Close

Rezultati i Sondazhit: A do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman të Maqedonisë>

Votues
84. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

55 65.48%
  • Jo

19 22.62%
  • Nuk kam qendrim

4 4.76%
  • Ndoshta

6 7.14%
Faqja 10 prej 38 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 378
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Po , dhe per 3 arsye .

Eshte krijese e Zotit .
    Eshte Shqiptare dhe
    Eshte figuraqe na ka tregu si popull me zemergjersi te jashtezakonshme
    Te paret e ke te sakt ,kurse te dyten dhe treten jo,e dyta ka qen shqiptare po nuk ja ka ndi per popullin tone e treta nuk e ka tregu Tereza zemergjersin e popullit ton se ajo me shum ka ndihemu kalkuten dhe ka vepruar ne kalkut se tek ne shqiptaret,ajo 2 fjal shqip nuk i ka dite.

Me thuaj se ku ishte Tereza ne vitet e 90 kur u helmuan nxensat shqiptar ne Kosove?
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Te paret e ke te sakt ,kurse te dyten dhe treten jo,e dyta ka qen shqiptare po nuk ja ka ndi per popullin tone e treta nuk e ka tregu Tereza zemergjersin e popullit ton se ajo me shum ka ndihemu kalkuten dhe ka vepruar ne kalkut se tek ne shqiptaret,ajo 2 fjal shqip nuk i ka dite.

Me thuaj se ku ishte Tereza ne vitet e 90 kur u helmuan nxensat shqiptar ne Kosove?
    Je gabim !
    Ka dite shqip dhe ka fol shqip , dhe ka qajt për shqiptare , dhe kur nuk i ka thëne ketij shteti ku jetojm une dhe ti maqedoni por shqipëri .
    Kjo letër është origjinali nga N.Tereza :

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Edhe pse se meriton te pergjigjem,por prap po te pergjigjem.

Pse duhet ta dua Muhamedin a,s?sepse ka be ber shum jo vetem per Shqiptaret por per krejt njerzimin,e ka larguar njeriun nga errsira ne drite e ka larguar njeriun nga injoranca e thell qe i kishete kapluar,e ka larguar njerzimin nga krimet e ndryshe,i mesoj njerezit se si te jetojn,si ta njofin Krijusin e tij,e mesoj njerzimin se si te kujdest per prinderit,per te moshuarit,per te vobektit,jetimet.etj...............

Po si mundesh ta krahasosh Muhamedin a,s personalitetin me te madh te Universit me nje grua si Tereza, sa injoranc e madhe e ka kapluar kete popull.
    Bla bla bla bla bla, te njejtin argument ke kudo! Sic i hapi driten Muhamedi dhe Tereza beri te njejten gje. Ndihmoje me qindra dhe mijera te semure dhe te vobeket. Bemat e Muhamedit i kemi me gojedhena, punen dhe perkushtimin e Terezes e kemi me fakte. Po si mund te hedhesh nje bije Shqiperie me nje bire Arabie? Injoranca dhe verberizmi te ka kapluar ty dhe jo neve qe mbrojm nje ikon Shqipetare qe i ngriti imazhin Shqiperis. I perkushtoj jeten e saj njerezve ne nevoje dhe e ndoqi deri ne vdekje.

Me thuaje dicka te pamorlashme/imorale qe beri Tereza gjate gjithe jetes se saj dhe te meritoj keto fyerje nga nje njeri si ty qe nuk njeh komb e etnitet po i krahason njerezit ne baze te fes.

Eshte gruaja e vetme ne bote qe eshte respektuar dhe lavderuar per punen e saj si nga vendet Muslimane ashtu dhe nga ato Krishtere. Kalkuta ne Indi nuk eshte nje vend me minoranc Krishtere/Hindu/Muslimane, por ka te gjitha fete brenda vetes. Nuk ndihmoje njerez te perktesis fetare Krishtere po te gjithe njerezit qe ishin ne nevoje. Dhe organizata e motrave Tereza eshte e perhapure ne te gjithe boten dhe vazhdojn misionin e Mother Teresa's, edhe gjithmon do jete nje nga organizatat bamirese me te medha ne bote. E cila o formua dhe u zhvilluar nga Nene Tereza.

P.s Nuk kam pasur asnjehere gje kundra Muhamedit apo Krishtit, po asnjehere nuk do perbalt figuren e nje njeriu te madh qe ka prejardhjen nga vendi im. Kurre nuk do hedh poshte njerezit me te lart qe ka nxjerr populli Shqipetar, te cilet na kane ngritur ne tere boten.

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Iliri. Lexo Postimin
    Je gabim !
    Ka dite shqip dhe ka fol shqip , dhe ka qajt për shqiptare , dhe kur nuk i ka thëne ketij shteti ku jetojm une dhe ti maqedoni por shqipëri .
    Kjo letër është origjinali nga N.Tereza :

Auuuu fakte te medhaje me ke sjell more djale,po kurgju nuk eshte letra o zoteri vepra vepra qajo vlen me shum se letra,ajo nuk punoj per shqiptaret dhe nuk u varros ne tokat shqiptare,upsssssssss kam harru qe ajo eshte bere kalkute.

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Cold Fusion™ Lexo Postimin
    Bla bla bla bla bla, te njejtin argument ke kudo! Sic i hapi driten Muhamedi dhe Tereza beri te njejten gje. Ndihmoje me qindra dhe mijera te semure dhe te vobeket. Bemat e Muhamedit i kemi me gojedhena, punen dhe perkushtimin e Terezes e kemi me fakte. Po si mund te hedhesh nje bije Shqiperie me nje bire Arabie? Injoranca dhe verberizmi te ka kapluar ty dhe jo neve qe mbrojm nje ikon Shqipetare qe i ngriti imazhin Shqiperis. I perkushtoj jeten e saj njerezve ne nevoje dhe e ndoqi deri ne vdekje.

Me thuaje dicka te pamorlashme/imorale qe beri Tereza gjate gjithe jetes se saj dhe te meritoj keto fyerje nga nje njeri si ty qe nuk njeh komb e etnitet po i krahason njerezit ne baze te fes.

Eshte gruaja e vetme ne bote qe eshte respektuar dhe lavderuar per punen e saj si nga vendet Muslimane ashtu dhe nga ato Krishtere. Kalkuta ne Indi nuk eshte nje vend me minoranc Krishtere/Hindu/Muslimane, por ka te gjitha fete brenda vetes. Nuk ndihmoje njerez te perktesis fetare Krishtere po te gjithe njerezit qe ishin ne nevoje. Dhe organizata e motrave Tereza eshte e perhapure ne te gjithe boten dhe vazhdojn misionin e Mother Teresa's, edhe gjithmon do jete nje nga organizatat bamirese me te medha ne bote. E cila o formua dhe u zhvilluar nga Nene Tereza.

P.s Nuk kam pasur asnjehere gje kundra Muhamedit apo Krishtit, po asnjehere nuk do perbalt figuren e nje njeriu te madh qe ka prejardhjen nga vendi im. Kurre nuk do hedh poshte njerezit me te lart qe ka nxjerr populli Shqipetar, te cilet na kane ngritur ne tere boten.
    As une nuk e mohoj qe Tereza nuk ka qen bamirese,por bamiresia ka shkuar per popujt tjere ,shum pak ka shkuar per popullin shqipetar.

Te gjithve po ja beje kete pytje por askush nuk po pergjigjet,ku ishte Tereza kur u helmuan nxensit shqiptare ne vitet e 90 ne Kosove?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Auuuu fakte te medhaje me ke sjell more djale,po kurgju nuk eshte letra o zoteri vepra vepra qajo vlen me shum se letra,ajo nuk punoj per shqiptaret dhe nuk u varros ne tokat shqiptare,upsssssssss kam harru qe ajo eshte bere kalkute.

Nuk u varros thot në tokat shqiptare , kur nuk ja ke fare iden që gjitha vorret e familjes së saj në Shkup , i zhdukën i humbën sllavët , për arsye politike .
    Mos shiko Fatos Lubojën te tv Klan , se ta ngjet sëmundjen e gangrenes .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    As une nuk e mohoj qe Tereza nuk ka qen bamirese,por bamiresia ka shkuar per popujt tjere ,shum pak ka shkuar per popullin shqipetar.

Te gjithve po ja beje kete pytje por askush nuk po pergjigjet,ku ishte Tereza kur u helmuan nxensit shqiptare ne vitet e 90 ne Kosove?
    Ku ishte? Mos te dukemi vall si ish-sekretar te Nene Terezes ne ty? Pergjigjen jepja vetes tende, sepse askush nuk ka qene nga ne perkrahe Nene Terezes ne misionet e saj bamirese.

P.s Po te bej nje pyetje une ty, meqenese ti ben pyetje retorike. Atehere me jepet e drejta dhe mua ta bej nje pyetje.

Ku ka qene Muhamedi ne invazionin Roman, kur vriteshin, priteshin, digjeshin, perdhunoheshin, masakroheshin Shqipetaret nga Romaket?

Shikoje dhe kete harten se cfare eshte bere me Shqiperin apo Albanin e viteve 550 - 650.

Mos beje krahasime te tilla se eshte turp. Cfare beri ne ato vite, ku ishte ne ato vite. Ja po te them dhe une ty tani, cfare u be per ne ne ato vite dhe si u ben. Pfffffff

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Cold Fusion™ Lexo Postimin
    Ku ishte? Mos te dukemi vall si ish-sekretar te Nene Terezes ne ty? Pergjigjen jepja vetes tende, sepse askush nuk ka qene nga ne perkrahe Nene Terezes ne misionet e saj bamirese.

P.s Po te bej nje pyetje une ty, meqenese ti ben pyetje retorike. Atehere me jepet e drejta dhe mua ta bej nje pyetje.

Ku ka qene Muhamedi ne invazionin Roman, kur vriteshin, priteshin, digjeshin, perdhunoheshin, masakroheshin Shqipetaret nga Romaket?

Shikoje dhe kete harten se cfare eshte bere me Shqiperin apo Albanin e viteve 550 - 650.

Mos beje krahasime te tilla se eshte turp. Cfare beri ne ato vite, ku ishte ne ato vite. Ja po te them dhe une ty tani, cfare u be per ne ne ato vite dhe si u ben. Pfffffff

Auuuuuuuu pytja ime me tenden dallon sikurse nata me diten,ne qoftse je prej atyre qe din ti dallosh keto dy gjera.
    O zoteri kur ka qen Muhamedi a,s,Shqiptaret nuk kan pas,kurse te Tereza po.

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Iliri. Lexo Postimin
    Nuk u varros thot në tokat shqiptare , kur nuk ja ke fare iden që gjitha vorret e familjes së saj në Shkup , i zhdukën i humbën sllavët , për arsye politike .
    Mos shiko Fatos Lubojën te tv Klan , se ta ngjet sëmundjen e gangrenes .
    Jo zoteri nuk e shikoj Fatos Lubonjen,por ajo eshte e verteta,Tereza ju qe nuk u vorros ne tokat tona,por as qe ka kerkuar nje gje te tille.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    O zoteri kur ka qen Muhamedi a,s,Shqiptaret nuk kan pas,kurse te Tereza po.
    Cfare nuk kane pasur Shqipetaret? Do te thuash nuk kane ekzistuar? Do te thuash nuk ishin nje e dy ne levizje per t'iu shmangur tehut te shpates nga Romaket? Te pakten mos me fol per Romen e lashte se e njoh shume mire, deri dje kisha nje emer ÆTIUS (Flavius Ætius), gjenerali i fundit i Perandoris Romake.

Me jep pra pergjigje, cfare nuk kishin ne ate kohe, perpara 1400 viteve?

Misioni i Nene Terezes filloje ne vitet 1950, kur Shqiperia kishte hyre ne nje regjim diktatorial (totalitar), qe nuk mund te beje dot asnje gje per vendin tend. Ne vitet 1990 Shqiperia sapo hyri ne nje tranzicion ku nuk mund te beje asgje, njerezit ishin te babezitur dhe te etur per liri, nuk te linin te beje asnje gje, perndryshe ishe i vdekur. Kosova ne vitet 1990 ishte nen regjimin e Jugosllavis, cfare prisje te bente nje njeri per vendin e saj, kur nuk kishte asnje mundesi, kur nuk kishte asnje mbeshtetje, kur nuk kishte ku te shkonte dhe si te shkonte.

Mund te gjykosh njecik me thell, dhe do ta kuptosh sesa shume i ka qare shpirti per vendin e saj. Nese nuk u varros ne Shqiperi nuk eshte problem i madh, po ku te varrosej? Prane ndonje trupi Maqedonas? Sepse eshtrat e familjareve te saj nuk dihen se ku jane. Pra dhe zgjedhja u be ne vendin ku jetoje me gjate, dhe nderimet i ka marre nga e gjithe bota. Edhe ti si Muslimane e di shume mire qe ka qene me qindra here ne Lindjen e Mesme per misione bamiresie. Ku ka marre dhe merita nga shume vende nga Lindja e Mesme, se nuk te pelqen ty ta pranosh, eshte tjeter problem. Por te pakten mos hidh balte mbi nje figure te ndritur sic eshte Nene Tereza.

Faqja 10 prej 38 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •