Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

Një shtet paralel që po kërcënon shoqërinë shqiptare

Opozita e bllofeve dhe e shkeljes së privacy-së, një shtet paralel që po kërcënon shoqërinë shqiptare

12-05-2009 / Nga Enver Bytyçi

Në mëngjesin e para dy ditëve, dy gazeta të Tiranës, "Shekulli" dhe "Tema", si dhe televizionet e komanduara nga Edi Rama, botuan dhe anonçuan e-mailet e vajzës së kryeministrit Berisha, me të cilët ajo komunikonte me partnerët e saj në biznes. Ndërkaq nja dy orë më pas selia e Edi Ramës u shpreh përmes altoparlantit Erion Braçe, se "Kryeministria është një godinë aferash". Shpejtësia me të cilën vepruan media e PS-së në Tiranë dhe godina e saj nuk kanë lënë asnjë dyshim për lidhjen dhe bashkëpunimin midis "zbulimit sensacional" dhe përfshirjes së vetë opozitës shqiptare. Nuk ka më asnjë dyshim se skenari është shkruar në zyrat e PS-së ose të Bashkisë së Tiranës. Kjo është për këdo një dëshmi tjetër se shtypi në Shqipëri mbetet një mercenar i politikës dhe se politika ushtron ndikim të drejtpërdrejtë mbi të. Ndërkohë që kjo pjesë e medias dhe politikës që quhet "opozitë" ankohet në pafundësi për të ashtuquajturën dhunë kundër shtypit "të lirë" nga ana e qeverisë.
    Në konceptin shqiptar, nga viti 1991 e këtej, shtyp i lirë quhet vetëm shtypi kundër Sali Berishës. Shtypi "është i lirë" vetëm nëse ai keqpërdoret nga pjesa tjetër e politikës që fillon te Edi Rama e përfundon te Aleksandër Meksi, edhe pse mercenarizohet herë vullnetarisht e herë i paguar, pra, vetëm nëse shërben si mjet propagande kundër qeverisë së demokratëve. Shtypi "është i lirë", vetëm kur shpif, kur fantazon dhe shpërfytyron realitetin shqiptar për inat të kryeministrit.
    Por nuk do të doja të ndalesha në këtë aspekt të pjesës më të keqe të asaj panorame, e cila i jep pamje trishtuese vendit tonë. Një qasje tjetër është akoma më për keqardhje. Në E-Mailet e Argita Malltezit lexuesi nuk mund të gjejë asgjë kundër ligjit dhe kundër rendit demokratik. Nëse do të kishte diçka të tillë, prokurorja shqiptare mezi do të priste të hapte një proces të ri hetimi. Nuk do të kishte pritur më shumë se dy orë nga koha e konferencës së shtypit të Erion Braçes. Por as kjo pamje nuk më ka impresionuar, sepse propaganda anti Berishë është sofistikuar më tej nga Frrok Çupë e Kiço Blushë të rinj, të të njëjtit kallëp si të kohës së vitit 1997.
    Nuk mund ta besoj gjithashtu se shoqëria shqiptare është ende në nivelin e para 10-12 viteve, kur i kapërdinte pa i menduar kallëpe të këtij tipi propagandistik e mediatik. Më e shëmtuara pjesë e kësaj komedie shqiptare që i takon pjesës opozitare është fakti se askush në Shqipëri nuk ndjehet më i sigurt. Më mijëra gazeta të lira shtypen e botohen në dhjetëra milionë kopje në Gjermani. Kurrë nuk është botuar ndonjë e-mail biznesi i ndokujt. Dhe të tilla e-maile, si ato të Argitës, me ofertë të caktuar e kërkesë të caktuar sipas rregullave të tregut të lirë, bëhen me mijëra çdo ditë, madje çdo orë. Nuk ndodh kjo, për shkakun e thjeshtë se transmetimi e këtij spektakli mediatik do të shkaktonte tërmet në qarqet e biznesit dhe në vetë shoqërinë gjermane.
    Nga momenti kur dy gazeta botuan e-mailet e një zyre biznesi të ligjshëm, për më tepër me përmbajtje krejt normale dhe me etikë, pra nga momenti kur këto e-maile iu shitën publikut shqiptar si "aferë", e gjithë shoqëria shqiptare është e duhet të ndjehet e kërcënuar. Më së shumti vetë biznesi, pa të cilin Shqipëria dhe çdo vend tjetër, nuk mund të mbijetojnë. Por jo më pak vetë mediat vërtet të pavarura nga shteti dhe nga opozita. Nga ky moment ka lind rreziku për një linçim të përmasave sipas seleksionimit politik. Dhe këtë gjueti shtrigash me përmbajtje ideologjike nuk e bën tashmë shteti, siç e bënte para katër vitesh shteti i Edi Ramës dhe partisë së tij, por e bën opozita, pra ajo pjesë e politikës që kishte praktikuar skema të tilla kur qeveriste vendin. Po nga kush kërcënohet prej tash shoqëria shqiptare?! Nga institucionet legale apo nga ato ilegale?! Fenomeni që u shfaq zbulon faktin se në Shqipëri vepron një sistem paralel investigimi, hetimi, gjykimi e vlerësimi, një sistem paralel i shtetit të dhunshëm, me tipare ideologjike, i cili dëshiron të vijë përsëri në pushtetin legal më 28 qershor. Kush fshihet pas këtij sistemi paralel, kush e bën shërbimin e tillë, kush janë investiguesit e tipit të sigurimit të shtetit komunist, kush janë drejtuesit e tij, kush janë përçuesit dhe aranzhuesit e këtij sistemi të frikshëm për shoqërinë shqiptare... Kush ka sy dhe veshë i sheh dhe i dëgjon çdo ditë tek ulërijnë në tribunat elektorale. Por shoqëria shqiptare nuk mund të rrojë gjatë në ankthin e frikshëm të aktivitetit të jashtëligjshëm të ish-sigurimit të shtetit, të cilin duket qartë se e drejtohet dhe komandohet nga selia rosë e kryeqytetit të vendit.

Marrë nga “Bota Sot”

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Pse nuk publikohet ky artikull ne Shqiperi? Perse koncertet e PS-se duhet te vazhdojne te jene kaq te suksesshme? Si ka mundesi qe 12 vjet pas 1997 akoma nuk eshte mesuar akoma t'i kundervihet ashtu sic duhet ketyre lloj koncertesh? Per mua keto jane pyetje kur e lexoj nje artikull te tille.

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Ke zgjedhur burim koti o dopjodrinas
    Ja shikoje ca gezete ke mare per citim

GAZETA BOTA SOT
    NJE START I MBARE ME FUND... NJE ZOT E DI SE KU...

Gazeta BOTA SOT eshte nje gazete me kontraverse ne shqiptari... Cdo gje qe nuk eshte me Ibrahim RUGOVEN e shohin si antishqiptare, here behet me UCK, her jo, her nje gazete me reklama VIP dhe, ne fund, nje Zot e di se ku do te mbaron... Te tjeret qe jane te irituar nga kjo gazete, e quajne gazeta "Nasha Borba" e perkthyer shqip...

AlbaNur nuk shkon kaq larg me vlersime, por ne nje eshte i sigurte se lexuesit e saj dita - dites largohen... Fajin per kete stafi i gazetes BOTA SOT duhet ta kerkoje te arroganca e vet Djathtiste, kurse lexuesit e saj e kane pare se me arrogance nuk mund te arrihet gje... Koheve te fundit ne Diaspore me teper interesohet te mbijetoje me reklama te mbremjeve gazmore neper diskotekat shqiptare, por edhe ketu po e humb betejen, pasi interneti eshte bere nje dritare shume e fuqishme qe lidhe mbare shqiptaret ne Bote, kurse BOTA SOT nuk e ka ende nje web ONLINE...

Gjithsesi une e mendoj ndryshe kete iniciativen e medias. Ajo po ben opoziten e vertete ne Shqiperi.
    Ne kushtet e territ informativ dhe mostransparences megallomane te qeverise eshte vetem media qe i ka vene shpinen opozites se vertete.
    Dhe merite te madhe per kurajon qytetare qe kene treguar jane Ballkanwebi, Gazeta tema, top media etj stafi i te cileve ju ka hapur syte qytetareve per megaskandalet qeverise. Ju ka treguar per krime te perbindshme qe jane kryer kunder patrioteve shqiptare te cilat jane akoma pa pergjigje.
    Kjo medie po i heq cdo dite luspat e korupsionit e te vrasjeve pershkaqenit te poltikes shqiptare Z.Berisha
    Ndryshuar për herë të fundit nga juanito02 : 12-05-2009 më 17:44

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    edhe ketu... nje demokrat nje atdhetar..sikurse zoti Bytyci.. lodhet per te mbrojtur argiten.. kurse vet kjo sh.ur ufull jo qe nuk lodhet te mbroje vehten nga erionet jo qe nuk ruhet te mos jape shkaqe armiqve te pd-se.. por perkundrazi.. ne lodhu ajo pill per erionet.. ne skrapacou ajo .. prodho mall per erionet..
    kjo duhet te marre fund ose kjo zonje e pangopur.. le te shkoje me babezine e saje atje ku i ka shoqet si vehten..ne PS te edvinit prane dadeve e luizave e leskojve miljardere..
    pse ne duhet ta mbrojme kte avokate biznesmenesh e burrin e saj malltez.. nga kusherirat e burrit te vet.. albe malltezet e karlo bollinos..
    jo mole..
    ku ka gjetur kjo..

duket qarte qe ne mendjen e saje pra te argites.. ka nje koncept te fiksuar mire..
    do bej dhizmat se ka gomere qe do lodhen per te me mbrojtur mua..

jo jooo..

ajo nuk e meriton te mbrohet..

pse o ne do ja ruajm asaj emailat..

cdo dite i gjejne erion albe anil bash malltezet kesaj hiceje.. kesaj kerkusheje.. nga nje "top hallve" qe ushqen derrce industrine enveriste te propagandes..

a ka seder kjo..

po plasim nga marazi cdo dite kur shohim qe na dh.jet mu ne fytyre nje dobic enverist nje kriminel si erion bracja bashkpuntor dondollakesh altin arapesh e kanibalesh.. e na del me letra ne dore e na i tund ekraneve kudo.. te cilat kan brenda argit ose xen..

nje atdhetar i rralle si dydrinasi psh .. i duhet te perballet cdo dite me erionizmin shpifarak.. pa e pasur fare detyre por thjesht inspirim shpirteror nga idealet demokratike e kjo kucke.. fare nuk e rruan po varda cdo dite e furnizon erion bracen me "argumenta" anti PD..

sigurisht qe ajo e di nje gje mire.. se dhe po humbi PD-ja asaj mafia enveriste qe vjen ne pushtet nuk ja prek milionat..por ne demokratet qe skemi asnje qindarke pa djerse.. mund te hame hanxharo kallashet prej njesiteve guerile te edvin nerjak altin caush brace veliut..

e pa ajo se mbas 97 tes.. ishin demokratet e ndershem qe e pesuan 8 vjet shtypjen e poshterimin causho qosisto enverist.. kurse zonja ne fjale..veshi kostum OKB-je e moli miliona ne prishtinen post NATO-iste..

prandaj ajo nuk e can koken se po ja fut kryet ne hale PD-se..
    ahu thot te me rrojne meleonat mua se ato jan partia ime..
    po moj e pangopur.. ato jan per ty po sjan per ne.. prandaj qe sot brari e konsideron ciftin argit - shkelzen.. aleat te vullnetshem te kupoles mafioze te edvin milo gjinushit.. sabotatore te ndergjegjshem te Partise se mrekullueshme demokratike e cila merr votat e njerzve me fisnike qe ka shqiperia..

larg o PD nga keta dy m.uter te padenje per tu mbrojtur nga ne..

brari e ka mbrojtur kte pise qe kur enverizma kosovare e sulmonte ketu e 8 vjet me pare me shpifje.. e ka vazhduar ta mbroje dhe deri kohet e fundit.. por asnji here nuk pashe vullnetin me te vogel te ketyre dy te pabeseve..qe dhe ata ta mbrojne qofte nji here PD-ne e mjere..
    Perkundrazi.. cdo dite e cdo jave keta te dy.. jan ushqimi me i vlefshem i ZP -se dhe kopilcave te saje Gaz<etes shqiptare e zagareshave tjera te kupoles mafioze..

di kush te me thote se.. kush eshte kjo flutura kola qe po i del emri shpesh.. a ka emer babe a nene.. sepse dyshoj qe kjo bashk me argiten punojne per edvinin..

dydrins..ti e di cfar respekti kam per ju..
    mo u lodh me me kto dy qenefa .. moter e vella.. .. se nuk e meritojne kujdesin tone..dashurin tone..e skan asnje lidhje me aspiraten tone..per shqiperi te drejte demokratike e te perparuar..

le te gjimoje kjo e babezitur milionat.. ne do shikojme hallin e shqiperise.. e te Kosoves e kombit.. qe te shkojne atje ku duam ne..

..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 12-05-2009 më 18:14

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anëtarësuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Juanito02
    kurse BOTA SOT nuk e ka ende nje web ONLINE...

Mos boto shkrime pa ja pas haberin qa po thu
    ja mere web adresen e BOTA SOT gazetes ma demokratike dhe me atdhetare ne Kosov
    http://www.botasot.info
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohë të gjatë rrezikon t`ju bëhet fytyrë!

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Citim Postuar më parë nga BESIIM Lexo Postimin
    Juanito02

Mos boto shkrime pa ja pas haberin qa po thu
    ja mere web adresen e BOTA SOT gazetes ma demokratike dhe me atdhetare ne Kosov
    http://www.botasot.info
    E mire se se kisha pare. Eshte opinion i tjeter kujt ai per ate gazete qe se njoh fare.

Brar shyqyr qe po e kupton qe ai shefi yt jete radhe e ka dhjere edhe me demokratet e vet le pastaj me te tjeret. Keto Arigitat e gerryen nga brenda qeverine me duar te llangosura te Salise sa qe i ka humbur te gjithe kredibilitetet.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    POLITIKË

Hetimi parlamentar zbulon shpërdorimin horror të Edi Ramës me Alban Eftimin
    13-05-2009 /

Gazeta 55

Në komisionin hetimor zbardhet skema si Edvini dha brenda një dite 30 leje ndërtimi, pa transparencë, ku 19 prej tyre i takonin anëtarit të KRT-së dhe ortakut të tij, Alban Eftimit. Dëshmitari i djeshëm, Sokol Leka tregon skemën, si u krye vjedhja, përmes shmangies së Këshillit Teknik të KRT-së së kryeqytetit

TIRANE - Alban Eftimi, ish-shefi i urbanistikës në bashkinë e Tiranës dhe personi i akuzuar si përfituesi kryesore i lejeve të Ramës, është zhdukur dhe nuk është paraqitur dje për të dëshmuar në Komisionin Parlamentar Hetimor, të ngritur për zbardhjen e lejeve të ndërtimit, të dhëna nga bashkia e Tiranës. Pavarësisht tentativave për ta pasur në komisionin hetimor, sipas Ferdinand Xhaferrit , provat për shkeljet e Eftimit kanë bërë që ky i fundit të zhduket.
    Ndërkohë, përfaqësuesi i Ministrisë së Punëve publike, Transporti dhe telekomunikacionit shpjegoi dje me cilësinë e dëshmitarit para Komisionin Parlamentar hetimor se kreu i bashkisë së Tiranës Edi Rama, ka ndjekur një praktikë të re në dhënien e këtyre lejeve, duke anashkaluar kështu Këshillin teknik, i cili është autoriteti përkatës që vendos mbi dhënien e këtyre lejeve.

Zhdukja e sekserit Alban Eftimi
    Ish-shefi i urbanistikës, sot anëtar i KRT-së Tiranë, Alban Eftimi ka qenë personi më i lakuar në mbledhjen e djeshme të Komisionin Parlamentar hetimor, ndaj kryetarit të bashkisë Edi Rama. Në mbledhjen e këtij komisioni, ku opozita nuk merr pjesë, kryetari i tij, Ferdinand Xhaferri publikoi për mediat pasqyrën e vendimeve të miratuara nga KRT në mbledhjen e 17 prillit, ku nga 30 leje ndërtimi, 19 i kanë kaluar studios ATELIER 4, të Alban Eftimit, ish-kryetar i urbanistikës në bashkinë Tiranë dhe aktualisht përfaqësues i kryebashkiakut në këtë Këshill.
    Tabela sipas Xhaferrit tregon qartë abuzimet që janë bërë, të cilat “fillojnë nga fëmijët e çerdheve dhe mbarojnë te të gjitha kategoritë e moshave, ku nga 30 leje ndërtimi 19 ia ka dhënë Alban Eftimit”. Kryetari i Komisionit Hetimor “Rama 2” tha se vetëm duke i hedhur një sy tabelës “Gjithçka flet vetë, dhe ky është një rast i paparë ku shpërfaqen të gjitha mënyrat e korrupsionit”.
    Ferdinand Xhaferri tha se gjatë mbledhjes së ardhshme do të bëhen publike për median të gjitha mënyrat se si vidhen paratë e qytetarëve të Tiranës.
    “Duket sikur kemi qenë të padrejtë me Fatos Nanon se vite më parë abuzoi me disa prokurime të drejtpërdrejta kur shikon këto. Kjo është e paparë! Këtë nuk e gjen që nga Kuba deri në Afrikë. Ka 8 vjet që akuzohet se abuzon me lejet e ndërtimit, tani u kthye nga hajdut në krokodil. Janë në panik të plotë. Alban Eftimi është në kërkim. E kemi kërkuar dje gjithandej. Nuk dihet ku është fshehur. Po kudo ku të fshihet në kurriz i ka këto bashkë me Edi Ramën” u shpreh Xhaferri duke treguar tabelën ku ishin pasqyruar vendimet e mbledhjes së fundit të KRT-së së Tiranës.

Akuzat e përfaqësuesit të MPPTT-së
    I pranishëm gjatë mbledhjes së djeshme të Komisionit ishte dhe anëtari i KRT-së në bashkinë e Tiranës, njëkohësisht Sekretar i Përgjithshëm i MPPTT-së, Sokol Leka, i cili informoi komisionin hetimor parlamentar për praktikat e ndjekura nga bashkia e kryeqytetit në dhënien e lejeve të ndërtimit.
    Leka shpjegoi se kreu i bashkisë Edi Rama ka ndjekur një praktikë të re në dhënien e këtyre lejeve, duke anashkaluar kështu Këshillin teknik, i cili është autoriteti përkatës që vendos mbi dhënien e këtyre lejeve. “KRT nuk është organi që realisht jep lejet e ndërtimit, pasi më parë ato do të kalojnë në Këshillin teknik të bashkisë së Tiranës, i cili përbëhet nga punonjës të saj dhe është në tërësi në varësi të këtij institucioni. Çdo lloj dokumenti që vjen në KRT paraprakisht seleksionohet në Këshillin teknik dhe KRT merr në shqyrtim vetëm ato çështje që i sillen për shqyrtim. Ajo nuk mund të shqyrtojë çështje që janë në Këshillin teknik”, sqaroi Leka.
    Sipas tij “KRT-ja funksionon në bazë të besueshmërisë së Këshillit teknik, i cili ka për detyrë të verifikojë të gjithë dokumentacionin e kërkesave për leje ndërtimi. Kur materialet vijnë në mbledhjen e KRT-së përgjegjësi për to mban Këshilli teknik”.
    Dy javë më parë, Parlamenti ngriti komisionin hetimor ndaj kryebashkiakut Edi Rama, komision i cili është bojkotuar që me krijimin e tij nga vetë kryebashkiaku dhe pala opozitare.
    Lidhur me afatet e punës së këtij komisioni, Ferdinand Xhaferri sqaroi se, “sipas Kushtetutës parlamenti ka të drejtë t’i vazhdojë punimet deri më 29 maj bazuar në kushtetutën dhe ligjet në fuqi”, duke lënë kështu të hapur mundësinë e zhvillimit edhe të një séance tjetër nga Kuvendi.

Vendimet e Këshillit të Rregullimit të Territorit Tiranë - 12 prill 2009

1. Rikonstruksion i çerdhes nr. 24
    Rruga “Muhamet Gjollesha”
    Projektuesi: “Atelier 4”, Alban Eftimi
    2. Rikonstruksion i objektit ekzistues 1 kat si dhe shtesë anësore 1 kat të çerdhes “Kodër Kamëz”
    3. Objekt i i ri 2 kat çerdhja te Bregu i Lumit

4. Objekt i ri 2 kat çerdhja nr. 52
    Rruga “Ali Visha”
    5. Rikonstruksion i objektit ekzistues 2 kat çerdhja nr. 19
    Rruga “Aleksandër Moisiu”
    6. Objekt i ri 2 kat çerdhja nr. 42
    Rruga “Aleksandër Moisiu”
    7. Kërkesë për prishje të objektit ekzistues 1 kat leje ndërtimi për objekt të ri 2 kat kopshti nr. 22
    Rruga: “Kongresi i Manastirit”
    8. Rikonstruksion i objektit ekzistues 2 kat shtesë anësore 2 kat kopshti nr. 43
    Rruga “Muhamet Gjollesha”
    9. Rikonstruksion i objektit ekzistues 2 kat shtesë anësore 2 kat kopshti nr. 31
    Rruga “Pjetër Bogdani”
    10. Objekt i ri, dykatësh me destinacion “kopsht i integruar” (kopsht e çerdhe), kërkuar nga drejtoria e Kujdesit Social
    Adresa: Ish-fusha e Aviacionit
    11. Leje ndërtimi për shtesë anësore kopsht i integruar (kopsht e çerdhe) kërkuar nga drejtoria e Kujdesit Social
    Rruga “Ali Demi”, zona e ish-Fondermekut, Shkozë
    12. Rikonstruksion i objektit ekzistues dhe shtesë kati 1 kat shkolla 9-vjeçare “Servet Maçi”
    Rruga e “Dibrës”
    Projektuesi: “D. C. Partners”, Vera Kavaja
    13. Rikonstruksion i godinës së vjetër, shkolla e kuqe
    Rruga “Qemal Stafa”
    Projektuesi: “D. C. Partners”, Vera Kavaja
    14. Rikonstruksion i objektit ekzistues dhe ndërtim i ri një kat (palestra e shkollës 9-vjeçare “Kol Jakova”
    Adresa: Bregu i Lumit
    15. Leje ndërtimi për shtesë anësore të palestrës së shkollës 9-vjeçare “4 Dëshmorët”
    Rruga “4 Dëshmorët”
    16. Rikonstruksion i objektit ekzistues 3 kat dhe shtesë anësore e shkollës 9-vjeçare “Kushtrimi i Lirisë”
    Rruga “Ali Demi”
    17. Kërkesë për miratim të projekt-zbatimit për rikonstruksion dhe sistemim asfaltim të rrugës “Arben Lami”, kërkuar nga njësia bashkiake nr. 1
    Rruga “Arben Lami”
    Projektuesi: “Ar-Aal” sh. p. k.
    18. Kërkesë për miratim të projekt-zbatimit për sistemim asfaltim të rrugës “Shaban Bardhoshi”, kërkuar nga njësia bashkiake nr. 6
    Rruga “Shaban Bardhoshi”
    Projektuesi: “Erald-g” sh. p. k.
    19. Kërkesë për leje ndërtimi për objekt 7 kat dhe 1, 2 kat parkim nëntokë në pronë të I. Selba, G. Vasha
    Rruga “Idriz Dollaku”
    Projektuesi: Elmaz Qallimi
    20. Kërkesë për leje ndërtimi për objekt 1, 5, 7, 9 kat me një kat parkim nëntokë në pronë të Zhani Pilika, Pavlla Pilika, Meri Papastefani
    Rruga “Til Ndini”
    Projektuesi: Dhimitraq Tomço
    21. Kërkesë për leje ndërtimi për objekt 5 dhe 6 kat me 1 kat parkim nëntokë në pronë të familjes Lumturi Aga.
    Rruga “Kongresi i Lushnjës”
    Projektuesi: Andrea Verdho
    22. Kërkesë për leje ndërtimi për objekt 5, 6, 7 dhe 8 kat me 2 kat parkimi nëntokë në pronë të familjes Caslli, Hyseni
    Rruga “Jordan Misja”
    Projektuesi: Arben Golemi
    23. Kërkesë për rikonfirmim sheshi për objekt 2 kat dhe leje ndërtimi për objekt 2 kat, mur rrethues, tendë për parkim, dhe rekonstruksion i godinës ekzistuese, me destinacion, konsullatë e ambasadës së Zvicrës në Tiranë, në pronë të Konfederatës Zvicerane.
    Rruga “Dëshmorët e 4 shkurtit”
    24. Kërkesë për ndryshim të planimetrisë së sheshit të miratuar dhe leje ndërtimi për objekt 2, 5-9, 7-9 kat me 2 kat parkim nëntokë në pronë të “Mane Toçi” sh. p. k., Alush Shima, Leonard Barçi
    Rruga “Dervish Hima”
    25. Kërkesë për shesh ndërtimi për objekt 2, 4, dhe 5, kat me 2 kat parkimi nëntokë, në pronë të Fatmir Frashëri, Tanush Frashëri
    Rruga “Themistokli Gërmenji”
    Projektuesi: Enkeleda Tota
    26. Kërkesë për shesh ndërtimi për objekt 6, 7 dhe 8 kat, me 1 kat parkim nëntokë, në pronë të Kastriot Lubonja, Mediha Gërcaliu, Ramije Gërcaliu, Ariana Gërcaliu, Alma Gërcaliu, Ilirian Xhepa, Luljeta Bodinaku (Xhepa), Makbule Aliaj (Xhepa), Gjon Stojani, Hasan Yrsheku, Agron Sejdini, Lirije Xhepa, Agim Xhepa, Naime Xhepa, Arben Xhepa, Astrit Xhepa.
    Rruga “Haxhi Dalliu”
    27. Kërkesë për shesh ndërtimi për objekt 6 dhe 8 kat me 2 kat parkim nëntokë në pronë të familjes Dragoni dhe Canco
    Rruga “Dervish Hekali”
    28. Kërkesë për shesh dhe leje ndërtimi për 2 objekte: objekti “a: kat me 1 kat parkim nëntokë dhe objekti “b” 5 dhe 7 kat me 1 kat parkim nëntokë në pronë të familjes Bulku, Vogli, Babja, L. Bregu.
    Rruga “Haxhi Hysen Dalliu”
    Projektuesi: Redman Toska, Jeta Skënderaga
    29. Kërkesë për shesh dhe leje ndërtimi për objekt bankë “RFZ” me lartësi 62 m dhe 70.1 m me 3 kat parkimi nëntokë në pronë të “RFZ Building” sh. p. k.
    Rruga “Dervish Hima”
    Projektuesi: Laguarda Low dhe “Atelier 4”, Alban Eftimi
    30. Kërkesë për rikonfirmim sheshi dhe leje ndërtimi për objekt 2, 4, 6, 7, dhe 9 kat, me 2 kat parkim nëntokë, (zbardhja e lejes së ndërtimit të bëhet me dy faza) në pronë të Ardian Taka, Perkli Karavela, Rokë Kora dhe Flamur Taka
    Rruga e “Kavajës”
    Projektuesi: “Mecanoo”, Pranvera Softa

...

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Besoj ia vlen te lexohet ky artikull, meqe ka direkt te beje me kete teme.

nga Gazeta Standard
    http://www.gazeta-standard.com/tekst.php?idt=18499

“Argita” si standard i (pa)pranueshëm

NEBIL ÇIKA

Nga Nebil Çika

Duket se para zgjedhjeve opozita politiko-mediatike e z. Rama nuk duket se është e aftë të ofrojë ndonjë alternativë qeverisëse për shqiptarët. Pretendimi për program politik nga zoti Rama deri tani ka rezultuar një mashtrim, pasi askush, edhe brenda strukturave drejtuese të PS-së, nuk ka dijeni për një të tillë. Fakti më i qartë për këtë situatë është pa dyshim rikthimi i propagandës katër vjet më parë, me alibitë e fillimit të këtij mandati qeverisës, tek lufta kundër familjes së Kryeministrit. Dua të rikujtojmë se familja e Kryeministrit Berisha, në mënyrë të veçantë, e bija e tij Argita, ka qenë në qendër të sulmeve të opozitës që me ardhjen në pushtet të të atit në vitin 2005. Politikanë dhe media të opozitës u morën shumë me pasurinë e familjes së saj, edhe pse ajo ishte e ligjshme, e deklaruar dhe mbi të gjitha, e siguruar kur Sali Berisha ishte në opozitë. Duhet thëne se Argita Malltezi (Berisha) vendosi një standard për sa i përket transparencës së familjarëve të pushtetarëve, duke deklaruar që në fillim të mandatit qeverisës të të atit pasurinë e saj. Deri atëherë, askush nuk e dinte se me çfarë merreshin, sa para e pasuri kishin familjarët e kryeministrave apo të pushtetarëve paraardhës. Mirëpo standardi i vendosur nga Argita nuk u prit mire nga opozita e majtë, e cila nuk mund ta paranojë e natyrisht edhe ta besojë që fëmijët e politikanëve mund të punojnë, madje edhe të fitojnë konsiderueshëm pa ndihmën e baballarëve. Argita e dëshmoi këtë duke prishur kështu një “standard” tjetër që kishte dominuar gjatë qeverisjes së socialistëve, kur fëmijët e pushtetarëve duhet vetëm të prishnin milionat e siguruar nga prindërit politikanë. Pikërisht, kontrasti që krijoi me standardin e saj zonja Malltezi, ishte ajo që e majta shqiptare nuk e kapërdiu dot, pasi kërcënonte drejtpërdrejt mënyrën e tyre familjare e shoqërore të funksionimit. Për t’u kthyer edhe një here në krye të argumentit, por edhe të fillimit të mandatit qeverisës të Berishës, dua të kujtoj se me gjithë përpjekjet politiko-juridiko-mediatike të opozitës dhe institucioneve shtetërore të kontrolluara prej saj nuk u arrit të artikulohej asnjë akuzë e vetme juridike ndaj familjes së Kryeministrit, sidomos shënjestrës kryesore, vajzës së tij. Pas kësaj u duk se historia me vajzën do të mbyllej, po duket se nuk ishte e thënë që opozita të hiqte dorë nga kjo luftë propagandistike, sa mashtruese, aq edhe e pështirë. Nuk besoj se mund të gjendet i afërm i Kryeministrit që të mos jetë akuzuar nga mediat e majta me akuzat nga më fantastiket, gjë që e ka bërë bajate dhe të pabesueshme edhe sikur ndonjëra prej tyre të jete e vërtetë. Por, unë mendoj se opozita nuk ka rrugë tjetër përveç një opozite të tillë sipas parimit “gënje, gënje, se diçka do të mbetet”. Në mungesë të ideve dhe alternativave politike, përpjekjet për diskreditimin dhe përbaltjen personale të familjarëve të Kryeministrit janë e vetmja mënyrë e opozitës “Rama” për të fshehur dështimin. Natyrisht që familja përbën një nga kontrastet më të mëdha politike mes të majtës dhe të djathtës në të gjithë botën, ndërkohë që e majta jonë ish-komuniste ka probleme edhe më të mëdha në këtë aspekt. Vetë gjendjet familjare të lidershipeve respektive të majta e të djathta e dëshmojnë qartësisht atë. Në këtë këndvështrim, fushata propagandistike e opozitës kundër familjes Berisha i kalon dukshëm kufijtë dhe motivet e luftës politike. Notat e urrejtjes të evidentueshme lehtësisht në artikulimet e akuzave politiko-mediatike flasin për një situatë dëshpërimi të artikuluesve. Kjo situatë në lidershpin e majtë duket më e renduar aktualisht edhe për shkak të pamundësisë së deklaruar për të fituar zgjedhjet. Gjithsesi, me kundërshtimin e këtij standardi dhe shijen e keqe që të lë kjo lloj opozite apo politike e së majtës shqiptare, nuk mund të pritet të ketë ndonjë efekt elektoral. Por ndërsa opozita nuk mund ta pranojë standardin “Argita”, shumica e shqiptarëve e pranojnë dhe e mbështetin atë. Ajo që shqiptarët përfituan nga fushata katërvjeçare e denigrimit publik të familjes së Kryeministrit është pa dyshim informacioni për ekzistencën e një standardi tjetër të funksionimit të një familjeje pushtetari apo politikani në Shqipëri. Shqiptarët tani kanë mundësinë të shikojnë se fëmijët e politikanëve dhe pushtetarëve nëse janë të aftë fizikisht dhe mendërisht normalë, mund të jetojnë, punojnë e madje edhe të pasurohen pa pasur nevojë për ndihmën, paratë apo pushtetin e prindërve të tyre. Argita Malltezi ka katër vjet që e ka dëshmuar një realitet të tillë.

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Korrieri

Delijorgji-Balliu, urdhrat me telefon për lejimin e punimeve

Roja i repartit të Gërdecit i ka rrëfyer prokurorisë sesi “Trans Digging Construction” kishte rrafshuar gjithçka në Gërdec, pa pasur një urdhër të shkruar.
    Ja dëshmia

TIRANË - Ish-reparti i tankeve në Gërdec ruhej përgjatë 24 orëve prej 5 ushtarakëve, por kamionët e kompanisë “Tans Digging Construction”, me ortakë Mihal Delijorgjin dhe vajzën e Fahri Balliut nuk e patën asfare të vështirë të hynin aty, për të përgatitur terrenin për biznesin fitimprurës. Në dosjen e prokurorisë për tragjedinë e Gërdecit gjendet dëshmia e njërit prej rojeve të Gërdecit, i cili ka rrëfyer me detaje kohën kur në repartin e braktisur nisën të shfaqeshin punëtorë e kamionë, të cilëve u hapej porta, edhe pse nuk kishte asnjë autorizim në emër të tyre. “Korrieri” po boton sot dëshminë e Dalip Kaut, dhënë për grupin hetimor më 15 korrik 2008, i cili shpjegon sesi eprorët i urdhëronin në telefon që të mos i krijonin probleme firmës ndërtuese.

-Me çfarë aktiviteti privat apo shtetëror merreni?

Në vitin 2003 unë kam qenë kryeoperator në repartin e raketave në Maminas, Durrës. Mesa mbaj mend unë, në vitin 2004, në varësinë tonë kaloi edhe reparti i tankeve në Gërdec dhe për ruajtjen e tij u caktua një shërbim 24 orësh. Ne ishim katër veta dhe morëm si detyrë të ruanin 22 objektet e ish-repartit të tankeve në Gërdec. Si vend qëndrimi në këtë objekt kemi përdorur një vend pranë portës. Në instruktazhin që na u bë në fillim të punës, na u tha që duhej të ruanim objektin për 24 orë dhe atë duhej ta bënim me lëvizje, vrojtim dhe përgjim. Për çdo gjë që mund të ndodhte duhej të njoftonim me telefon qendrën e repartit tonë dhe policinë e Vorës.

-Nga këqyrja e librit të shërbimit 24 orësh në Gërdec figuron se në datë 28. 04.2007 është shënuar në libër se: “Me urdhër të komandantit të KFB, Shpëtim Spahiu, erdhi një firmë private për të filluar ndërtimet dhe për këtë u njoftua komandanti i batalionit, Hasim Selmani, i cili erdhi në repartin e Gërdecit në orën 9:30 të mëngjesit dhe kontaktoi në telefon me komandantin e Brigadës dhe u la që firma të vazhdonte punimet deri të hënën, sa të sjellin urdhrin e punimeve”. Ç’mund të na thoni për këtë fakt, kush ishte emri i firmës dhe pronari i saj?

Unë jam vënë në dijeni për firmën që kishte ardhur të kryente punime në Gërdec ditën e shërbimit dhe këtë e kam mësuar nga shënimi që kishte lënë kolegu im, Paulin Lleshi, në procesverbalin e dorëzimit të shërbimit të datës 28.04.2007. Unë jam vënë në dijeni më 2 maj 2007. Kur kam shkuar në shërbim, kam vënë re që në territorin e pronës që ne ruanim, kishte kryer punime një firmë ndërtimi, e cila kishte prishur terrenin sportiv, duke hequr paralelet dhe kishte vendosur piketat për vendin ku do të ngrihej fabrika e demontimit të municioneve. Shërbimin atë ditë unë ia mora kolegut Bashkim Allushi. Bashkimi më tha se në territorin që ne ruanim, kishte ardhur një firmë ndërtimi me urdhër gojor të komandantit Hasim Selmani. Unë e mora të mirëqenë këtë urdhër, megjithatë komunikova vetë me komandantin, duke e vënë në dijeni për punimet që ishin kryer në repart. Ai më tha: “Jam në dijeni të kësaj pune. Ti vazhdo shërbimin dhe firma të vazhdojë punën”. Atë ditë, kur mora shërbimin, nuk ka pasur punëtorë. Kur e mbarova shërbimin, pasqyrova gjendjen faktike të ambientit dhe u largova. Kur kam marrë shërbimin në datën 12 maj 2007, konstatova se ishte prishur komplet këndi sportiv dhe objekte të tjera, të cilat ia kam raportuar komandantit Selmani. Më pas, aty kanë ardhur punëtorët, për të cilët nuk kishte ndonjë listë të shkruar, por kolegu më kishte porositur t’i lejoja të hynin. Për herë të parë unë kam marrë kontakt me punëtorët e firmës atë ditë, të cilët kanë ardhur te porta me një makinë kamionçinë. Mesa mora vesh, punëtorët ishin nga katundet e Tiranës, ndërsa përgjegjësin nuk e mora vesh se kush ishte. Dua të them, që eprori më tha që ata duhet të vazhdojnë punimet te këndi sportiv dhe infermieria, por jo në vende të tjera. Pas kësaj dite, punimet nga firma ndërtuese vazhdonin në mënyrë intensive, ku çdo ditë në repart hynin kamionë e betoniere. Në këtë kohë kam njohur aty Dritan Minxollin dhe Mihal Delijorgjin. Ata erdhën në repart në momentin kur po ngriheshin konstruksionet e fabrikës dhe aty më thanë që Mihali ishte pronari dhe Dritani ishte përgjegjësi. Gjatë kësaj kohe, në repart kishin ardhur edhe tre persona të huaj, që nga punëtorët e mora vesh se ishin amerikanë. Dua të them që në atë repart kam kryer shërbimin deri në 30 qershor dhe më pas u transferova diku tjetër. Për çdo objekt që prishej, ne e shënonim në procesverbal dhe lajmëronim komandantin.

-Cilët ishin objektet që u konstruktuan nga firma ndërtuese, cila ishte detyra juaj për ruajtjen e pronës në Gërdec dhe a iu bë instruktazh për kushtet e reja në punë?

Dua të them që firma e ngriti konstruksionin për ndërtimin e fabrikës brenda një muaji. Gjatë kësaj kohe ne nuk u angazhuam fare në ruajtjen e objekteve të firmës, pasi ajo sapo e mbaroi ndërtimin, solli rojet e veta, me të cilët ne nuk kishim asnjë komunikim. Ne nuk e ndryshuam vendin e shërbimit, por ruanim objektet e tjera që nuk ishin prishur nga firma. Kujtoj se gjatë gjithë kohës që kam qenë në shërbim, kanë ardhur për kontroll komandanti Hasim Selmani, shefi i operacionales, Fatmir Hoxha dhe komandanti i ri, Zenel Kuçana. Unë nuk kujtoj që nga ana e komandës të na thuhej se cili ishte territori që do të përdorej nga firma private, ndaj asnjëherë nuk e morëm vesh atë. Kujtoj se nga fundi i muajit qershor, firma e Mihal Delijorgjit filloi nga puna për demontimin e fishekëve të kalibrit të vogël. Ne, kur u ngrit fabrika dhe u vendos porta e re, nuk kishim më të drejtë të komandonim hyrjen apo daljen e punëtorëve nga fabrika dhe nga komanda nuk na u tha se çdo të bëhej pasi të ndërtohej fabrika.

-Mund të na thoni pse i keni lejuar punëtorët e firmës apo mjetet e saj të hynin në Gërdec pa një urdhër me shkrim? A nuk përbën shkelje të detyrës së rojës futja e tyre në një repart ushtarak dhe aq më tepër kryerja e punimeve?

Në librin e marrjes në dorëzim të shërbimit, nga ana e komandës sonë nuk na ishte dhënë ndonjë urdhër me shkrim për të lejuar apo jo punëtorët e firmës ndërtuese, por me gojë dhe në telefon na ishte dhënë porosi që të mos i pengonim ata të hynin aty dhe të kryenin punime.

-Nga libri i këqyrjes 24-orëshe në Gërdec, në datën 17.05.2007 ju keni shënuar: “Ora 12:30, në repartin e Gërdecit erdhi komandanti i repartit, shefi operacional, shefi i prapavijës dhe shefi i personelit, të cilët panë objektet dhe u larguan në orën 12:40”. Mund të na thoni pse erdhën këta eprorë, a kishin ndonjë shqetësim dhe a u lanë ndonjë urdhër me gojë ose me shkrim për vazhdimësinë e punës?

Personat që ju përmendët kanë ardhur për kontroll të shërbimit. Pasi morën kontakt me mua, ata panë objektet dhe më pas erdhën sërish tek unë. Shefi operacional më la detyrë që të shënonim në librin e shërbimit çdo ndërhyrje të firmës së ndërtimit në objektet e repartit dhe u larguan.

-Për aq kohë sa keni kryer shërbimin në Gërdec, a keni parë ndonjë epror të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes, Shtabit të Përgjithshëm apo Komandës së Forcës së Bashkuar?

Për aq kohë sa unë kam kryer shërbimin në Gërdec kanë ardhur komandanti Hasim Selmani, Zenel Kuçana dhe njëherë kam parë drejtorin e “Meico”-s, Ylli Pinarin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Postime
    1
    Nuk eshte mire qe opozita Shqipetare te sillet ne kete menyre.Do te ishte mire qe opozita Shqipetare te futej ne parlament dhe atje te beje opozite e te kerkoi fakte per gjithçka por jo ne kete menyre qe edhe bota po na vlereson...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •