Close
Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 138
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Jezusi, si njeri (sepse si Zot sipas mesimit te kishes ai nuk mund te vdiste) VDIQ DUKE ULUTUR:
    O ATE, FALIU ATYRE KETE MEKATE
    .
    EDHE SHTJEFNI VDIQ ME KETE LUTJE NE BUZET E TIJ...PER NJE DHURATE TE SHPIRTIT SHENJTE E KISHTE PRANUAR ATE KUPTIM TE EKZISTENCES QE E KISHTE EDHE JEZUSI.

Torrkerry
    E pra vete Jezusi sipas bibles ju lut Zotit po juve pse si luteni Zotit por Jezusit.Ju thoni qe Jezusi kur ishte ne veshtirsi iu Lut Zotit.Po juve pse i luteni Marise sic bejne latinet ose i luteni ikonave dhe JEzusit.Si ka mundesi qe JEzusi iu Lut Zotit kur vete ishte Zoti sipas jush?I lutet Zotit Zotit?Apo Jezusi ishte njeri i thjeshte profet dhe iu lut te Plotfuqishmit?

Po lexoja miteoligjite greke dhe seriozisht qe ju ia keni vjedhur besimin e tyre.Vete Zeusi lindi nga bashkimi i tokes dhe qiejve.Pra ky ishte besim pagan i Grekerve te cilet e perkthyen biblen ne greiqsht duke i fut brenda mesimet pagane.NDersa Zoti thote ne kuran

17:42.
    Thuaj: "Sikur tė kishte zota tė tjerė pėrveē Atij, sikundėr thonė ata, atėherė ata (zotat) do tė kėrkonin rrugė pėr mbizotėrim ndaj tė Madhėruarit (pėr t'ia marrė pushtetin).

E ne fakt sipas mitologjise greke Zeusi luftoi me babane e tij dhe i mori pushtetin .

Ndersa ju kristianet thoni se Jezusi ishte nje Zot i zbritur ne toke por i lutej Zotit ne qiell.Ky eshte besim pagan sepse paganet mendonin se Zoti ishte i ndare ne shume pjese dhe kishte Zot per token dhe per qiellin.Cmunedia juaj do ta mesoni diten e gjykimit ku do ndeshkoheni per shkak te politeizmit tuaj dhe ofendimit tuaj ndaj Zotit duke e quajtur ate tre.

4:171.
    O ithtarėt e bibles , mos teproni nė fenė tuaj dhe mos thuani tjetėr gjė pėr All-llahun, pėrveē asaj qė ėshtė e vėrtetė. Mesihu Isa, bir i Merjemes, ishte vetėm i dėrguar i All-llahut. Ishte fjalė e Tij (bėhu) qė ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymė (shpirt) nga Ai. Besonie pra All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij e mos thoni: "Tre" (trini). Pushoni (sė thėni), se ėshtė mė mirė pėr ju. All-llahu ėshtė vetėm njė All-llah; larg qoftė asaj qė Ai tė ketė fėmijė. Ē'ka nė qiej dhe ēka nė tokė ėshtė vetėm e Tij. Mjafton qė All-llahu ėshtė planifikues i pavarur.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Fryma e kemi thene njeqind here se ne disa raste fjala fryme i dedikohet engjejve, ne disa raste shpirtit te njeriut dhe ne disa raste ka kontekstin e frymezimit hyjnor.Kur thuhet ne bibel fryma e shenjte ose shpirti i shenjte e ka fjalen per engjellin gabriel.Besoj se e kemi sqaruar njehere kete teme dhe me fakte biblike po deshe ti sjell prape.Fakti qe ne bibel thuhet se fryma e shenjte u be pellumb eshte absurde ta quash frymen e shenjte Zot ose nje pjese te Zotit.Por sigurisht engjejt mund te kthehen ne pellumba ose ne njerez per kete ka shume argumente,
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Nuk eshte e drejt ne asnje menyr,ti thuhet zot njeriut<>i qofshim fal atij!!!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    E pra vete Jezusi sipas bibles ju lut Zotit po juve pse si luteni Zotit por Jezusit.Ju thoni qe Jezusi kur ishte ne veshtirsi iu Lut Zotit.Po juve pse i luteni Marise sic bejne latinet ose i luteni ikonave dhe JEzusit.Si ka mundesi qe JEzusi iu Lut Zotit kur vete ishte Zoti sipas jush?I lutet Zotit Zotit?Apo Jezusi ishte njeri i thjeshte profet dhe iu lut te Plotfuqishmit?
    Ne vargjet e Dhiates se Re qe kishe cituar, Krishti i drejtohet Perendise ne lutje me "Ati im". Ketu duhet ta vesh theksin, e te fillosh e te kuptosh. Krishti eshte Biri i Vetemlindur i Perendise para gjithe koherave. Ai eshte Biri i Vetem i Lindur nga Perendia, gjithe krijesat e tjera, perfshi engjejt ne qiell e njerezit ne toke jane te KRIJUARA nga Perendia.

Edhe ne te Krishteret i drejtohemi Trinise se Shenjte si "Ati yne qe je ne qiej..", ku perseri theksi vihet tek Ati. Qe do te thote, qe Perendia eshte Ati yne e ne jemi bij te tij ne Krisht. Ne vete jemi njerez te krijuar e jo te lindur nga Perendia, por duke ecur ne hapat e Krishtit e duke marre Hirin e Shenjte qe Perendia na jep me anen e Frymes se Shenjte, ne behemi te denje (shenjterohemi) qe te jemi te denje per tu quajtur bij te Perendise. Jo bij te lindur, por bij te bere me hir Perendie.

Raporti i besimitarit te krishtere me Perendine eshte At-bir, raporti i myslimaneve me Perendine eshte Zot-sherbetor, prandaj myslimanet perdorin shpesh edhe fjalen "rob i Zotit". Prandaj e keni te veshtire edhe ti drejtoheni njeriut me fjalen zot, pasi per ju njeriu eshte nje sherbetor i perulur qe asnjehere nuk mund te behet bir Perendie.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 06-01-2010 mė 12:28

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Nuk mund ti thuhet nje njeriu Zot sepse nuk ka arsye ti thuash Zot nderkohe qe ai eshte njeri.
    > Rasti i Krishtit eshte dicka e vecante. Kjo per faktin se Ai fillimisht eshte Zot pastaj u be njeri.
    > Te Krishteret nuk i thone anes njerezore te Krishtit me titullin Zot por anes hyjnore te tij.
    > Kjo lidhet direkt me besimin dhe me misteret e ardhjes se Krishtit dhe nuk mund analizohet sikur po i themi nje njeriu cfaredo, titullin Zot.
    > Nese beson qe vdiq dhe u ringjall atehere eshte Zot nese nuk e beson kete gje nuk ke arsye ti thuash Zot, kjo eshte e kuptueshme.
    La verita' ti rendera' libero!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Krishti eshte Biri i Vetemlindur i Perendise para gjithe koherave. Ai eshte Biri i Vetem i Lindur nga Perendia, gjithe krijesat e tjera, perfshi engjejt ne qiell e njerezit ne toke jane te KRIJUARA nga Perendia.

Ne vete jemi njerez te krijuar e jo te lindur nga Perendia, por duke ecur ne hapat e Krishtit e duke marre Hirin e Shenjte qe Perendia na jep me anen e Frymes se Shenjte, ne behemi te denje (shenjterohemi) qe te jemi te denje per tu quajtur bij te Perendise. Jo bij te lindur, por bij te bere me hir Perendie.

Albo
    Atehere cfare kuptimi kane keto citate:

" Keshtu thote Zoti: Izraeli eshte biri im, i parelinduri im". (Exodi 4:22)

“....Efraimi eshte i parelinduri im”. (Jeremia 31:9)

Ndersa per temen, na pergjigjet vete Jezusi, s'ka nevoje te diskutojme me tej:

“Perendia nuk eshte nje njeri, qe mund te genjeje, as edhe bir njeriu qe mund te pendohet”. (Numrat 23:19)
    “Ne te vertete ai nuk eshte nje njeri si une, te cilit mund t'i pergjigjemi dhe te dalim ne gjyq bashke”. (Jobi 9:32)
    “Po a eshte e vertete qe Perendia banon mbi toke? Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund te te nxene dhe aq me pak ky tempull qe kam ndertuar!”. (1 Mbreterve 8:27)

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    " Keshtu thote Zoti: Izraeli eshte biri im, i parelinduri im". (Exodi 4:22)
    Izraeli eshte populli i parelindur, populli qe lindi i pari nga te gjithe popujt.

“....Efraimi eshte i parelinduri im”. (Jeremia 31:9)
    Parelindur ne kete rast ka kuptimin Efraimi eshte djali im i madh, djali im i parelindur, e dallon nga djemte e tjere.

Dhe qe te kuptosh dallimin midis parelindur dhe vetemlindur:

Parelindur nenkupton qe nje baba ka shume femije, dhe njeri prej femijeve te tij lindi i pari. Vetemlindur do te thote qe femija eshte femija i vetem, nuk ka femije te tjere te lindur.

“Perendia nuk eshte nje njeri, qe mund te genjeje, as edhe bir njeriu qe mund te pendohet”. (Numrat 23:19)
    “Ne te vertete ai nuk eshte nje njeri si une, te cilit mund t'i pergjigjemi dhe te dalim ne gjyq bashke”. (Jobi 9:32)
    “Po a eshte e vertete qe Perendia banon mbi toke? Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund te te nxene dhe aq me pak ky tempull qe kam ndertuar!”. (1 Mbreterve 8:27)
    Keto citate qe ti ke nxjerre nga profetet e Dhiates se Vjeter, jane atribute apofatike ndaj Perendise. Apofatike pasi ne pamundesi per njerezit qe te shihnin, masnin, preknin, kuptonin Perendine, ata vetem mund ta perkufizonin per ate qe Perendia NUK ishte.

Dallimi i madh mes Dhiates se Vjeter dhe Dhiates se Re eshte se profecite e profeteve te Dhiates se Vjeter u bene realitet me ardhjen e Krishtit ne toke. Perendia eshte tashme mes nesh, nuk kemi perse njerezit tu referohen vetem mesimeve te profeteve. Misioni i profeteve ishte pikerisht te profetizonin ardhjen e Krishtit. Zoti yne Krisht na mesoi Vete se si ti lutemi Perendise, si te jetojme, si te vdesim e si te ringjallemi. Dhe ne te krishteret, pasuesit e Krishtit, i drejtohemi Perendise pikerisht nepermjet Krishtit.

Vetem ne Krisht ne jemi bij e bija te Perendise! Lexo lutjen e fundit ne malin e ullinjve te Krishtit drejtuar Atit, dhe atje do te mesosh shume gjera mbi misionin e Krishtit dhe planin e Perendise per ne njerezit qe zgjodhem te besojme ne Krisht.

Albo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Albo, e kam te kjarte c'eshte i parelindur dhe i vetemlindur, por nuk e kam te kjarte kush po thote per Efraimin i parelinduri im?

Kjo pjesa e dyte po me duket si kontradikte mes DHV dhe DHR, rreth konceptit te Zotit.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Albo, e kam te kjarte c'eshte i parelindur dhe i vetemlindur, por nuk e kam te kjarte kush po thote per Efraimin i parelinduri im?
    9 Do tė vinė duke qarė, do t'i ēoj duke u lutur. Do t'i bėj tė ecin gjatė rrjedhave ujore, nėpėr njė rrugė tė drejtė nė tė cilėn nuk do tė pengohen, sepse jam njė atė pėr Izraelin, dhe Efraimi ėshtė i parėlinduri im.

Albo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Atehere Albo nga kjo une kuptoj qe Zoti e lindi edhe Efraimin, e jo vetem Jezusin.
    Nuk po thote qe Efraimi eshte biri im, sic thote per gjithe njerezit, por po thote i parelinduri im.

Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •