Close
Faqja 77 prej 110 FillimFillim ... 2767757677787987 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 761 deri 770 prej 1091
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Nese i referohemi Islamit atehere dije se muslimanet besojne ne emrat dhe cilesite e Zotit pavarsisht se ato mund te kene emertime si te njerzve. .
    Mjeksia, pikerisht kjo qe po thua ti ne kuote eshte ta pershkruash Zotin me gjuhe njerezore, sepse ajo qe e ben te tille jane konceptet ne vetvete, te pasurit dore, te mjate e te djathte etj, edhe jo forma e tyre.

Ne krishterimin ortodoks behet dallim, po e perseris, mes 1. asaj cka Zoti eshte ne vetvete dhe 2. perceptimit te Zotit kur Ai zbulohet.

- Ne ate se cfare Zoti eshte ne vetvete, pra ne natyren e Tij, nuk mund te behet asnje lloj pershkrimi, sepse Ai eshte mbi CDO pershkrim, Ai eshte edhe mbi "eshte".

- Mirepo, nqs Zoti do ishte vetem i tille, atehere do te ishte e pamundur per te t'u Zbulohej krijesave te Tija. Nga ana tjeter ne e dime qe Ai Zbulohet dhe njeriu brenda koncepteve te veta, te perceptuara ne kohe e hapesire, komunikon me Zotin e Zbuluar, qe njekohesisht pra eshte Zoti i papershkruar.

Ajo qe Zbulohet nga Zoti dhe menyra se si njeriu e percepton kete Zbulim nuk eshte Jeta e brendeshme, ose natyra Zotit.

Ne kete aspekt, njeriu shprehet me gjuhe njerezore per Zotin e Zbuluar/Shpallur, duke e kategorizuar Ate me kategori te botes se vete ne menyre qe ta kuptoje per vete Ate POR JO PER TE DEFINUAR natyren e Tij.

Ketu pra ne jemi para nje humnere te madhe qe ndan krishterimin ortodoks me islamin edhe cdo fe tjeter, te cilat nuk e zgjidhin dot ne menyre te drejte te qenit e Zotit edhe Mister edhe Zbulese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 19-02-2010 më 06:06

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia
    Kesaj pyetje i jam pergjigjur me pare.Cdo profet ka pasur gjuhen e tij te te shprehurit.Jezusi kishte gjuhen e shembelltyrave ndersa Muhamedi a.s kishte gjuhen letrare, Mosiu kishte gjuhen e jurispondeces, Sulejmani kishte gjuhen e filozofise se fjaleve te urta.Jezusi kur thote une jam drita, buka etj tregon se besimi ne te eshte domosdoshmeri per njeriun.Por besimi si profet.Edhe Moisiu ka qene drite per popullin e tij sepse i nxorri nga injoranca dhe skllaveria dhe i beri me ligje Hyjnore.Pra te foluren e Jezusit duhet ta kuptojme si shembelltyre.Jezusi tha shume shembelltyra te cilat duhet ti kuptojme.Jezusi ishte Jeta sepse pa besimin tek Ai do te vinte denimi i Zotit mbi popullin hebre.A nuk permendet ne bibel se mekati eshte vdekja, atehere a nuk do ishte mekat mosbesimi i Jezusit si profet i Zotit.A nuk eshte e kunderta, se besimi eshte Jete.....

Zoti eshte madheshtor dhe faktin e madheshtise se Tij e shprehin Engjejt.Imagjino i gjithe qielli eshte i mbushur me engjej te cilet ne cdo seconde e Lusin Zotin.NEse ne do na hapej perdja e se fshehtes do thonim o Zot na fal sepse nuk te besojme ashtu sic duhet ne Madheshtine tende.Imagjino engjelli Gabriel ka 600 krahe.Nje krah nga lindja ne perendim kur del para Zotit del si nje lule e Vyshkur nga frika.Qiejt dhe toka do jene therrime ne doren e Zotit.Atehere ti Matrix beson nje Zot pa te meta dhe madheshtor.Zemra jote mbushet me frymezimin e madheshtise dhe besimit tek Ky Zot qe per cdo gje ka Fuqi, dituri, dashuri, Meshire dhe ky eshte besim qe deperton pastaj ne shpirt.

Shume dobet krahasimet qe ben Mjekesia.

Jezusi thote "UNE JAM DRITA E BOTES", pra Ai erdhi si Drite per njerezimin, jo thjesht per hebrenjte sic besoni ju.
    Po keshtu Jezusi vete eshte Drite, jo thjesht mesimi i Tij.
    Cdo profet erdhi per Izraelin, me mison te kufizuar ne kohe dhe hapesire, ndersa Jezusi per Shpetimin e NJerezimit! Ai nuk ka nje kohe te kufizuar. Mesimi i Tij nuk ka nevoje per zbulesa te tjera per t'u plotesuar, sepse nuk ke cfare t'i plotesosh me.
    Dhe ne Krishtin, Ati u zbulua plotesisht! Ai tregoi dashurine e Tij per ne duke na thirrur ne shtepi, permes Krishtit, jo duke hapur qiellin dhe duke bere te dukshem engjejt, por duke treguar Kryqin ku vdiq Biri i Tij. Ky Kryq ngelet skandal per ata qe kerkojne shenja te medha nga qielli dhe absurditet per ata qe kerkojne teori, po per ne eshte bere tashme urtesi dhe shpetim!

Une do ju sugjeroja te lexonit librin "Hipoteza mbi Krishtin" te Vittorio Messorit, sepse prek tamam kete teme!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 19-02-2010 më 07:30
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Per cilin zot tash ke fjalen ? Se njeri prej treve isht Hebre sipas misionarit Marcus.

Pyetja tjeter : Pse bibla thot që Jezusi është profet i rrejshëm ?

Në bibël shkruan !
    Po mar leje ti pergjigjem vetes, e nese dikush ka problem me kete qe do ta them, le ta konteston ose le te hesht.

Ne tora, ka shume histori qe flasin per profet te rrejshe qe do te shpallen ne bote. Zoti na ka treguar se si ta njohim profetin e vërtet nga ai genjeshtar, ky studim i vogel i disa rreshtave nga bibla provojn vertetesin e mesazhit te Profetit Muhamed (paqja dhe meshira e Allahut qoft mbi te)

Bibla thot qe nje profet qe thrret ne adhurimin nje Zot tjeter pos Zotit Krijues eshte nje profet i rrejshem, dhe kjo pamvarsisht mrekullirave te saja :

Ligji i Përtërirë 13

1

"Në rasat se midis jush del një profet apo një ëndërrimtar dhe ju propozon një shenjë apo një mrekulli,

2

dhe shenja apo mrekullia për të cilën ju foli realizohet dhe ai thotë: "Le të shkojmë pas perëndive të tjera që ti nuk i ke njohur kurrë dhe le t`u shërbejmë",

3

ti nuk do të dëgjosh fjalët e këtij profeti apo të këtij ëndërrim

Sipas keti teksti profeti qe do te predikoj dhe do te realizon, nese ky profet thrret qe te adhurohet tjer zota, ky profet eshte nje rrenc, dhe kjo eshte nje sprovë nga Zoti (se messia s'beson ne sprova), bile antekrishti qe do te vie ne fund te koheve do te ben mrekullira dhe do t'prentendon qe eshte "zot", dhe per kete eshte nje genjeshtar !

NB: profeti Muhammed (paqja dhe meshira e Allahut qoft mbi te) ka thirrur ne monoteizmin absolut, te pastër : S'ka zot tjetër Pos ZOTIT !

NB2 :Nese i referohemi keti rreshti dhe qe supozojm (sikur pretendojn teologet) qe Jezusi (paqja dhe meshira e Allahut qoft mbi te) ka thirrur njerez te besojn ne trinitet atehere sipas atij citati biblik, Jezusi nuk eshte nje profet i vertet, cka eshte gabim, por e verteta eshte qe Jezusi (paqja qoft mbi te) thirri njerzimin ne monoteizmin absolut, mesimet e tia u transformuan, u ndryshuan me pas per ti dhen kahje tjeter, sidomos, te perputhët me mesimet pagane.

Sipas biblës, një profet që predikon dhe që thërret ne adhurimin e Një Zoti eshte nje profet i vërtet nese predikimet e tia realizohën :

E vazhdoj me von pas pune, der atehere mendoni !

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga r'posa
    Po mar leje ti pergjigjem vetes,
    hahahaha Kjo ishte pjesa me e bukur e asaj qe ke shkruar!!!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Te kerkuarit Zotit eshte domosdoshmeri per njerzit.Ndersa Plotesimi qe Zoti na ben neve nuk eshte se Zoti kthehet ne sherbetor i joni.Jemi ne qe i Lutemi Atij dhe ai po na ploteson nje lutje.Plotesimi i lutjes nuk eshte skllaveri por eshte Kenaqesi per Zotin te na i pergjigjet lutjes kur ne e Lusim.Pastaj Zoti ka vendos engjej qe zbatojne direktivat e Tij, ose Ai vete Madheshtori Absolut i Plotfuqishmi qe me ane te fjales se Tij Behu gjithcka behet.

Pra ky eshte gabimi kristianeve se kur duan te flasin per Zotin marrin shembullin e Jezusit pastaj e krahasojne ate me shembujsh njerzish.Kjo lloj anologjie eshte gabim.Se pari Jezusi nuk ishte Zot por profet i Zotit, se dyti kur flasim per Zotim nuk e krahasojme ate me krijesat pasi Krijesat nuk kane cilesite e Zotit dhe vetite e tij qe te na perputhet anologjia.

Zoti nuk i sherben Njeriut, ne e pastrojme te foluren tone per Zotin dhe kur flasim e madheshtojme Ate dhe i heqim fjalet me ane te cilave nuk mudn te pershkruhet Ai Absoluti madheshtor.

Mos mendo se nuk kam parasyshë se si është botkuptimi islam ndaj Zotit, por, ky botëkuptim ka krijuar dhe krijon gjithnjë një dasi dhe largësi në mes të Zotit dhe njeriut. Ndersa per të krishtërët është një botëkuptim krejt ndryshe nga muslimanët, ku Zoti dhe njeriu s’janë më të largët, të panjohur, por shumë të afërt, të bashkuar nëpërmjet Jezu Krishtit Zot dhe Njeri.

Besimi Islam

BESIMI ISLAMIK: si dihet është themeluar nga Muhamedi /570-632/ si fe monoteiste, pra, beson në një Zot, që në gjuhën arabe quhet ALLAH, dhe si nen të pare të fesë e ka pikërisht besimin në Allahun si madhëri kozmike, i gjithëpushtetshëm, i gjithëdijshëm, i përsosur, burim jete…

Theks të vacantë ka vepra e krijimit dhe sundimit të botës, pra, disi ana kozmologjike. Në Kur’an përmendet Zoti me emërtime të ndryshme që janë po ashtu edhe cilësitë e tija.

LA ILAHE ILA ALLAH që doemthënë s’ka tjetër Zot përpos Allahut. Formula për të hyrë në bashkësinë dhe në fenë islamike është kjo: UNË DËSHMOJ SE ËSHTË VETËM NJË ZOT; UNË DËSHMOJ SE MUHAMEDI ËSHTË SHËRBËTORI DHE I DËRGUARI I TIJ.

Allahu është krijuesi i dy botave: asaj që shihet dhe që nuk shihet, engjujtë.
    Islamizmi e thekson në veçanti Zotin si fuqi, pushtet, ligj, sundim, që ishte deri diku edhe botëkuptimi i Besëlidhjes së Vjetër, kurse njeriu, edhe pse është krijesa më e madhe dhe më e përsosur e Zotit, para Zotit nuk është askush dhe asgjë.

Ky botëkuptim ka krijuar dhe krijon gjithnjë një dasi dhe largësi në mes të Zotit dhe njeriut.

Besimi i Krishterë

BESIMI I KRISHTERË: e beson dhe e dëshmon Zotin si krijues të gjithësisë, të botës që shihet dhe nuk shihet, por edhe më tepër kujdesin dhe dashurinë e tij ndaj njeriut dhe mbarë njerëzimit, sidomos nëpërmjet mishërimit të Zotit në Jezu Krishtin. Lindja e tij në mesin tone, jeta e tij ndër ne dhe për ne, si ne në çdo gjë me përjashtim të mëkatit, sidoms mundimi, vdekja dhe ngjallja e tij për shëlbimin tonë, janë shtyllat e fesë dhe të mundësisë së shëlbimit, bashkëpunimit dhe bashkëjetesës në mes të Zotit dhe njeriut.

Për ne Zoti nuk është DIÇKA por DIKUSH, PERSON, DASHURI, MIRËSI, FALJE, mbi të gjitha BABË. Në dritën e zbulimit të Jezu Krishtit as njeriu nuk është më DIÇKA, por DIKUSH, edhe më tepër VËLLA-MOTËR, sepse i krijuar prej të njëjtit Zot - Atë, i shëlbuar me vdekjen dhe me ngjalljen e Jezu Krishtit.

Pra krishtërimi ka krijaur një botëkuptim krejt të ri të personalizmit të krishterë, ku Zoti dhe njeriu s’janë më të largët, të panjohur, por shumë të afërt, të bashkuar nëpërmjet Jezu Krishtit Zot dhe Njeri, Kishës dhe sakramenteve si komunikim dhe bashkëpunim i vazhdueshëm.

toni77

Per ndryshe kliko këtu:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=108974
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mjeksia, pikerisht kjo qe po thua ti ne kuote eshte ta pershkruash Zotin me gjuhe njerezore, sepse ajo qe e ben te tille jane konceptet ne vetvete, te pasurit dore, te mjate e te djathte etj, edhe jo forma e tyre.

Ne krishterimin ortodoks behet dallim, po e perseris, mes 1. asaj cka Zoti eshte ne vetvete dhe 2. perceptimit te Zotit kur Ai zbulohet.

- Ne ate se cfare Zoti eshte ne vetvete, pra ne natyren e Tij, nuk mund te behet asnje lloj pershkrimi, sepse Ai eshte mbi CDO pershkrim, Ai eshte edhe mbi "eshte".

- Mirepo, nqs Zoti do ishte vetem i tille, atehere do te ishte e pamundur per te t'u Zbulohej krijesave te Tija. Nga ana tjeter ne e dime qe Ai Zbulohet dhe njeriu brenda koncepteve te veta, te perceptuara ne kohe e hapesire, komunikon me Zotin e Zbuluar, qe njekohesisht pra eshte Zoti i papershkruar.

Ajo qe Zbulohet nga Zoti dhe menyra se si njeriu e percepton kete Zbulim nuk eshte Jeta e brendeshme, ose natyra Zotit.

Ne kete aspekt, njeriu shprehet me gjuhe njerezore per Zotin e Zbuluar/Shpallur, duke e kategorizuar Ate me kategori te botes se vete ne menyre qe ta kuptoje per vete Ate POR JO PER TE DEFINUAR natyren e Tij.

Ketu pra ne jemi para nje humnere te madhe qe ndan krishterimin ortodoks me islamin edhe cdo fe tjeter, te cilat nuk e zgjidhin dot ne menyre te drejte te qenit e Zotit edhe Mister edhe Zbulese.
    Ate qe ti pershkruan nuk ka ndonje dallim nga Islami sepse dhe ne Islam e njejta teori besohet. Me pak fjale nuk njihet ne realitet forma dhe natyra e Zotit por njihen cilesite dhe emrat e Tij dhe Zoti me ane te zbulesave qofte ne enderr apo duke i frymezuar ne zemer apo duke u folur drejteperdrejte i zbulohet profeteve te Tij.

Ti ndoshta me keqkuptuar.Une thashe qe rrefimi biblik eshte njerzor ne konceptin se Ai qe e shkruan ne bibel eshte njeri dhe jo vete Zoti.Pra nuk jane fjalet e Zotit qe percillen si ne rastin e Kuranit por jane mendimet e njeriut qe flasin per Zotin sipas ndodhive.Ndryshe eshte ne Kuran kur Zoti i drejtohet vete Krijesave.Le te marrim nje shembull.

Shikimi i Zotit nga Musai?

18
    Atëherë Moisiu tha: "Tregomë lavdinë tënde!".
    19
    Zoti iu përgjigj: "Unë do të bëj që të kalojë para teje gjithë mirësia ime dhe do të Shpall emrin e Zotit para teje. Do të fal atë që do të fal dhe do të mëshiroj atë që do të mëshiroj".
    20
    Dhe tha akoma: "Ti nuk mund të shikosh fytyrën time, sepse asnjë njeri nuk mund të më shikojë dhe të jetojë".
    21
    Pastaj Zoti tha: "Ja një vend afër meje; ti do të rrish mbi shkëmbin;
    22
    dhe ndërsa do të kalojë lavdia ime, unë do të të vë në një të çarë të shkëmbit dhe
    do të të mbuloj me dorën time, deri sa të kem kaluar;
    23
    pastaj do ta tërheq dorën dhe ti do të më shikosh nga kurrizi; por fytyra ime nuk mund të shihet".Exodus 33

Ne versetin e mesiperme tregohet se Zoti iu pergjigj Mosiut me fjalet "do të shpall emrin e Zotit para teje".Kjo mynyre ndertimi fjalie kuptohet se nuk eshte e ndertuar prej Zotit, sepse Zoti po flet per veten e Tij dhe nuk perdor fjalen "Emrin Tim" por perdor fjalen "Emrin e Zotit" sikur behej fjale per nje Zot tjeter..
    A do kishte nje fjali kuptim keshtu.Pra kjo tregon se personi qe e ka shkruar perdor metoden e tij njerzore ne te shkruaren e Tij .

Vazhdojme dhe diskutojme per versetin biblik.

Ne kete verset Musai kerkon te shikoje Zotin, kjo ngjarje gjendet dhe ne kuran por ne nje mynyre tjeter tregimi.Musai mbasi foli me Zotit u dashurua me fjalet e Zotit dhe kerkoi te shikoje dhe pamjen e Tij.Bibla thote "

Moisiu tha: "Tregomë lavdinë tënde!".

Por Zoti iu pergjigj

"Ti nuk mund të shikosh fytyrën time, sepse asnjë njeri nuk mund të më shikojë dhe të jetojë".

Por ajo qe eshte ndryshe nga Kurani vijon si me poshte

pastaj do ta tërheq dorën dhe ti do të më shikosh nga kurrizi; por fytyra ime nuk mund të shihet".Exodus 33

Pra sipas bibles Zoti u shikoka nga kurrizi por jo nga fytyra.Dhe ky eshte absurditeti i ndryshimit te bibles.Nese Zoti nuk u shikoka nga fytyra atehere pse pretendojne kristianet se e pane Zotin nepermjet Jezusit.

143. Kur Musai erdhi në kohën e caktuar dhe Zoti foli me të, ai
    tha: “O Zoti im, shfaqu që të të shoh” Zoti tha: “Ti nuk mund
    të më shohësh! Por shiko në atë mal: nëse ai mbetet në vendin e
    vet, atëherë ti do të më shohësh Mua”. E kur Zoti i tij iu shfaq
    malit, e thërrmoi atë dhe e bëri pluhur, ndërsa Musait i ra të
    fikët. Kur erdhi në vete, ai tha: “I lavdëruar qofsh Ti o Zot!
    Kthehem te Ty i penduar. Unë jam i pari i besimtarëve!”Araf

Ne ajetin e Kuranit nuk tregohet kalimi i Zotit, por Zoti iu shfaq malit dhe jo shkembit nga Froni i Tij mbi qiej dhe jo sikur e pershkruan bibla qe Musai do shikonte kurrizin.Ne kete rast ne si muslimane besojme se Musai nuk pa asnje pjese te Zotit pasi Zoti eshte i padukshem per njerzit ne kete bote.Bibla si ky rast ka mijera raste qe eshte e transformuar, biles tek dhiata e re permendet se eshte me te meta dhe e vjeteruar.

Si mund te thoni, 'ne jemi te mencur, dhe ligjet e Zotit jane me ne'? Por, kujdes, penda e shkruesve (te bibles) e ka kthyer ne Genjeshter. ( Jeremia 8/8)

Në këtë mënyrë bie poshtë urdhërimi i mëparshëm, për shkak të dobësisë dhe të padobisë së tij,(Hebrejve 7/18)

Po tani Krishti mori një shërbesë edhe më të shquar, sepse është ndërmjetësi i një besëlidhjeje më të mirë, që bazohet mbi premtime më të mira, sepse, në qoftë se Besëlidhja e parë do të qe e patëmetë, nuk do të qe nevoja të kërkohej vend për një tjetër . Duke thënë "një besëlidhje e re", ai e vjetëroi të parën; edhe ajo që vjetrohet dhe plaket është afër prishjes.(Hebrenjve 8/6-7,13)

Ata e ndryshuan të vërtetën e Perëndisë në gënjeshtër dhe adhuruan dhe i shërbyen krijesës në vend të Krijuesit, që është i bekuar përjetë. Amen. (Romaket 1/25)

Në kuran

Është shkatërrim për ata që me duart e veta e shkruajnë librin, e pastaj thonë: "Ky është prej Zotit!, e për të arritur me te një fitim të paktë, pra është shkatërrim i madh për ta çka shkruan duart e tyre dhe është shkatërrim i madh për ta ajo çka fitojnë.(Bekare 79)

Krahasoje me versetin biblik

Prandaj ja", thotë Zoti, "Unë jam kundër profetëve që i vjedhin njëri-tjetrit fjalët e mia. Ja", thotë Zoti, "unë jam kundër profetëve që përdorin gjuhën e tyre dhe thonë: "Ai(Zoti) thotë"... Por orakullin e Zotit nuk do ta përmendni më, sepse fjala e secilit do të jetë orakulli i tij, sepse keni shtrembëruar fjalët e Përëndisë të gjallë, Zoti i ushtrive, Përëndia ynë.( Jeremia 23/3—31,36)
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 19-02-2010 më 08:53
    "Shoku Mjekesise"

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    persh per gjith miqt tana katolik.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Shume dobet krahasimet qe ben Mjekesia.

Jezusi thote "UNE JAM DRITA E BOTES", pra Ai erdhi si Drite per njerezimin, jo thjesht per hebrenjte sic besoni ju.
    Po keshtu Jezusi vete eshte Drite, jo thjesht mesimi i Tij.
    Cdo profet erdhi per Izraelin, me mison te kufizuar ne kohe dhe hapesire, ndersa Jezusi per Shpetimin e NJerezimit! Ai nuk ka nje kohe te kufizuar. Mesimi i Tij nuk ka nevoje per zbulesa te tjera per t'u plotesuar, sepse nuk ke cfare t'i plotesosh me.
    Dhe ne Krishtin, Ati u zbulua plotesisht! Ai tregoi dashurine e Tij per ne duke na thirrur ne shtepi, permes Krishtit, jo duke hapur qiellin dhe duke bere te dukshem engjejt, por duke treguar Kryqin ku vdiq Biri i Tij. Ky Kryq ngelet skandal per ata qe kerkojne shenja te medha nga qielli dhe absurditet per ata qe kerkojne teori, po per ne eshte bere tashme urtesi dhe shpetim!

Une do ju sugjeroja te lexonit librin "Hipoteza mbi Krishtin" te Vittorio Messorit, sepse prek tamam kete teme!
    Shume prej jush kristianeve kane boshlluqe teologjike qe keshtu disa here kundershtojne veten e tyre.

Se pari jo cdo profet erdhi per Izraelin.Nuhu, Ibrahimi nuk eshte hebrej,As Muhamedi nuk ishte hebre as Jona nuk ishte hebre.Ibrahimi u quajt Babai i profeteve, miku i Zotit.Muhamedi a.s erdhi per gjithe njerizmin plus dhe per xhindet si profeti i fundit ne kete toke.

Jezusi i derguari i Zotit u dergua tek kopeja e humbur e Izraelit.Prandaj thote Juruzalem Juruzalem ... Une erdha per delet e humbura te Izraelit etj etj versete biblike qe deshmojne.Por kur e pa qe hebrejte se besuan iu drejtua te tjereve.

Tani aq shume keni rene dashuri ju me kryqezimin e Jezusit sa e quani ate te mire dhe shenje te Zotit mbi toke.Mirepo kryqi deshmon kundra fjales tuaj se Jezusi ishte Zot.Nese Jezusi do ishte ne kryq dhe iu lut Zotit sipas Bibles. Eli eli ... .

Perkthimi greqisht eshte pak jashte kontekstit hebraik.Ne gjuhen semite fjala Rabb perdoret per Zotin.Ne muslimanet themi Ja Rabb, (O Zot) Rabbil Alemin Zoti i gjithe botrave.Ne perkthimin shqip fjala Rabb-Zot ka kuptimin te qarte per Zotin, ndersa greket e perkthyen fjalen Rabb=Ate nderkohe qe ajo do te thote Zot.Ne fakt ajo i dedikohet Zotit ne gjithe shprehjet e saj biblike.

Tani prape ju jeni ne dileme se per cfare erdhi Jezusi per te ndricuar boten apo per ty kryqezuar.Nese u kryqezua ishte profet apo Zot?

prandaj eshte me e lehte dhe me e llogjikshme teoria e vertete Islame.Jezusi ishte profet i madh i Zotit , erdhi me mrekulli per njerzit, dhe si perfundim u ngrit ne qiell .Kush e beson Jezusin sipas Islamit vetem se e ka nderuar misionin e tij dhe ka treguar te verteten hyjnore.

Shikoje cfare shprehish

36
    Ta dijë, pra, me siguri, gjithë shtëpia e Izraelit se atë Jezus që ju e keni kryqëzuar,
    Perëndia e ka bërë Zot e Krisht''.veprat 2

Pra Perendia e ka bere dhe Zot dhe Mesia thote Luka.Dmth Perendia e Dhiates se Vjeter qe i denon Izraelitet sa here qe besonin idhujt dhe fliste per Nje Zot te vetem tani sipas Lukes paska bere nje Zot tjeter.Luka si nxenesi i Palit qe ishte nuk kishte botekuptimin e duhur per Zotin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 19-02-2010 më 09:13
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mos mendo se nuk kam parasyshë se si është botkuptimi islam ndaj Zotit, por, ky botëkuptim ka krijuar dhe krijon gjithnjë një dasi dhe largësi në mes të Zotit dhe njeriut. Ndersa per të krishtërët është një botëkuptim krejt ndryshe nga muslimanët, ku Zoti dhe njeriu s’janë më të largët, të panjohur, por shumë të afërt, të bashkuar nëpërmjet Jezu Krishtit Zot dhe Njeri.

Besimi Islam

BESIMI ISLAMIK: si dihet është themeluar nga Muhamedi /570-632/ si fe monoteiste, pra, beson në një Zot, që në gjuhën arabe quhet ALLAH, dhe si nen të pare të fesë e ka pikërisht besimin në Allahun si madhëri kozmike, i gjithëpushtetshëm, i gjithëdijshëm, i përsosur, burim jete…

Theks të vacantë ka vepra e krijimit dhe sundimit të botës, pra, disi ana kozmologjike. Në Kur’an përmendet Zoti me emërtime të ndryshme që janë po ashtu edhe cilësitë e tija.

LA ILAHE ILA ALLAH që doemthënë s’ka tjetër Zot përpos Allahut. Formula për të hyrë në bashkësinë dhe në fenë islamike është kjo: UNË DËSHMOJ SE ËSHTË VETËM NJË ZOT; UNË DËSHMOJ SE MUHAMEDI ËSHTË SHËRBËTORI DHE I DËRGUARI I TIJ.

Allahu është krijuesi i dy botave: asaj që shihet dhe që nuk shihet, engjujtë.
    Islamizmi e thekson në veçanti Zotin si fuqi, pushtet, ligj, sundim, që ishte deri diku edhe botëkuptimi i Besëlidhjes së Vjetër, kurse njeriu, edhe pse është krijesa më e madhe dhe më e përsosur e Zotit, para Zotit nuk është askush dhe asgjë.

Ky botëkuptim ka krijuar dhe krijon gjithnjë një dasi dhe largësi në mes të Zotit dhe njeriut.

Besimi i Krishterë

BESIMI I KRISHTERË: e beson dhe e dëshmon Zotin si krijues të gjithësisë, të botës që shihet dhe nuk shihet, por edhe më tepër kujdesin dhe dashurinë e tij ndaj njeriut dhe mbarë njerëzimit, sidomos nëpërmjet mishërimit të Zotit në Jezu Krishtin. Lindja e tij në mesin tone, jeta e tij ndër ne dhe për ne, si ne në çdo gjë me përjashtim të mëkatit, sidoms mundimi, vdekja dhe ngjallja e tij për shëlbimin tonë, janë shtyllat e fesë dhe të mundësisë së shëlbimit, bashkëpunimit dhe bashkëjetesës në mes të Zotit dhe njeriut.

Për ne Zoti nuk është DIÇKA por DIKUSH, PERSON, DASHURI, MIRËSI, FALJE, mbi të gjitha BABË. Në dritën e zbulimit të Jezu Krishtit as njeriu nuk është më DIÇKA, por DIKUSH, edhe më tepër VËLLA-MOTËR, sepse i krijuar prej të njëjtit Zot - Atë, i shëlbuar me vdekjen dhe me ngjalljen e Jezu Krishtit.

Pra krishtërimi ka krijaur një botëkuptim krejt të ri të personalizmit të krishterë, ku Zoti dhe njeriu s’janë më të largët, të panjohur, por shumë të afërt, të bashkuar nëpërmjet Jezu Krishtit Zot dhe Njeri, Kishës dhe sakramenteve si komunikim dhe bashkëpunim i vazhdueshëm.

toni77

Per ndryshe kliko këtu:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=108974
    Me vjen mire qe ju kristianet e dini celesin e parajses "Deshmine se Ska Zot tjeter pervec Allahut dhe se Muhamedi eshte rob dhe i derguari i Tij|"

Kete tha dhe Jezusi

''Cili është i pari i të gjithë urdhërimeve?''.
    29
    Dhe Jezusi u përgjigj: ''Urdhërimi i parë i të gjithëve është: "Dëgjo, o Izrael: Zoti, Perëndia ynë, është i vetmi Zot",Marku 13

Ke harruar te shkruash Toni se midis Islamit monoteist dhe krishterimit qendron teoria e antikrishtit qe e behet krijesa Zot.Ju e beni njeriun Zot besoni ne teorine e Antikrishtit.Islami nuk e ka larguar njeriun prej Zotit por perkundrazi njeriu i lutet Zotit ne cdo cast te jetes se tij dhe jo si kristianet njehere ne jave.Ne i besojme profetet e Tij dhe i pastrojme ato nga te keqiajat qe ia kane vene bibla juaj.ne i besojme ligjet e Zotit dhe i praktikojme ne jeten tone ndersa ju i keni anulluar dhe i keni hequr, prandaj dhe Zoti ua ka hequr beselidhjen me ju dhe te drejten per te hyre ne parajsen e Tij.Ju jeni blafsemues pasi besoni se Zoti eshte me shume se Nje dhe e beni krijesen Zot.Ju e mallkoni Jezusin duke e quajtur te kryqezuar.Ju trilloni genjeshtren kurse ne shpallim te verteten.per shume nga Ju Jeta tjeter do jete deshmi sepse nga mosbesimi dhe mekatet tuaja llogjika dhe zemra nuk e njohin driten e se vertetes.
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    hahahaha Kjo ishte pjesa me e bukur e asaj qe ke shkruar!!!

Edhe un pajtohem, qe te tjerat s'ishin per te qeshur
    Ndryshuar për herë të fundit nga r'posa : 19-02-2010 më 10:02

Faqja 77 prej 110 FillimFillim ... 2767757677787987 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •