Close
Faqja 37 prej 41 FillimFillim ... 273536373839 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 361 deri 370 prej 405
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Dhenia e nenshtetesise Anastasit do t`i bente nder vetem Presidentit.

Per ne besimtaret nuk ka fare rendesi nese ka apo jo nenshtetesi shqiptare, pasi do te jete ne krye te Kishes derisa te nderroje jete. Dhe varrin e ka bere gati ne Shen Vlash.
    Mė duket sikur ligji e ndalon varrosjen e tė huajve (tė atyre qė nuk e kanė nėnshtetėsine shqiptare), por kjo duhet verifikuar dhe nėse qėndron, duhet kthyer nė tokėn mėmė, ashtu siē kthehen edhe nėnshtetasit shqiptarė kur vdesin nė Greqi.
    Kjo ndodh po ashtu gjithandej.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Albo Presidenti eshte edhe mbi gjykaten Kushtetuese,sepse eshte kryetari shtetit.Edhe ne Itali gjykata kushtetuese donte t'ja fuste Silvios,por i morri te keqen se presidenti nuk ishte dakord.Edhe presidenti shqiptar e ka kete kompetence!Keshtu qe ti mesoji mire per vete keto ligje.Janullatusi edhe ne Strasburg te shkoje nuk e fiton nenshtetesine shqiptare,sepse nuk i permbush kriteret e para dhe e dyta kjo eshte kompetence vetem e institucineve shqiptare.Pse
    Or tunxh, asnje institucion shteteror nuk del dot mbi Gjykaten Kushtetuese, se te gjitha e marin pushtetin nga kushtetuta, dhe roli i gjykates kushtetuese eshte pikerisht te garantoje interpretimin e ligjeve kushtuese ne vend. Dhe kur Gjykata Kushtetuese jep verdiktin e saj per nje ceshtje, te gjitha institucionet e shtetit e pranojne verdiktin dhe e zbatojne pa bere as gek e as mek.

Po ja kujtoje edhe une njehere,por ketij tradhetari nuk i bene pershtypje!Nuk i plas shume per gjithe ato masakra qe kane bere korofillaket e Athines!Cobanet kane kaluar minoritet tani!Ai dhe gjithe Cobanet e tjere nuk e ndjejne me veten shqiptar,prandaj jane kthyer ne lakej te priftit grek.Kjo behet per kunderpeshe te camerise,por te gjithe do te deshtojne!
    Une nuk jam coban, por edhe po te isha do ta kisha per nder pasi cobanet jetojne mes shqiptareve me mijeravjecare e jo me shekuj dhe i kane dhene ketij populli nje kontribut te jashtezakonshem. Une jam shqiptar orthodhoks autokton, qe dine te tregojne me gisht edhe "jabanxhinjte" greke edhe "jabanxhinjte turq" si puna tende ne toke shqiptare. E mos me jep leksione patriotizmi e atdhedashurie mua, se une ku te te jap e jo te me japesh, or tunxh.

Me e bukura me came te pagdhendur si puna juaj eshte se 70 vjet me pare, ishit ju vete qe trokisnit ne dyert e shtetit shqiptar per te marre nenshtetesine shqiptare. Nuk keni faj ju, e ka fajin Enver Hoxha qe ju dha nenshtetesine shqiptare e nuk u la te ishit akoma shtetas greke ne toke shqiptare. Une camet i numeroj si pjese e minoritetit grek ne toke shqiptare, pasi te tille jane, shtetas greke ne toke shqiptare.

Pra ti dhe ata camet qe jetojne ne Shqiperi jeni bashkeatdhetare te Kryepeshkopit Anastas, jeni shtetas greke, fakt qe e harroni pa dashur. Apo kujton se duke bertitur e uleritur e shitur veten si "shqiptar", do tu hedhesh sy shqiptareve autoktone?

Shko e gjej shoket e tu tek ai grupi lemeria cameria ku jane mbledhur gjithe fondamentalistet myslimane came qe dirigjohen edhe sot e kesaj dite nga Ankaraja, sic dirigjoheshin njehere e nje kohe nga Sulltani.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 03-01-2010 mė 14:18

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin

Hera e fundit qe nje president u mundua qe te sulmonte Kryepeshkopin Anastas me projekt-kushtetuten e 1994, mesoi se kush sulmon njerezit e Zotit, e ze Perendia me gurre. Presidenti i atehershem e kish emrin Sali Berisha dhe qe nga 1994 Berisha ka mesuar qe te respektoje njerezit e Zotit.

Meso edhe ti te respektosh njerezit e Zotit, se Ai te ben ate qe nuk ta pret mendja.

Albo

Gabohesh Albo, ish-presidentit Berisha i vrane ushtaret ne pabesi kur ishin ne gjume. Ishte nje "dhurate" e miqve te Anastas Janullatos.

Mund te me kundershtosh po te duash ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kur nuk njeh as ligjet shqiptare dhe as historikun e aplikimit te Kryepeshkopit, nuk do te beje mire ta mbyllje sqepin e te lexoje e mesoje ne heshtje nga ata qe dine dy gjera me shume se ty per kete ceshtje?
    S'ka nje parim forumian qe thote se lexuesi duhet te te deshmoje josaktesine e mendimeve te shkruesit, por shkruesi duhet te deshmoje saktesine e mendimeve te tij. Une si lexuesi te pyeta per ligjin. Ti shkruesi duhet te tregosh tani, cili eshte ai ligj. Jo nje ligj perendimor, por nje shqiptar. Nje te vlefshem ne Shqiperi. Pasi qe s'pushon te qari per kete pritje te gjate per Janullatosin per aktvendim, trego cili ligj e ndalon kete pritje te gjate.

Qe te mesosh, presidenti shqiptar dhe ai kosovar, perdite firmosin me mijera aplikime te shqiptareve qe heqin dore nga shtetesia shqiptare apo kosovare ne favor te nenshtetesive te vendeve evropiane ku punojne e jetojne. E bejne brenda muajit te aplikimit dhe pa iu dridhur dora aspak qe po humbin shtetas shqiptar.
    S'e dyshova kete gje. Por trego, a dyshon ti se keta te nenshtetesuar shqiptare shmangin plotesimin e kriterieve te vendeve nikoqire per nenshtetesim?

Presidentet tane fshihen vetem poshte tavolines vetem kur behet fjale per aplikime te atyre qe duan te behen shtetas shqiptare.
    Edhe une s'e kuptoj Presidentin. S'e di, perse pret kaq gjate per te refuzuar shkurt e shqip nenshtetesimin (me argumentet e trajtuara me siper ne kete teme).

Kryepeshkopi shume mire mund ta shpier ceshtjen ne Gjykaten Kushtetuese duke ngritur padi ndaj presidentit te vendit, i cili eshte duke shkelur me te dyja kembet ligjin pa dhene asnje shpjegim. Dhe ta siguroj une qe do te fitonte.
    Uf uf uf, do ta fitonte. Nejse, mos te grindemi per prognoza tua kote. Me rendesi eshte qe shihet qarte se ti punon me dy morale. Mosankesen e Janullatos e gjykon bute, ndersa mospergjegjen Presidentin e quan pa pertim si anashkalim te ligjit. Te thashe edhe me heret: Mosankesa e Janullatosit mund te interpretohet si nje deshmi qe ai ne te vertete nuk deshiron te nenshtetesohet, por luan q*** me delet e tij.

Dyshoj se Janullatos mund te ankohet prane GJykates Kushtetuese. S'eshte instance kushtetutore. Duhet te ankohet prane gjyqit administrativ, ne instancen e pare. Kisha thene une, duke u referuar ne ligjet e vendit ku jetoj. As nuk jane te thyera te drejta te tij nga Kushtetuta. Prandaj kompetente eshte gjykata administrative. Aty ku do te ankohej edhe p.sh. nje kongolez, te cilit iu eshte refuzuar nenshtetesimi.

Problemi i vetem me kete apelim eshte se presidenti i vendit do te diskretitohej komplet si njeri inkomptent ne syte e publikut shqiptar dhe nderkombetar: Gjykata Kushtetuese do te urdheronte presidentin qe brenda X ditesh, te shqyrtonte ceshtjen e ti percillte pergjigjen zyrtare aplikuesit.
    Eeeeh, lum ne qe te kam ty ketu dhe me tregon thellesine e vlerave te larta qe ka ky njeri. Paramendo, Janullatosi ne tentim te mosdiskreditimit te Presidentit. Eshte dashur te rritem ne djepin ku je rritur ti, te pushtohem me perrallat tua, qe te besoj kete reklame te shkuar dem.

Hera e fundit qe nje president u mundua qe te sulmonte Kryepeshkopin Anastas me projekt-kushtetuten e 1994, mesoi se kush sulmon njerezit e Zotit, e ze Perendia me gurre. Presidenti i atehershem e kish emrin Sali Berisha dhe qe nga 1994 Berisha ka mesuar qe te respektoje njerezit e Zotit.

Meso edhe ti te respektosh njerezit e Zotit, se Ai te ben ate qe nuk ta pret mendja.

Albo
    Beson vertete se Zoti mbron njerezit "e tij", apo ishte kjo vetem humor?
    Shpresoj e dyta. Se ndryshe duhet te futemi ne ujera te pista te historise se fateve te njerezve "te Zotit".

I respektoj une ata sa njerezit e tjere.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Albo,
    Tek ceshtja e shtetesise pos ligjit qe rregullon dhenjen dhe cveshjen nga shtetesi egziston edhe e ashtuquejtura e drejta e diskrecionit qe cdo shtet ne bote e rezervon per organin perkates te autorizuar per ceshtjen e shtetesise!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Mė duket sikur ligji e ndalon varrosjen e tė huajve (tė atyre qė nuk e kanė nėnshtetėsine shqiptare), por kjo duhet verifikuar dhe nėse qėndron, duhet kthyer nė tokėn mėmė, ashtu siē kthehen edhe nėnshtetasit shqiptarė kur vdesin nė Greqi.
    Kjo ndodh po ashtu gjithandej.
    Ne Shen Vlash, Manastir, prone e Kishes, jo ne varrezat publike. Ligji nuk ka pune me shtepine time.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 03-01-2010 mė 16:44
    Duaje te afermin tend si veten

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Gabohesh Albo, ish-presidentit Berisha i vrane ushtaret ne pabesi kur ishin ne gjume. Ishte nje "dhurate" e miqve te Anastas Janullatos..
    Une nuk kam pune tjeter, vetem te te korrigjoj brockullat qe ju shkruani. Vrasjet e ushtareve ne piken kufitare te Peshkepise, nuk kane lidhje fare me ate qe une kam shkruajtur me lart, qe ti as nuk e kupton se cfare po them.

Projekt-kushtetuta e 1994 Berisha nxorri ne referendum ne popull, kish nje klauzole te vecante qe kish per qellim qe ne emer te "kreret e institucioneve fetare duhet te jene shtetas shqiptare", te largonte nga kreu i KOASH dhe nga Shqiperia Kryepeshkopin Anastas meqenese ky nuk kish lindur ne Shqiperi e nuk ishte shtetas shqiptar.

Dhe Berisha beri nje fushate ne mbare Shqiperine per referendumin, dhe ishte i bindur deri ne momentin para mbajtjes se referendumit qe kushtetuta do te merrte votat e 2/3 e shqiptareve e kthehej ne ligj. Gje qe nuk ndodhi dhe ishte deshtimi i pare i madh ne karrieren politike te Dr. Berishes.

Dhe qe te mesosh edhe ti se perse Kryepeshkopi insiston ne shtetesine shqiptare, ai do te qendroje ne krye te Kishes jo vetem konform kanoneve te Kishes Orthodhokse, por konform edhe ligjeve te shtetit shqiptar. Pra eshte fale respektit qe Kryepeshkopi ka per popullin e shtetin shqiptar.

Tre vjet me vone, i plotfuqishme president Berisha do ta gjente veten te strukur ne Tirane e me ushtrine e shtetin te shkaterruar nen presionin e brendshem e te jashtem qe jo vetem te jepte doreheqjen, por edhe te largohej nga Shqiperia. Mekati i tij me i madh ishte pikerisht, perpjekja per te vene dore mbi Kryepeshkopin dhe Kishen. Dhe Perendia i beri te kuptoje, qe te mos guxoje te vere dore mbi Kishen dhe te zgjedhurit e Tij.

Qe nga 1997 e ne vazhdim, Berisha e ndryshoi qendrimin e tij ndaj Kryepeshkopit dhe KOASH.

Albo,
    Tek ceshtja e shtetesise pos ligjit qe rregullon dhenjen dhe cveshjen nga shtetesi egziston edhe e ashtuquejtura e drejta e diskrecionit qe cdo shtet ne bote e rezervon per organin perkates te autorizuar per ceshtjen e shtetesise!
    Diskreticioni i presidentit, eshte aplikimi i gjykimit te tij me te mire mbi nje ceshtje, te aprovoje ose te refuzoje nje kerkese per nenshtetesi. Kushtetuta nuk i njeh presidentit te vendit te drejten qe te injoroje nje kerkese duke mos e marre nen shqyrtim apo per te mos marre nje vendim, apo per te mos i komunikuar zyrtarisht aplikuesit vendimin.

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Me e bukura me came te pagdhendur si puna juaj eshte se 70 vjet me pare, ishit ju vete qe trokisnit ne dyert e shtetit shqiptar per te marre nenshtetesine shqiptare. Nuk keni faj ju, e ka fajin Enver Hoxha qe ju dha nenshtetesine shqiptare e nuk u la te ishit akoma shtetas greke ne toke shqiptare. Une camet i numeroj si pjese e minoritetit grek ne toke shqiptare, pasi te tille jane, shtetas greke ne toke shqiptare.
    Pallavra... dhe kur ti thua pallavra, nuk i thua nga "injoranca"...

Shko e gjej shoket e tu tek ai grupi lemeria cameria ku jane mbledhur gjithe fondamentalistet myslimane came qe dirigjohen edhe sot e kesaj dite nga Ankaraja, sic dirigjoheshin njehere e nje kohe nga Sulltani.
    Te njejten ēorbe po gatuani... po nuk shkon me...

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Mendoj qe nuk duhet dhene shtetesia ,sepse as shteti grek nuki ka dhene shtetesine emigranteve tane qe jetojne prej 20 vjeteve ne greqi ,bile as dropulliteve te vet nuk ja ka dhene ,as atyre qe martohen me grek .
    Atehere ne perse duhet te jemi me zemer gjere ?

Ps Albo ,po behesh shume qesharak me komentet dhe fshirjet ,vetem po te kesh ndonje interes shume te madh do te kuptoja (nje keshille si antare forumi )
    nuk e kuptoni qe beni efektin e kundert ,nuk perhapet dashuria per greqin dhe jonullatosin ne forum ,jeni ne te njejtin nivel me ekstremistet mysliman .
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Une nuk kam pune tjeter, vetem te te korrigjoj brockullat qe ju shkruani. Vrasjet e ushtareve ne piken kufitare te Peshkepise, nuk kane lidhje fare me ate qe une kam shkruajtur me lart, qe ti as nuk e kupton se cfare po them.

Projekt-kushtetuta e 1994 Berisha nxorri ne referendum ne popull, kish nje klauzole te vecante qe kish per qellim qe ne emer te "kreret e institucioneve fetare duhet te jene shtetas shqiptare", te largonte nga kreu i KOASH dhe nga Shqiperia Kryepeshkopin Anastas meqenese ky nuk kish lindur ne Shqiperi e nuk ishte shtetas shqiptar.

Dhe Berisha beri nje fushate ne mbare Shqiperine per referendumin, dhe ishte i bindur deri ne momentin para mbajtjes se referendumit qe kushtetuta do te merrte votat e 2/3 e shqiptareve e kthehej ne ligj. Gje qe nuk ndodhi dhe ishte deshtimi i pare i madh ne karrieren politike te Dr. Berishes.

Dhe qe te mesosh edhe ti se perse Kryepeshkopi insiston ne shtetesine shqiptare, ai do te qendroje ne krye te Kishes jo vetem konform kanoneve te Kishes Orthodhokse, por konform edhe ligjeve te shtetit shqiptar. Pra eshte fale respektit qe Kryepeshkopi ka per popullin e shtetin shqiptar.

Tre vjet me vone, i plotfuqishme president Berisha do ta gjente veten te strukur ne Tirane e me ushtrine e shtetin te shkaterruar nen presionin e brendshem e te jashtem qe jo vetem te jepte doreheqjen, por edhe te largohej nga Shqiperia. Mekati i tij me i madh ishte pikerisht, perpjekja per te vene dore mbi Kryepeshkopin dhe Kishen. Dhe Perendia i beri te kuptoje, qe te mos guxoje te vere dore mbi Kishen dhe te zgjedhurit e Tij.

Qe nga 1997 e ne vazhdim, Berisha e ndryshoi qendrimin e tij ndaj Kryepeshkopit dhe KOASH.

Lexoje drejt historine mor djale. Perpara se Enver Hoxha te ndryshonte statusin e KOASH pas ardhjes se tij ne pushtet, ne statut kreu i saj duhet te ishte shtetas shqiptare. Nuk po bente ndonje herezi Sali Berisha, thjesht u perpoq te ēonte ne vend shkallimet e Enver Hoxhes.

Persa i perket ushtareve te Peshkepise, do te duhej nje teme tjeter te diskutonim. Nje gje duhet t'a dish besoj, MAVI dhe Anastas Janullatos jane byth e breke.

Te kthehemi ne teme, mbaruan djemte e Shqiperise qe duhet te jete nje grek ne krye te KOASH ???

Djemte e vajzat qe jetojne ne FYROM le te na thone kush eshte ne krye te kishes ortodokse maqedonase ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Faqja 37 prej 41 FillimFillim ... 273536373839 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •