[QUOTE=chino;2607776]E pra.Se kuptoj perse kaq e zorshme.Por sjelljet konkrete jane produkt i edukimit, fetare ose materialist te cilat njeriu i mer sipas trashigimit familjare dhene mardhenie me abjentin.Nuk ka njeri ne bote qe te thote se une do te marre nje edukim te tille qe kur eshte femije.Ai mund te kerkoje te vetndryshoje sjelljen e tij pas moshes se adoloshences.Deri ne kete moshe ai ka nje edukim rezultant qe e ka marre nga te tjeret.Pra nje femije qe lind dhe rritet ne Iran do te sillet si islamik ndonese ai nuk ka lexuar asnje fjale ne Kuran, po keshtu nje europian ne nje ambjent te krishtere do te sillet si i tille, apo nje tjeter qe prinderit i ka materialiste do te sillet si dica e ndrmejetme mes religionit dhe materialistes.Pas moshes se adoloshences njeru kerkon te orjentohet per te ndryshuar ose jo edukimin e tij, por shancet per te ndryshuar jane shume te vogla, pasi ne moshen feminore njeriu merr mbi 80% te edukimt te tij, keshtu pas kesaj ,ai vetem se etiketohet ndyshe por ne realitet eshte 80% ai i pari.Pra shpesh ai mbetet "Bisht qeni"Dhe une kerkoj te behem nje i krishtere i mire ndoshta dhe katolik , por kam provuar dhe asgje s'mund te ndryshoje.Jam po ai bishti qenit, por qen rrace,hahaha.Kjo tregon se vetite, sjelljet konkrete te individit jane me rendesi, e jo besimi apo mosbesimi i tij. Keshtu qe nuk eshte e drejte te gjykojme mbi jobesimtaret ("materialistet") me akuza apo nencmime. Besimi apo jobesimi s'thote asgje mbi cilesite e njeriut.
Une nuk mund te mar persiper qe enigmat ti pranoj si genjeshtra une jam nje radio 220MHZ, nuk i noh frekuencat e tjera.Po qe se do te them per nje gje se eshte e genjeshter do te me duhet te provoje se kush eshte e verteta.Kete se ka bere kerkush.Ai qe ka qef le te merret me te ,une nuk kam kohe. Mua me duhet te edukohem mire sipas nje formule te sukseshme qe e te vertetuar(krishterimit)dhe eshte ne fatin tim te mire apo te keq, edukimi i ambjentit.Feja genjen kur na meson ndryshe. Genjen sepse ka mision hegjemonist. Nenshtrimin e botes. Ndaj i etiketon tjeret, pra jobesimtaret. Etiketon edhe atehere, kur keta jane vetem jobesimtare, pra njerez te ligjshem, te moralshem, te dashur e te vlershem per shoqerine.
Nga te gjitha sa thashe , po ti zbukuroj dhe me nje shembull.Ne se ben nje sondazh ne italidel se 20% e italianeve shkojne ne kishe dhe 20% te tjere ndjehen besimtare por nuk kane mundesi per te shkuar ne kishe, por Krishtlindjet u festuan nga 80% e popullit italian.Pra identitei i tyre ka mbete i pa prekur, pavarsisht se ka tendenca per t'ju larguar atij.
Krijoni Kontakt