Close
Faqja 75 prej 110 FillimFillim ... 2565737475767785 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 741 deri 750 prej 1091
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Nderkohe qe ne Islam Zoti eshte shume i larget dhe i panjohur per njerezit. Askush nuk e di madje se perse Zoti e ka krijuar. Di vetem qe duhet ta adhuroje Zotin dhe kaq. Po per cfare?
    E ke gabim.

Para se te lexoja shume per biblen Zoti ne qenien time ishte madheshtor, absolut e ndieja prezencen e Madheshtise se Tij dhe ne frymarrjen time.E ndieja Madheshtine e Tij nepermjet Krijesave dhe krijimeve te Tij.Kur fillova te lexoja biblen filloi zemra te ma prishe Madheshtine Zotit.Edhe pse nuk isha futur akoma ne Dhiaten e re e cila ajo eshte me shume qe flet per Zotin si njeri sesa dhiata e vjeter.

Detyrohen qe ta lej leximin biblik nje fare kohe per tu me rikthyer Madheshtia e Zotit.Bibla eshte shume njerzore dhe ka nje ndikim ne te kuptuarit e Zotit.

Kur Lexoja ne Bibel qe Moisiu i Bertiste Zotit.Thoja Ska mundesi nje njeri ti Bertasi Madheshtorit Absolut sidomos kur eshte profet.Kush eshte ai profet qe guxon ti bertase Zotit.Profetet e njihnin madheshtine e Tij me shume se cdo kush.Kur shikoja ne bibel qe Jakobi luftoi me Zotin dhe fitoi dhe pesoi vetem nje calim thashe ska mundesi te jete keshtu.Zoti madheshtor nuk eshte Zeusi qe luftoi me Herkulin.Kur lexoja se profete te Zotit benin incest me vajzat e veta, pinin vere, kapnin grate e gjeneraleve te tyre, martoheshin me hallat,adhuronin idhujt, etj etj thashe ska mundesi qe ky liber te jete hyjnor.Eshte nje liber qe te nxit te mendosh per nje Zot te vogel qe sa here hebrejte kane ndonje deshire ua ploteson.Eshte nje liber qe te nxit qe profetet e Zotit jane njerzit me pa moral ne rruzullin tokesor.Eshte nje liber qe flet me nje gjuhe njerzore dhe jo hyjnore.Ku secili shkrues e shkruan historine sipas stilit te tij letrar.

Ndersa Kurani!Ah Kurani ... .Sikur ta lexoshit dhe ta besoshit.Kurani percon tek Njeriu Madheshtine e Krijuesit,

Vetem Ajetin te lexosh

22:74.
    Ata nuk madhëruan All-llahun me madhërinë e Tij të vërtetë, që e meriton, All-llahu është i Fuqishëm, Ngadhënjyes.

OSe Ajetin

39:67.
    Ata nuk e çmuan All-llahun me atë madhështinë që i takon, ndërsa, në ditën e kijametit e tërë toka është në grushtin e Tij, e qiejt të mbështjellë në të djathtën e Tij. Ai është i pastër nga të metat dhe Ai është i lartë nga çka ata i shoqërojnë!

Kur imagjinon Universin sa i madh qe eshte mendja nuk e kalon imagjinaten per tek Zoti sepse ai eshte i pashembullt ne forme dhe Qenie.I gjithe Universi do jete therrime ne dore te Zotit.E si mund te futet ky Zot madheshtor brenda nje Krijese te vogel sic eshte njeriu.Merre dhe fute diellin tek njeriu.Nuk hyn dot?

Nese do imagjinosh pastaj pastertine qe Islami percon per profetet e Zotit.Islami i pastron profetet nga shpifjet hebraike se Luti, Nuhu, Solomoni, Davidi, Ibrahimi etj etj kane kryer vepra te turpshme.Eshte cmenduri nje profet qe udhezon nje popull per tek Zoti te beje vepra nga ato qe e pershkruan bibla per keto profete.

Une mendoj se Kurani jo vetem qe zbriti prej Zotit per te rregulluar mendimin njerzor ne lidhje me ate se cfare eshte Jezusi, porse edhe per te bere korrigjimet bibles per veprat qe ajo ia pershkruan profeteve te Zotit.

Kurani erdhi si persosmeri per fene e Zotit.Shume prej te krishtereve e kuptojne se ai vjen me nje stil te larte letrar dhe kumtues ndryshe nga bibla qe eshte rrefyese.Stil qe shume sure tregojne per mrekullin e tij.

Nuk e kuptoj kur ju kristianet e kuptoni tashme se ndryshimi i krishterimit erdhi ne perkthimin e tij ne gjuhen greke dhe ne kredon e vendosur ne keshillin e Nikeas mirepo nuk ju len nje ego e brendshme per ta pranuar realitetin.Eshte egoja qe nuk i la cifutet ta pranonin Jezusin si profet por u munduan ta perndjekin dhe ta vrasin duke bashkepunuar me romaket.Te vetmit qe i ndeshkuan romaket dhe hebrejte ishin muslimanet.A nuk mendoni per kete?

A nuk mendoni se pershkrimi i Jezusit ne Kuran eshte nje cilesi qe Kurani eshte hyjnor.Pse do pershkruhej Jezusi ne Kuran dhe jo Babai i Muhamedit a.s.Pse do pershkruhej Maria dhe Nena e Muhamedit a.s. A ka per njeriun me te dashur se Nena e tij nga krijesat.Pse ne Kuran do pershkruhej Historia e Ademit, Nuhut, Ibrahimit, Ismalit, Isakut, Jakubit, Jusufit, Musait,Daudit dhe Sulejmanit,Lindja e Gjon pagezorit(Jahjes) dhe Lindja e Isait(Jezusit) Paqa e Zotit qoftembi ta.
    Nese Kurani do ishte fjale njerzore do shkruante per Perset ose Arabet dhe te paret e tyre.Do shkruante per Kirin, mbretin persian, per Babilonine e kodet e hamurabit, Nuk do ti jepej vleresim Joshua Bin Nunit para Filsitejve pagane.Por Allahu, Krijuesi i Gjithesise i pershkruajti keto profete sepse rrjedha e shpalljes hyjnore kishte kaluar tek profeti i fundit Muhamedi a.s.Shpallje tek populli hebre ishte larguar per shkak se ato nuk i respektonin profetet e Zotit por i vrisnin dhe Zoti i beri xheloz me popullin e Ismalit, djalit te Ibrahimit.

Ne Islam besohen te gjithe profetet e Zotit, Kush do le ti pranoje ato me pastertine e tyre larg shpifjeve hebreje dhe ta adhuroje Zotin nje te vetem larg trinise ose politeizmit filozofik te mitologjive te popujve pagane greke dhe romake.

Paqa e Zotit qofte mbi besimtaret e drejte.
    "Shoku Mjekesise"

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia
    Kur imagjinon Universin sa i madh qe eshte mendja nuk e kalon imagjinaten per tek Zoti sepse ai eshte i pashembullt ne forme dhe Qenie.I gjithe Universi do jete therrime ne dore te Zotit.E si mund te futet ky Zot madheshtor brenda nje Krijese te vogel sic eshte njeriu.Merre dhe fute diellin tek njeriu.Nuk hyn dot?
    Mjekesia

A nuk e kupton se ju e kufizoni Zotin duke "e burgosur" Ate brenda madheshtise se Tij?

Madheshtia e Tij qendron ne faktin se Ai mund te behet "sherbetori i vellzerve te Vet", pa pushuar qe qeni njekohesisht Zoti i Universit dhe Komandanti i Miliarda ushtrive te engjejve.
    Nqs Zoti e peruli veten per mua, a nuk duhet ta perul dhe une veten time per vellezerit e mi?

Kjo eshte Madheshtia e Zotit te krishter
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 18-02-2010 më 07:34
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-02-2008
    Vendndodhja
    Uskana Ilire
    Postime
    781
    Kjo teme eshte konceptuar si nje sofer ku te krishteret mirepresin miqte muslimane te cilet mund te bejne pyetje per besimin e krishter dhe te krishteret te pergjigjen. Pjesemarrje te kendshme

Duke pasur parasyshe kete hapje bashkëpunimi, dua te di qendrimin mbi ata qe kane njohuri te krishterizmit : I cilit percaktim ishte Adami ? Perse kryqohen te krishterët ? Perse e perdorin fjalën : Amin ?
    KOSOVA - SHENJA E SHENJTË E SHQIPTARISË

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I cilit percaktim ishte Adami ? Perse kryqohen te krishterët ? Perse e perdorin fjalën : Amin ?
    gjakushi,

Nuk e kuptoj fjalen "percaktim te Adamit". Sqaroje me mire kete.

Kryqi ka lidhje me vdekjen e Jezusit ne kryq per shelbimin tone, ndaj dhe ai eshte i pranishem ne jeten e krishtere per te kujtuar kete gje
    AMIN do te thote: Jam dakord.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    E ke gabim.

Para se te lexoja shume per biblen Zoti ne qenien time ishte madheshtor, absolut e ndieja prezencen e Madheshtise se Tij dhe ne frymarrjen time.E ndieja Madheshtine e Tij nepermjet Krijesave dhe krijimeve te Tij.Kur fillova te lexoja biblen filloi zemra te ma prishe Madheshtine Zotit.Edhe pse nuk isha futur akoma ne Dhiaten e re e cila ajo eshte me shume qe flet per Zotin si njeri sesa dhiata e vjeter.

Eshte nje liber qe te nxit te mendosh per nje Zot te vogel ...

...Eshte nje liber qe flet me nje gjuhe njerzore dhe jo hyjnore.Ku secili shkrues e shkruan historine sipas stilit te tij letrar.
    Ndersa Kurani!
    ..Vetem Ajetin te lexosh

22:74.
    Ata nuk madhëruan All-llahun me madhërinë e Tij të vërtetë, që e meriton, All-llahu është i Fuqishëm, Ngadhënjyes.

OSe Ajetin

39:67.
    Ata nuk e çmuan All-llahun me atë madhështinë që i takon, ndërsa, në ditën e kijametit e tërë toka është në grushtin e Tij, e qiejt të mbështjellë në të djathtën e Tij. Ai është i pastër nga të metat dhe Ai është i lartë nga çka ata i shoqërojnë!

Sic e shikon edhe vete, teologjia jote, Mjeksia, edhe percaktimi yt per Zotin esht KONTRADIKTOR.

Nga njera ane ti thua se, sipas Bibles, Zoti eshte i konceptuar ne menyre njrezore, ashtu qe i humbet Zotit madheshtia, ndersa nga ana tjeter ti thua se ne Kuran, qe sipas teje ruan madheshtine e Zotit duke e mos e paraqitur Ate me gjuhe njerezore, Zoti paraqitet si Ai qe mban Token ne grusht te Tij, ndersa qiejte jane ne te djathte te Tij.

Ja pra qe dhe ne Kuran, eshte e pashmangshme te shprehurit ne gjuhe njerezore per Zotin.

Zoti qe eshte i papercaktueshem, nuk ka as grusht me te cilin mban token, as pika gjeografike qe percaktojne te djathten apo te majten e Tij.

Dallimi MES ju muslimaneve edhe ne te krishtereve ortodokse ne kete pike eshte se ne perdorim gjuhe njerezore, sic ta shpjegova, per VEPRIMIN/energjine e Zotit, e jo per ESENCEN e Tij, sepse te pershkruash esencen e Zotit eshte ta besh ate si krijesat, dmth idhujtari. Ndersa, ju muslimanet, nqs thoni se Zoti eshte i papercaktushem me gjuhe njerezore, edhe nga ana tjeter thoni se Ai mban token ne grusht te Tij, bini ne kontradikte:

1. Ose nuk e dini se per cfare po flisni.

2. Ose, po thoni se Zoti ne natyren e Tij eshte i percaktueshem. Pra, bini ne idhujtari.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 18-02-2010 më 08:26

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    1. Ose nuk e dini se per cfare po flisni.
    .
    kjo eshte pak por e sigurte.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    kjo eshte pak por e sigurte.
    Atehere i bie qe garancia me te cilen flasin te jete rrjedhoje jo e studimit te lire te Shkrimeve te Shenjta, por e indoktrinimit dhe marrjes se saje per te vertete ashtu sic u eshte dhene.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Atehere i bie qe garancia me te cilen flasin te jete rrjedhoje jo e studimit te lire te Shkrimeve te Shenjta, por e indoktrinimit dhe marrjes se saje per te vertete ashtu sic u eshte dhene.
    ky eshte fakt i pamohueshem,
    mendimi kritik eshte nje cilesi jo-ekzistente dhe e çrrenjosur nga çdo besimtar islamik. Kemi te bejme me nje doktrine te kontrollit dhe shpelarjes se trurit tej mase efikase, edhe per tu admiruar nga kjo ane.

Per zotin ku e gjen forcen te flasesh me gjuhen e arsyes me specie te tilla?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E gjej ne deshiren time qe kushdo qe e ka humbur trashegimine ortodokse ne ndonje moment te jetes, duke u perpjekur te gjeje te verteten ne islam apo cfaredo fe tjeter, ti rikthehet asaj...

Pastaj, ne rastin e Mjeksise, i pergjigjem se kam respektin tim per te. Fundja ai po pyet me sinqeritet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-02-2008
    Vendndodhja
    Uskana Ilire
    Postime
    781
    gjakushi,

Nuk e kuptoj fjalen "percaktim te Adamit". Sqaroje me mire kete.

Kryqi ka lidhje me vdekjen e Jezusit ne kryq per shelbimin tone, ndaj dhe ai eshte i pranishem ne jeten e krishtere per te kujtuar kete gje
    AMIN do te thote: Jam dakord.

U lidha me ju si hapes i temës i nderuar Matrix, dhe pyeta per percaktimin, se , me sa kam njohuri, Ademi as, apo Adami nuk ishte i krishterë ! Une nuk ngul kembe, po hapa dilemen se kam informate tjeter!

Pastaj, Kryqi ska lidhje me vdekjen por me lindjen e Hazreti Isai, Jezusit ! Edhe ketu, them, keshtu se keshtu e di!

Ndersa tek Amin, jeni pergjigjur me hamendje!
    KOSOVA - SHENJA E SHENJTË E SHQIPTARISË

Faqja 75 prej 110 FillimFillim ... 2565737475767785 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •