Close
Faqja 78 prej 110 FillimFillim ... 2868767778798088 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 771 deri 780 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin

Islami nuk e ka larguar njeriun prej Zotit por perkundrazi njeriu i lutet Zotit ne cdo cast te jetes se tij dhe jo si kristianet njehere ne jave. .
    Unë e kam parasyshë se ju jeni shtiracakë dhe keni deshirë të tregoni te tjerve, me "tspeih" në dorë, duke u shtirrur kinse jeni duke u lutur. Por sipas Zotit, ajo lutje është e pa vlerë.

Ja se çka thotë Krishti psh per ata qe luten ashtu sikurse po thua ti:

5 “Kur të luteni, mos bëni si shtiracakët, të cilëve u pëlqen të luten në këmbë në sinagoga dhe në sheshe të rrugëve, që t’i shohin njerëzit. Përnjëmend po ju them: u ndanë veç me atë shpërblim! 6 Ndërsa ti, kur të lutesh, hyr në dhomën tënde, mbylle pas vetes derën e lutju Atit tënd që është në fshehtësi; e Ati yt që sheh në fshehtësi, do të të shpërblejë.

7 E kur të luteni, mos e teproni me fjalë të kota porsi paganët: ata mendojnë se do t’u plotësohet lutja nëse thonë shumë fjalë. 8 Mos bëni si ata, sepse Ati juaj e di mirë se për çka keni nevojë para se t’i luteni.

9 Prandaj lutuni kështu:

Ati ynë që je në qiell,

u shenjtëroftë Emri yt!

10 Ardhtë Mbretëria jote!

U bëftë vullneti yt

si në qiell ashtu në tokë!

11 Bukën tonë të përditshmen na e jep sot!

12 Na i fal fajet tona,

si i falim ne fajtorët tanë!

13 E mos na lër të biem në tundim,

por na shpëto nga i Keqi!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Ju e mallkoni Jezusin duke e quajtur te kryqezuar. .

Kur Krishti shpalli Apostujve se do të kryqezohet, Pjetri me gjykime njerzore kundershtoj duke i thënë: “Mos e thashtë Zoti, Zotëri! Ty s’do të të ndodhë një gjë e tillë!”

Mirpor Jezusi u kthye e i tha Pjetrit shumë rrept duke e qortuar dhe i tha:

Shporru meje, he djallë! Je shkandull për mua, sepse nuk i ke në mend punët e Hyjit, por punët e njerëzve!”

Kjo nuk vlenë vetem per kohen e Pjetrit por edhe sot eshte aktuale, te gjithë ata qe pretendojnë të dalin kunder Kryqit te Krishtit, Krishti u thotë; "shporru meje, he djallë!"

Te gjithë ata qe mohojnë Vdekjen nëKryq te Krishtit dhe ngjalljen eTij, janë të ndikuar nga djalli dhe krishti u thotë; "sepse nuk i ke në mend punët e Hyjit, por punët e njerëzve".

Ja se si na shp[jegon Bibla këtë:

Jezusi paralajmëron vdekjen dhe të ngjallurit e vet

21 Që atëherë Jezusi filloi t’u dëftojë nxënësve të vet se i duhej të shkonte në Jerusalem, të vuante shumë prej anës së pleqve, të kryepriftërinjve e të skribëve, se do ta vrisnin e të tretën ditë do të ngjallej.

22 Atëherë Pjetri e ndau veças e filloi ta qortojë:

“Mos e thashtë Zoti, Zotëri! Ty s’do të të ndodhë një gjë e tillë!”

23 Jezusi u kthye e i tha Pjetrit:

Shporru meje, he djallë! Je shkandull për mua, sepse nuk i ke në mend punët e Hyjit, por punët e njerëzve!”

24 Atëherë Jezusi u tha nxënësve të vet:

“Nëse ndokush dëshiron të vijë pas meje, le ta mohojë vetveten, le ta marrë kryqin e vet e le të vijë pas meje! 25 Sepse, kush do ta ruajë jetën e vet, do ta bjerrë, kurse ai që e bjerr për shkak timin, do ta gjejë.

Krishti lere qe barti Kryqin, por Ai na fton edhe neve duke na thënë:"Nëse ndokush dëshiron të vijë pas meje, le ta mohojë vetveten, le ta marrë kryqin e vet e le të vijë pas meje.."
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Jezusi paska thene Lutuni Zotit por ju pse i luteni Jezusit.E kupton tani se kush jane shpifaraket? Si ka mundesi qe Pjetri qenka nje djall.Vatikani e ka ngritur kishen e pare per Pjetrin.papap cfare shpifarakesh keto vatikansit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 19-02-2010 më 10:11
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Lutja ne kishë qenka mekat, kurse Pjetri qenka Djalli.

Por megjithate citatet qe na ofrove, i kundershton vet bibla.

E kam lexuar diku, qe thot qe Jezusin ishte dal para lindjes se diellit en shkretir per ta madheruar Zotin e tij, kurse te tjeret e kerkuan, e kur e gjeten, ai u tha : Qe e reja erdhi, te shkojm ne sinagoge etj vende dhe tua themi atyre !

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Mjekësia, r'posa, sa te cekët jeni në përgjigjet që jepni! Problemi nuk është se jeni të cekët, por se mendoni se po thoni gjëra të zgjuara.

Mua më vjen keq për Tonin77 që harxhon kohën dhe energjitë e tij duke u marre me ju, se me këto gjëra që thoni nuk ja vlen të përgjigjesh fare. Bie kaq shumë niveli sa nuk e imagjinon. Vazhdoni ju, vazhdoni, bjerini fyellit në një vrimë, se në terezi e keni. Vazhdoni se kështu do të fitoni parajsën.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Mjekesia dhe R'posa dhe gjithe muslimanet,
    Ju i njihni 99 emrat e Zotit dhe ne na behet qejfi per kete. Kur te njihni dhe emri e 100, atehere do te plotesohet ajo gje qe Ai fort deshiron per ju!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Mjekesia dhe R'posa dhe gjithe muslimanet,
    Ju i njihni 99 emrat e Zotit dhe ne na behet qejfi per kete. Kur te njihni dhe emri e 100, atehere do te plotesohet ajo gje qe Ai fort deshiron per ju!
    Flm per sugjerimin

Une e mesova kur pashe kete videon

Shpresoj ta mesosh dhe ti prej Jezusit
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Per mendimin tim, nuk ia vlen fare te diskutohet per te tilla gjera dhe kjo bisede ka degjeneruar me te vertete. Nuk mund te diskutohet assesi hyjnia e Krishtit. Nje gje duhet ditur mire, krishterimi ja pranohet, ja hidhet poshte. Nuk mund te kete edhe keshtu, edhe ashtu.

E kam thene edhe njehere tjeter dhe po e them serish ketu: vellezer e motra shqiptare myslimane, ju lutem, jetojeni islamin pa u marre me Krishtin, njesoj sic e jetojme ne te krishteret fene tone, pa u marre me islamin apo ndonje fe tjeter. Ne fund te fundit Jezusi eshte vec nje profet per ju, asgje me shume. Eshte kaq i gjere islami saqe s'ka nevoje fare te merret me nje profet si ai. E keni Muhamedin shume here me te madherishem se Jezusin. Merruni me jeten e tij, tregojeni lavdine e Kuranit si me fjale, ashtu edhe me vepra, por jo me sharje ndaj te krishtereve apo duke u marre me Krishtin. Nga krejt cka po lexoj prej jush, po mesoj se edhe islami qenka kristocentrik si krishterimi, se vec me te po merreni, pavaresisht se ne drejtim te kundert.

Shkova tani se po fillon Udha e Kryqit ne Radio Mari.

Qofte levduar Jezu Krishti!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Dielli yt, Jezusi a.s. eshte musliman dhe shembull per çdo musliman që ka lind dhe do te lind.

Ta themi te vërtetën rreth tij a.s., eshte detyrë & obligim fetar për ne.

Le të rishiqohën të gjitha kundërshtimët e vllezërve musliman nga ju me nje sy serioziteti. E mos gjeni arsyetime te kota ; kinse eshte e kot te flitet me ne apo qe ju berem per te qesh, se tek e fundit bibla po citohet. Me fjal tjera, ju jeni ne konfuzion sepse edhe 2000 vite pas, ju s'gjeni dot shpjegimin e trinitetit dhe vendin e hyjnis qe ka Jezusi a.s. ne te. Nje fe qe s'gjen pajtueshmëri mes fjaleve te veta, si mund te jet e vertet ? Kjo eshte ta lesh logjiken anash, ti mbyllësh syt dhe te besosh keshtu verberisht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Sopra,

Te faleminderit per keshillen, por, jo faleminderit!!!

Ju e citoni Biblen, por vec si ju intereson dhe me syzet qe ju kane vendosur. Gjithsesi nuk hyj ne debat per kete gje, pasi ju keni zgjedhur te rrini aty.

Mirepo njesoj sic fyhesh ti me ta preke Muhamedin, edhe me shume fyhem une kur flet vend e pa vend per Krishtin. Jezusi eshte Zot dhe kete e beson shpirti im!!! Eshte jashte mundesive te mia qe te nderhyj gjekundi per ta pranuar logjika jote apo e ndokujt tjetri, i cfaredo besimi apo sekti qofte, kete menyre te besuari. Nuk eshte merite e imja aspak qe une besoj ne Nje Hyj te vetem, te shprehur ne Atin, Birin dhe Shpirtin Shenjt qe jane dashuri e paster dhe jetojne ne dashuri e nepermjet dashurise, por eshte vete merita e Hyjit qe me eshte zbuluar dhe me ka thirrur personalisht per te jetuar ne te dhe ta ndjek ne cdo hap te jetes sime. Eshte thjesht HIR!

Rrofte Krishti Mbret!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Faqja 78 prej 110 FillimFillim ... 2868767778798088 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •