Close
Faqja 11 prej 23 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 223
    Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    emigrant asht pune mu ti
    nuk mundesh me kap i femer
    se ke qira hajduti.

rrefugjat njesoj si sardelet
    tu punu e ty thy belet
    jena tu lujt nga menjet.
    HISTORY HOLDS
    for the time to come and share.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga SystemA Lexo Postimin
    Kur shof ato cmime marramendese te truallit,s'mi ka hequr zoti ato tru qe me kan mbetur.Sepse me metrin katror 3.000 euro ne nje banese ku uji vjen me pompe,ose 100m2 pra 300.000 euro,Systemi blen 3 shpija ketu dhe 2 i leshon me qira.Pra me keto permasa ketu fitoj minimalen 1.000 euro ne muaj,pa taksa.
    Ne 10 vjet 120.000 euro.ne 30 vjet 360.000 euro.Aq gjate s'do jetoj(me).
    Atje se kam idene si do shkoje.
    Ty te ecte mbare.
    Pse sa eshte metri katror apo trualli ne gjermani ? Ne gjermani jeton apo gabohem une ?!

Ps;Padrille mbushe xhepin mire por mos harro zer punen first pastaj merr valixhet dhe kthehu.
    nuse ka plot ne shqiperi more c'ka po te duhet ta marresh qe ketej ,eheeh ke qef ti besh kalamajt amerikan eeeee?(lolo)

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    ne shqiperi jeta e njeriut nuk vlen as edhe nje qindarke, gjithe kohes e ke koken ne traste, siguria e jetes eshte 0, sado leke te kesh
    Stres ne c'do hap
    Ja vlen sa Te shikosh familjen , por te jetosh ne shqiperi me duket kalvar

PS: per hir te patriotizmit nuk kam ndermend te shkaterroj vetveten
    Ndryshuar për herë të fundit nga Marya : 07-01-2010 më 13:39

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Pse sa eshte metri katror apo trualli ne gjermani ? Ne gjermani jeton apo gabohem une ?!

Ps;Padrille mbushe xhepin mire por mos harro zer punen first pastaj merr valixhet dhe kthehu.
    nuse ka plot ne shqiperi more c'ka po te duhet ta marresh qe ketej ,eheeh ke qef ti besh kalamajt amerikan eeeee?(lolo)
    Ne Stuttgart qytet varion nga 1.000-3.000 euro.Varet nga banesa dhe vendi.Jashte pak me lire.Per vete e kam 56m2 po ta blej me kushton 70.000euro.
    Por kjo cash sepse me kredit hyn % ne mes.Kaq di une.
    Lere pastaj te kisha 300.000 euro,por do mundohem(mbase na bejne ndonje bamiresi).
    Gjithe te mirat
    Harrova: varet dhe e c'fare vitit eshte banesa,dhe pa sekser ne mes(banka qe do provizion).Eshte pak e nderlikuar dhe s'jam inxhinjer ndertimi qe te te s'qaroj tamam.
    Por c'mimet pak a shume keto jane.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    cuna ene vajza plakush edhe plakushe :P

puna eshte se te tere jemi patriot njeri me shum njeri me pak
    por puna eshte a ja vlen kthimi ne shqiperi [atdhe]
    1 koken se ke kur te sigurt se e mer vesh filani qe ke pare
    2 ato dritat aman
    3 edhe behena pis nga pluri ne tiron duhet me bere banj po ce do ska uj :P
    4 me pergjigjen 4 do i lidh me 2-3 kur ka uj ska drita :P ups vetem kur ka zgjellje kena te dya

tani do i bashkohem infiniti qe tha po ke dekumenta ne shqiperi ske pse kthehesh

tjetra eshte kete vit isha ne shqiperi edhe atije njerzit jan vertet te varfer por prap maj lokalit ishin
    tjetra ishte qe universiteti i tiranes ishte ber si bordello qe nese te vinte mendja me vajt me ndonje studente e merje kur te doje per 50euro kjo eshte injoranci edhe ju thoni shqiperi
    shqiperia po ecen para vertet para por per salen me shok jo per popullin
    populli ngelen si l e gena neper bote qe si rrespekton kush

nejse sdu me shajt vendim tim por tani per tani ne shqiperi sduhet me u kthy

rrespkete mario
    Partizoni

Justice Maska e pianistia
    Anëtarësuar
    11-07-2009
    Vendndodhja
    Ne te gjith shqiperin....
    Postime
    19
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Prej kohësh kam menduar ta hap këtë temë, por bija në siklet si ta titulloja. Një herë më shkoj ndërmend ta titulloja:
    1. Kush po na vret dashurinë për atdheun. ( prej kësaj hoqa dorë se m'u duk fort e ashpër )
    mandej mendova ta titulloja pak si në stilin folklorik "Larg syshë, por afër zemrës"... edhe prej kësaj hoqa dorë...

Ajo që më shtyri për ta hapur këtë temë qe rasti pasi lexova temën "Cka më mësoi emigrimi". Nga shkrimet pashë se të gjithë kishin nostalgji për atdheun, natyrisht siç kam edhe unë, por asnjërin nuk e pashë të thoshte se do të kthehem në atdhe, ashtu siç nuk po bëj as unë. Paramendo sa e vështirë është të kesh dashuri kaq të madhe për diçka dhe nga ana tjetër mos të bësh ballë ta realizosh ( duke duruar 100 mënxyra në dhe të huaj).

Vallë ku është arsyeja?

Thuajeni hapur!

Me nderime,
    Adem Gashi, mësues
    Danimarkë
    Kjo esht nje tem qe ne cdo familje emigrantesh preket perdit, e vertet sdo ta harroj nje thenje te nje mikut tim , ne dark flas me gruan per tu kthyer , fryhemi gjith naten, dhe ne mengjes sapo zbar dita shfryhemi, e kshu ditet shkojn me rradh mos themi vitet, arsyet e kthimit te emigrantve jan te natyrave te nryshme, por un do ta mbyllja me proverbin e dal nga gjuha e popullit Guri rend peshon ne tok te vet , e jo pa kuptim esht ka kuptim madheshtor, Vlerat tona i marrim ne vendin tone , e asaj toke i takojm. Dhe sa here e mendoj ket shprehje mendoj se kthimi ne cdo lloj kushti duhet bere, Kjo behet per te gjet vetveten dhe te ulesh atje ku te takon dhe te vlersojn .
    Ne vetmi i vetmuari shqyen veten, ne shoqeri e shqejne te tjeret.

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Per ne qe jetojme gjate jashte Shqiperise,nuk eshte me Shqiperia,jo se nuk e duam,por e gjith ky rrjet social qe kemi ndertuar ketu, nuk eshte me per ne atje.Une me i huaj jam ne Shqiperi se sa ketu ne Gjermani.

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    E duam atdheun por jo te jetojne aty pasi kushtet e jeteses qe na ofron atdheu jane jashte cdo standarti.Cfare te ardhme do te kisha ne atdhe?Asnje.Shkolla nuk ka asnje rendesi nqs nuk ke ndonje mik te te ingranoj.Te jesh i afte sa te duash po nuk ishe hipokrit edhe njeri me 2 fytyra nuk ben para ne atdheun tone.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    shqiperia eshte kthyer si nje xhungel, sado njeri te jesh qe te mbijetosh duhet te sillesh si kafshe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin
    E duam atdheun por jo te jetojne aty pasi kushtet e jeteses qe na ofron atdheu jane jashte cdo standarti.Cfare te ardhme do te kisha ne atdhe?Asnje.Shkolla nuk ka asnje rendesi nqs nuk ke ndonje mik te te ingranoj.Te jesh i afte sa te duash po nuk ishe hipokrit edhe njeri me 2 fytyra nuk ben para ne atdheun tone.
    duhet te fillosh qe 18 vjec te merresh me partite qe kane pak emer
    qe te arrish te behesh i pasur
    jam tmerru ku disa pisa ikishte ba lsi ne shkoder me pushtet
    pupuuuuuuuuuuuuu
    JO SEKS PARA MARTESE

Faqja 11 prej 23 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ne kemi jetuar me shqiptarë, dhe do vazhdojmë të jetojmë!
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  2. Si ta jetojmë Javen e Madhe?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-04-2006, 16:44
  3. Dashuria në dy kohë
    Nga whisper në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 329
    Postimi i Fundit: 13-04-2005, 13:31
  4. Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-03-2004, 17:10
  5. Pse jetojme?
    Nga Failed Rapper në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 05-07-2003, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •