Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 74
    Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442

hey

Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    Sot po ikja per ne shkolle dhe mora gazeten e perditshme ,duke shfletuar me ra syri ne nje nga ato çfare ishte shkruar ne nje nga faqet e gazetes ..
    "Lirohet njerku qe dyshohej per abuzim sexual ndaj vajzes te se dashures se tij "
    Nder te tjera thuhej qe ai e kishte prekur ne mes te kembeve dhe ne gjoks , dhe e kishte kercenuar qe sapo te mbushte 15 vjec ai do kryente sex me te , por gjykata e shkalles se larte e ka liruar pasi te gjitha provat e mbledhura nuk mund ta provonin qe ai kishte synime te keqija ndaj vajzes dhe se keto gjera kishin ndodhur ne kohen kur personat ne fjale kishin qene duke luajtur dhe ato fjale ai ja ka thene kur ishte shume i merzitur me vajzen pasi ajo e kishte nevrikosur .

U ndjeva keq per vajzen e cila kushedi se çka hequr gjate kohes qe ai i ka bere keto gjera , por ajo qe me acaroi me shume eshte , ajo nene s'ka vene re asgje ?

Dhe a duhet nje femer qe pasi divorcohet dhe ka nje vajze , te krijoj nje jete te re me nje mashkull i cili mund ti bej dicka te tille vazjes se saj ?

Jam shume kurioze ta di si e mendoni dhe ju kete gje ?
    Sinqerisht kam dashur prej kohesh ta hapja nje teme te tille.

Nuk e di sa raste degjon edhe ketu ne angli per abuzime te njerkeve ndaj vajzave te grave te tyre.
    Edhe kushedi sa raste nuk raportohen per shkak te frikes si nga njerku por edhe nga nena vete.

Skam qene ndonjehere maskilist e skam per tu bere i tille shpresoj .
    Por ne kete pike jam i mendimit se vajza duhet ti jepet babait te tij.

E jo vetem vajza por edhe i biri.
    Periudhat e perkudesjes duhet te ndahen them une.

Sa jane te mitur , le te rrijne femijet me nenen e tyre. Sa te mbushin nje fare moshe , me idealja ajo e pubertise , le ti kthehen babait.

Sado te luftoje femra per barazi , prape burri do kete me autoritet ne shtepi.
    Edhe ai autoritet i jep avantazh atij qe femijet e tij mos te keqtrajtohen nga njerka.
    Ndersa nje grua smund te kete fuqi ta imponoje burrin e saj qe ti respektoje femijet te cilet sjane te tijet.

Duhet te kemi parasysh se instiktet e njeriut me te kafshes jane te ngjashme.
    Zakonisht kur luani prijes i tufes mundet nga nje luan endacak , ky i fundit i mbyt te gjithe kelyshat e ish-prijesit te tufes.

Duke qene se ne jemi me te civilizuar se kafshet , vrasjen e shfaqim me mospelqime , e disa here edhe e urrejtje apo me ndenja te perziera sic jane epshet seksuale etc etc.

Mendimi im ky

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga Boy Lexo Postimin
    Tema flet per nje njolle shume te rende te shoqerise tone, pra abuzimi me minorenet dhe gjithmone e me shume po rritet numri i shoqatave qe kerkojne te sensibilizojne njerezit me kete fenomen kaq shqetesues. I vetmi problem ne kete teme hapet kur fillon edhe devijon temen duke e vene pikepyetjen tek femrat e divorcuara, qe me nje rrjedhe shume natyrale te jetes perendimore, kerkojne te gjene nje partner tjeter. Kete lloj fenomeni e gjeme shume shpesh brenda mureve te shtepise, ku babai abuzon me femijen e tij, mjafton te lexosh lajmet. Pra, e dashur, shkak i pedofilise nuk eshte rroli i personit ne lidhje me femijen, ne rastin konkret njerku, por mendja e semure e pedofilit.
    Ne fakte ne kete teme ka aq shume pyetje sa eshte normale qe kercen sa nga njera tek tjetra ...
    Duke e lexuar ate gazete mua me erdhen 100 pyetje ne mendje e per te cilat smund te hapesh 100 tema por u mundova duke sjelle kete raste , te shtroja dhe pyetje lidhur me kete por qe prekin ane te tjera , ky eshte kendveshtrimi im i te parit te kesaj teme ...

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    tema eshte perseri gabim..ketu kemi te bejme me te dashurin e gruas ..jo me njerkun..njerk eshte po te ishte i martuar ligjerisht
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 25-01-2010 më 17:18
    Duaje te afermin tend si veten

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    tema eshte perseri gabim..ketu kemi te bejme me te dashurin e gruas ..jo me njerkun..njerk eshte po te ishte i martuar ligjerisht
    ilia ligjet ketu jan te tilla qe dhe po te bashkjetosh me gruan mund te quhet babai i vajzes ,varet se si behet kompromisi midis te dyve , keshtu qe mos u kap pas fjaleve e lagu se lagu .

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    ilia ligjet ketu jan te tilla qe dhe po te bashkjetosh me gruan mund te quhet babai i vajzes ,varet se si behet kompromisi midis te dyve , keshtu qe mos u kap pas fjaleve e lagu se lagu .
    edhe bashkejetesa ka rregullat e veta, duhet kontrate ligjore, etj., keto nuk dalin qarte ketu, ketu del e ka vetem lidhje dashurie te paligjeruara

nuk lag njeri, por nese nuk dihet qarte problemi nuk mund te jepet mendim i sakte per kete

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    ilia spiro
    Lol mos perhap panik

A)Mendimi juaj mbi pedofilinë.

Dihet, per mua denim me varje

B) Roli i njerkut tek femrat e ndara me fëmijë!

Eshte teper delikat, perderisa nuk eshte babai biologjik i femijeve.
    Nena duhet te besoje me shume femijen, sesa ti mbylli syte nga frika se mos ngeli pa partner.
    Cdo nene e nuhat qe dicka nuk shkon me femijen(flas per ato qe kalojne me shume kohe me femijet e tyre).
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    edhe bashkejetesa ka rregullat e veta, duhet kontrate ligjore, etj., keto nuk dalin qarte ketu, ketu del e ka vetem lidhje dashurie te paligjeruara

nuk lag njeri, por nese nuk dihet qarte problemi nuk mund te jepet mendim i sakte per kete

Me fal cfare pret ne gazete ti te behet biografia qe nga stergjyshi , apo kontrata bashkjeteses ?
    Aty ishte kapur rasti qe ai ishte leruar nga keto akuza per abuzim seksual , mua kjo me intereson jo se cka nenshkruar ky bashk me ate tutkunen ..
    Plus ky lajm te kish ndodhur ne shqiperi do kish zaptuar te gjitha faqet e para te gazetave , ndersa ketu ndodhej diku andej nga mesi imagjino sa rendesi i ka dhen shtypi ketu kesaj ngjarjeje ..

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Dihet, per mua denim me varje
    shume ektremiste..
    po c`quani ju pedofili ?? p.sh. nese ngaterrohesh me nje vajze 17 vjec, a quhet kjo pedofili... sipas teje duhet te denohen te dy...
    koncepti pedofili nuk duhet ngaterruar me cdo lloj marredhenie nen moshe

me pjesen tjeter jam dakord me ty (megjithese ti je pro sheriatit lol)
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 25-01-2010 më 17:36

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

nje nga abuzimet...

Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Per fatin tone te keq ne bote pedofilia eshte hapur shume dhe nuk mundet i vetm ligji qe ta luftoje! Te gjithe mund te japim nje fare ndihme rreth ketij akti barbar dhe çnjerrezor!
    Pedofilia eshte krim dhe jam e mendimit qe kafsha te tilla nuk duhen liruar kurre por te merren masa shume me te rrepta.
    Them qe ligji duke e konsideruar kete lloj akti si semundje psikologjike nuk eshte i rrepte sa duhet te jete!
    Nenen e kesaj vajze nuk mund ta gjykojme pasi nuk e dime te verteten dhe nga ana tjeter mos harrojme qe keta tipa dijne te luajne bukur komedine dhe presionin mbi femijet, vetem e vetem qe mos tregojne tek te tjeret!

Ka shume femra qe lidhen me dike tjeter dhe kane femije dhe kjo normale pasi jeta vazhdon! Eshte shume normale!
    Dhe e dashur Val jo te gjithe meshkujt qe rrijne me keto femra jane pedofile!
    Pedofili ka pasur ndonjehere dhe emrin " Baba"!
    Por jam e bindur qe asnje nene ne bote nuk do pranonte pa folur dhe pa reaguar duke e ditur perdhunimin e femijes se saj!
    Mund te kete ndonje rast te rralle por atehere ato nuk quhen " Nena"

Te pershendes
    mire e ke kur thua se sot ne bote eshte shume e perhapur pedofilia...ne te vertete shume shtete perendimore e kane si problem kete veprimtari...mirepo duket se me kete term ka edhe shume abuzime...nese do kerkosh ne fjalorin shqip nuk e ke te percaktuar fare cfare eshte pedofilia dhe rrjedhimisht edhe pedofili...nese kerkon ne internet dhe pikerisht te wikipedia.org shohim se pedofile quhen ata njerez qe kane deshire ,kane kryer, ose imagjinojne te kene maredhenie sexuale me femijet...pikerisht ketu nuk percaktohet kush quhet femije...ne shume vende te botes femije quhen te gjithe ata qe jane te moshes nen 18 vjeq..diku quhen 16 vjeq e poshte...pra edhe po kreve maredhenie sexuale me nje femer apo mashkull te moshes 17 vjeqare do quhesh pedofil/e..ndoshta jam i gabuar por nese kjo do quhej e vertete atehere ne si popull do quhemi popull pedofil..kujtoni ketu komedine e famshme 14 vjeq dhenderr dhe do e shihni se sa pedofile jemi...te mos permendim qindra dhe mijera martesa te vajzave 14-18 vjeqare qysh kur egziston kombi shqiptar dhe deri sot....martesa me edhe 40 vjeqare apo me te vjeter....

nuk duhet te nxitohemi ta percaktojme personin e mesiperm si pedofile...perderisa nuk dime moshen e vajzes nuk kemi si ta percaktojme...pastaj duke qene se edhe ky term eshte mjaft i mjegullt atehere nuk kemi si i percaktojme si kriminele...aq me pak popullin tone qe e ka ne tradite te tij martesen e hershme...

nuk dua ta lidhi kete qe po them tani me rastin e mesiperm..per mendimin tim brenda atij shkrimi ka shume mjegull...per kete edhe gjykata ndoshta ka vepruar keshtu...por te shohim dicka tjeter...gjithmone ndarja e nje cifti ben qe gjysma e mbetur e saj te kete me pak mbrojtje...menjehere pas ndarjes ( ne shume raste edhe para saj ) femra kerkon te lidhet me meshkujt te tjere..diku fshehtas e diku hapatas ato gjejne ate qe mendojne se i duhet...ne te vertete shume prej tyre rezultojne thjeshte si shfrytezue te tyre...kur nuk e ka kurgje vajzen e dashnores atehere cfare e pengon ta ngacmoje ate dhe rrjedhimisht edhe te kete maredhenie sexuale me te ...bile nje pjese e meshkujve lidhen me te tilla femra jo se ju pelqejne shume ato por me nje synim per te vajzat e tyre...ato e dine se kur nje femer nuk e kishte per gje te perzente babain e femijeve te saj nuk e ka per gje te perzere edhe ate ..dhe shfrytezo rastin...
    kam degjuar edhe une nje rast te tille te ndodhur ne nje familje shqiptare ne perendim ku trimi kete kishte pasur si synim...ndoshta edhe ky i shkrimit te mesiperm kete ka synuar...te ben te mendosh me shume se dy here per ate qe fut brenda
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 25-01-2010 më 17:58

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    shume ektremiste..
    po c`quani ju pedofili ?? p.sh. nese ngaterrohesh me nje vajze 17 vjec, a quhet kjo pedofili... sipas teje duhet te denohen te dy...
    koncepti pedofili nuk duhet ngaterruar me cdo lloj marredhenie nen moshe

me pjesen tjeter jam dakord me ty (megjithese ti je pro sheriatit lol)
    Varet cfare moshe ka personi qe ngatrrohet me nje 17 vjec.
    Nje 50 vjecar ,me nje 17 vjecare, per mua eshte pedofil.
    17 vjecarja do edhe nje vite , qe ta kapi ligji.

Nuk jam ekstremiste, por nqs dhunon nje te mitur, qe nga ana fizike nuk eshte e zonja te mbrohet , do i shkatrosh jeten, varjen e ka pak.

Ps. E ke gabim lol
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •