Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 138
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin

"Ti je biri im, sot mė linde" ...Davidi...
    Qarte qe ne Biblen qe e ke cituar ti,ai qe ka shkruar ne kopjuter, ka bere nje gabim: Jo linde, por LINDA.
    SHIKO TEKSTIN GREK: EGO SEMERON GEGENNEKA SE,
    SHIKO PERKTHIMIN E FILIPAJ,
    SHIKO PERKTHIMI NDERKONFESIONAL TE VITIT 2007: TI JE BIRI IM, TE KAM LINDUR SOT!.

DUHET TA PERDORESH MENDJEN, ARSYEN EDHE PER TE KUPTUAR KUR KA NJE GABIM I VOGEL I BERE NGA NJE SEKRETARIE QE KOPION. NUK JA VLEN QE TE BEBET NJE TEOLOGJI...BIBLIKE,... MBI NJE GABIM TE TILLE.

NJE KESHILLE VELLAZERORE: STUDIO!
    ME NDERIME.

Torrkerry
    Shkruaja nje sms aty tek albkristian qe t'a permiresojne gabimin, sepse une nuk kam faj pse ata kane gabuar. Une zakonisht aty marre citatet qe i sjell ketu ne forum, edhe citat gjithashtu eshte nga aty.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Qe ta mbyll kete muhabet La Lune,
    Tema ka si qellim kritiken ndaj modelit Njeri-Zot qe ekziston ne krishterim, koncept ky qe tejkalon ate kuptimin e rendomte banal qe 99% e njerezve kuptojne.

Mirpo ne rregull qe kritikoni , por harroni se dhe ju nuk jeni me mire sepse perdorni konceptin Zot-Njeri, per ato qe thashe me siper.

Nje keshille, perpara se te analizoni ne thellesi difektet e nje feje tjeter, do benit mire te merreni me difektet e fese suaj, sepse akuza "a eshte e drejte ti thuhet njeriut zot" u kthye kunder jush nen formen e pyetjes "a eshte e drejte ti thuhet zotit njeri".
    Faktikisht nuk ka shume ndryshim mes ketyre dy pohimeve, po ta marrim thelle thelle,
    por meqe thelle thelle nuk ja mban askujt ti hyje me mire e leme ketu kete muhabet duke shpresuar se here tjeter do jeni me te perulur perpara se te shani njeri tjetrin,
    po jeni vellezer more, si islamistet si te krishteret, babane ēifut e keni.

P.S. Eshte gjynah nga zoti te nxehesh me ju fetaret,
    siē e tha F-I, jeni si dele, jeni per te qare hallin. Po jam me parimin qe ēdokush mban pergjejgesi per veten, keshtu qe mua aq me ben. Sikur te kisha perballe dhe te kishim kohe do ti shpjegoja me kujdes te gjitha konceptet dhe parimet baze te nderthurura ku un bazohem te them ato qe them.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 08-01-2010 mė 11:46

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Mire bere qe e mbylle,e di perse?!

1 - As fola duke krahasuar askend,thjesht nderhyra kur pash qe nuk ishte e sakte ajo qe pohove me lart,sepse diskutime te tilla duhet te flitet vertet "thelle"-thelle.

2 - fjalen Baba ne ndergjegjen time nuk ka fjale ne absolut ta zevendesoj asgje direkte apo indirekte.

po uni jam une....dhe e kote te vazhdosh..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Kur disa njerėz e mohojnė faktin se Jezusi ėshtė Biri i Hyjit duke e mbrojtur me bindjet e tyre apo me citate nga Kurani, apo nga ndonjė teori marksisto-leniniste... E KUPTOJ DHE KAM REPSEKT PĖR TA sepse flasin duke ndjekur njė logjikė: logjiken e bindjeve tė tyre.

Por kur dikush e kundėrshton faktin se Jezusi ėshtė Biri i Zotit nė emėr tė ARSYES dhe tė SHKENCĖS... kjo gjė mė neverit jashtė mase.
    A thua nuk e dini se deri nė fillimin e shekullit XIX mė shumė se 90% tė shkenctarėve kanė qenė tė krishterė tė bindur, prifta, apo njerėz qė kanė studiuar brenda kishės. KJO GJĖ ĖSHTĖ FAKT DHE JU LUTEM SHIKOJENI PAK ENCIKLOPEDINĖ BOTĖRORE dhe keni pėr ta vėrtetuar kėtė fakt.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Ne vargjet e Dhiates se Re qe kishe cituar, Krishti i drejtohet Perendise ne lutje me "Ati im". Ketu duhet ta vesh theksin, e te fillosh e te kuptosh. Krishti eshte Biri i Vetemlindur i Perendise para gjithe koherave. Ai eshte Biri i Vetem i Lindur nga Perendia, gjithe krijesat e tjera, perfshi engjejt ne qiell e njerezit ne toke jane te KRIJUARA nga Perendia.

Edhe ne te Krishteret i drejtohemi Trinise se Shenjte si "Ati yne qe je ne qiej..", ku perseri theksi vihet tek Ati. Qe do te thote, qe Perendia eshte Ati yne e ne jemi bij te tij ne Krisht. Ne vete jemi njerez te krijuar e jo te lindur nga Perendia, por duke ecur ne hapat e Krishtit e duke marre Hirin e Shenjte qe Perendia na jep me anen e Frymes se Shenjte, ne behemi te denje (shenjterohemi) qe te jemi te denje per tu quajtur bij te Perendise. Jo bij te lindur, por bij te bere me hir Perendie.

Raporti i besimitarit te krishtere me Perendine eshte At-bir, raporti i myslimaneve me Perendine eshte Zot-sherbetor, prandaj myslimanet perdorin shpesh edhe fjalen "rob i Zotit". Prandaj e keni te veshtire edhe ti drejtoheni njeriut me fjalen zot, pasi per ju njeriu eshte nje sherbetor i perulur qe asnjehere nuk mund te behet bir Perendie.

Albo
    Bibla e humbi vertetesine e saj kur u perkthye dhe u kuptua prej paganeve greke.

Sipas kristianeve perdorja e fjales At eshte nje afersi me Zotin .Mirepo muslimanet e kundershtojne kete gje pasi Zoti nuk mund te konceptohet si nje prind porse si nje Zot.Fjala Zot eshte me madheshtore se fjala prind ose baba, per vete faktin se Zoti ka me shume dashuri dhe meshire per krijesat e tij se Babai ose Nena.Pastaj nese do ishte e ligjshme qe Zotin ta quanim me nje emertim prinderor pse mos emertohej me emrin Nene pasi Nena e do femijen me shume se Babai.Mirepo edhe vete fjala Nenen nuk i vjen pershtat Absolutit Madheshtor pasi vetem nje pjese e nje meshires te tij ka nena kurse Zoti ka 100 meshira.Nese femija e shana babain ose Nenen Babi e godet menjehere kurse Zoti eshte i meshirshem megjithese ka qenie monstruose qe e ofendojne dhe e shajne ate edhe pse ai ka fuqi dhe pushtet per ti denuar prape Ai eshte i meshirshem dhe u jep kohe te pendohem.Pra fjala Zot eshte shume here me e lart se fjala prind ate ose nene.

Kur muslimanet perdorin fjalen rob tregojne nenshtrueshmerine e tyre kushtuar Zotit.Femija nuk eshte i nenshtruar ndaj prindit sikurse eshte i nenshtruar skllavi ndaj pronarit.Femija ka teka dhe kundershtime ndersa Robi eshte me i perpikte.

Keshtu qe ne te dyja kahet eshte me e sakte dhe me e llogjikshme perdorimi i shprehjeve Zot dhe Rob.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Izraeli eshte populli i parelindur, populli qe lindi i pari nga te gjithe popujt.

Parelindur ne kete rast ka kuptimin Efraimi eshte djali im i madh, djali im i parelindur, e dallon nga djemte e tjere.

Dhe qe te kuptosh dallimin midis parelindur dhe vetemlindur:

Parelindur nenkupton qe nje baba ka shume femije, dhe njeri prej femijeve te tij lindi i pari. Vetemlindur do te thote qe femija eshte femija i vetem, nuk ka femije te tjere te lindur.

Keto citate qe ti ke nxjerre nga profetet e Dhiates se Vjeter, jane atribute apofatike ndaj Perendise. Apofatike pasi ne pamundesi per njerezit qe te shihnin, masnin, preknin, kuptonin Perendine, ata vetem mund ta perkufizonin per ate qe Perendia NUK ishte.

Dallimi i madh mes Dhiates se Vjeter dhe Dhiates se Re eshte se profecite e profeteve te Dhiates se Vjeter u bene realitet me ardhjen e Krishtit ne toke. Perendia eshte tashme mes nesh, nuk kemi perse njerezit tu referohen vetem mesimeve te profeteve. Misioni i profeteve ishte pikerisht te profetizonin ardhjen e Krishtit. Zoti yne Krisht na mesoi Vete se si ti lutemi Perendise, si te jetojme, si te vdesim e si te ringjallemi. Dhe ne te krishteret, pasuesit e Krishtit, i drejtohemi Perendise pikerisht nepermjet Krishtit.

Vetem ne Krisht ne jemi bij e bija te Perendise! Lexo lutjen e fundit ne malin e ullinjve te Krishtit drejtuar Atit, dhe atje do te mesosh shume gjera mbi misionin e Krishtit dhe planin e Perendise per ne njerezit qe zgjodhem te besojme ne Krisht.

Albo
    Kush tha qe para Izraelit ska pasur popull.Tek zanafilla permenden shume popuj nder to dhe populli i Ishamelit me 12 princer.Israeli eshte nipi i Ishmaelit.Po ashtu kemi dhe popullin e Abrahamit. Lotit, Popullin e Noes.

Dallimi i fjales i vetlindur ska asnje kuptim pasi JEzusi nuk lindi me deshiren e tij ate e solli ne jete Zoti kur para se ta sillte dergoi dhe engjejt qe ta pergezonin Marien e nderuar.Ne kete aspekt kur Jezusi ishte ne barkun e Nenes ai nuk ishte Zot por ishte njeri dhe Bir njeriu si gjithmone emerton veten e tij ne bibel.

Permendim tim eshte shume gabim te thuash se misioni i te gjithe profeteve eshte paralajmerimi i Krishtit.Edhe Muhamedi a.s foli per Jezusin por ky nuk ishte misioni i tij.Misioni i profeteve ishte nje i vetem Adhurimi i nje Zoti te vetem largimi nga idhujtaria dhe respektimi i ligjeve te Zotit.Fakti qe Jezusi permendi Muhamedin a.s si profet qe do te vije tek gjoni 16 nuk do te thote qe Misioni i Jezusit ishte paalajmerimi i Muhamedit .as.

Ju kristianet i drejtoheni Zotit nepermjet Krishtit mirepo vete Jezusi e mohon kete ne shembelltyren e tij te sherbetorit ku njeriu nuk mund te kete dy padrone.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Shkruaja nje sms aty tek albkristian qe t'a permiresojne gabimin, sepse une nuk kam faj pse ata kane gabuar. Une zakonisht aty marre citatet qe i sjell ketu ne forum, edhe citat gjithashtu eshte nga aty.
    Uvejsa,

shkruaji ti faqes albkristian, pasi ti e perdor ate . Herave te tjera merr e lexo perkthimn e te nderuarit Don Simon Filipajt ne www.bibla.net .

Dicka krejt sinqerisht dua ta flas me te gjithe ju qe keni shkruar ketu. Pse mundoheni te debatoni apo te mbushni mendje per ato gjera qe nuk mund t'i kuptoni dot. Besimi ne Krishtin eshte hir (dhurate) dhe lum kush e ka. Personalisht i dua dhe i respektoj shume myslimanet. Kam shume njerez te ketij besimi si ne familjen time, ashtu edhe ne shoqeri, por asnjehere nuk debatoj me ta, as t'ua mbush mendjen, pasi e di qe gjithcka do te ishte e kote. Normalisht, u flas per te vertetat e fese time vetem atehere kur pyesin. POR, dashurine time ndaj tyre mundohem gjithmone ta ushtroj si per Krishtin, pasi une e shoh Zotin ne cdo njeri qe kam perpara, pa marre parasysh se c'fe apo ngjyre ka. Dhe gjithmone kam gjetur mirekuptim dhe respekt per ate cka une jam, besoj dhe bej. Kete gje besoj se mund ta ushtrojme edhe ketu.

Te dashur vellezer dhe motra shqiptare myslimane, ju kisha lutur qe t'i jepni fund njehere e mire pyetjeve perseritese mbi hyjnine e Krishtit. Pergjigjet qe i kerkoni i keni ne dhjetera tema te tjera. Nuk eshte e nevojshme qe te jemi te gjithe te nje mendimi. Me rendesi eshte qe te duhemi, ashtu sic na mesojne fete perkatese. Zoti e di vete se pse e lejon dike te kete kete apo ate besim. Hyji i jep gjithsekujt aq sa e ka gjeresine e zemres. Kam jetuar aq sa te shoh njerez vullnetmire nga cdo fe dhe kjo ma mbush zemren me gezim tejet te madh. Lum kush beson ne Zotin dhe eshte ne hirin e Tij!

Te fala ne Krishtin!

Me shume t'mira!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Uvejsa,

shkruaji ti faqes albkristian, pasi ti e perdor ate . Herave te tjera merr e lexo perkthimn e te nderuarit Don Simon Filipajt ne www.bibla.net .

Shife shife si eshte rikthyer Dielli akoma pa ardhur pranvera. Ka kohe qe s'te kam pare, ku ishe? Ne folene e urithit? (shaka )

Jo or Dielli nuk eshte ne rregull te nderhyj une neper webat e juaj.
    Ne fakt une nuk e vizitoj webin, por vetem kerkoj ne google "Bibla shqip" dhe ajo qe me del e para eshte kjo e albkristianit. Une Biblen e kam ne shtepi dhe ne te referohem, ndersa kete ne google e shiqoj vetem kur e sjell copy-paste ne forum, per te kursyer gishterinjte.

Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Dicka krejt sinqerisht dua ta flas me te gjithe ju qe keni shkruar ketu. Pse mundoheni te debatoni apo te mbushni mendje per ato gjera qe nuk mund t'i kuptoni dot. Besimi ne Krishtin eshte hir (dhurate) dhe lum kush e ka. Personalisht i dua dhe i respektoj shume myslimanet. Kam shume njerez te ketij besimi si ne familjen time, ashtu edhe ne shoqeri, por asnjehere nuk debatoj me ta, as t'ua mbush mendjen, pasi e di qe gjithcka do te ishte e kote. Normalisht, u flas per te vertetat e fese time vetem atehere kur pyesin. POR, dashurine time ndaj tyre mundohem gjithmone ta ushtroj si per Krishtin, pasi une e shoh Zotin ne cdo njeri qe kam perpara, pa marre parasysh se c'fe apo ngjyre ka. Dhe gjithmone kam gjetur mirekuptim dhe respekt per ate cka une jam, besoj dhe bej. Kete gje besoj se mund ta ushtrojme edhe ketu.

Te dashur vellezer dhe motra shqiptare myslimane, ju kisha lutur qe t'i jepni fund njehere e mire pyetjeve perseritese mbi hyjnine e Krishtit. Pergjigjet qe i kerkoni i keni ne dhjetera tema te tjera. Nuk eshte e nevojshme qe te jemi te gjithe te nje mendimi. Me rendesi eshte qe te duhemi, ashtu sic na mesojne fete perkatese. Zoti e di vete se pse e lejon dike te kete kete apo ate besim. Hyji i jep gjithsekujt aq sa e ka gjeresine e zemres. Kam jetuar aq sa te shoh njerez vullnetmire nga cdo fe dhe kjo ma mbush zemren me gezim tejet te madh. Lum kush beson ne Zotin dhe eshte ne hirin e Tij!

Te fala ne Krishtin!

Me shume t'mira!
    Nuk e kemi ndermend t'ua mbushim mendjen, por thjesht po bejme pyetje qe te mesojme. Une do notohem per kete, andaj po e shoh nje praktike te mire ketu edhe pse shumicen e rasteve nuk ka pergjigjje.
    Ta tregoj nje thenie te arte te Pejgamberit a.s. i cili thote:

"Dituria eshte nje depo, kurse celesi i saj eshte pyetja. Hapjani dyert dijes me pyetje."

Ku qendron urtesia e fjales depo? Nuk eshte e thene rastesisht, por thuhet per faktin se ne depo ka lloj-lloj artikujsh, qe na le te kuptojme se ne duhet te pyesim per lloj-lloj dijesh. Duke perfshire ketu edhe dijen per krishterizmin, andaj ne konsiderojme si obligim per t'u njohur me cdo dije, kurse mbetet tek ju deshironi apo jo te pergjigjeni. Ne asnje menyre nuk e keni te obligueshme, ne vetem po heqim obligimin tone nga vetja.

Shendet!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    Kush tha qe para Izraelit ska pasur popull.Tek zanafilla permenden shume popuj nder to dhe populli i Ishamelit me 12 princer.Israeli eshte nipi i Ishmaelit.Po ashtu kemi dhe popullin e Abrahamit. Lotit, Popullin e Noes.
    Njerez ka patur plot, e te gjithe jane pasardhes se Abrahamit. Abrahami kish dy djem, Ishmaelin e Isakun. Ishmaeli ishte djali ilegjitim i Abrahamit, me skllaven e tij. Isaku eshte djali legjitim i Abrahamit, me gruan e tij te cilin ua dha Perendia ne moshen e pleqerise. Myslimanet jane pasardhes se Ishmaelit, judenjte jane pasardhes se Jakovit, te birit te Isakut qe u quajt edhe Izrael. Prej tij merr emrin populli i Izraelit.

Pyetja qe ti ben eshte: Perse Jakovi te jete me i bekuar nga Perendia se pasardhesit e Ishmaelit?

Bekimi vjen nga Perendia, eshte Ai qe zgjedh te bekoje pasardhesit e nje njeriu qe ben nje jete te kenaqshme per syte e Perendise. Dhe Perendia bekoi Jakovin ashtu sic bekoi edhe Ishmaelin, por bekimet jane te ndryshme. I gjen ne librin e Zanafilles te dy bekimet.

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Dola njehere, Uvejsa, qe te thaj ujerat e tepert qe na kane rene mbi koke keto dite. Thashe te mos e mbaj diellin vetem per vete ...

Sa per pyetje e per depo, besa s'e ke keq, por puna eshte qe je duke e perseritur shume shpesh pyetjen. Dy gjera jane ketu: ja s'te pelqen pergjigjja, ja s'e kupton dot. Ne e kemi permbushur detyrimin tone shume here me pergjigje. Tani te takon ty ja te ndryshosh pyetjen, ja t'i bluash pergjigjet tona per te mberritur te dija qe deshiron.

Me t'gjitha t'mirat!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •