te materialisteve (jobesimtareve), por thua materialisti si materialist eshte i tille e atille. Sikur te thoje materialisti kriminel apo asocial eshte i tille e atille, do te te jepja te drejte. Prandaj ti ne te vertete dhe ne rezultat vetem akuzon njerez perse keta nuk u bashkengjiten te verbeve tjere. Sikur thashe: I akuzon njerezit perse nuk vjedhin si tjeret. Sulmon vleren e rralle me antivleren e shpeshte. Keshtu duket pozicioni yt nga prizmi im.

Aje dakord ti , qe nese te gjithe njerzit te ishin si ty do te kishin me shume liri?Pa tjeter qe po.Po kur si ty u fitoke liri,po si persosmeria absolute?
    Jo, nuk e di, a do te ishin me te lire. Sepse nuk e di sa liri kane apo ndjejne tjeret. Por une vetem them se eshte mashtrim, nese lria vehet liria ne lidhje te pandashme me zotin religjioz. Mund te jesh besimtar, por pa fije lirie. Sic e tregova rastin e murgut apo kriminelit apo imamit taleban. Qe te tre mund te jene fetare te 100%-te, por te jene jo te lire. Nese e definon lirine sic e definoj une. E nese e sheh lirine si term sinonim per besimin, atehere ke te drejte, atehere mund te jesh murg, kriminel e imam taleban dhe te jesh i lire si zog. Por rreziku qe dalim qesharake kur ofrojme definicione apo perkufizime per lirine, sipas te cilave edhe kriminelet jane "te lire", eshte i madh.

Bin Landeni natyrisht qe eshte shenjtan, pasi feja qe ka zgjedhe ai per tju afruar persosmerise absolute (Zotit) ate liri i jep ate edukim i jep.
    Bin Ladeni tregon se te qenurit idealist mund te te bej bishe fare. Pra tregon se te qenurit idealist ne vetevete s'eshte gje e mire. Por eshte e mire atehere, kur je idealist dhe (pra plus) njeri qe sjellesh konform normave sociale, morale, ligjore e njerezore. Mund te jesh sa te duash besimtar, por kur thyen ligjin. predikon kunder ligjit, lkunder kultures sociale, kunder kushtetutes, je kriminel, je njeri i keq. Keshtu qe te qenurit besimtar s'me ben automatikisht njeri te mire. Perkundrazi, kjo veti vec e ngrite rrezikun e te qenurit asocial, aligjor, akushtetutor. Lexo Biblen dhe Kuranin dhe do te kuptosh kete gje. Dhe pasi ti mendon se mund te perdoresh termin materialist (jobesimtar) si nje term nencmues, te fola per Bin Laden apo prifterinje pedofile.

Ti je materialist, por sjellja jote ne shoqeri eshte konform edukimt qe ti ke marre ne ate ambjet ku jeton.
    Mund te kesh te drejte. Sidoqofte, une mendoj se nese ka vlere te mire ne mua, e kam nga nje bashkeveprim i dy gjerave. Fese dhe kritikueseve te saj. Pa kritikuesit e fese, pra pa materialistet, do isha thjesht nje fetar. Nje njeri, i cili 100% zbaton normat e fese. Ose ato islame, ose ato katolike. Dhe te dy alternativat do te nenkuptonin qe une do te isha i demshem per shoqerine. Sepse si katolik i 100%-te do te ndjeja nevoje per te luftuar jobesimtaret. Te njejten gje do ndjeja sikur te isha musliman i 100%-te. Keshtu qe eshte pjesa materialiste ne mua qe ka mundesuar te mos jem i tille. Te qendroj mbi keto vlera te uleta qe na meson feja.

Jo vetem kete te mire ua falenderoj materialisteve, por edhe tjerat. Sepse jane materialistet, te cilet me mesojne te pervetesoj normat sociale, ato ligjore, ato kushtetutore, ato univerzale dhe me to te filtroj cdo gje qe me ofrohet ne jete, qofte kjo gje edhe (kinse) fjala e Zotit. Feja me meson te njoh vetem ligjet e saj. Feja nuk me meson te njoh liri te tjereve, te atyre qe ajo i etiketon si jobesimtare. Ajo me meson t'i luftoj ata. S'me meson te jem i mire. Ka arsye te mburresh si materialist (jofetar).

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 20-02-2010 mė 17:18

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=chino;2607247]
    Jo, e kam fjalen per te keqen ndaj tjereve. Perse qenka nje njeri i pa vlere, nese ai eshte materialist (jobesimtar)? Perse e merituaka ky te urrehet, te flitet ne ate menyre per te ne te cilen flet ti?
    Ne 1944 prifterijte u shqetesuan pasi e ndjene se antivlera po merrte pushtet.Te pakte ishin ato qe i besuan,me pas koha tregoi se ato kishin te drejte.Tashme une nuk pranoj materialistet si edukim pasi i povova.Ti ke fatin te prekesh keto shembuj si ne shqiperi dhe nermjet dy gjermanive.Jeta eshte aq e shkurter sa njeriu nuk ka kohe per te eksperimentuar.Materialistet i urren anesti pasi i provoi por jo jezuesi, ai na meson te bejme durim e te punojme me perkushtim per ti afruar e futur ne vathen nga e cila jane larguar.

Nese ka gje qe e ben njeriun te keq apo te tille qe ia vlen te urrehet, jane vetite konkrete te tij, sjelljet konkrete te tij. Dhe sjellje te keqia, veti te keqia mund te kete cdo njeri.
    Njeriu eshte mekatar,si besimtar e jo bsimtare, por ai qe ben me pak mekate eshte me prane Zotit.

Nuk eshte materialisti patjeter njeri i keq.
    Ato qe njoha une ishin te ligj.ato qe njeh ti nuk jane materialiste,por njerez te veshur me vlera te krishterimit e qe po shkojne ne rrugen e gabuar.

Po materialist apo jobesimtar ne rend te pare s'eshte asgje tjeter, pos nje njeri, i cili nuk beson. Ne cfare nuk beson? Nuk beson ne mrekullirat e fese.
    Jo, nuk e di, a do te ishin me te lire. Sepse nuk e di sa liri kane apo ndjejne tjeret.
    Mua nuk me interesojne mrekullite, apo shembujt me te cilat Jezuesi kerkon ti paraqitet njeriut qe para 2000 vjetesh,mua me intereson realiteti i sotem, qe nje shoqeri e krishtere eshte me cilesore dhe gezon me shume liri.

Bin Ladeni tregon se te qenurit idealist mund te te bej bishe fare.
    Bin Landen ka zgjedhur menyren e tij idealiste, pra te gabuaren.

Kam shkruar pa syze dhe mund te kem bere dhe gabime.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 20-02-2010 mė 20:46

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Njeriu eshte mekatar,si besimtar e jo bsimtare, por ai qe ben me pak mekate eshte me prane Zotit.
    E pra. Kjo tregon se vetite, sjelljet konkrete te individit jane me rendesi, e jo besimi apo mosbesimi i tij. Keshtu qe nuk eshte e drejte te gjykojme mbi jobesimtaret ("materialistet") me akuza apo nencmime. Besimi apo jobesimi s'thote asgje mbi cilesite e njeriut.

Feja genjen kur na meson ndryshe. Genjen sepse ka mision hegjemonist. Nenshtrimin e botes. Ndaj i etiketon tjeret, pra jobesimtaret. Etiketon edhe atehere, kur keta jane vetem jobesimtare, pra njerez te ligjshem, te moralshem, te dashur e te vlershem per shoqerine.

Mjafton kjo praktike e fese per ta luftuar deri ne maksimum. Dhe kete ne emer te Zotit. Sepse Zoti s'eshte kriminel te etiketoje njerez te pafajshem. Feja s'ka te drejte te i shpife Zotit kete gje. Ose le te sjelle deshmi konkrete (ato qe perdoren para gjyqeve si deshmi) per saktesine e "shipfjes" se saj.

Ato tjerat ne lidhje me "lirine dhe Zotin" i pergjegj tjeter here. Me u desht te sqaroje kete pike se pari. Freedom and dignity for kafirs!!

*

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •