Close
Faqja 36 prej 41 FillimFillim ... 263435363738 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 405
    i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    jam shume dakort me ty i kisha shkrojtur dhe une keto po mu fshine temat nejse istori tjeter ajo.anastasi ishte prifti i pare qe kishte ne koke kisha ortodokse ne shqiperi sa per info ai ishte i pari qe perkthevi librat evangjelike ne shqip. me perpara librat nuk ishin te perkthyera.....
    mua me vjen inat jo se a do ti japin nenshtetesine as me intereson fare,
    po me shume inat me vjen se flasin kaq keq per nje njeri .......
    Moj Helene e Trojes nga e keni marre informacionin se banditi janullatus paska perkthyer literaturen evangjelike ne shqip.Di gje te na thuash se nga cila gjuhe e ka bere shqiperimin e tyre ju lutem?
    Kolonel Janullatosi nuk di ta flas rrjedhshem shqipen e jo te na behet edhe perkthyes.Bibla e materiale te tjera kane qene perkthyer ne shqip qe pa lindur Janullaqi moj vajze.Pastaj simbas atyre qe thoni ju kisha shqiptare e paska pasur te shkruar ne koke qe patjeter duhet te vinte Janullaqi ne shqiperi.As vet nuk e beson kete perralle qe po na thua ketu!Me beri pershtypje opinioni juaj per kundershtaret e ketij prifti famekeq.Ju keni fyer shume prej nesh ketu,ndersa vetja ju duket teper e zgjuar.Po ta them edhe njehere ne shqiptaret jemi te ndjeshem karshi ketij njeriu,sepse i kemi kuptuar qellimet e tij te mbrapshta.Ate qe nuk e beri dot duke perveluar prifterinjte patriote ne mesjete per greqizimin e kishes shqiptare po mundohet ta beje me ane te ketij shtrigani te quajtur janullatos.Nenshtetesia mund t'i jepet cdo qytetari grek,por ketij misinari famekeq kurre.Greqia me force ose me lufte nuk ja doli dot dhe tani po perdor nje strategji tjeter me ane te gjrperit janullatos.Ku i gjeti paret anastasi?sigurisht per te investojne qeveria dhe shume nacionaliste te pasur grek.Parimisht ti ke te drejte kur thua qe si cdo qytetar tjeter edhe atij i takon,por ketu eshte cektesia e njohjes se qellimeve te fqinjit tone te keq Jugor.A ke pyetur pse Gerqia nuk e njeh shtetin e ri kosovar?A e di qe Greqia ishte e fundit qe ratifikoi futjen tone ne NATO dhe MSA-n.Nqse nuk i di mesoji e mos fyej me te tjeret.Duhen mbrojtur interesat e kombit tend se pari pastaj ato te shovinistve grek.Nqse je shqiptare thellohu ne njohjen e historise sone me fqinjet.A e di ti pse kombi jone u coptua me 1913-n?Ta them une,vetem prej makuterise si plehrave greko-serbe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 02-01-2010 mė 18:23

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    O shqipo !
    Ka ne shqiperi ligj per shtetesine?!
    Ligji thot te gjitha skeni cka polemizoni ,ketu duhet si edhe ne raste te tjera te aplikohet ligji !!!

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga nestorp Lexo Postimin
    Fjales Shqiperi i thuhej jo skiperia si i thote ai sy gjarperi
    Here here uroj me shpirt qe te ket zot dhe te vije nje dite qe ai ti gjykoj gjithe ata njerez qe e perdoren ate per qellime te mbrapshta.
    Me keqardhje shoh qe pas nje njeriu te tille qe na ofendon qe ne germen e pare qe flet vene pas njerez qorrazi.Dhe shpesh here kta njerez jane dhe te "ditur"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shitesi : 02-01-2010 mė 21:58
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Ali Ukaj Lexo Postimin
    Nuk kam gjé kundér qé t'i njihet nénshtetésia shqiptare Janullatosit, por me kusht qé té hjek doré nga shtetésia greke; ky éshté kushti i paré , ndérsa i dyti éshté té mos merret me politiké antishqiptare, po té merret vetém me prdikim té fesé.
    Vete fakti qe ka Kryepeshkopi ka bere kerkese zyrtare prane presidentit shqiptar per nenshtetesine shqiptare, tregon qe ai eshte gati te heqi dore nga shtetesia greke. Greqia eshte nje nga ata shtete qe nuk u njeh shtetasve te vete te drejten e dy-shtetesise. Kushdo qe merr nje nenshtetesi tjeter nga ajo greke, automatikisht humbet shtetesine greke.

O shqipo !
    Ka ne shqiperi ligj per shtetesine?!
    Ligji thot te gjitha skeni cka polemizoni ,ketu duhet si edhe ne raste te tjera te aplikohet ligji !!!
    Shqiperia ka ligje, por presidenti i vendit nuk e aplikon ligjin qe ti japi nenshtetesine shqiptare Kryepeshkopit, ashtu sic e dikton ligji. Dhe turpi i ngelet ne dere si ish-presidentit Mejdani, si Moisiut, si presidentit aktual Topi. Kryepeshkopi ka aplikuar tre here sa here qe ka ardhur nje president i ri shqiptar, dhe ne te treja rastet nuk ka marre asnje pergjigje nga presidenca. As pergjigje negative, as pergjigje pozitive.

Se askujt qe esht kunder interesve te kombit nuk dote duhet ti ipet nenshtetsija shqiptare,sipas mendimit tim as priftit por as ndonje hoxhe qe esht jo shqiptar nuk do duhet ti ipet shtetesija apo nenshtetesija ,se boll po na futin ne teleshe kta qe i kemi ,pote ishte imir dote rrinte ne greqi apo?
    Kushtetuta shqiptare, ligji themetar i vendit, i njeh cdo shtetasi shqiptar te drejten per te praktikuar ne liri besimin e tij, ashtu sic u njeh komuniteteve fetare te drejten per te aplikuar aktivitetin e tyre. Dhe si pjese e kesaj lirie kushtetuese, komunitetet fetare ne vend kane cdo te drejte qe te mbajne lidhje me besimtaret e tjere qe ndajne te njejtin besim me ta ne cdo cep te botes. Ata prifterinjte e hoxhallaret kane te drejte te vijne ne Shqiperi e te takojne komunitetin shqiptar, ashtu si ata prifterinjte e hoxhallaret shqiptare kane te drejte te udhetojne ne bote per te vizituar komunitetet e tjera fetare.

Te gjitha komunitetet fetare ne vend kane prezence te huaj hoxhallaresh, imamesh, misionaresh e prifterinj. Prezencen me te madhe te huaj ne Shqiperi e ka komuniteti katolik. Komuniteti orthodhoks eshte komuniteti me numrin me te madh te klerikeve shqiptare, fale punes se Kryepeshkopit Anastas ne keto 2 dekada.

Kolonel Janullatosi nuk di ta flas rrjedhshem shqipen e jo te na behet edhe perkthyes
    Or tunxh, se kush eshte Kryepeshkopi Anastas, e njeh dhe e nderon nje bote e tere. Po ti kaq i zgjuar qe besoj i ke mbaruar dy-tre universitete, nga cila shpelle e Shqiperise ke dale?

Albo

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    ...

Shqiperia ka ligje, por presidenti i vendit nuk e aplikon ligjin qe ti japi nenshtetesine shqiptare Kryepeshkopit, ashtu sic e dikton ligji. Dhe turpi i ngelet ne dere si ish-presidentit Mejdani, si Moisiut, si presidentit aktual Topi.
    Genjeshter. Presidenti e perdor ligjin ashtu sic duhet kuptuar nga nje jurist, nga "mamaja" e ligjit. E jo - sic kerkojne fetaret - sic e kupton feja.

Genjeshter ndaj Presidentit e motivuar nga Ortodoksia, si nje nder krimet e Ortodoksise ndaj popullit dhe shtetit shqiptar.

Per mua nje nga arsyet jashte ligjit per te i refuzuar perjetesisht nenshtetesine.

Edhe une jam (akoma) i mendimit, se nuk per momentin nuk i ploteson kushtet ligjore. Arsyetimet e mia i kam dhene ne kete teme gjere dhe gjate. Jam njeri i lemise, prandaj i jap vetit te drejten t'i them dikujt se genjen, kur thote se Presidenti nuk e perdor ligjin sakte. Normalisht s'i jap vetit te drejten per te akuzuar dike qe s'mendon si une. Por kesaj here po. Sepse te gjitha argumentet ligjore u diskutuan, dhe perseri akuzohet Presidenti i shenjte per asgjene e Janullatosit.

*

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Edhe une jam (akoma) i mendimit, se nuk per momentin nuk i ploteson kushtet ligjore. Arsyetimet e mia i kam dhene ne kete teme gjere dhe gjate. Jam njeri i lemise, prandaj i jap vetit te drejten t'i them dikujt se genjen, kur thote se Presidenti nuk e perdor ligjin sakte. Normalisht s'i jap vetit te drejten per te akuzuar dike qe s'mendon si une. Por kesaj here po. Sepse te gjitha argumentet ligjore u diskutuan, dhe perseri akuzohet Presidenti i shenjte per asgjene e Janullatosit..
    Or tunxh qe na qenke edhe jurist, kur nje subjekt/person aplikon per shtetesi, duke mbushur dokumentat perkatese konform ligjit te shtetit shqiptar, eshte detyra ligjore e presidentit qe te marri ne shqyrtim ceshtjen dhe te refuzoje apo pranoje kerkesen. Ne kete rast, 3 presidenta nuk kane denjuar as ta refuzojne, as ta aprovojne kerkesen, as nuk i jane pergjigjur aplikuesit per me shume dokumentacion apo dicka te ngjashme. Kane zgjedhur qe te tre qe te heshtin duke u fshere nen tavolinen e presidences.

Edhe nje njeri i pashkolle e ka te qarte qe eshte detyra e shtetit t'u pergjigjet kerkesave ligjore ne nje afat te caktuar e jo me nje jurist si puna tende.

Albo

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Or tunxh qe na qenke edhe jurist, kur nje subjekt/person aplikon per shtetesi, duke mbushur dokumentat perkatese konform ligjit te shtetit shqiptar, eshte detyra ligjore e presidentit qe te marri ne shqyrtim ceshtjen dhe te refuzoje apo pranoje kerkesen. Ne kete rast, 3 presidenta nuk kane denjuar as ta refuzojne, as ta aprovojne kerkesen, as nuk i jane pergjigjur aplikuesit per me shume dokumentacion apo dicka te ngjashme. Kane zgjedhur qe te tre qe te heshtin duke u fshere nen tavolinen e presidences.

Edhe nje njeri i pashkolle e ka te qarte qe eshte detyra e shtetit t'u pergjigjet kerkesave ligjore ne nje afat te caktuar e jo me nje jurist si puna tende.

Albo
    O fylfyl qe kur eshte ortodoksia ne pyetje te funksionon truri sa nje peshku, pergjegja ime eshte kjo:

- eshte deklaruar presidenti per kete gje ndonjehere (ndonjeri nga te te 3)?
    - nese po, si?
    - nese jo, a eshte pyetur/kerkuar te deklarohet?
    - si eshte pergjegjur?
    - eshte deklaruar ndonjehere parlamenti per kete gje?
    - gjykata kushtetuese?
    - apo nje instance tjeter e larte e shtetit (p.sh. nje grup parlametar, deputet)?

Keto pyetje duhen pergjegjur per te kuptuar motivet, arsyetimet. Pa pergjegjur keto pyetje, duhet te kesh blere logjiken ne nje kishe greke nese akuzon njeherit 3 presidente per keqperdorim te ligjit. S'do mend qe shqiptari te ve ekskrementet e tij mbi kete logjike. Une i pari.

Eshte e vertete qe shteti ka detyre t'ju pergjigjet aplikimeve brenda nje kohe te parapare ne ligj. Por: te parapare ne ligj. Keshtu qe se pari duhet te kete nje ligj te tille ne Shqiperi. Une s'e njoh nje te tille. Si eshte puna me ty qe kokorise per kete "obligim"? A mos ke vendosur ta implementosh thjesht nje ligj nga vendi ku jeton ne Shqiperi? Ta deklarosh si obligativ?

Ne vendin ku jetoj une, 6 muaj duhet te prese qytetari, pastaj ka te drejte te ankohet ne gjykate. Dhe gjykata pastaj e pyet instancen shteterore qe eshte vonuar, cilat arsye ka patur per kete vonese, dhe nese ajo eshte vonuar pa fajesi apo pa negligjence, gjykata e merr parasysh. Kaq shkon kjo e drejte. Nga lendimi i saj qytetari "fiton" vetem te drejten te ankohet ne gjykate para se te kete ardhur vendimi i entit shteteror. Behet fjale per nje te drejte procesuale (sinonim: e drejte formale). Nenkupton qe kjo e drejte s'i perket ligjit te nenshtetesimit fare. Por "ligjit te procesit administrativ". Rregullon vetem procesin, jo te drejtat, per te cilat "luftohet" ne proces. Nga mosplotesimi i nje ligji (formal) s'mund te nxjerresh asnje rezultat mbi ekzistencen apo mohimin e nje te drejte materiale (sic eshte e drejta per nenshtetesim).

Mund ta lesh Janullatosin te pret 50 vjet me aplikimin e tij, por nese ai nuk eshte ne gjendje te i deshmoje kriteriet e ligjit material (atij te nenshtetesimit), Janullatos prape se prape nuk merr nenshtetesi ne rast te ankimit te tij ne gjykate. Nga mosplotesimi i ligjit formal Janullatos ka fituar te drejten per ankese. Le te ankohet. A eshte demokrat dhe njeri i civilizuar? (Kush e dyshon kete gje!! ) Le te ankohet. Te shkoje tek avokati dhe te ankohet. S'eshte as i pari, e as i fundit qe do te presi kaq shume per nje akt administrativ. Edhe une ne Perendim shpesh kam pritur, nje here mbi 1,5 vite - perkunder ligjit per obligim te leshimit te aktvendimit brenda 6 muajeve. Kjo ndodhe kudo.

Rekapitulim enkas per ty:

E para: Po deshe te dijesh perse presidentet s'jane pergjegjur, i pyet. Eshte parim i shenjte kushtetutor qe te mos denosh aske pa i japur nje here te drejten te mbrohet. Jam i bindur se ne rast te Janullatosit do te kerkoje kete te drejte. Ashtu e kerkoj une per Presidentin.

E dyta: Pasi qe te kesh deshmuar ligjin qe te kerkova (per kufizim te pritjes se aktit administrativ), kupto se Janullatosi nuk eshte i detyruar te pret Presidentet. Ai ka qe tani te drejten per te u ankuar ne gjykate. Perderisa nuk e ben kete, mund te te kunderakuzoj une duke thene se s'eshte as i interesuar per te u nenshtetesuar. Tere kete gallate e ben per te u hedhur pluhur syve koketuleve te tij. Sipas motos: "Ooooh i gjori une. Te gjoret ne. E gjora Ortodoksia. Perseri nacionalizmi shqiptar. Ndihme! Christos, ndihmo boten kunder shiptareve bisha, mbaruam."

Bullshit klasik.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Ekziston nje ligj i pashkruar se "Heshtja eshte pohim". Po te respektohej ky parim klasik, Anastasit duhet t`i jepej menjehere nenshtetesia (kjo eshte ne nderin e shtetit shqiptar).
    Duaje te afermin tend si veten

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Eshte e vertete qe shteti ka detyre t'ju pergjigjet aplikimeve brenda nje kohe te parapare ne ligj. Por: te parapare ne ligj. Keshtu qe se pari duhet te kete nje ligj te tille ne Shqiperi. Une s'e njoh nje te tille. Si eshte puna me ty qe kokorise per kete "obligim"? A mos ke vendosur ta implementosh thjesht nje ligj nga vendi ku jeton ne Shqiperi? Ta deklarosh si obligativ?
    Kur nuk njeh as ligjet shqiptare dhe as historikun e aplikimit te Kryepeshkopit, nuk do te beje mire ta mbyllje sqepin e te lexoje e mesoje ne heshtje nga ata qe dine dy gjera me shume se ty per kete ceshtje?

Qe te mesosh, presidenti shqiptar dhe ai kosovar, perdite firmosin me mijera aplikime te shqiptareve qe heqin dore nga shtetesia shqiptare apo kosovare ne favor te nenshtetesive te vendeve evropiane ku punojne e jetojne. E bejne brenda muajit te aplikimit dhe pa iu dridhur dora aspak qe po humbin shtetas shqiptar.

Presidentet tane fshihen vetem poshte tavolines vetem kur behet fjale per aplikime te atyre qe duan te behen shtetas shqiptare.

Mund ta lesh Janullatosin te pret 50 vjet me aplikimin e tij, por nese ai nuk eshte ne gjendje te i deshmoje kriteriet e ligjit material (atij te nenshtetesimit), Janullatos prape se prape nuk merr nenshtetesi ne rast te ankimit te tij ne gjykate. Nga mosplotesimi i ligjit formal Janullatos ka fituar te drejten per ankese. Le te ankohet.
    Kryepeshkopi shume mire mund ta shpier ceshtjen ne Gjykaten Kushtetuese duke ngritur padi ndaj presidentit te vendit, i cili eshte duke shkelur me te dyja kembet ligjin pa dhene asnje shpjegim. Dhe ta siguroj une qe do te fitonte. Problemi i vetem me kete apelim eshte se presidenti i vendit do te diskretitohej komplet si njeri inkomptent ne syte e publikut shqiptar dhe nderkombetar: Gjykata Kushtetuese do te urdheronte presidentin qe brenda X ditesh, te shqyrtonte ceshtjen e ti percillte pergjigjen zyrtare aplikuesit.

E dyta: Pasi qe te kesh deshmuar ligjin qe te kerkova (per kufizim te pritjes se aktit administrativ), kupto se Janullatosi nuk eshte i detyruar te pret Presidentet. Ai ka qe tani te drejten per te u ankuar ne gjykate. Perderisa nuk e ben kete, mund te te kunderakuzoj une duke thene se s'eshte as i interesuar per te u nenshtetesuar. Tere kete gallate e ben per te u hedhur pluhur syve koketuleve te tij. Sipas motos: "Ooooh i gjori une. Te gjoret ne. E gjora Ortodoksia. Perseri nacionalizmi shqiptar. Ndihme! Christos, ndihmo boten kunder shiptareve bisha, mbaruam."
    Hera e fundit qe nje president u mundua qe te sulmonte Kryepeshkopin Anastas me projekt-kushtetuten e 1994, mesoi se kush sulmon njerezit e Zotit, e ze Perendia me gurre. Presidenti i atehershem e kish emrin Sali Berisha dhe qe nga 1994 Berisha ka mesuar qe te respektoje njerezit e Zotit.

Meso edhe ti te respektosh njerezit e Zotit, se Ai te ben ate qe nuk ta pret mendja.

Albo

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Albo Presidenti eshte edhe mbi gjykaten Kushtetuese,sepse eshte kryetari shtetit.Edhe ne Itali gjykata kushtetuese donte t'ja fuste Silvios,por i morri te keqen se presidenti nuk ishte dakord.Edhe presidenti shqiptar e ka kete kompetence!Keshtu qe ti mesoji mire per vete keto ligje.Janullatusi edhe ne Strasburg te shkoje nuk e fiton nenshtetesine shqiptare,sepse nuk i permbush kriteret e para dhe e dyta kjo eshte kompetence vetem e institucineve shqiptare.Pse cfare kujton ti se nuk i kane menduar ai vet dhe ustallaret e tij ne Athine keto gjera.Po i kane menduar por ngaq nuk kane se ku te kapen,vijne dhe ju bejne ndonje lutje per sygjarprin qe t'i japin nenshtetesine.Kur nuk marrin pergjigje nuk e zgjasin me.Por kryesorja eshte se jane disa arsye te pashkruara te cilat nuk thuhen,qe ai nuk duhet te jete nenshtetas shqiptar!

Po ja kujtoje edhe une njehere,por ketij tradhetari nuk i bene pershtypje!Nuk i plas shume per gjithe ato masakra qe kane bere korofillaket e Athines!Cobanet kane kaluar minoritet tani!Ai dhe gjithe Cobanet e tjere nuk e ndjejne me veten shqiptar,prandaj jane kthyer ne lakej te priftit grek.Kjo behet per kunderpeshe te camerise,por te gjithe do te deshtojne!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 03-01-2010 mė 14:05

Faqja 36 prej 41 FillimFillim ... 263435363738 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •