Close
Faqja 27 prej 110 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 1091
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga preSheva_Lee
    mir se ju gjeta ne fillim, nuk e di se a esht e pershtatshme kjo pytje me intereson kjo qe tha uvejsa : ati, biri dhe shpirti i shenjt jan te barabarte si ne dije, fuqi dhe cdo gje tjeter?
    po sikur te rrebelohet ndonjeri ca do ndodhte si ne rastin e kryeengjullit ma mer mendja se do behej kaos e nuk e don askush ket .
    (Bible) Zoti I tha Jezusit” Ti je biri im, sot më linde.” (Heb 5:5) a ma spjegon ket dikush se nuk po e kuptoj apo e thot bibla ket .
    Rebelimi brenda Trinise se Shenjte eshte dicka e pamundur sepse rebelimi vjen si pasoje e egozimit dhe egoizmi nuk ekziston tek asnje nga Personat qe perbejne Trinine. Secili prej tyre ka si qellim te lavderoje 2 Personat e tjere dhe jo Veten e Vet!

Ne te krishteret besojme se Perendia eshte Dashuri. Pra jo thjesht nje perendi i dashur, por Dashuri. Cdo gje qe ndodh brenda Trinise eshte e motivuar nga dashuria per Personin Tjeter, ose me mire per 2 Personat e Tjere!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    mir se ju gjeta ne fillim, nuk e di se a esht e pershtatshme kjo pytje me intereson kjo qe tha uvejsa : ati, biri dhe shpirti i shenjt jan te barabarte si ne dije, fuqi dhe cdo gje tjeter?
    po sikur te rrebelohet ndonjeri ca do ndodhte si ne rastin e kryeengjullit ma mer mendja se do behej kaos e nuk e don askush ket .
    (Bible) Zoti I tha Jezusit” Ti je biri im, sot më linde.” (Heb 5:5) a ma spjegon ket dikush se nuk po e kuptoj apo e thot bibla ket .
    presHeva-Lee,

Pergjigjen per pyetjen e pare e ke me lart.

Mos ki frike per kryengritje, se Biri e ka dhene shembullin e perkryer te bindjes me vajtjen e vet ne kryq.

Sa per Heb 5, 5, te lutem lexoje me poshte krejt pjesen ku flitet per kete qe ke cekur ti. Cdo koment qe mund te te dale nga ky lexim e ke te sqaruar ne shkrimet tona para ketij shkrimi. Nese s'perton, shfleto dhe lexo.

Paqja me ty!

---

Heb 5, 5-14
    Biri më i pushtetshëm se engjëjt
    5 Dhe vërtet, cilit prej engjëjve Hyji i tha ndonjëherë:
    »Ti je im Bir
    unë sot të linda?«
    Dhe prapë:
    »Unë do t’i jem Atë
    dhe ai do të më jetë Bir?«
    6 Dhe prapë, kur dërgon të Njëlindurin Birin e vet në botë, thotë:
    »Le ta adhurojnë të gjithë engjëjt e Hyjit!«
    7 Kurse për engjëjt Ai thotë kështu:
    »Ai i bën engjëjt e vet erëra,
    shërbëtorët e vet flakë zjarri«.
    8 Ndërsa për Birin thotë:
    »Froni yt, o Hyj, në shekuj të shekujve, dhe skeptër drejtësie - skeptri i Mbretërisë sate.
    9 E ke dashur drejtësinë dhe e ke urryer padrejtësinë:
    prandaj, o Hyj, Hyji yt të shuguroi me bagmin e gëzimit si asnjë ndër shokët e tu«.
    10 Edhe:
    »Ti, o Zot, në fillim e krijove tokën edhe qiejt janë vepër e duarve të tua. 11 Ata do të zhduken kurse ti qëndron, të gjithë do të vjetrohen si petku: 12 porsi petk do t’i mbështjellësh - porsi mantel - dhe do të ndërrohen. Ti vetëm i vetmi mbetesh i njëjtë - vitet e tua nuk kanë mbarim«.
    13 Po e për cilin ndër engjëj tha ndonjëherë:
    »Më rri në të djathtën time
    derisa t’i vë armiqtë e tu
    shtrojë të këmbëve të tua?!«
    14 A nuk janë, thua, të gjithë engjëjt shpirtra të ngarkuar me ndonjë shërbim, të dërguar për t’u shërbyer atyre që do ta trashëgojnë shëlbimin?
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Jo jo nuk do largohem, vazhdoj te qendroj ne sofer, por ama kesaj rradhe vetem po shiqoj e asesi te beje pyetje.

Une nuk e lexoj Biblen ashtu si thua, e lexoj te teren, por ne besoj qe je i njohur qe besojme dicka ne Bibel qe ka mund t'i mbijetoi ndryshimeve. Dhe ate qe besojme ne te jane pikerisht keto citate qe perputhen me Kuranin. Si p.sh. profetesia e Jezusit, te qenit e tij njeri, rrethprerja e tij (sikurse muslimanet), remia e ti me fytyre per toke kur eshte lutur (ashtu sic bejme ne) e ka disa gjera te tilla qe ju si praktikoni si ndjekes te Jezusit, kurse ne po. Ne pra keto citate i konsiderojme si te mbijetuara nga nderhyrja njerezore.

Pershendetje!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Ne pra keto citate i konsiderojme si te mbijetuara nga nderhyrja njerezore.

Pershendetje! Shume mire po e cek gjdo koment ashte i tepert.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Jo jo nuk do largohem, vazhdoj te qendroj ne sofer, por ama kesaj rradhe vetem po shiqoj e asesi te beje pyetje.

Une nuk e lexoj Biblen ashtu si thua, e lexoj te teren, por ne besoj qe je i njohur qe besojme dicka ne Bibel qe ka mund t'i mbijetoi ndryshimeve. Dhe ate qe besojme ne te jane pikerisht keto citate qe perputhen me Kuranin. Si p.sh. profetesia e Jezusit, te qenit e tij njeri, rrethprerja e tij (sikurse muslimanet), remia e ti me fytyre per toke kur eshte lutur (ashtu sic bejme ne) e ka disa gjera te tilla qe ju si praktikoni si ndjekes te Jezusit, kurse ne po. Ne pra keto citate i konsiderojme si te mbijetuara nga nderhyrja njerezore.

Pershendetje!
    Shume mire per ty!

Paqja me ne!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nje pyetje per te krishteret:

Sipas Bibles , ke krijoi Perendija ne fillim, njeriun ose kafshet ?!!!

Me respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nje pyetje per te krishteret:

Sipas Bibles , ke krijoi Perendija ne fillim, njeriun ose kafshet ?!!!

Me respekt
    GV_USA
    Kafshët. Të shohim ku do dalësh tani.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Kafshët. Të shohim ku do dalësh tani.
    Kafshet . Okay ke te drejte sipas Zanafilles 1 Perendija krijon para kafshet dhe me ne fund krijon njeriun.

Por Sipas Zanafilles , kaptines se dyte Perendija krijon para njeriun e me vone kafshet !!!

A me tregon ti mua me saktesi se cfar ka krijuar para Perendija , kafshet a njeriun?!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    GV_USA,

A i heq ndonje presje Zotit kjo qe po thua ti? E kemi thene edhe njehere me pare, Bibla nuk merret me studimin as te qiellit e as te tokes, por te tregon se si jetohet ne toke e si shkohet ne qiell.

Tash presim te na drejtosh ndonje pyetje lidhur me doket e zakonet tona, e te mos kapesh per presje e pika.

Paqja me ty!

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anëtarësuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    GV_USA,

A i heq ndonje presje Zotit kjo qe po thua ti? E kemi thene edhe njehere me pare, Bibla nuk merret me studimin as te qiellit e as te tokes, por te tregon se si jetohet ne toke e si shkohet ne qiell.

Tash presim te na drejtosh ndonje pyetje lidhur me doket e zakonet tona, e te mos kapesh per presje e pika.

Paqja me ty!
    Përshëndetje!

Çfarë qëndrimi kanë sot të krishterët lidhur me shërbimin ushtarak apo pjesëmarrjen në luftë, sepse me sa di unë, të krishterët e parë nuk qëndronin në ushtri me pranimin e krishterimit?
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

Faqja 27 prej 110 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •