Close
Faqja 67 prej 90 FillimFillim ... 1757656667686977 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 661 deri 670 prej 892
    i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    A din kush naj liber monografi mbi fisin shqiptar -Gash- apo naj punim shkencor me noj revist, gazet apo web?
    Kete pyetje e kom bo edhe ma heret, mirepo ndoshta dikush nga ju ka diqka rishtazi.

Gjithe te Mirat

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Libri ,, TROPOJA NEPER BREZA " e autorit Ibrahim Malaj e ka nje kapitull te gjere ku ne hollesi fletre per fisin Gash.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    [QUOTE=Anesti_55;2451999]
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Jam shume i ineteresuar rreth origjines se fiseve shqiptare sidomos atyre te veriut dhe kjo teme me ineteson shume. Ne Kosove QUOTE]
    Kraniqet nuk besoj se jane shqipetare.Ato vete e mbajne veten per turq por nuk perjashtohen te jene sllave.Ne poloni ke krahina Krsanik, dhe krsnystaw.Ke dhe nje tufe krasniqesh ne rusi, Estoni etj.
    Kjo eshte edhe nje bllof i rradhes i ketij Anestit_55.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e Jackvar
    Anëtarësuar
    19-03-2008
    Postime
    43
    [QUOTE=Anesti_55;2451999]
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Jam shume i ineteresuar rreth origjines se fiseve shqiptare sidomos atyre te veriut dhe kjo teme me ineteson shume. Ne Kosove QUOTE]
    Kraniqet nuk besoj se jane shqipetare.Ato vete e mbajne veten per turq por nuk perjashtohen te jene sllave.Ne poloni ke krahina Krsanik, dhe krsnystaw.Ke dhe nje tufe krasniqesh ne rusi, Estoni etj.

Edhe ksi hipoteza paska a ? Vazhdimisht i akuzojm greket e sllavet qe me shekuj kan manipulu me historine tone, a ne fakt vet shqiptaret jemi ata qe e dredhojm historine tone pa pas nevoje me nderhy tjert. Vet fakti qe niher i permend turqt e pastaj ni popull tjeter... sllavt, t'bon me kuptu qe ska kurgjo serioze ne kete koment.

Krasniq't historikisht jane dallu si atdhetar qe pushket i kan drejtu sllaveve e edhe turqve. Nese ke degju ndoniher per ndonje konflikt qe kane pas me ndonje fis shqiptar mos u befaso shume, se konflikte te tilla kane qene mjaft te perhapura per arsye te ndryshme.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    [QUOTE=Jackvar;2550037]
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin

Edhe ksi hipoteza paska a ? Vazhdimisht i akuzojm greket e sllavet qe me shekuj kan manipulu me historine tone, a ne fakt vet shqiptaret jemi ata qe e dredhojm historine tone pa pas nevoje me nderhy tjert. Vet fakti qe niher i permend turqt e pastaj ni popull tjeter... sllavt, t'bon me kuptu qe ska kurgjo serioze ne kete koment.

Krasniq't historikisht jane dallu si atdhetar qe pushket i kan drejtu sllaveve e edhe turqve. Nese ke degju ndoniher per ndonje konflikt qe kane pas me ndonje fis shqiptar mos u befaso shume, se konflikte te tilla kane qene mjaft te perhapura per arsye te ndryshme.
    Kete budallallek e ka thene ky Anest-_55/

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Rreth 70 shtepi te fshatit Peqan te ( Therandes ) Suharekes jane te fisit Bytyq . Keta banore thone se te paret e tyre kane ardhur shume moti nga Nishi . Ketu behte fjale per banore qe kane ardhur shume kohe para muhaxhereve, pra keta jane shqiptare bytyqas qe duhet te kene migruar nga ajo zone rreth shek. XV, mos edhe shume me heret. Poashtu pjesa me e madhe e banoreve te fshatit Gjinovc te po kesja koune jane te fisit Bytyq te cilet thojne se poashtu jane te ardhur nga Nishi perafersishte ne kete kohe dhe jane te afert me banoret Bytyqas te Peqanit.
    Kam mesuar se te paret e fshatit Papaz te komunes se Therandes paskan qene te vendosur se pari ne Suhareken e sotme, por qenkan perzene nga Berishet e Suhareks, ndoshta pas nje ngatrrese . Berishasit paskan ardhur nga Lugu i Leshanit dhe qenkan vendosur ne Suhareken e sotme, ndoshta pas shek. XVI.
    I pari i fshatit Budakove dhe ai i fshatit Doberdelan , fshatra keto te fisit Gash, jane vellezer. Poashtu edhe Jezerci matane maleve te Budakoves jane te fisit Gash dhe te afert me banoret e Budakoves.
    Te paret e fshatrave Grejqevc, Qadrak dhe Dragaqine ishin vellezer ose me sakte banoret e Qadrakut dhe Dragaqines jane te rene nga Grejqevci. Gjithashtu edhe banoret e fshatit Duhle duhet te ishin ne disa breza me te hershme pjese e ketij trungu. Te gjithe keta banore te ketyre fshatrave jane te fisit Thaq ( nenfisi Sope ). Poashtu ne anen tjetre te maleve te Grejqevcit edhe Mollopolci me disa fshatra perreth jane te nenfisit Sop.

SHKOZa nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga andirago Lexo Postimin
    Ja ku e ke, në të gjitha gjuhët sllave është e njëjta fjalë, versione të ndryshme, Kralj, Korolj, Krol, pastaj e ke edhe në Latvishte që është gjuhë baltike, dhe në Hungarisht. Ec e lidhe me shqipen.

Kanga kreshnike i quan krajlë, mbretërit e huaj, armiqtë, ata që vrisnin kreshnikët. Mos e harro këtë për asnjë moment, poqese dëshiron të jemi gjithnjë në binarë.

Format si Korol, Kirali, Karalis, etj tregojnë se ka të bëj me Karol, (epoka karolingiane).

KLIKO:
    http://online.ectaco.co.uk/main.jsp;...-1&source=king

nashta e merr vesh serbisht;

U srpskom jeziku, kao i u drugim jezicima, ima mnogo reči koje su preuzete iz jezika drugih naroda i prilagođene našem jeziku. Takve reči danas i ne osećamo kao pozajmljenice, na primer: puška, čarapa, košulja, sat, sapun, kralj i dr.

Shkau po thot qe asnjana prej fjaleve qe ka ceke nuk eshte serbe - as Kral! -Tash ti shko binde n'te kunderten.

(epoka karolingiane).
    Hahahahahaa
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 11-01-2010 më 23:03
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    gjysmat e fiseve veriore e kanë origjinën nga bosna.
    smundem ta fshij vetë ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliri. : 12-01-2010 më 01:01

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Iliri. Lexo Postimin
    Ti vërtet qenke i brisht .
    Po vetëm këtu mundesh te tallesh me historin shqiptare , se ne tjeter forum te fluturojnë për Greqi atje ke jevgjit .
    Iliri, ky eshte grek dhe i takon te tregoje perralla. Ata qe do duheje fluturisur ne greqi jane ca shqipfoles tjere qe s'dine cka jane qe thone kete para ketij.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Iliri, ky eshte grek dhe i takon te tregoje perralla. Ata qe do duheje fluturisur ne greqi jane ca shqipfoles tjere qe s'dine cka jane qe thone kete para ketij.
    Ky është ?!
    Nuk di edhe sa kemi ngel këtu me gjak shqiptari ?
    Mundemi ti numrojmë në gishta siç po shkon hesapi .

Faqja 67 prej 90 FillimFillim ... 1757656667686977 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •