Close
Faqja 17 prej 90 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 891
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    PER NGA NDRYSHIMI une shkoje shume large deri ne rranje dhe nuke kame smundje te jo dituris e di edhe per fise tjera prej rranjeve pore detyra ime nuke ashte te perzihem ne rranjet e tyre sepse nuke ashte fer vetem nese ashte gabim detyra ime ashte ta permiresoj ose ta ndihmoje e jo ta fyej fisin sepse ashte pjes e jetes sime dhe gjuhes dhe martesat jane te lidhura per ate gjdo fyrrje do te shkonte ne hymneren time perate une rrespektoje fisin.

i/e regjistruar Maska e Humanisti
    Anëtarësuar
    03-05-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    278
    Shum mire Hotel, masi dole krejt prej teme ne skaj, tash na kallxo prej nga je taman?

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    1.Krasniqja ;
    2. Kelmendi;
    3. Hoti;
    4. Kastrati;
    5.Sopa
    6.Kryeziu ;

7. Shala;
    8. Gashi;
    9. Berisha;
    10. Bytyqi;
    11. Thaqi;
    12. Morina.
    Po, keto jan 12 fiset, mirpo keto fise rradhiten ndryshe sipas vleres, nderit, fjales, vendit n'pleqni etj. ... pra rradhitja e tyre eshte keshtu :

1. Gashi
    2. Hoti
    3. Krasniqi
    4. Kastrati
    5. Thaqi
    6. Morina
    7. Shala
    8. Kryeziu
    9. Kelmendi
    10. Berisha
    11. Sopi
    12. Bytyqi

Deri frik, fisi i pare ka qene Krasniqi, por dikush i Krasniqve e ka bere nje pune te keqe diçka (nuk me kujtohet çka) qe i ka ra vlera ketije fisi.

Keshtu thone pleqt te ne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 10-07-2009 më 14:55

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Shume mire feqi,mirepo ketu ka disa gjana qe nuke jane shenue,dhe pikerishte ato jane kryesore,kelmendasit iken ,prej kuhit iken,iken prej nikshiqit dhe rethines pra ashte dyndja e tret,dhe shkatrimi i tyre do te jete ne shekullin e 17 kure shperngulen ne hungari dhe austro hungaria perfitoi shume prej tyre,mirepo edhe turkia shikoje qytetin ne hungari te soteshme ,ashte plote me kelmendas dhe grudejan,dhe shume titujte te medhej kane pasur mbiemrat etyre jane te lakuara,mirepo munden me u lexue,e vertetet ashte se nen fis ashte bog ajo ashte e vertet sepse pikerishte ata jane pase ardhes te kelmendaseve,dhe shquhen per bame miresi dhe kure folin shikojne ne sy nuke tremben mirepo jane besimetare te medhej dhe rrespektojne shume fen,tri fshatrat ne vojvodin dhe kroaci jane te fundit te kelmendeve kane pake prej gjuhes shqipe mirepo kure ti shikojshe veshjen kombetare ne keto vende te kroacise vojvodines dheLMENDASIT EMALESIS gja qe edhe shume prifta kroat i kane pershkrue shume mire mirepo atjane asimilue dhe atje ata nuke deshirojne te hyjne se jane kroat ,e ase hungarez dhe aseserb e thirin vehten me nji emer tjeter.dukatet ne trupe femrat kane shume kurse martesat kure i bajna trashigojne vetem arin dhe dekorimet e arit jane te perputhshme me te kelmendaseve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Po, keto jan 12 fiset, mirpo keto fise rradhiten ndryshe sipas vleres, nderit, fjales, vendit n'pleqni etj. ... pra rradhitja e tyre eshte keshtu :

1. Gashi
    2. Hoti
    3. Krasniqi
    4. Kastrati
    5. Thaqi
    6. Morina
    7. Shala
    8. Kryeziu
    9. Kelmendi
    10. Berisha
    11. Sopi
    12. Bytyqi

Deri frik, fisi i pare ka qene Krasniqi, por dikush i Krasniqve e ka bere nje pune te keqe diçka (nuk me kujtohet çka) qe i ka ra vlera ketije fisi.

Keshtu thone pleqt te ne.
    Fisit nuke i bie vlera e qka kanebamur sigurisht SHUME DOLLAR dhe mire e ke po i bien VLERA DOLLARIT,

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Fisit nuke i bie vlera e qka kanebamur sigurisht SHUME DOLLAR dhe mire e ke po i bien VLERA DOLLARIT,
    Edhe nga ana jon thon qe fisi gash esht i pari tana vin tjert

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Zotni feqi ashte enigma e vertet ,e fiseve gjithe secili fise kure bashkohet,duhet me thane prejardhjen e vehte,une per fisin tim e di ,mirepo fiset tjera a e dine?po te bashkohen fiset historia duhet rishikue prape e dikujte nuke i konvenon,sepse zgjidhja e problemit ashte ne fise ,qelesi ashte te fisi po te i cili fise,cili fise do te dije hronologjin te kalueres ,ma se miri ,mirepo me ndihmen e tjera fiseve,bie fjala tri fise jane shume te forta nuke deshiroja ta permendi emrin,gjate mesjetes kane qene katastrofe te forta,dhe kurkushi nuke kamunde ti zapoje ndertuen shume qytete ,ndertuen shume shtet mirepo humbenpikerishteprej Shqipetareve te vet dhe prej vitit 1723 skemi ma forcen qe kemi pase perpara,kure krejte mediteranin e kemi mbajte ne dore plote 200 vjet historia ashtee meshefte dh nuke ashte per gjithekende pore duhet ditur kush jane te paret tone apo jo.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    2000 vjet se bana gabim shtypi

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    O Zëu_s une nuk i kam dhene rendesi renditjes , nuk gaboi thuja se ishte nje kopje e te nderuarit SHKOZA dhe as jam munduar ti rendis ato, sepse renditja per mendimin tim ka nje prapavi jo te mire e cila ka emnin perqarje.

SELLOJT-SHALIONT
    THOPIA-SOPI
    CLEMENTI-KELMENDI
    FRIGJET-BERISHET
    CASTRIOT-KASTRAT
    CRESNIT-KRASNIQT
    HETET-HOTET
    BEOTIANT-BYTYQ
    GASI-GASHI
    ............etj
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 10-07-2009 më 16:53

Faqja 17 prej 90 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •